18.08.2009

Maybelline Mineral Power Concealer with Micro-Minerals {Likit Mineral Kapatıcı}

Son dönemlerde Lancome Effacernes’e alternatif daha ucuz kapatıcılar arayıp duruyordum. Maybelline Mineral Power Concealer ürününü bir ay önce keşfettim, bir süredir kullanıyorum zaman zaman. Fotoları önceden çekmiştim, yazısını ancak hazırlayabildim.

makyaj kozmetik mineral kapatıcı renkleri concealer gözaltı morluklarını kapatmak için ne yapılır cilt bakımı güzellik makyaj sırları

Bu ürün açıkçası “Mineral Power” ismiyle ilgimi çekti, zaten Maybelline kapatıcı konusunda genel olarak başarılı bir marka, bu yüzden kendisine bir şans vermeye karar verdim.

Ürün ne vaad ediyor?

- Replace artificial colorants for complete yet natural coverage.
- Conceals imperfections and undereye darkness all day.


İçerisinde neler var?

Water (Agua), Cyclopentasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Glycerin, Sorbitan Isostearate, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Ozokerite, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, Disodium Stearoyl Glutamate, Methylparaben, Acrylates Copolymer, Alumina, Butylparaben, Aluminum Hydroxide, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Calcium Pantetheine Sulfonate, Tocopherol, Dextran Sulfate, Silica, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, May Contain (+/-): CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77499, CI 77492, CI 77491 (Iron Oxides), Mica


 makyaj kozmetik mineral kapatıcı renkleri concealer gözaltı morluklarını kapatmak için ne yapılır cilt bakımı güzellik makyaj sırları

Ürün genel olarak başarılı, kullanımı kolay, kapatıcılı başarılı ama çok hijyenik değil {malum fırçanın içeri girip çıkması – tüplü ambalajlar daha hijyenik oluyor!}. Bendeki rengi SAND, tam olarak light-medium bir renk.

Artıları

- Gerçekten kapatıcılığı çok başarılı. Uygulama fotosundaki damarlara dikkat edin, onları bile kapattıysa düşünün yani.
- Çok az bir miktarda ürünle büyük alanları kapatabilirsiniz. Bu bağlamda ekonomik.
- Ağır, yağlı bir yapısı yok, son derece hafif yapılı, rahatsızlık vermeyen ve ağırlaştırmayan bir ürün.
- 4$ civarından başlayan fiyatlarla alınabilecek ekonomik bir kapatıcı, bu tür ürünler çok kullanılıyor malum!
- Mineral içerik.
- Gün boyunca kalıcı.
- Yağsız ve kokusuz.

Eksileri

- Benim gibi göz çevresi yağlı bir insanda bile sürdükten sonra mineral malzemelere has bir göz çevresi kuruluğu yaptı. Yani sürdükten sonra göz altlarınız kuruyabilir, bunu engellemek için mutlaka hafif bir göz kremiyle göz çevrenizi nemlendirin!
- Bana sorun olmadı ama üründe renk seçenekleri az, ten rengini tutturamayanlar uygun renk bulamayabilir.
- Klasik fırçalı yapıda değil de, Rimmel Lift Concealer veya Effacernes’deki gibi tüpte olsa daha iyi olurdu, bu fırçalı ürünler malum, bakteri tutabiliyor.

 makyaj kozmetik mineral kapatıcı renkleri concealer gözaltı morluklarını kapatmak için ne yapılır cilt bakımı güzellik makyaj sırları

Sonuç

Eksileri fazla gibi gözükse de aslında üründen beklenmeyecek derecede memnun kaldım. Fiyatına göre ürünün performansı ve kapatıcılığı mükemmel. Göz çevresindeki damarları ve morlukları gerçekten çok güzel kapatıyor. 5$`lık bir ürün olmasına rağmen 50 liralık Lancome Effacernes ile kapatıcılığı aynı.

Nereden alınır ?

Araştırdım ama TR sitelerde ürünü bulamadım, sanırım daha gelmedi. Ben Ebay’den almıştım. Brigettesboutique.com ve ebay’e bakabilirsiniz ürün için. Fiyatı 4-7$ arasında değişiyor.

{Yarışma Notu}

Yarışma hâlâ katılımınız için açık ;)

11 yorum:

Esra E. dedi ki...

harika bir analizcisin:)artık kuru bir teşekkür yetmiyor bu kadar emeğe çabaya:/ yarısma için de katılımda bulundum hala 41 kişi dolmadı mı heyecanla bekliyorum:)

admin dedi ki...

esra, teşekkür ederim beğenmene sevindim çok:)

henüz saymadım, akşama kadar açık tutacağım :)

hevesli bardak dedi ki...

Ya 41 olayı olmamış, şimdi herkes bekliyor sayı artsın da kendi 41 olsun diye (: Malum birden fazla yorum yazılamıyor. Ben yazdım gitti ama nabalım feda olsun (:

Kapatıcı yazısı güzel olmuş bu arada eline sağlık, ama bana bu da çizgi çizgi görünecekmiş gibi geldi.

admin dedi ki...

hevesli bardak, ben gizem yaratıyorum, belki de ulaştı 41'e :)

böyle yapmamın sebebi, daha önce çekiliş yaptım herkes çemkirdi "torpil yaptın dimi dimi" falan diye. ben de bu sefer böyle yaptım. yalnız 41.doğru cevap kazanacak. yani şu an yanlışlar ve doğrular karışık duruyor, ayıklanmadılar daha.

kapatıcı güzel ama nemlendirici sürmek gerekiyor altına..

Esra E. dedi ki...

ben birden çok cevap yolladım :S
hiç mac ve inglotla tanısmadıgım için acemilikten kaynaklandı umarım dogru yanıtlamısımdır.

admin dedi ki...

hevesli bardak, minik bir not, dün bu kapatıcıyla sabah 7den akşam 7ye kadar gezdim, gerçekten çizgi çizgi olmadı ama altına hafif bir göz kremi sürmüştüm. ;)

Drama Queen dedi ki...

biraz alakasız olacak ama kapatıcının altına uyguladığın göz kremi ne acaba:)

admin dedi ki...

dramaqueen, valla değişmekle beraber genelde Body Shop Vitamin E gözaltı kremi ve Dermalogica Total Eye Care kullanıyorum ;)

Drama Queen dedi ki...

teşekkür ederim, dermalogica'yı deneyeceğim ben de o zaman :)

Adsız dedi ki...

blogunu çok beğeniyorum çok güzel şeyler yazıyorsun hepsi için teşekkürler. bir sorum olacaktı bazı ürünler türkiye'de yok ya da pahalı senin blogunda görüp brigettesboutuqie baktım gerçekten çok ucuzlar oradan alışveriş yapmak istiyorum ama daha önce alışveriş yapmadığımdan çekiniyorum. Bazı sitelerde ürünün gelmediğinden bahsetmişler paypalla alın falan demişler son olarak da kargosunun çok pahalı olduğu söyleniyor kaybolma ihtimali var deniliyor. İngilizcemde pek iyi değil eğer bu konudaki deneyimlerinle beni aydınlatırsan çok mutlu olurum ben de birbirinden güzel ürünlere kavuşurum :)

admin dedi ki...

adsız, çok teşekkür ederim. ürünü alırken express internationl seçeneği ile alırsan kaybolma riski çok çok azalır, diğer posta seçeneklerinde takip yok çünkü. bunun dışında şu yazı seni aydınlatacaktır, sevgiler!

http://hedonistqueen.blogspot.com/2010/01/brigettesboutiquecom-sitesinden.html

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.