29.09.2016

Hamile Giyim Alışverişi {Büyük Beden Hamile Kıyafetleri}

Merhaba! diyerek başlamak istiyorum bu yazıma. Beni tee 2008'de bu blogu yazmaya başladığım zamanlarda takip edenler az çok hatırlar, ben zayıf birisi değilim, gayet tombulum. Kendimi bildim bileli hep iri veya kiloluydum. "Yaa bak şimdi şu dönem çok zayıf oldum, çok fit oldum valla bak", dediğimde bile 65 kiloydum siz düşünün. Benim bununla çok bir sorunum olmadı, kendiyle barışık ve kendini seven, yapı olarak da kendine güveni kolay kolay sarsılacak birisi değilim. Elbette sağlık için defalarca diyete girdiğim, başarılı veya başarısız olduğum dönemler de çok oldu. Neyse, bu apayrı bir yazı konusu. 

Gelelim bugünkü yazıma. Hamilelik sürecimde çok az kilo aldım ben. Hatta ilk trimesterde kilo verdim. Genelde kilolulara öyle olurmuş. İlk 4 ay kendi kıyafetlerimi aynen giymeye devam ettim. Sonrasında göbeğim çıktıkça, çocuğu sıkıştırmak istemediğim için hamile kıyafetlerine geçmeye karar verdim. Giyim tarzı olarak, kendimi bildim bileli spor/casual giyinen biriyim. Yani beni genellikle düz hafif spor ayakkabı, babet, kot pantolon, gabardin pantolon, t-shirt, hafif gömlekler veya bluzlarla görürsünüz. İş sebebiyle daha düzgün giyinmem gerektiği zamanlardaysa tek parça düz elbise gibi şeyler kullanırım. Çizgi/kare/puantiye dışında nadiren desen severim. Hamileyken de çoğunlukla tayt+gömlek+tshirt veya kot+kazak şeklinde takıldım.



Hamile kıyafeti bakmaya başladığımda kendime göre doğru düzgün bir şey bulamadım. Her yerde ya teyze işi büyük bedenleştirilmiş garip kaygan kumaşlardan hamile kıyafetleri veya esprili/baskılı şeyler vardı ve hiçbiri tarzıma uygun değildi. Tek tük beğendiklerimin de bedenini bulamıyordum çünkü Türkiye'de XL/XXL hamile kıyafeti gibi bir anlayış pek yok. Hamileyseniz S/M beelki L olmak durumundasınız. 

Alışverişte ilk baktığım yer Asos oldu. Çok kaliteli olmasalar da geniş bir hamile giyim koleksiyonları var. Buradan bolca tayt, hamile çorabı, uzun bluz tarzı şeyler aldım.

Next'i belki hatırlarsınız. Bundan 6-7 sene önce Türkiye'de de mağazaları vardı. Çok seviyordum ve anlayamadığım bir şekilde Türkiye'den çekildiler. Daha sonra www.nextdirect.com adresinden belirli bir tutar üzerine Türkiye'ye ücretsiz gönderim yapmaya başladılar. Buradan alıyorsunuz, 5 gün içerisinde kapınıza Yurtiçi kargo veya Sürat kargo ile ürünler geliyor, ben sistemi çok sevdim. Çok geniş bir hamile koleksiyonu olmasa da, güzel tarzda hamile iç giyim, hamile pijama ve hamile spor giyim ürünleri oluyor Next'de. Özellikle emzirme atletleri ve pijamaları çok kaliteli, Türkiye'de satılan birçok markaya göre de fiyatları uygun bile kalıyor, buradan baya bir alışveriş yaptım. (Hatta çocuk alışverişinde de sıkça tercih ediyorum.)


Hatta benim aldığım emzirme pijaması hala satıştaymış :)

LCW de hamile kıyafetleri açısından bir memba ama birincisi bazı kıyafetler çok baskılı/desenli, bir de tam pamuklu kumaş bulmak zor oluyor. Genelde sentetik/polyester kumaşlar kullanıyorlar. Yine de buradan da üst hamile giyim almıştım. Avantajı çok ucuz olması. 

Marks&Spencer'ın İngiltere mağazalarında hamile koleksiyonu var ancak Türkiye'de maalesef satışta değiller. Yani en azından İzmir M&S mağazalarında satış yok, İstanbul'da belki vardır. Ben de M&S İngiltere sitesinden birkaç hamile kıyafeti aldım ve getirttim.


Bunun dışında yine İngiltere Mothercare mağazasında da hamile koleksiyonu var ama TR mağazalarında pek çeşit yok. Tek tük gecelik, mayo gibi şeyler gördüm İzmir mağazalarında sadece. Fiyatlar çok yüksek. Eğer benim gibi yılların online alışverişçisiyseniz, Ebay'de çok komik rakamlara ikinci el hamileye kıyafetleri bulabilirsiniz. Ben bu şekilde 1-5$ arası birçok şey buldum, hatta daha sonra bunları sattım bile :)

H&M hamile/emzirme giyimi açısından fiyat/performans olarak çok iyi. Kalıpları da oldukça geniş. Bir de online satışları olsa tadından geçilmeyecek ama maalesef henüz yok. 

Ayakkabıda Skechers'tan şaşmadım çok soğuklarda ise spor botları tercih ettim. Annelikle ilgili yazılarıma devam edebilirim. Blogu biraz lifestyle tandansına çevirdiğimin farkındayım ama sıkılan bir ses versin!

Sevgiler,
MC

4 yorum:

ilke Çevik dedi ki...

Çoğu mağazanın TR'de bu bölümünün olmaması sinir bozucu...

Mor Menekşe dedi ki...

Canım M&S'nin Türkiye'ye gönderimi var mı bende normalde 40-42 giyen biriyim ve hamileyken büyük beden bulmak gerçekten zor Asos'a mutlaka bakacağım ama M&S'ye sipariş verirsem ve gelirse çok Mesut olurum.:)

admin dedi ki...

Merhaba, maalesef Türkiye'ye gönderimi yok. Ben siparişi oluşturup, ingilteredenal.com'daki adresten gönderim yaptırtarak ulaşabildim. Bu arada bir arkadaşım İst-Bağdat Cd. mağazasında M&S hamile koleksiyonu gördüğünü söyledi ama tam hatırlayamıyor, dilerseniz eğer İstanbul'daysanız bir sorun. Ayrıca Dorothy Perkins'in de hamile koleksiyonu var ve şu siteden direk gönderiyorlar: http://www.dorothyperkins.com/en/dpuk/category/clothing-203535/maternity-clothing-203572

Sevgiler.

admin dedi ki...

Evet, maalesef :/

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.