26.11.2010

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector

 Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector

Yazmayı epey geciktirdiğim bir ürünle karşınızdayım bugün: Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector Koyu Leke Serumu. Sonuçlarından emin olup öyle paylaşmak istedim, zira ben bu ürünü Temmuz ayından beri kullanıyorum. Sadece 1 ay ara verdim çünkü güneş koruyuculardan yüzümü dinlendirmek istedim, dolayısıyla Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector Koyu Leke Serumu’na da 1 ay ara verdim ama sonra yine kullanmaya başladım. Elimdeki ürün bitene kadar da devam ettim. Şu an bitti. Yani uzun lafın kısası, artık yorumlamak için doğru zaman! : )

Clinical Dark Spot Corrector Koyu Leke Serumu’yla ilgili genel bir bilgi için Clinique Türkiye’nin Lekesiz Bir Cilt sitesinden alıntı yapıyorum. Siz de buraya tıklayarak Clinical Dark Spot Corrector Koyu Leke Serumu hakkında bilgilenebilir ve gerçek cilt üzerinde verdiği sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

 Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector

Anlaşılacağı üzere Clinical Dark Spot Corrector Koyu Leke Serumu her cilt tipine uygun, leke açıcı bir krem. Kullanırken beraberinde mutlaka güneş koruyucu da kullanmak gerekiyor ki rengi açılan lekelerimiz tekrarlamasın.

Ben bu ürünü kullanırken yüzüme güneş koruyucu olarak dönüşümlü bir şekilde Clinique Super City Block SPF40 ve Babe Facial Sunscreen SPF50 kullandım.

Ürünü genellikle sabah ve akşamları cildimi temizledikten sonra uyguladım, bazı günler de sadece akşam, arada unuttuklarım da oldu elbet. Sürerken öyle çok çok sürmedim ufak tanecikler, mercimek kadar, bana yetti o yüzden bu kadar süre ürün beni idare etti.

Aşağıda bir karşılaştırma fotoğrafı var. Ilk resim Haziran ayında çekildi. Yüzümde o sırada yaşadığım antibiyotik sorunundan {arka arkaya üç kutu içince :( } kaynaklanan kabartılar var, lütfen onları dikkate almayın, sadece açıklı koyulu lekelerime ve ton farklarına bakın.

 Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector

Ikinci resimi ise dün, yani 25 kasım’da çektim. Toplu iğne büyüklüğünde minik minik birkaç tane lekem vardı, onlar kaybolmuş diyebilirim. Diğer lekelerin de tonu oldukça açıldı. Özetle işe yaradığına inandığım bir ürün oldu benim için Clinical Dark Spot Corrector Koyu Leke Serumu. Zaten Nilgün kullanmış ve onda da işe yaramıştı. Ürün de ilk o zaman ilgimi çekmişti.


Kişisel bir Not: Bu ürünü kullanırken cildimde rutin cilt bakımına devam ettim. Antibiyotiklerden kaynaklanan kabarmaları yenmek için sürekli su içtim, cildime düzenli olarak peeling ve maske yaptım ve fazla makyaj yapmamaya çalıştım. Yaz aylarında mümkün olduğunca fondötenden uzak durdum diyebilirim. Havaların serinlemesiyle şimdi tekrar fondötenime kavuştum tabi. Bir de makyajınızı çok iyi temizlemeye, suratınızda makyaj kalıntısı bırakmamaya gayret edin. Bütün bunlarla beraber benim cildim son aylarda hatrısayılır bir şekilde güzelleşti. 6 haftadır da diyet yapıyorum, sürekli ve düzenli olarak sebze meyve ve protein tüketiyorum. Her gün iki bardak yeşil çay ve adaçayı içiyorum. Kim ne derse desin, bence yediklerimiz ve içtiklerimiz de cildimizi çok etkiliyor. Diyete başladığımdan beri cildim resmen güzelleşti, sanırım artık çirkin şeyler yemediğimden :))


(*) Bu ürün Clinique Türkiye tarafından deneme amaçlı gönderilmiştir. Ürünle ilgili yazdıklarım ve fotoğraflarım tamamen kendi deneyimlerimdir. İletişim için info @makyajcantam.org

9 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

MÇ'cimi çok başarılı bir ürün bu Clinique even better, ben de kullanacağım ama nemlendiricim bitmediği için başlamadım henüz. sen nasıl kullandın? nemlendirici kullanmadın yanında sanırım, yazıda bahsetmemişsin, sadece bunu kullandın di mi?

admin dedi ki...

kuzucum ben kafama göre yaptım. mesela akşamları temizledikten sonra sadece bunu sürdüm geçtim. sabahları evden çıkarken temizlenmiş cildime bunu sürüp üzerine güneş koruyucu geçtim ama öğleye doğru ofiste mesela tekrar nemlendirici sürdüğüm oluyordu genelde.

Bi de bazı sabahlar cildim kuruduğunda yine üzerine nemlendirici geçtiğim oldu. Tamamen random yani, cildim ihtiyaç duyarsa sürdüm. Malum bizim ciltlerimiz yağlı, sürmesen de olur ama kuruyan yerler olursa hele önümüz kış kalorifer filan gerekebiliyor yine.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Teşekkür ederim canım benim :)

tuguna dedi ki...

MC'cim cildin ne guzel gorunuyor cidden masallah ve bence de yediklerimizle cok alakali.Bir suredir is-okul sartlari sagliksiz besleniyorum ve cildim kotulesti.

Adsız dedi ki...

benim çenemin sol tarafında doğum lekesi var ama çok hafif bir gölge gibi duruyor dikkatli bakıldığında belli olan bir leke acaba onu giderirmi beni çok sinir ediyor o leke farkedenler hemen soruyor çünkü ne oldu diye :( denesemmi sence ne dersin ayrıca senin cildin çok güzel ihtiyacın yokmuş bence bunu kullanmaya :)

rosejam dedi ki...

ben 2 kez roaccutane tedavisi gördüm leke yok ama izler var bende bazıları derin onlarada iyi gelirmi acaba bu şekilde izi olup kullanan varmı?öyleyse bende düşünürüm kullanmayı..

ßsr.kaJmeran dedi ki...

Ben de almayı düşünüyorum yüzümde çok güneş lekesi var ama yaşım 20çok mu erken sizce? bide göz kapaklarımda da koyuluk var acaba sürsem bi zararı olur mu?

ßsr.kaJmeran dedi ki...

Ben de almayı düşünüyorum yüzümde çok güneş lekesi var ama yaşım 20çok mu erken sizce? bide göz kapaklarımda da koyuluk var acaba sürsem bi zararı olur mu?

Adsız dedi ki...

canım benmde yanakların kulağa yakın yerlerinde ton bozukluğu var ne dersin kullanayımmı:/

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.