29.10.2012

Siyah Kalem

Geride kalan bayram tatili ve 29 Ekim'den sonra herkese tekrar merhaba. Gecikmeli de olsa herkese mutlu ve sağlıklı bayramlar!

Ben bu aralar doğru düzgün far kullanmıyorum desem? Varsa yoksa siyah göz kalemi, taktım kafayı gitti. Siyah göz kalemiyle yapılan makyajda ise favorim MAC Engraved Göz Kalemi. Kendisi gerçeken mükemmele çok yakın bir kalem. Kusursuz bir çizgi çekiyor ve gün boyunca akma yapmıyor. Göz üstüne kalem olarak artık sadece MAC Engraved kullanıyorum.

Ancak göz içine benim için fazla yumuşak kalıyor. Bu yüzden göz içinde INGLOT AMC göz kalemini kullanmaya devam ediyorum.
Bu da Engraved'in yakından simsiyah rengi. Benim gözlerim çok büyük olduğu için gözüme yarım çekiyorum, fazla içe doğru ilerlemiyorum.


Gözümde kapatıcı olarak Benefit Boing Concealer var, altta ve üstte. Far olarak da çok belli belirsiz olarak MAC Blanc Type, azıcık kaş altlarımda.


Bu alttaki resmin kalitesi düşük ancak kalemin duruşunu tam gösterdiği için bunu da ekledim. Rimel olarak MAC Studio Fix var, kaşlarıma da çok az MAC Brow Set Beguile sürdüm.


İşte benim bu aralar her gün sürdüğüm siyah kalemim. Sizin en favori siyah kaleminiz hangisi? Kullanıp da memnun kaldığınız tüm önerilerinizi duymak isterim.

Mutlu haftalar!

17 yorum:

ilknuryh dedi ki...

MC keşke benimde gözlerim iri olsaydı :)Ben zaten kalem,liner gibi konularda çok beceriksiz olduğum için yorum bile yapamıyorum ama harika olmuş senin gözlerrr.Bende Mac Smolder var ama bu renk daha güzelmiş listeye ekleyim hemen:)Teşekkürler
Sevgiler

ÖZ dedi ki...

Kusura bakma ama kalemi çok hatalı çekmişsin. Ortadan başlayan çekmelerde inceden kalına doğru gider, sen direkt kalından başladığın için pat diye ortadan kalın başlayan bir çizgi yanlış ve kötü duruyor, inceden kalına doğru çekersen hem çekik hem de hoş bir görüntü elde edersin.

Selamlar...

admin dedi ki...

Oneriniz icin tesekkur ederim ancak benim goz tipim biraz farkli, elbette yaptigim dogru olmayabilir, aliskanliklarla ilgili bir mesele malum. Sevgiler.

admin dedi ki...

Kuzum smolder bende de var ancak biraz akma yapiyor. engraved dokusu cok farkli, mutlaka dene derim.

Lynn dedi ki...

Ben de hep böyle yapıyorum gözlerimin büyüklüğünden dolayı. Çok güzel oluyor. Ben geçen essence'in black fever'ını aldım. Yağlı bir cildim var ama gözümde iyi durdu. Sanırım benim de favorim bu aralar o =))

ÖZ dedi ki...

Bu arada bir alt yorumda Lynn essence deyince aklıma geldi, bloglarda methini görünce alıp deneyeyim dedim, 5 tl'lik kalemden fazla bir beklentim yoktu fakat mükemmel bir performans aldım. Alt göz içine sürmeme rağmen akma bulaşma olmadığı gibi saatlerce bozulmadan kalıcılık sağlıyor. Hiç bir sürüşümde gün içerisinde tekrar üzerinden geçme ihtiyacı hissetmedim. Şiddetle tavsiye ediyorum (asansörlü siyah göz kalemi "long lasting- black fever").

gönül dedi ki...

benim cildim yağlı olduğu için göz kalemleri akma yapıyor, ama bunu bir denemek isterim, ben de physicians formula nın üçlü jel eyeliner ını şiddetle öneririm, altına önce kalem çekip üstüne onu sürünce akşama kadar aynen kalıyor

Tugce** dedi ki...

benim gözlerim de çok yağlı o yüzden her ürünü kullanamıyorum. Lancome'un water proof siyah kalemini kullanıyorum ve çok memnunum :) Bir de MC ben de göz kapağıma kapatıcı sürüyodum ama sürdüğüm far veya kalem çok kısa sürede akıyordu. Daha sonra aldığım yere sorduğumda kapatıcının kesinlikle göz kapağına sürülmemesi gerektiğini söylediler. Yağlı bir ürün olduğu için hem akmaya sebep olurmuş hem de zararlıymış göz kapağı için.

