10.11.2010

Effacernes ve Pro Longwear Concealer Karşılaştırması

Dün size yeni favorim olan MAC Pro Longwear kapatıcıdan bahsetmiştim. Bugün de Lancome Effacernes Concealer ve MAC Pro Longwear Concealer’ın kısa bir karşılaştırmasını yapmak istiyorum.

- Lancome Effacernes’de ciddi bir renk sıkıntısı varken, MAC Pro Longwear’da mutlaka kendinize uyan bir renk bulabilirsiniz, böyle bir sıkıntı yok. Alttaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi ben iki üründe de farklı ton tercih etmişim. Lancome Effacernes in EU renklerinden BEIGE III bana koyu geldiğinden BEIGE II almıştım o da bir miktar açıktı ama idare ediyordum. Pro Longwear’da tenimde doğal duran NW25’i tercih ettim.

Effacernes ve Pro Longwear Concealer Karsilastirmasi

- Lancome Effacernes daha katı ve dağıtması zorken, MAC Pro Longwear Concealer çok daha likit ve dağıtması kolay.

- Lancome Effacernes mutlaka bir sabitleme pudrası ile set etmeyi gerektirirken, MAC Pro Longwear Concealer pudra olmasa bile saatlerce yüzde kalabiliyor.

- Effacernes çizgilere dolmaya daha çok meyilli, sürmeden önce göz kremi kullanarak bu sorunun önüne geçiyorum. MAC Pro Longwear Concealer ise dikkatli olursanız çizgilere dolmuyor öyle pek.

- Lancome Effacernes’i parmakla rahat dağıtabilirsiniz ancak MAC Pro Longwear Concealer çok likit, en iyi sonucu fırçayla alırsınız.

Effacernes ve Pro Longwear Concealer Karsilastirmasi

- MAC Pro Longwear Concealer’ın kapatıcılığı Lancome Effacernes’e göre daha iyi ve daha kalıcı ancak sürerken hızlı olmazsanız kurumaya birden başlıyor ve bitişini düzgün yapamayabiliyorsunuz. Benim elim ilk kullanışta alıştı muhtemelen sizin de 1-2 seferde alışacaktır.

- Ambalaj açısından MAC Pro Longwear Concealer son derece hijyenik de olsa bir sıkışta fazla ürün çıkarıyor ve bunu ayarlamak çok zor ancak Lancome Effacernes’de böyle bir sorun yok, kendiniz istediğiniz miktarı ayarlayabiliyorsunuz.

- Lancome Effacernes’in Türkiye satış fiyatı çok yüksek (80 lira?) ve internette sürekli out of stock olduğundan ucuza bulma sorunu var. MAC Pro Longwear’ın Türkiye satış fiyatı 39 lira!

- Lancome Effacernes paraben içeriyor.


Dersimiz burada bitti, istediğiniz yorumdan başlayabilirsiniz : P

22 yorum:

Oya Yoga dedi ki...

lancome için hayatımın kapatıcısı derken bunu da merak ettim :) lancome'un en sevdiğim özelliği daha önce denediğim 2931829348 ürün gibi alerji yapmayışı ve tüm gün kapatıcılığı. ama bunun da fiyatı uygunmuş. MAC'e gidip denemek istedim.

yıldız dedi ki...

yani m.a.c e transfermi olalım:)

öpüldün m.c.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Kısaca Pro Longwear Eff.'i ezdi geçti diyosun :P Moisturecover kapatıcıyı seviyodum ben ama artık üretilmicek :( sanırım ben de elimdeki stoklar bitince pro longwear'cı olucam! Yazı için teşekkürler :)

Leah dedi ki...

Ay ama şimdi ben Lancome'a verdiğim 66 leraya pişman mı olayım :( Olmayayım di mi ya :(

Adsız dedi ki...

Benim cildimde seninkine benziyor, hafif yağlı ve akneye meyilli. Lancome Effacernes'i çok övdüğün için bayramda free shoptan almayı düşünüyordum. Mademki MAC Pro Longwear Concealer daha iyi diyorsun, o zaman bayram dönüşü bir MAC'e uğramak lazım ^.^

admin dedi ki...

