13.08.2009

L'Occitane Almond Apple Cleansing Oil {Makyaj Temizleme Yağı}

Bazen eksiksiz makyajlar yapıyorum. Kapatıcı, primer, fondöten, renkli pudra, sabitleme pudrası, allık derken yüzüm kat kat boyanıyor. Haliyle böyle bir makyajı derinlemesine temizlemek için, makyaj temizleyici sıvılar yetersiz kalabiliyor.

Loccitane cleansing oil makyaj temizleme nasıl çıkarılır makyaj kozmetik cilt bakımı

Makyajı derinlemesine temizlemezsek de, şüphesiz ki 3-5 gün içinde suratımız sivilce cennetine dönüyor. İşte bu ürünü, bu tür derin makyajlar yaptığımda yüzümde ne var ne yok söksün diye almıştım. Kullanımı biraz ilginç ancak yüzde ne var ne yok söküp atıyor. Bir de bu ürün sadece yüz için, gözlere uygun değil, zaten ambalajında da “FACE” olarak belirtmişler.

Nasıl kullanılır?

Göz makyajımı her zamanki gibi Lancome BiFacil veya benzeri bir ürünle çıkarttıktan sonra, bu cleansing oil’den elime bir iki fıs pompalıyorum. Yağı parmaklarımın uçlarıyla yüzüme yayıp, bastırmadan masaj yapar gibi yuvarlak hareketlerle iyice cildime yediriyorum. Bilmeyen biri için saçma görünebilir, göz göre göre yüzünüze yağ sürülüyor çünkü ama öyle değil işte. Çivi çiviyi söker mantığı işliyor burada.

Ondan sonra ılık suyla yıkamaya başlıyorum yavaş yavaş. Ürün suya değdikçe makyaj temizleme sütü gibi beyaz bir renge dönüp yavaş yavaş akıyor. Sadece ılık suyla iyice durulayıp, yüzümü kağıt havlu değdirerek kurutuyorum. {Kurulama işlemini yer siler gibi havluyu gezdirerek yapmayın! Onun yerine tampon hareketiyle bastırıp bastırıp çekin çünkü öbür türlü yaptığınızda yüzünüzdeki olası bakterileri vb yayıyorsunuz!}.

Loccitane cleansing oil makyaj temizleme nasıl çıkarılır makyaj kozmetik cilt bakımı

İlk resimde cleansing oil’in avcumdaki normal hali. İkinci resimse suya değdiğinde çıkardığı süt rengi.

Nereden alınır?

Ben Strawberry’den almıştım.


Not: çizilmiş alyansımla da tanışmış oldunuz böylece :P :)

7 yorum:

mercan dedi ki...

gerçekten başarılı bir ürün

Adsız dedi ki...

Hah şimdi bunun yüze göze her yere sürülebilen evrsiyonunu da yazıver rica edicem. Zira ben yüz göz ayrımı yapar iken çok zorlanıyorum hakkaten.

Unknown dedi ki...

Irazcıgım gercekten bir kerede cıkartıyor mu cilt makyajını?
cunku boyle bir sey arıyorum..
cliniqe kopugunden tut Inglotun makyaj temizleme losyonuna kadar her seyi denedim ama her seferinde havluma fondoten lekeleri cıkıyor :(
eger 1 kerede cıkartıyorsa harika bir sey bu..

admin dedi ki...

kozmocum bende o 2'li versiyondan yok ama o iş için en iyisi shu uemura cleansing oil diye duydum. fiyatı pahalı geldi daha kıyıp alamadım açıkçası :)

hello'cum, dediğim teknikle gerçekten bir kerede kazıyor ne fondöten kalıyor ne birşey. yine de üzerine tonikle siliyorum cık hiçbir şey gelmiyor.

epey kullanışlı bir ürün, kocaman boy, fiyat/performansı bu yüzden baya iyi:)

mercan, öyle gerçekten ;)

D dedi ki...

merhaba ben de bu ürünü kullanmıştım ama aslında bu ürün bir makyaj temizleyeci değil bir cilt temizleme yağı, ben bu temzileyiciyi amande pomme gece kremi ve shea gündüz kremiyle beraber kullanmıştım. Kuru ciltler için uygun bir temizleyici olduğundan karma yağlı ciltllerde sorun yaratabilir.

admin dedi ki...

fragariac, aslında tam ortada bir ürün, sadece yüz yıkama amaçlı kullananlar da var, precleanse olarak da çıkarıcı olarak da..

benim cildimde makyajı süper söktü, ben sadece makyaj çıkarma amaçlı kullanıyorum, kurutmadan çıkarıyor makyajımı.

loccitane harika bir marka bence :)

Unknown dedi ki...

uff o zaman super bir urun bu Irazcıgım. yarın gidip alayım ben bu urunu.. buyuk boy olması ayrıca cok guzel cunku makyaj temizleme urunlerini yutuyorum resmen, hemen bitiyor..
bu arada yarın MAC e gidecegim buyuk ihtimal cunkuuuuu (yazımı editledim ama belki gormemissindir sana haber vereyim dedim) koleksiyonlar gelmis canım haberin olsun :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.