28.02.2011

BuSe’nin Makyaj Çantası

Makyaj Çantam'ın gencecik okurlarından Buse bizler için çok güzel bir yazı hazırlamış, emeğine sağlık Buse! Bazen bu tarz emailleri çok geç okuyorum, Buse'nin yazısını da biraz geciktirdim, lütfen kusuruma bakma Buse'cim. Sevgiler!

Merhaba ben İzmir’de 17 yaşında bir lise öğrencisiyim ve makyaj merakım oldum olası vardı. Öncelikle Makyaj Çantam’a bana almakta tereddüt ettiğim bir çok konuda bana rehber olduğu için çok teşekkür ediyorum.Bu blog tam benim aradığım gibi ve MC’nin de ten rengi aynı ben olduğundan sanırım çok şanslıyım :) Sizlerle en sevdiğim ürünleri paylaşacağım ,en çok aldığım ürün açık arayla rujlar.

Bu genel görüntü.

Bunlar tende en sık kullandığım ürünler.

En üstteki ojeler pastel 75 numara bu sezonun ünlü chanel rengi ve golden rose’un 12 numaralı kemik rengi gerçekten çok güzel bu ikinci şişem hiç fırça izi kalmıyor yani rakı beyazı ve golden rose’un 8 numarasının zorlukları bu ojede yok .
Altında maybelline dream matte köpük fondöteni var sarı tonlarda iyi bir kapatıcılığı var ve belli olmuyor ,çok hafif bir fondöten bendeki sand rengiydi ama şimdi seri yenilenmiş sanırım.Fiyat performans açısından mükemmel diyebilirim .Tekrar bir açığını alacağım.

Pudra da Barbara Bort’un en açık tonu ,kapatıcılığı orta seviyede ve matlaştırması iyi gözeneklere dolmuyor ciltle bütünleşiyor ve satıcı bayan bitkisel doğal olduğunu söylemişti bu markanın.Fiyatı 29 TL.

Yanındaki yine Barbara Bort’un şeftali-pembe bir allığı numaraları paketten silinmiş söyleyemiyorum fakat bu allık pırıltısız ve mat olmasıyla beğenimi topladı hem pembeyle hem kahve rujlarla her türlü uyum sağlıyor .Kalıcılığı gayet iyi uçmuyor pek .fiyatı 25 TL civarındaydı.

Altında herkesin bildiği maybelline affinitone fondöten var bendeki creamy beige kapatılıcılığı fırçayla uygulanırsa iyi sonuclar veriyor ve renginin sarı tonda olması çok iyi ben bunu 17 TL gibi bir fiyata almıştım.

Bunlar da favori rujlarımdan
1) avon –perfect wear ruj plump peach rengi. Sol taraf dolgunlaştırıcı gloss sağtarafı ise çok güzel bir şeftali rengi.Bunu da yeni aldım ama pek kataloglarda göremiyorum .
2) yine avon –smooth velvet lip colour rujun plumful rengi Çoookgüzel mor-pembe bir rengi var swatch’larda görebilirsiniz
3) maybelline color sensational-745 wooden brown rengiçok güzel nude bir ruj fiyatı 15 liraydı ben aldığımda
4) kırmızı kutulu ruj da maybelline’nin eski serisinden hala satılıyor bazı yerlerde fakat ben böyle güzel kıpkırmızı bir rengi hiçbiryerde görmedim.535 passion red.
5)Ortadaki MAC ruj pink plaid ,açık tenlerde güzel duran fakat esmerlere yaklaşmayın dediğim çok açık bir pembe renk .
6)Yeşil kutulu olan blistex’in 3lü satılan balmı çilekli ve tropikal meyvelileride vardı fakat ben onları verdim bendeki kavunlu ve gerçek kavun gibi kokuyor üstelik tadı da şekerli .
7)En sağdaki nivea koleksiyonumun favorisi Narlı niveam mükemmel kokusu ve rengi var Mükemmel!



Yeşil kutulu rimelim yine maybelline’nin ünlü define-a-lash rimeli plastik bir fırçası var yapıştırmadan uzatığ dolgunlaştırıyor.Kirpik fakiribir insan olarak minicik kirpiklerimde çok işe yaradı.
Kırmızı rimel de satıcının ısrarı üzerine gönülsüz aldığım ve hayran kalıp iki kutu bitirdiğim golden rose-3D Fantastic Lash rimel bu da ince bir taraklı fırçaya sahip sert esnek olmayan bir fırcası var ama resmen kirpiklerin ucuna ek yapıp uzatıyor ve takma kirpik görüntüsünü 2 kat sürdüğünüzde alıyorsunuz ama güzel anlamda :)
Ortadaki Maybelline koyu gri parıltılı farı 840-Cosmic Black uygulaması biraz zor olsada aplikatör yerine fırçayla uyguladığınız takdirde güzel buğulu bir sonuç elde ediyorsunuz.Az sürerseniz açık renk çok sürerseniz de baya koyu gri bir renk oluyor. Swatchı belli olmasada aşağıda,pırıltıları çok belli değil burada malesef telefon kamerası olduğu için.

Benden şimdilik bu kadar umarım faydalı olmuşumdur. Öptüm sizi :)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,bence bu yaşta fondoten,pudra ve rujda kırmızı,bordo renk kullanmayın.Benim nacizane fikrim , tazecik bir genç kıza açık pembe,şeftali tonlar ve belli belirsiz bir makyaj yakışır.İnanın fazlası gerçekten çok kötü gözüküyor.

Adsız dedi ki...

pardon! İsmim Nil.

Lynn dedi ki...

Açıkçası Buse'nin yazısı benim için çok faydalı oldu, zira benim de yaşım 17.

Bu arada sanırım maybelline'i çok seviyor =))Gerçi bana da çok sıcak gelen bir marka. Fondöteni çok merak ediyordum. Benim ki bitince (ki biterse, epey bi nadir kullanıyorum) almayı düşünüyorum =))

Glow Twist dedi ki...

Merhaba,Buse kardeşimiz gayet güzel yazmış kullandığı ürünleri,ama yaşı o kadar küçük ki,bence cildi mükemmeldir,neden 17 yaşındaki bir genç kız fondöten kullanır?Güzelim parlatıcılar ve göze batmayan kahverengi bir rimelle göz alıcı olabilir bence,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ben buse özellikle MC'ye mailimi yayınladığı için çok teşekkür ediyoruum çok mutlu oldum :) sivilce sorunu yaşadığım için fondötene ihtiyaç duyuyorum maalesef ama temizliğine dikkat ettikten sonra çok sorun olmaz diye düşünüyorum,sevgiler:)

Adsız dedi ki...

çok beğendim yazını buse,ben de sivilce sorunu yaşadığım için seni anlıyorum;aslında yaş farketmez cildi pürüzsüz olsa çoğu kişi zaten fondoten kullanmak istemez ama kusurları kapatmak için hafif bir tanesini seçmek lzım:)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.