27.08.2009

Makyaj Fırçalarımı Temizledim {Fırça Temizleme}

Makyaj fırçalarının temizliği benim için iki adımda oluyor.

Birincisi çabuk temizlik. Günlük kullandığım; kapatıcı, far, fondöten vb. fırçalarını çabucak fırça temizleyiciden sıkıp, kağıt havluya fırt fırt sürtüp, kurumaya bırakıyorum. Haftaiçi uğraşmaya vaktim olmuyor çünkü, ancak bu yöntemle kurumalarını engelleyebiliyorum.

Fırça temizleyiciyi plastik spreye doldurup sıkma yöntemini ben Just-Makeup’tan öğrendim. Önceden tek tek fırçalara dökecem diye uğraşıyordum, böyle çok rahat ettim, teşekkürler JM!

Bu arada kullandığım fırça temizleyici INGLOT BRUSH CLEANSER. Çok memnunum. Ucuz ve uzun süre idare ediyor.

{fotoları büyük görmek için üstlerine TIK!}

makyaj kozmetik güzellik makyaj fırçaları nasıl temizlenir fırça satın al makyaj için fırçalar nasıl kullanılır

Haftasonları vakit bulduğumdaysa, oturup tüm fırçalarımı, bebe şampuanıyla yıkıyorum. Bunu da şöyle yapıyorum, avuç içime biraz bebe şampuanı döküp, fırçayı o şampuana şöyle boyaları çıkana kadar sürtüp, sonra elime temiz su alıp, kıl uçları o şekilde duruluyorum. Kılları birleştiren metal kısımları mümkün olduğunca sudan uzak tutmaya çalışıyorum.

ELF fırçalarda çok önemsemiyorum açıkçası, dört-beş liraya mâl oldukları için “aman kıl dökerse yenisini alırım” diye düşünüyorum, maşallah ELF fırçalarım beni yanılttı, haşır huşur suyun altında yıkamama rağmen hiçbiri daha tek bir kıl bile dökmedi! İnanılmaz!

Ama tanesine 40 – 50 lira verdiğim MAC & Inglot fırçalarıma karşı çok naziğim, eh ödemesi çok zor oluyor, yenilemeyi düşünemem bile :)

İşte en çok kullandığım fırçalardan bazıları, tertemiz yıkanmış piru pak olarak :) Soldan sağa: Inglot 6SS, MAC 219, ELF Foundation Brush, Inglot 29PO ve Inglot 27TG.

Makyaj fırçaları dosyası için de buraya tıklayıp ışınlanabilirsiniz!

makyaj kozmetik güzellik makyaj fırçaları nasıl temizlenir fırça satın al

7 yorum:

Smmyy dedi ki...

çok iyi oldu bu yazı benim için :)
çünkü nasıl temizleyeceğime bir türlü karar veremiyorum. inglot temizleyicinin fiyatını öğrenebilir miyim?

Unknown dedi ki...

Iraz'ım sana zahmet gelip benimkileri de temizlesen bayaa bi sevaba girersin valla ;)

admin dedi ki...

Smmyy, brush cleanser fiyatı 17-18 TL gibi birşeydi .. sevindim işe yaramasına..

JM, haha olur ama kendi haşin yöntemlerimle yaparım :)

almagester dedi ki...

bende de inglotun makyaj temzileyicisi var, spreyli bi şişeye koydum (ben büyük şişedeki ürünleri başka spreyli şişelere koyarım) ve az kalsın saç yağı zannedip saçıma sıkıyodum :D bu arada geçenlerde inglottaki uzman fırçaları fırça solüsyonu ile temizledikten sonra bebek şampuanı ile yıkamaya gerek kalmadığını söyledi.. ben yinede 15 günde bir yıkıyorum :S

admin dedi ki...

almagester, aynı hatayı bir kez de ben gözüme sıkmaya çalışarak yapmıştım ama neyse ki yırttım :)

onlar ne derse desin ben yine de haftada bir şampuanla yıkıyorum daha derinlemesine temiz oluyor :)

Adsız dedi ki...

canım sorcam sana ürünü spreye koyduktan sonra ürünü birazda suyla sulandırıomusun ? MAC in fırça temizleyicisini öyle yapıolarmış? bu yöntemi inglottada kullanabilirmiyiz acaba? daha uzun süre kullanmak için.

admin dedi ki...

angel, ben INGLOT'unkini sulandırmıyorum açıkçası ama ekonomik olsun dersen deneyebilirsin neden olmasın. ama bana sulandırmadan bile epey gidiyor, arada da bebe şampuanıyla yıkıyorum fırçaları.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.