29.07.2010

Çiğdem'in Makyaj Çantası

Makyaj Çantam okurlarından Çiğdem, favori makyaj ürünlerini bizlerle paylaşmış, bana da yayınlamak düştü :) ilgine çok teşekkürler Çiğdem, yine bekleriz.

Merhaba,
Uzun zamandır Makyaj Çantam’ı takip eden birisi olarak kendi makyaj çantamı da sizlerle paylaşmak istedim. Yıllık iznimi de fırsat bilip fotoğraflarımı çektim ve bilgisayarımın başına oturdum.

Adana’da ikamet etmem sebebiyle benim (ve genellikle tüm Adanalı kadınların) bir makyaj malzemesi üzerine yorumlarımız “sıcakta dağılanlar” ve “sıcakta dağılmayanlar” şeklinde oluyor. Çünkü yaşadığımız şehir çoook sıcak ve burada yılın neredeyse 4-5 ayı makyaj yapmak çok zor. Sürdüğünüz far yarım saat sonra krem kıvamına gelir, kalem-rimel dayanmaz, pudra-fondöten terinize karışıp suratınızda heykel yapmaya elverişli bir çamur halini alır :)) Bunların üstüne benim alerjik bünyem de eklenince makyaj malzemelerimi itinayla seçmek durumunda kalıyorum. Bunlardan birkaçı aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü üzere. Keyifle okumanızı umuyorum.




1- Max Factor Lasting Performance 105 Soft Beige: Severek kullandığım sıvı fondötenim. Güzel bir kapatıcılığı var. Yukarda saydığım sebeplerden ötürü genellikle kış aylarında kullanıyorum. Memnunum. Biterse MAC almaya çalışırım :)) Alamazsam bunu alırım :))

2-MAC Prep+Prime Primer: Sıklıkla kullandığım bir ürün değil. Ağır makyaj yapacaksam sürüyorum. Bir de kuaförde makyaj yaptırmak zorunda kalırsam mutlaka kullanıyorum. Nemlendiriciden hemen sonra fondötenden hemen önce sürülüyor. Yüzünüzü koruyor ve makyaja hazırlıyor. Just Makeup yazmıştı. Buradan okuyabilirsiniz.

3-Avon Ideal Shade Smooth Minerals Fondöten-Nude: Adında fondöten geçtiğine bakmayın. Bildiğiniz saydam pudra. Makyaj sabitlemek için kullanıyorum. Güzel dağılıyor.

4- MAC Studio Fix Powder Plus Foundation- NC35: İşte favori ürünüm. Kapatıcılığı çok iyi bir pudra. Zor zamanlarımın kurtarıcısı. Kısıtlı vakitlerimin kahramanı :)) Çok güzel bir ürün. Herkese tavsiye ederim. Birçok blogta hakkında yorum bulabilirsiniz. Sabahları işe gitmeden önce hiçbir şey sürememişsem bunu mutlaka sürerim. Fiyatı biraz pahalı ama değer.

5-Maybelline Mineral Power Concealer: Iraz’ın tavsiyesiyle aldığım kapatıcım. Memnunum. Bitirmeyi başarırsam paraya kıyıp Lancome Effacernes alacağım:)) Zira kendisi bitmeye pek niyetli değil.

6- INGLOT Eye Makeup Base: Adana M1 Tepe Inglot’taki görevlinin bana tavsiye ettiği bir ürün. Sonraları Iraz’ın yazısına da rastladım. Genel olarak güzel bir ürün olmakla birlikte ne yaparsam yapayım farı krem kıvamında getirmekten alıkoymuyor. Benim fikrimi sorarsanız farın altına kapatıcı kullansanız da olur. İlla ki far bazı gerekmiyor.




7- Yves Rocher Pur Desir de Mimosa: Biricik parfümüm. Yves Rocher ürünlerine tapan biriyim. Adana’daki mağazalarını kapatmasalardı ne güzel olurdu. Bu da taptığım ürünlerin en güzeli. Miss gibi mimoza kokusu. Bunun yanında en kalitelisinden en ucuzuna kadar tüm parfümleri sıktıktan sonra 3-5 kere hapşuran beni hapşurtmayan alerjik insanların dostu bir ürün. Ah biraz da kalıcı olsa.

8-Lancome Bi Facil: Fazla söze gerek yok. En iyi makyaj temizleyici.

9- Otacı Güllü Su: Evet bildiğiniz gül suyu. Toniklerle aram hiç iyi değil. Hepsi benim için kaşıntı sebebi. Bu nedenle en iyisi gül suyu bence. Çok memnunum. Başka toniğe ihtiyacım yok.

10-Avon Perfect Wear Eye Liner Black-Brown: Eye-liner çekmeyi bir türlü beceremeyen bendenizin bile kullanabildiği tek eye-liner. Kalem şeklinde olması büyük bir artı. Çok rahat sürülüyor ve çok kalıcı.
İndirimdeyken 12 TL’ye alabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ederim.