Kızlar, yanlış anlaşılma olmasın, ikisi de çok iyi iki ürün. Ben sadece merak edenler için tam bir karşılaştırma yapmak istedim o kadar, aralarında nüans farkları var yani bu yazdıklarım öyle aman aman şeyler değil.

Effacernes böö kullanmam değil, hangisi elime gelirse onu kullanıyorum, halen benim favorilerim arasında yani.

Sel dedi ki...

Bu prolongwear adı üstünde PRO mağazalarda mı sadece?

Adsız dedi ki...

merhaba, çok faydalı bir post olmuş:) ben de pro longwear kapatıcı kullanıyorum ve çok memnunum herkese öneririm, bütün gün dayanıyor gerçekten de. Fondoteninden de almayı düşünüyorum ama onun fiyatı nedir acaba biliyor musunuz?

admin dedi ki...

Sel, hayır canım bütün mağazalarda var, adı öyle.

Adsız, fondöten de çok güzel, fiyatı 60-70 civarı olabilir tam emin değilim.

Oya Yoga dedi ki...

SPF'si var mı bu MAC ürününün?

mrvdnmz dedi ki...

mac'in sitesindeki fiyatlar daha farklı sanırım yani daha ucuz gibi gözüküyo orda gördüklerime kanmamalımıyım? :))

Oya Yoga dedi ki...

bir de lancome'da tedavi edici özellik de var diye hatırlıyorum, bunda var mı?

admin dedi ki...

MAC concealer'da SPF yok, fondötende var.

Lancome "softening" diye geçiyor ama öyle tedavi edici bir özelliği olduğunu pek söyleyemem.

Yurtdışı fiyatları TR'de birebir yansıtılmıyor, burada biraz daha pahalı.

Adsız dedi ki...

canım morluklar için hangisini tavsiye edersin peki

Sanem dedi ki...

Ben de hafta sonu almıştım Prolongwear concealerın NW 25 ini.şimdi burda da görünce mutlu oldum :) Yalnız ben el alışkanlığı parmak ucuyla sürüyorum hep.Acaba fırçayla daha iyi mi sonuç alırım diye düşündüm şimdi :)

Adsız dedi ki...

bende alıcam sanırım bu mac den :) morluk kapatma etkisi nasıl

admin dedi ki...

Ruhan'cım ikisi de çok başarılı açıkçası ikisini de tavsiye ederim bütçene göre düşünebilirsin.

sanem güle güle kullan canım. elle sürünce çok fazla ürün kalın tabaka oluyor, bir de fırçayla dene derim baya farkediyor.

adsız, valla ne var ne yok kapatıyor :)

Adsız dedi ki...

Ben dün dayanamadım MAC'a girdim ve Pro Longwear'ı denedim. Bi kere, dediğin gibi tek sıkışta çok ürün çıkıyor. Ancak inanılmaz kalıcı. Ben elimin üzerinde denedim, su ve sabunla güzelce yıkamama rağmen gitmedi. Sonra makyaj temizleyici ile çıkarabildim. Ancak bana sürdükten sonra biraz kurumaya meyilli gibi geldi. Sende öyle bir sıkıntı oluyor mu merak ettim.

Kalem-i Fâni dedi ki...

merhabalar,
bugün strawberry'de lancome effacernes stoğa girmiş:))40 TL de fiyatı var...haber vereyim dedim.içinde paraben olmasa hiç düşünmeden alacağım ama halen düşünmekteyim...gece makyajı için ya da çok uykusuz olduğum dönemlerde kullanmak için almak istiyorum...şimdilik sepette duruyor:))

admin dedi ki...

Nyu, aynen öyle canım ürün çok dayanıklı. sabitlendiği için kuruyor çok hızlı, bu yüzden sürerken çok hızlı yedirmen gerekiyor.

medcezir, effacernes çok başarılı bir gözaltı kapatıcısı, çilekte stoğa girmiş sonunda hayret:)

Tugce** dedi ki...

Merhaba MC, bu kapatıcılar sadece göz çevresi için mi yoksa yüzde de kullanılabiliyor mu?

admin dedi ki...

Selam elbette yüz için de kullanılabilir.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.