27.07.2009

Tatile Çıkarken Götürülecek Makyaj Malzemeleri {Tatilde Makyaj Çantası Volume II} :)

Aslında bu yazıyı tatilden önce yayınlamam gerekirdi ama öyle bir telaşla gittim ki ancak fırsat bulabiliyorum. Tubi’nin isteği üzerine yanımda götürdüğüm makyaj çantamı döküp fotoğrafladım. Fırçaları buraya eklemedim, kullandığım fırçaları şuradan biliyorsunuz zaten.

Yanımda çok az şey götürdüm. Bunun birinci sebebi, yolculuk sırasında sıcak, taşıma v.b. gbi faktörlerden götürdüğüm şeyler heba olursa daha az üzüleyim diyeydi. İkincisi ise, ben bronzlaşınca makyaja pek ihtiyaç duymuyorum. Ruj ve bir adet highlighter ile idare edebiliyorum bu yüzden fazla şey almadım giderken. Renkli nemlendirici, fondöten gibi şeyler götürmedim, bronzlaşmak bana yetti. İşte götürdüklerim.

1-) Göz grubu:

tatile çıkarken neler almalı hangi makyaj malzemeleri tatilde makyaj nasıl yapılır

6’li palet size daha önce de defalarca gösterdiğim MAC Infatuating Rose 6 Cool Eyes Palette’dir. Bu renkleri çok kullanıyorum, birçok kıyafetime uygun olduğundan kurtarıcım oldu bu palet.

NARS Alhambra {yukarıda ikili olan}, Derya’nın bana bir lütfu oldu ;) Onun sayesinde tanıştığım bu ürün her koşulda güzel makyaj yapmamı sağlıyor. Üşendiğim günlerde, tatilde bir de bronz olunca, bunun altın tarafını dümdüz gözüme sürüp çıktım!

Tekli far ise MAC Style Warriors Tempting! Alhambra’yı dümdüz sürüp bununla gölgeliyorum!

2-) Yüz grubu:

yuz_grubu

Dediğim gibi fondöten v.b. götürmedim. Zaten bronzlaştığımdan gerek duymadım. Bunun yerine yüzüm parlamasın diye kullanabileceğim bir bronzer pudra ve allıklar aldım yanıma.

Resimde en üstte duran yuvarlak şey, Estee Lauder Bronze Goddess Bronzer sample’ı. İçinde minik ışıltılar duran, Dark Medium renginde bir bronzer. Ben bunu allık gibi kullanmayı tercih ettim.

Sağ üstte NARS Albatross’u görüyorsunuz. Bronz tende sadece bunu allık gibi sürmek bile mükemmel sonuç veriyor. Beyaz durduğuna bakmayın, hayal bile edemeyeceğiniz, altınımsı bir kleopatra efekti ile yüzü aydınlatıyor!

Sağ altta duran allıksa NARS Silvana. Koyu kayısı renginde bence. Çok doğal, natürel bir allık. Deli gibi yandığım için bazı akşamlar pudra gibi tüm yüzüme bile geçtim bunu.

Sol altta ise, yüz pudrası olarak kullandığım Laura Mercier Matte Bronzer Light var. Cildim parlamasın diye tüm yüzüme sürdüm.

3-) Dudak Grubu:

dudak_grubu

Dediğim gibi gerçekten az şey götürdüm. Sunsational ruju gündüz Gold Rebel lip glass ile, akşamlarıysa Utterly Posh dazzleglass ile kullandım. Bronz tende harika durdular. Başka bir şeye gerek kalmadı.

4-) Diğer şeyler:

karisik

Soldan sağa – Lancome Effacernes kapatıcı, Revlon Makeup Eraser Pen {Çabuk makyajlarda hatalar düzelsin diye}, MAC Brow Set, Maybelline Line Definer likit eyeliner, Estee Lauder siyah göz kalemi, MAC Teddy kahverengi göz kalemi, Maybelline Lash Stiletto, MAC Painterly far bazı ve MAC kirpik kıvırıcı.

Bunların hepsini de, Dermalogica ürünleriyle beraber verdikleri şu makyaj çantasına sığdırdım:



Siz olsanız bunlara başka neler eklerdiniz?

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim tüm bunları görünce acaba çok götürsen ne kadar götürecektin çok merak ettim:))) Ben şahsen tatilde bir parlatıcı, bir rimel ve bir allıkla idare ederim:)))

admin dedi ki...

