21.09.2010

Dudak Makyajı

Dudakları hızlı ve basit bir yöntemle daha dolgun ve düzgün göstermekle ilgili çok soru alıyorum. Aslında bu olayın yolu, ten rengi sedefli bir dudak kalemi, şeffaf gloss ve dudağa uygun seçilen rujdan geçiyor.

Mantık, dudak kenarını dışarıya çerçevele, rujla doldur, gloss’la vurgula. Tabi her zaman ten rengi kalem kullanmak zorunda değilsiniz, sürdüğünüz ruja göre uygun kalem de seçmek gerekiyor bazen.

Benim şu fotoğraf mesela, bakın bunda herhanbi bir oynama yok fotoğrafta, gayet dışarıya doğru sürülen kırmızı kalem / ruj / gloss kombinasyonu.

Geçenlerde berbat durumdaydım, makyaj çantamı evde unutmuştum, {kabuuuuuuuuuus!!!!} yüzümde fondöten filan yoktu ve tam bir ceset gibiydi suratım. Çantamdan ve ofis çekmecemden dudak kalemi, balm, ruj ve parlatıcı çıktı. Bunlarla biraz dudaklarımı toparlayayım dedim, o sırada da fotoğrafladım soranlar için. Bu gayet hızlı ve basit bir yöntem.

Artık ağız çevremdeki izler, kıl tüy yün.. Makyajsız olduğu için böyle, üzgünüm. Ayva tüyleri flaşla olduğundan yoğun gözüküyor, ben normalde bu bölgemdeki tüyler aşırı ince olduğu için onları almıyorum bile.

Öncelikle elimizde bir adet renksiz, bitkin, kuru dudak var..

dudak1

Böyle bir dudakta ruj sürsek çatır çatır çatlaklara dolacağı için öncelikle bir şekilde nemlendirmemiz gerekiyor rujdan önce. Ben nemlendirmek için Body Shop Lip Balm’ları kullanıyorum. Sonra dudaklar bu duruma geliyor:

dudak2

Ten rengi veya uçuk pempemsi, sedefli bir kalemi alıp, bolca dışarı taşırarak çerçeveliyorum. Dudağın M bölgesinde özellikle yukarı biraz fazla çıkarıyorum kalemi ki bu kısım iyice belirgin dursun.

dudak3

Şimdi ruj sürme zamanı. Ben o sırada elimde bu olduğu için doğal duran INGLOT 227 rujumdan çook az bir miktar sürdüm. Dudaklar bu hale geldi.

dudak4

Şimdi de MAC Pleasure Principle dazzleglass ile önce dudakları çerçeveledim, sonra da hafifçe rujun üzerine sürdüm.

dudak5

dudak6

Ilk resimden daha iyi değil mi durum?

NOT: Bazen kapatıcılığı yüksek fondötenler sürdüğümde, dudak çizgimi ruj renginde bir kalemle iyice üste taşıyorum, bu şekilde renkli rujlarla daha irileştirmek de mümkün dudakları. Genelde koyu renk ruj süreceğim zaman bu yöntemi de uyguluyorum.

6 yorum:

isabel dedi ki...

çoookkkk güzel bir yazı olmuş :) tyeşekkürler..

Adsız dedi ki...

Böyle resimli anlatınca daha iyi oluyor,benim dudaklarım çok ince ruj hiç yakıştıramıyorum kendime ama bir de süresim var anlatamam. :) Bir de böyle deneyeyim bakalım sanırım çok daha iyi görünürler bu şekilde. Ördeğe benzemiyeceğimi bilsem silikon yaptırırdım ama hiç cesaret edemiyorum. :D Kalemini merak ettim yazabilirsen sevinirim. Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler,emeğine sağlık tatlım.

Unknown dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın buraya kadar bir sorun yok ama ben bu işlemi yaptıktan 10 dakika bilemedin 15 dakika sonra ne balm, ne kalem, ne ruj, ne glos kalıyor!

Saçlarım açıksa muhakkak birkaç tel yapışır dudağıma üstüne bir de su içsem tamam gitti bütün işlem...

Kalıcı olması için napabiliriz?
Ben bunu yaptıktan sonra varacağım yere kadar dudağımda hiçbirşey kalmıyor... :(((

admin dedi ki...

isabel, rica ederim canim.

Ruhancım kalemim body shop canım, bu yöntem baya işe yarıyor, tavsiye ederim.

Kitapçı.. Hmm.. Altına pudra sürebilirsin biraz. Bir de Ben en dışa mac dazzleglass sürüyorum ya. İşte onlar normal glosstan da kalıcı, bir nevi fiksliyor, uzun süre dayanıyor yani onunla.

tırtıl pırpır dedi ki...

çok güzel olmuş.eline sağlık.benim için ruj sürmek demek sadece ruj sürmek demekti.bakış açım deişti.üstelik kat kat bukadar şey sürünce mutlaka kalıcı olur gibi bir hiss uyandırdın.saç yapışsa bardak değse bile daha altlarda büssürü şey var.çıkmaz yani

Adsız dedi ki...

kız o bıyıklar ne öyle

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.