27.09.2010

Vücut Bakım Ürünleri

FormSpring’de bir okurum kullandığım vücut bakım ürünlerini sormuştu. Bu yazıyı da onun için hazırladım.

Şunu baştan söyleyeyim, kullandığım vücut bakım ürünleri sabit değil. Yani birşey bitiyor, yerine başka birşey alıyorum, veya araya başka ürünler giriyor.. Bunlar şu son 2-3 haftadır sürekli elime gelip kullandığım ürünler. Başka şeyler de sürüyor olabilirim ama hatırlayamadım, evde heryerde kozmetik şişeleri var zaten, eşim isyanlarda!


 Vucut Bakim Urunleri


1. Body Shop Black Velvet Apricot Body Peeling: Bundan daha önce bahsetmiştim blogda, Body Shop’un geçen yılbaşı için çıkardığı bir üründü, çok memnun kaldım, kullanmaya devam ediyorum. Bu sene yeni seriden yerine birşeyler alırım artık Aralık ayında.

2. Bepanthol Ultra Protect Body Lotion: Bacaklarım, dirseklerim ve ayak bileklerim, özellikle banyodan sonra aşırı kuruyor. Kuruluktan rahatsız olduğumda, uzun süreli nemlendirme istiyorsam mutlaka Bepanthol kullanıyorum, özellikle gece yatmadan sürersem sabaha yumuşacık oluyor kuruyan kısımlar. Çok memnunum bu kremden.

3. Palmers Tummy Butter For Strech Marks: Bu ürün aslında hamilelere yönelik bir çatlak önleme kremi. Bir arkadaşımda fazlaydı, ben aldım. Hamile filan değilim, sadece son yıllarda kilo al/ver sürecinden karnımda 1-2 tane çatlak oldu. Daha fazla olmasın diye tırstığımdan bunu sürmeye başladım. Yoğun bir kakao/hindistancevizi kokusu var bu kremde, hamile birisine kokusu çok ağır gelebilir ama benim hoşuma gidiyor. Kıvamı da gerçekten katı yağ gibi, siz sürdükçe eriyor teninizde. Kullanmaya başladığımdan beri yeni çatlak hiç oluşmadı, bakalım engelleyecek mi hep beraber göreceğiz.


4. Body Shop Raspberry Body Lotion: Benim dolabımda her sezon mutlaka bir adet Body Shop vücut losyonu bulunur. %50 indirimleri takip edip mutlaka bir tane alıyorum. Bundan önceki satsuma aromalıydı, o bitti bunu aldım. Günlük sürdüğüm kremim bu diyebilirim. Kollarıma, bacaklarıma vs bunu sürüyorum. Kokusu nefis ama nemlendirmesi hafif. Daha yoğun nemlendirme istiyorsam Bepanthol veya body butter’ları tercih ediyorum.

5. Avon Foot Works Spray: Bu da Avon’un ayak spreyi, gayet ucuz birşey. Ofiste giymek zorunda olduğum naylon çorap/deri ayakkabı kombinasyonu ayaklarımı kokutmasın diye bundan sıkıyorum çorabımın içine, ayağıma filan.

6. Oriflame Foot Care Heel Cream: Bu da Oriflame’in yoğun nemlendiricili ayak/topuk kremi. Oldukça ağır “wax” tarzı bir yapısı var. Akşam yatmadan temiz ayaklarımın tabanlarına bol bol sürüp, çorap giyiyorum. Sabah kalktığımda yumuşacık ayaklar. Özellikle yazın, bol sandalet giydiğim için bu bakıma ihtiyaç duyuyorum.


7. Meyveli doğal sabunlar (markasız): Bu tarz doğal sabunları genelde tatile gittiğimde bulduğum aktarlardan alıyorum. Datça’ya gittiğimde bol bol stokladım yeniden. Hem çok ucuzlar, hem doğallar, hem de marka sabunlara kat kat basıyorlar açıkçası koku açısından. Resimde gördüğünüz sarı olan kayısılı, mor ise lavantalı. Mis gibi kokuyorlar. Bunları da banyo sabunu olarak kullanıyorum.


Bu kadar. Siz farklı kategoride ürünler kullanıyor musunuz? Vücut bakımında olmazsa olmaz dediğiniz ürünler neler?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

body shop peeling bacaklarda ki batıklara iyi geliyormu benim bunlarla başım dertte bu sene ne olduysa azdılar resmen ne yapıcamı şaşırdım bütün yaz pantolon giydim bunlar yüzden o sıcaklarda canım bana bir çareee :)

Adsız dedi ki...

Palmers Tummy Butter'ı Ankara'da nerede bulabilirim acaba? Kilo alıp vermekten benim de çatlaklarım var.

Judy Abbott dedi ki...

Body Shop'ın Japanese Cherry Blossom serisinin vücut losyonundan vazgeçemiyorum ben de.

ozge dedi ki...

sabunlara bayıldım :)))
doğal ürünler beni hep çekiyor nedense :)

admin dedi ki...

Ruhan'cim batiklara tam etkili oldugunu soyleyemem, yumusak granurleri var, ben batiklarimi keseliyorum.

Nyuu, bebek mağazalarında oluyormuş,internette de aratabilirsin. Olan çatlakları geçirmiyor yannız, yenilerinin olmasını engelliyormuş.

Judy, o seri de çok güzel kokuyor, haklısın.

Magrenta, çok güzel meyveli sabunlar, tavsiye ederim.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.