Elvan'cım :))))))

Yaa tabi şimdi ben normalde evde makyaj yapcağımda, banyodaki çamaşır makinesinin üzerine yaydığım koca bir YIĞINLA makyaj yapmaya alışık olduğumdan bunlar bana çok az kalıyo :))

Ben edemiyorum ya. Bilmiyorum çok alıştırmışım kendimi makyaja, belki de ondan. Yine de aştım kendimi, sadece üç rujla gittim :P :)))

Alışveriş Manyağı dedi ki...

merhaba. blogunuzu gerçekten de çok beğeniyorum :) ben bloga yeni kaydoldum. bloguma bir uğrarsanız sevinirm

Başak dedi ki...

Benim şunlar var:
Yüz: Everyday Minerals fondoten, Bourjois kapatıcı, MAC Secret Blush allık(hem allık hem kontür almak yerine bunu kullanıyorum), Everyday Minerals pearl beige highlighter
Dudak: the Body Shop Born Lippy lipgloss(watermelon), roseflower ruj(senin önerinle aldım:)), SPF 30 lipbalm
Göz: Üç tane kahverengi-bej tonlarında far(mineral), MAC Blitz&Glitz fluidline, Urban Decay Primer Potion.
Çanta TBS Cassis Rose çantası. Koku olarak L'occitane'ın Rose 4 Reines katı parfümünü de makyaj çantama koyuyorum çünkü küçücük ve çok kullanışlı :)

Fondoten olarak mineral çok seviyorum, ancak öyle altılı nötr renklerde bi paletim olsa çok daha rahat ederdim :/ UDPP'den de çok memnun değilim(kurutuyor), paint pot yağlı göz kapaklarında da işe yarıyor mu? Rubenesque'i gözüme kestirdim...

admin dedi ki...

Alışveriş manyağı, hoşgeldin, hemen ekliyorum google reader'a. :)

Başak, çok güzel ürünler seçmişsin. Roseflower rujlardan hala daha çok stoklamadığıma pişmanım, çünkü ikinciyi de bitirmek üzereyim :)

Ben MAC Painterly paint pot'u kullanıyorum, göz kapaklarım çok yağlı. Fırçayla hafif kalınca bir katman sürüyorum ve açıkçası çok başarılı buldum. Bir de L'Oreal De-crease de dayanıklı ama paint potları kullanmak daha çok hoşuma gidiyor :)

Adsız dedi ki...

ay bu bloğa bayılıorum!!makyaj örenkleri koyuyosunuz onlarıda zevkle takip edioruuuuuuuuuuuum:):):)ay ne çok allık götürmüşsünüz:Dben tatilde 2 ruj bi allık bide rimel götürürüm ama sizdeki ganimetler süpermiş:)sevgiler:)

cetubi dedi ki...

güzel yazın için tesekkürler irazcım :) galiba ben daha az ürün götürüyorum. ama devamlı ay şunu da alayım bunu da alayım deyip duruyorum. herşey lazım olacakmiş gibi davranıyorum. sevgiler...

Unknown dedi ki...

ahh bronz renkler ahhh...
bende bu sefer cok cok cok az kozmetikle gittim tatile. nedense icimden gelmedi..
cektim neler goturdugumu de su donus yorgunlugunu atayım oyle koyayım blog a :)))
bu arada Nars Alhambra yı artık koymaktan ve kullanmaktan vazgec lutfen cunku her seferinde icim acıyor neden almadımmm diye.. :)

admin dedi ki...

duygucum ben de öyle yaptım işte.

alhambra'yı sen nasıl es geçtin hayret :)))))

bu arada o kadar güzel ki ondan başka birşey sürmedim son bikaç haftadırr

Unknown dedi ki...

bak hala ballandıra ballandıra anlatıyor, hıhh :)))

Ceyda dedi ki...

ya ben o kadar beyazım ki sadece suratımı falan bronlaştıramıyorum komik oluyo.. hele tatilde zaten terliyo surat malzemeler kalkıyo falan :P ben çantamda bikaç renk açık pastel tonlarda far bulunduruyorum mutlaka. beyaz, pembe, uçuk mavi , açık yeşil gibi. renksiz veya ışıltılı bi parlatıcı (yok yok botoks yapanlardan değil :P) muji değişen uçlu far fırçam, bi de mavi rimelim :D bu kadar!

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.