Adsız dedi ki...

Merhaba, benim simdiye kadar hep okudugum (ve uyguladıgım) kucuk gözlerin ortadan baslayarak cekmesi gerektigi büyüklerinse tam cercevelemesi gerektigi yani göz pınarından baslaması gerektigi gözlerini daha küçğk gostermesi için. benim gozlerim kücük oldugu için ortadan baslayarak inceden kalına dogru giden bir çizgi çekiyorum ve alt kirpik dibinde yine gozun dıs kenarına doğru sürdüğüm kalemle birlestirmiyorum (buyuk gozlerinlerin birlestirmesi lazım alt ucla yukarı çıkan kuyrugu)
Burcu

Adsız dedi ki...

Ya bazı yorumları okuyunca dönüp yazının başlığına bir daha baktım :)"siyah kalem" Önerilerde de kullanıp memnun kaldığınız ürünler varsa paylaşın denmiş.Kimseden resimlere yorum yapması istenmemiş arkadaşlar blog okurluğu böyle olmaz, ders verir gibi yorumlar hiç olmaz.Kısa yoldan kalemi yazıp bıraksa suç olur,kendinden bir şeyler paylaşsa eleştirilir.Nasıl bir kafadır buu.Serap

admin dedi ki...

Herkese seviyeli yorum ve yapıcı eleştirileri için çok teşekkür ederim. Ben sadece paylaşıyorum, bunlar mutlak doğru diye birşey yok, sadece benim tarzım ve benimle ilgili şeyler..

Kalem önerilerinizi de bekliyorumm :)

Sevgiler.. MC

Glow Twist dedi ki...

Çok yumuşak olan kohl tarzı kalemler bende gözkapağına bulaşma yapıyor, ysl bir ara kullanmıştım fena değildi,bir de cecile fena değil,bende kahvesi ve mürdümü var, çok ciddi bir akma yaşamadım,ama tabi çıplak tene sürmemeye gayret ediyorum, mutlaka altına baz+ sabitleyici birşey ( far olur, ince bir transparan pudra olur),Mc cim bu arada sana bir mail atıcam bugün birşeyle alakalı,görüşürüz canım,Başak.

Adsız dedi ki...

bence de kalem çekiş tarzı yanlış.. bildiğimden söylemiyorum da bakınca kötü duruyor inceden kalına doğru gitmesi daha doğru gibi geliyor..

Unknown dedi ki...

Merhaba , bnde yves rocher nin siyah asansorlu kalemİ var. Surumu biraz zor ama kesinlikle akma yapmiyor, cok uzun sure kaliciligini koruyor goz kapaklarimin yagli olmasina ragmen. Bobbi brown un jel eyeliner ini aldim bir ton para bayilip goz kapagima yapisiyor senin de yazdigin gibi. Keske blogunu daha once kesfetseumisim. :/ gercekten cok faydali bir blog olmus eline saglik tebrikler. Melike

admin dedi ki...

Cok tesekkur ederim guzel yorumun ve paylasimin icin. Kalemi merak ettim, hemen alinacaklar listeme ekliyorum. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

selam.ben avonun asansörlü kalemini kullaniyorum simsiyah kömür gibi yapiyor akma dağilma yok,yağlı cilt tipime rağmen.Fiyatı da uygun.

Unknown dedi ki...

göz dışına clinique -206-, göz içine lancome -brun- göz kalemlerim favorilerim :) cilinique aşırı akma yaptığından ve yumuşak yapısından göz içine sürülmüyor :/ bende sırf benmiyim diyordum göz içi, dışı ayrı kalem kullanan yanlız değilmişim :D

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.