21.09.2016

Merhaba Bebek Alışverişi!

Selam! Nerede kalmıştık?

Aslında çook gerilerde. Tek sebebi yoğunluk ve zaman yönetimi planları değildi tabii buralarda olmamamın.. Aynı zamanda yaklaşık 8 aylık olan minik patilerin de etkisi vardı.. Küçük bir ponçik, hayatı boyunca özgür ve kafasına göre yaşayan birinin hayatına girerse ne olur siz tahmin edin :) Neyse, amacım bu kaosu anlatmak tabii ki değil, esas amacım biraz da olsun yepyeni tanıştığım bebek dünyasında olmazsa olmazlarımdan size bahsetmek, belki zamanında benim gibi alışveriş deryasında yolunu kaybedenlere az da olsa rehber olabilmek. Benden daha deneyimliler, sizlerden de önerilerinizi duymak istiyorum!

O zaman başlayalım! Yenidoğan alışverişinde benim alıp da "işte bu olmazsa olmazdı!" dediğim 10 şey!

#1 Boba 4G Ergonomik Kanguru



Bunu icad edenden, düşünüp de Türkiye'ye getiren Tuniko.com'dan ve tavsiye eden Babywearing Turkiye Facebook grubundaki herkes hay bin yaşasın! Aslında yeni doğanda ilk etapta wrap sling kullanılması çok daha rahat ve önerilmekte ancak ben biraz iri yarı bir insan olduğum için, hem de bebeğim biraz boylu olduğu için direk yeni doğan insert'lü Boba 4G'yi kullandım. Faydaları saymakla bitmez, bebe üstünüze yapışık mı gezmek istedi, çözüm bu. Pusetle gidemeyeceğiniz yerler mi var, çözüm bu. Bebe uyumaya direniyor mu, çözüm bu.. Valla reklam falan değil bu, verdiğim para kuruşu kuruşuna helali hoş olsun, öyle mucizevi bi buluş 

#2 Okiedog Anne - Bebek Bakım Sırt Çantası

Daha hamileyken, bir elimde bebe, bir elimde yandan taşımalı çanta bu hayat geçmez yahu diye öngörmüştüm. Bu yüzden hafif ve fonksiyonel bir çantaya ihtiyacım vardı. Okiedog anne sırt çantalarının özelliği, içerisinde pratik birçok bölme ve çıtçıtlı bölüm olması, başka çok az kimsenin düşüneceği, "anne cebi" bölmesindeki anahtar bulucusu, termal gözü, biberon taşıma çantası, alt açma pedi ve hatta kirli torbası gibi aksesuarların içinden çıkması, e tabi bir de pusete asmak için içerisinden çıkan aparatları. İndirimde almama rağmen bu çantayı 100 lira civarına almıştım ama bu da fiyatını kuruşu kuruşuna hak edenlerden oldu benim için. Tutumlu Anne ve Bebecruz gibi sitelerde daha uygun fiyata 2.elini bulmak da mümkün.

#3 Momeasy Müslin Battaniye & Bilumum Müslin Bezler İrili Ufaklı




Bu müslin battaniyenin böylesine işe yarar bir şey olacağını bilemezdim açıkçası, eğer Babywearing Türkiye grubu olmasaydı. Sıcak aylarda müslini bebeyle aranıza koyuyorsunuz kanguru/slinge yerleştirmeden önce, sizin terinizin bebeye geçmesini önlüyor.. Yani ben tek amacı budur diye düşünüp almıştım. Üstelik her yerde 40-50 civarına satılan momeasy müslin battaniyeyi bir gün İzmir Optimum E-Bebek'te sadece 5 TL'ye gördüm ve aldım. Bilsem reyondakilerin hepsini alırdım!:) Efendim bu müslin hele hele yenidoğanda her işe yarıyor. Koltuğa mı yatıracaksın, altına ser, rüzgar çarpmasın diye pusete ört, havlu yerine banyosundan sonra kullan, kanguruya ser.. Saymakla bitmez. Daha sonra ne kadar kullanışlı birşey olduğunu anlayınca F&F ve Mothercare'den de farklı boylarda birkaç set aldım. LCW'de de uygun fiyatla mevcutmuş.

#4 Bebe Confort Maia Travel Set Puset + Streety Fix Anakucağı



Ay bu bebek arabası seçmek ne çetrefilli işmiş anlatamam. Bakanlar bilir ne demek istediğimi. Bir sürü farklı model, bir sürü farklı bütçe, iş çığırından çıkmış durumda. Bu konuda apayrı bir post yapılabilir ama ben kısaca özetleyeyim. Benim bebek arabasından beklentim, kolay açılıp baston kapansın, çok ağır olmasın, arabanın bagajında sebze kasası gibi yer kaplamasın, çok gezdiğimden dağılınca üzülmeyeceğim kadar pahalı olmasın. Zira Boba kullanacağım için basit bir bebek arabası istiyordum. Tam da bebek arabası dünyasında kaybolmuşken bir gün bebek mağazasında, bebeği olup da bebek arabası çalınıp, yenisini almaya gelen bir hanımın önerisiyle bu modeli çok sevdim. Çok kolay açılıp kapanıyordu, fiyatı uygundu, küçük bir araba olduğu için dar yerlere girmesi kolaydı, aldık gitti. 8 aydır kullanıyorum bir yamuğunu görmedim henüz. 

