22.09.2016

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Bu blogda uzun yıllarca hep daha iyi görünmekle ilgili şeyler yazdım. Kapatıcılar, saç ürünleri, derken rujlar.. Biraz da sevimsiz konulardan bahsedelim mi? Ne dersiniz :)

Annelikle ilgili yazı serilerim devam etsin o zaman. Gelelim hamilelik ve saçlara.. Hamileyken, hayatımda sahip olduğum en güzel saçlara sahiptim. Nasıl gürleştiler ve kalınlaştılar anlatamam. Hiçbir şey yapmadan dolgun görünüyorlardı. Ne çok sevinmiştim, "ay artık hep böyle olacaklar, yaşasın!" diye. Hatta bir ara o kadar gürleştiler ki, yıllardır uzun kullandığım saçlarımı kestirdim!! 

Oynatalım Uğur'cum..



Derken doğum yaptım.. Nee saç bakımı mı?! Saç bakımı, saçları havada topuz yapmak değil miydi? :) Bir süre sadece kafamda top şeklinde bir topuzla gezdim. Sonra bir gün acayip bir şekilde saçlarım dökülmeye başladı. Resmen kel kalacağımı düşünmeye başladım. Alnımın iki yanı komple açıldı. 


Bu arada saçlarım tekrar uzamıştı, veledin benden ayrı beş saniye durmadığı günlerin birinde soluğu kuaförde aldım. İçerideki boya/kimyasal kokularından etkilenmesin diye onu da sokmak istemiyordum, o dışarıda pusette ama tabii ben yokum diye kıyamet kopuyor. Bizimkiler eylemeye çalışıyor ama nafile.. 

Kuaförüme dedim ki, "kes bacım, kes!" başladı standart kesim ritüellerine, "abla dedim, yırtınıyor bizimki, allah ne verdiyse kes, en hızlı şekilde kalkayım buradan"! Aldı kadıncağızı bir panik, "MC", dedi, "ben böyle saç kesmedim". O kesmeye çalışırken tarağı kafama değdirdikçe saçlarım öbek öbek yerlerde.. Ne kadar çok döküldüğünü gören kuaför çalışanları birbirine bakıyor ama ben üzülmeyeyim diye bir şey de demiyorlar.. 

Hayatımın en hızlı saç kesimini o gün yaptırdım.. Halen kış, ama kafayı fönletecek vakit yok, bebe kucak istiyor.. Islak kafa fırladım kuaförden.. Ne gündü ama! :) Kısacık (tabii bana göre, aslında omuzlarımda!) saçlarla eve geldim. Bir tur ağladım, "ben kel kalıcam yahuuu" diye. Geçti gitti. 

Birkaç hafta daha aralıksız saçlarım döküldü. Baya da açıldı kafam ama düşünmemeye çalıştım. Sürekli zeytinyağı ve sarımsakla kür yaptı evde bizimkiler (asortik marka saç bakım zımbırtısını falan görmüyor gözü insanın o kadar çok saçı dökülünce). Bir de emzirirken kimyasallardan mümkün mertebe uzak kalabilme gibi bir mottom vardı. 

O döneme kadar şampuan ve saç bakım ürünleri olarak TONI&GUY kullanıyordum ve çok memnundum. Baktım dökülme azalmıyor, hepsinı bırakıp, Sebamed'in Her Gün Kullanım Şampuanı'na geçtim. Saç kremi, saç açıcı, sprey vb hepsini kullanmayı bıraktım. Doktorumun tavsiyesiyle de bazı doğum sonrası vitaminlerine de başladım. 

Artık hangisinin etkisi bilmiyorum ama, bebe 5. ayını doldurunca saçlarım minik minik çıkmaya başladı. Çok şükür ki açılan bölgeler kapandı. Şu anda ise havaya fırlayan ve şekil almayan diken diken saçlar olarak hayatlarına devam ediyorlar.. Arada "ay bunları şekle sokamıyorum" diye söyleniyorum ama aklıma M şeklinde kel kalan kafam gelince hemen susuyorum :) 


Kuaföre gelince.. O günden sonra tekrar gidecek vaktim olmadı, siz düşünün durumu! :) 

7 yorum:

dlkgzr dedi ki...

bendede saç dökülmesi sorunu vardı ve gür olan saçları, artık arası açılmış bir halde idi.. hint yağı kullandım ve oldukça memnunum ... tavsiye ederim... mınıkı da ısır benim için ... sevgiler...

Colorful dedi ki...

cok iyi anliyorum sizi. Bende de durum ayniydi, emzirme cdoneminin ilk alti ayinda saclarim cok dokuldu. Bende kestirmekte buldum careyi zaten uzun saca bakabilecek vaktimde yoktu, aynen topuzla yasadigim icin surekli. Sonra tekrar ciktilar gercekten. Dokulme de zamanla iyice azaldi. Aslinda dusununce ne kadar zoelu bir surec hayatimizde yeni annelik. Fiziksel degisimlere ilave surekli yapisik yasadigimiz bebegimiz, hormanlarin etkisiyle duygusal dalgalanmalar vs. Her anne birer survivor :)

admin dedi ki...

Merhaba, cok tesekkur ederim, bir arastirayim :) sevgiler.

admin dedi ki...

Gercekten cok guzel ifade etmissiniz, tamamen katiliyorum :) Insan her seyi nasil da bosverebiliyor degil mi, yeter ki saglikli olsunlar..
Sevgiler.

https://perisscope.blogspot.com/ dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
admin dedi ki...

Merhaba Peris scope, detayli yorumun icin cook tesekkur ederim, ben de benzer destekler kullandim ama onerilerinden benim isime yarayacaklar olacak, vakit ayirip paylasmana cok sevindim. Ilac onerisi oldugundan cevapladiktan sonra yorumunu kaldiriyorum. Cok sevgiler, MC.

admin dedi ki...

Ayrica sorunun gecmesine ve saglikli saclara kavusman da harika olmus, ben de minik tuyler ciktikca seviniyorum kafamda :D

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.