27.09.2016

MC ile kısa kısa.. #9

MC ile kısa kısa'ları yazmayalı çok olmuş, biraz serpiştireyim ortalığa şöyle bakalım.. 

Instagram'da miaumauve diye bir abla var, kendisinin göz makyajlarına hastayım. Bu da gözüme takılanlardan bir göz makyajı. Çok güzel ♥  Eğer takip etmek isterseniz Instagram'da "miaumauve" olarak aratabilirsiniz. 



Bu aralar L'occitane el kremlerine sarmış durumdayım. Fiyatlar diğer kremlere göre biraz yüksek gibi dursa da, nemlendirmeleri o kadar iyi ki, az kullanmanız yeterli oluyor. Malum anne bakımında insan öyle makyaj yapmaya pek vakit bulamıyor, bulsa da bebe parmak sokup makyajı bozuyor falan.. Haliyle kremler daha bir önemli hale geliyor. Hele defalarca el yıkıyorsanız ve havalar da serinlediyse, iyi bir el kremi bence olmazsa olmaz.


Zara, sonunda online satışa başlıyormuş Türkiye'de. Eh, geç bile kaldılar. Darısı halen online satış yapmayan H&M Türkiye ve Marks&Spencer'ın başına. Bu devirde online satış sistemi bence bir gereklilik. Ben oturduğum yerden tıklayıp almak istiyorum, neden gezmek zorunda kalayım ki? Gerçi alışveriş konusunda özellikle gezerek almayı sevenler de var ama bu benim tercihim tabii ki. 


Bu aralar anne ayakkabısı'nda favorim Skechers. Özellikle bağcıksız serilerinden Go Walk çok başarılı. Anneyseniz, bir elde bebe, bir taraftan puset, bir taraftan bir anne çantası, bir taraftan evden çıkma prosedürü derken ayakkabı bağlamak bir angarya gelebiliyor. Bağlayıp giyebilenleri takdir ediyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum ama benim mottom kendi hayatımı özellikle sadeleştirebilmek oldu. Bu Go Walk ayakkabılar sayesinde bir IKEA çekeceğiyle giyinip, kapıdan fırlayabiliyorum. Bebeyle yapılan uzun yürüyüşlerde de (n'olur uyusun yürüyüşleri) hiç ağrı çekmeden yürüyebilmek cabası. 

Parfümlerde yasemin kokusunu seviyorum, özellikle diğer aromalarla bastırılmadıysa ve direk yasemin kokusu bariz ise. Yves Rocher'de kısa bir süre önce bunu %50 indirimde yakalamıştım ve çok beğendim. Hafif bir koku denilemez ama yasemin seviyorsanız bir bakabilirsiniz. 

Watsons, Kıbrıs Şehitleri'nde kapanan Alins'in yerine büyük bir mağaza açmış. İzmir'de gördüğüm en büyük Watsons olabilir, mağaza ferah ve biraz "ay gezdikçe gezeyim" havası var, beğendim. 


Sıvı el sabunları güzel koksun istiyorum ve bu yüzden değişik bulduklarımı alırım genelde. Önceleri Body Shop'ta farklı sıvı sabunlar bulabiliyordum ama artık sanırım yapmıyor veya getirmiyorlar. Ben de Marks&Spencer sıvı sabunlara takıldım. Ara ara 3 al 2 öde veya %50gibi indirimlere girdiklerinde stok yapıyorum. 


Rossmann'ı gezmeyi çok seviyorum. Zaten bu Alman mağazalarına karşı bir takıntı var bende, Tchibo'nun da hastasıyım. Belki kimsenin düşünmediği garip şeyleri düşündüklerinden. Hele Tchibo'nun  organik pamuklu giysi serilerini çok seviyorum. Neyse, daldan dala atladım yine, bebe uyanmadan bitireyim şu yazıyı. Rossmann'da resimdeki bebek alışveriş çantasını galiba 13 TL'ye buldum. Bildiğin torba şeklinde, içinde minik bir cebi var ama yandaki askılar sayesinde pusete asılabiliyor. Sırt çantası taşımak istemediğim, pusetle kısa yürüyüşe çıktığım zamanlarda bunu alıyorum, çok rahat. 



Yine Rossmann'da Perlodent diş macunları uygun fiyatlı. Bu konuda doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama bana bir "diş macunlarına fazla para verme, hepsi aynı işi yapıyor" tribi geldi. Önceden Theramed macunları kullanırdım, artık bunlara geçtim. Valla çok da memnunum ama bilemiyorum tabi. 

Emzirme sürecinde, kişisel bir tercih olarak deodorant/roll on gibi ürünlerden uzak kalmaya çalıştım. Biraz ananem usulüne geçtim. Koltukaltlarımı gün içinde birkaç kez Hacı Şakir sabunla sabunladım, sadece dışarı çıkacağım zamanlarda ise Sebamed'in aliminyumsuz bu sprey deodorantını kullandım/kullanıyorum. 

Daha da uzatırdım ama bebenin uyanmasına az kaldı, uyanmadan bir kahve içebilecek zaman da bana kalsın :)

Sevgiler,
MC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.