# 5 My Baby On-the-go Sound Spa White Noise Makinesi (Beyaz Gürültü Makinesi)


Yenidoğanların her sese kalkmaması ve kendileri anne karnında gibi hissetmeleri için sabit/beyaz seslerin önemli olduğunu hamileyken birçok yerde okumuştum. Aslında bunun için özel bir makine almaya gerek yok, Youtube üzerinden birçok sese ulaşabilir, internet üzerinden mp3 dosyalarıyla küçük hoparlörlere bağlayabilirsiniz ama ben postpartum kafasıyla bunların hiçbiriyle uğraşmadan basit bir çözüm olsun istedim. Amazon'dan 8$'a aldığım bu alet pilli ve taşınabilir, yanınızda her yere kolayca götürebiliyorsunuz. Misafirlikte gürültüde çocuk mu uyutacaksınız, çıkarın çantadan, açın çocuğun odasına, bitti gitti. Telefondan Youtube/App açıp çocuğun kafasına sinyal bırakma veya "ay şarjım bitti" derdi yok. Baktım şimdi discontinued olmuş bu minnak ama Amazon'da bir farklı modeli satışa girmiş.

# 6 Weewell Buharlı Sterilizatör



Aslında bu zımbırtıyı hamileyken almaya hiç gerek duymamıştım, "aman ne gerek vardı". Doğumu takiben ilk bir ayda geçirdiğimiz bazı rahatsızlıklar sebebiyle bebeğime önce kendi sütümü sağıp takviye, sonra da mama takviyesi yapmam gerekti. Birden planlanmayan biberon/pompa/süt saklama kabı gibi aletler hayatıma girdi. Evde bir yeni doğan varken bunları eski usul sterilize etmek, kurutmak çok güç. Bu alet bu işe çözüm buluyor. Birkaç ay kısa süreli kullandım. Ha verdiğim paraya değdi mi, o sıralar günde 4-5 kez çalıştırmam gerekiyordu, evet değdi. Sonradan pek gerek kalmadı sadece pompa parçaları için kullanıldı ama hala o aylar için bence çok gerekliydi.

# 7 Bright Starts Titreşimli Ana kucağı

İnsan bazı şeyleri kendi çocuğu olmadan anlayamıyor, yani en azından ben anlayamadım. Doğum öncesi alışveriş listelerini yaparken, ev tipi ana kucağına "ne gerek vardı?", "aman canım zaten bebek arabasının ana kucağı varmıştı"... Zannetmiştim ki buna hiç mi hiç gerek yok. Sevgili dostum M. bunu bana hediye etti, "bak nasıl işine yarayacak göreceksin" demişti.. Doğumdan sonra anladım ne demek istediğini. 7/24 kucakta durmak isteyen bebeyi koyacak, oyalayacak bir yere ihtiyacınız oluyor. Kapı açmaya gitme, su içmeye gitme gibi anlarda bile çok kurtarıcı oldu. Titreşimli ve müzikli olması sayesinde bebe 5 aylık olana kadar aralıksız kullandım diyebilirim. Yine olsa yine alırım. 

# 8 Tuniko Gaz Giderici Yastık


Bebemiz ilk aylarda çok gazlıydı. Kış bebeği olduğu için, ev sıcak olmasına rağmen karnı soğuk kaldığında veya ısı değişimlerinde gazı iyice artıyor, sancılanıyordu. Çok sancı çektiği bir gün tesadüfen bu ürünü gördüm ve aldım. Pazen bir kemer düşünün, içinde çıkarılıp takılabilen minik bir yastığı var. Bu yastığı mikrodalgada talimatlara uygun şekilde ısıtıp kemere takıyor, kemeri de bebeğin kıyafetinin üstüne takıyorsunuz. Mis gibi lavanta/kekik kokuyor. Ben çok faydasını gördüm, karnı ılık oldukça sancısı azaldı ve daha huzurlu oldu. Evet yine ömrü kısa bir ürün ama önemli olan anlık çözümler bebek büyütmede, bence tabii. 

# 9 Sassy Rattlin Rings Çıngırak 

Bu bebeğime aldığım ilk oyuncaktı :) Amazon'dan toplu sipariş verirken öylesine almıştım. Kullanımı 0+ ay olarak geçiyor, bebeğim daha ilk ayından bu çıngırağı izlemeye başladı. Büyüdükçe de ilgisi arttı. Halen elimde gördüğü zaman diğer oyuncaklarından önce bunu elimden alıyor, birkaç gün bu ortada olmadığında görünce hemen deliler gibi oynuyor. Ne özelliği var bilmiyorum, belki de siyah/beyaz olması, ama ilgisini çok çektiği kesin. 

#10 Mustela Merhaba Bebek Bakım Seti

Bu seti de doğumdan önce, içerisinde ilk başta ihtiyacı olacağı her şey olduğundan dolayı almıştım. Aylar geçmesine rağmen içerisindeki ürünlerden memnun kaldım ve kullanmaya devam ettim. Özellikle Mustela Vitamin Barrier Pişik Kremi ve Yenidoğan Şampuanı'nından çok memnunuz.

Şimdilik benden bu kadar! Aslında yazacağım daha çok şey var ama, belki daha sonra ikinci bir post serisi yaparım.

Sevgiler,
MC 


Not: Bu yazı herhangi bir affiliate link içermemektedir veya sponsorlu değildir, sadece kişisel tercihlerimden oluşmaktadır. 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Canımmm çok tebrik ederim, çok sevindim senin adına😘

admin dedi ki...

Cook tesekkur ederim, sevgiler ♥

https://perisscope.blogspot.com/ dedi ki...

Çok çok tebrik ederim. Şansı, bahtı hep açık olsun. Sağlıklı, upuzun bir ömrü olsun. SEVGİLER....

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.