25.02.2009

Estee Lauder Pure Color Eye Shadow Duo / Estee Lauder İkili Far Takımı


Estee Lauder farlar genel olarak tarafımdan güzel bulunmaz, bunun sebebi belki de yeteri kadar parlak ve dayanıklı olmamaları.

Elime geçen iki adet Estee Lauder Holiday paleti oldu şimdiye kadar, burada ve burada yazmıştım. Bu paletlerde bazı renkleri günlük kullanımda seviyorum ama yine de altına baz sürmeden çok mat duruyor bu farlar ve çok dayanıksızlar!

Bu arada:
{Far bazı arayışım sonuca çok yaklaştı sanırım, çok süpriz ve uygun fiyatlı bir ürün buldum, elime ulaşır ulaşmaz onu yazacağım size.

Şimdilik, elimde başka bir far bazı olmadığı için, günlük makyajlarımda ya kapatıcıları baz olarak kullanıyorum ya da şurada yazdığım, Clinique’in Touch Base isimli kremsi farını kullanıyorum, bu da gerçekten iyi bir baz oluyor söylemeden geçmeyeyim, üzerine ne sürerseniz pırıl pırıl parlatıyor. Benim gibi ışıltılı bir hatuna göre tam. Hihi.

Aslında ELF’in color stick’leri baz olarak güzel sonuç veriyor ama göz çevresi için bu ürünlerin çok yağlı olduğunu düşündüğümden kullanmıyorum baz olarak.

Bir de, MAC’in “Painterly” isimli paint pot’unu arıyorum şu sıralar deli gibi. Bulabilen, nereden bulabileceğimi bilen varsa bana bir yorum bırakabilir mi sevabına?}


Ne diyordum, Estee Lauder’ın bu ikili farı bana aldığım başka bir ürünün yanında GWP (hediye ürün) olarak verildi.

Uzun süredir makyaj çantamda duruyordu, en son dün giydiğim pembe bluz beraberindeki makyajda bari kullanayım dedim.



Özet geçmek gerekirse, bu far seti tam bir felâket! Estee Lauder’ın en kalitesiz, en kötü far renkleri olmalı bunlar!

Renklerin kötülüğünü geçtim, ne yapıları düzgün ne de pigmentleri. Deli gibi sürüyorum, renk çıkmıyor bunlardan! Altına baz sürmeme rağmen göz makyajımda hiç bir şey değişmedi. Sinir oldum en sonunda ve sadece kalın bir likit eye-liner çekip çıktım evden!

Bu şeyi bir daha kullanmak istemiyorum.

Bir daha alır mıyım?

Kesinlikle HAYIR!

Uygulama

İlla bu farı kullanacaksanız altına çook sağlam bir far bazı sürmeniz gerekiyor, yine de buna rağmen belli olmayabilir renkleri, şaşırmayın!

Fiyat ?

Ayrı olarak satıldığını sanmıyorum, GWP bir ürün bu. Ama benzerlerini EBAY’de aratarak bulabilirsiniz.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Irazcım Painterly için MACi arayıp adresine postalatabilirsin, parayı havale ile ödüyorsun.
Ben şu sıralar sipariş vericem aslında senin için ekleyebilirim onu ama emin ol senin için buradaki fiyatına mallolur hatta daha fazla bile olabilir. Malum sen İzmirdesin.

O yüzden MACi aramanı tavsiye ederim.

admin dedi ki...

Derya'cım, teşekkür ederim çok naziksin ama dediğin gibi ben maalesef izmir'deyim!!!

MAC'ten telefonla sipariş verebileceğimi bilmiyordum bak, bu süper bir haber oldu, izmir'e neden ısrarla MAC açmadıklarını anlayamıyorum, oysa izmir'in kızları süse makyaja meraklı yahu! :)

Esasen mart'ın ikinci haftası yıllık izin kullanıp memlekete gelmeyi düşünüyorum, olmazsa iki hafta daha sabredeyim, rahat rahat Taksim MAC'ten alayım varsa tabi!

Derya'cım, İstanbul'dan uzak olmak birçok konuda çok zor :/

Kocaman bir YAPILACAKLAR listesi var elimde, geldiğimde. Önce Beyoğlu'nu gezicem, Kızılkayalar'a uğrıcam, bebek'te yüricem.. Daha neleer..

Oooy. Özledim çok, bak neler yazdım sana da - anla işte hasretimi : )))

Unknown dedi ki...

Ohh bol bol gezersin artık;)

Bu arada buldum painterly > http://www.allcosmeticswholesale.com/macpapotpa.html

;)))

bir demet feslegen dedi ki...

Hah ben de diycektim, bir tek bana mı uymuyor estee nin farları..
mac ankaradan yardımcı olabileceğim bir konu olursa, söylemen yeter :) ben de Ankaraya açılsın diye çok istemiştim, tam doğum yaptığım sene açıldı, şansa bak.. 6 ay falan sonra uğrayabildim, düşünebiliyomusun :)
Alakası yok tabi şimdi ama, size de ikea açılınca, Ankaraya niye bir türlü gelmiyor diye hayıflanıyoruz :))
Kısa sürede önerilerine güvenim tam oluştu, birkaç sorum olucak..
shiseido 1- 2- 3 adlı cilt bakım ürünlerinden kullandın mı, memnun kaldın mı..
ve strawberry sitesinden alışveriş hakkındaki düşüncelerin neler.. güvenelim mi, alalım mı yani :)
röportaj gibi oldu dimi..
Sevgiler..

admin dedi ki...

Eda'cım çok naziksin, teşekkür ederimm çoook! :)

Bizde de IKEA var hatta ben her hafta geziyorum :) ama MAC yok. İstanbul'a yetişemiyoruz işte yine illa birinden biri eksik! :)

Canım, Shiseido cilt bakımı serisinden sadece bir nemlendirici kullandım, o da yağlı ciltler için olan "Pureness Matifying Oil-free moisturizer" isimli ürün.

Fakat şöyle söyleyebilirim ki çok problemli, hem hassas hem yağlı bir cildim var bu nemlendirici beni kurtardı, hem yumuşacık yapıyor hem de yağlandırmıyor! Ama diğer Shiseido cilt bakımı ürünleriyle ilgili maalesef fikrim yok, forumlardan bir araştıralım :)

Yok röportaj gibi olmadı aksine yorum yapıldıkça mutlu oluyorum çokkk :)

Strawberry'e gelince, ben kozmetik alışverişimin %50'sini oradan yapıyorum. Aylık promosyonları takip ederek çok uygun fiyatla bazı ürünlere sahip olabilirsin, misal şu anda 20 liraya Dior lip gloss'lar, 15 liraya Bourjois allıklar var sitede!

Bazı ürünlerin fiyatı gerçekten çok uygun ama araştırma yapmadan da direk almamak lazım çünkü bazı ürünler de pahalı olabiliyor! :)

Misal geçenlerde Lancome makyaj temizleyicim bitmişti, direk strawberry'den sipariş edeyim dedim, sonra aklıma cosme-de.com geldi, bir de oraya baktım, orada fiyat strawberry'den 10$ daha düşüktü!

Bir de strawberry'den MAC almanı tavsiye etmem, MAC almak için de brigettesboutique.com adresini kullanıyorum :)

ay uzun yazdım yine :)

admin dedi ki...

Derya'cım painterly stokta bitmiş! Artık istanbul'a gelmeyi beklicem sanırım

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.