11-Maybelline WaterShine Ruj 02 Beige Glace: Favori rujum. Pembelerin pembesi. Her renk makyajla sürüyorum. Benim rengime giden en güzel ruj. Biterse tekrar tekrar alırım.

12- Yves Rocher Luminelle Hacim Verici Maskara Black-Brown: Bu ürünü mümkünse kimse almasın diye koydum. Hayatımda kullandığım en kötü maskara. Fırçasından rengine her şeyiyle berbat. Yves Rocher’e hiç yakışmayan bir ürün. Umarım kısa zamanda üretimden kaldırırlar.


En sevdiklerimi en sona sakladım: Kalemler… Tek bir makyaj malzemesi seç deseniz siyah göz kalemi derim. O derece tutkum var kalemlere. Sadece kozmetik kalemlere değil. Tüm kalemlere. Eşim ve arkadaşlarım beni bu konuda “manyak” şeklinde nitelendiriyorlar :))

Bu fotoğrafta en sevdiklerim var. Genel olarak bahsetmem gerekirse. Avon’un kalemlerini çok beğenerek kullanıyorum. Akmıyor, kokmuyor, çok kalıcı, yumuşak bir sürümü var, renkleri çok güzel ve fiyatları çok uygun (İndirimde 7.5 TL). Renk skalalarını biraz daha genişletirlerse daha güzel olacak.

Flormar’ın renkleri güzel ama kalıcılıkları özellikle sıcak günlerde çok az. Maybelline ve MAC’in de güzel kalemleri var fakat fiyatları Avon’a göre yüksek kalıyor.

Kalemlerin renkleri fotoğrafta tam belli değil. Profesyonel fotoğraf çekemediğim için elime koluma sürdüğüm halde renklerini belli edecek bir fotoğraf çekemedim. Sadece dış görünüşlerini koyabildim. Ayrıntılı bilgi isterseniz çektiğim fotoğrafları kötü de olsa yollarım. Bu kadar kalem aşkından sonra kalemlerimin marka ve modellerini verip yazımı bitireyim.

13-Flormar No: 102
14- Flormar No: 503
15- Flormar No: 504
16- Flormar No: 104
17-Verita No: 100
18-Avon Smooth Minerals Eye Liner (Göz Kalemi)-Onyx
19- Avon Smooth Minerals Eye Liner-Iris
20-MAC Forever Green
21-Maybelline Electric Blue Bleu Vif
22-Avon Glimmersticks Lip Liner (Dudak Kalemi)- Red Brick
23- Avon Glimmersticks Lip Liner- Pink Bouquet
24- Avon Glimmersticks Eye Brow Definer (Kaş Kalemi)- Dark Brown
25- Avon Glimmersticks Eye Liner-Twilight Sparkle
26- Avon Glimmersticks Eye Liner-Blue Flare
27- Avon Glimmersticks Eye Liner-Brown Sugar
28- Avon Glimmersticks Eye Liner-Smokey Diamond
29- Avon Glimmersticks Eye Liner-Saturn Grey
30- Avon Glimmersticks Eye Liner-Blackest Black

Sevgilerle
Çiğdem

Tekrar teşekkürler Çiğdem, yine bekleriz!

6 yorum:

azzzra dedi ki...

çiğdem'e kesinlikle katılıyorum,bende iskenderunda yaşıorum ve buradaki sıcakda makyajının saatlerce kalabilmesi imkansız gibi bir şey..

melis dedi ki...

Öncelikle paylaşımın için teşekkür ederim Çiğdem;)Inglot'un far bazı konusunda sana tamamen katılıyorum,sadece far bazı kullandığımda farı kremsi kıvama getiriyor,ben son günlerde kapatıcı üzerine far bazı sürüp üstünden çok hafif pudra geçiyorum hani yok denecek kadar az,işe yarıyor;)derseniz ki madem işe yarıyor far bazını neden kullanıyorsun diye;aldığım bir ürünü kullanmayarak ve dolayısı ile bitiremeyek paramın boşa gitmiş olduğunu düşünmemek için:D

ÇiğdeM dedi ki...

Rica ederim Melis. Söylediğin yöntemi deneyeceğim. Ben de sevmiyorum alıp da kullanılmamış ürünleri. Teşekkürler :))

melis dedi ki...

Rica ederim bende buradaki yorumları sürekli takip ediyorum yanlış bir seçim yapmamak için;)

Deniz dedi ki...

Sadece sıcak iklimlerde yaşayanların değil aynı zamanda bu sıcaklarda her yerdeki bütün makyaj severlerin sorunu aynı. MAC Fix + 'ın yanı sıra "Model in a Bottle" spreyi de makyajınızın uzun süre aynı tazelikte kalmasına çok yardımcı oluyor. Hatta kişisel deneyimimle söyleyebilirim ki "Model in a Bottle" Fix + 'tan çok daha başarılı bu konuda. Eğer yurtdışından getirtebilme olanağınız varsa bir deneyin derim. İki formülde satıyorlar biri biraz daha parfümlü, diğeri hassas ciltler için. Fiyatı formülüne göre değişiyor ama 18-20 dolar gibiydi en son.
Bu arada sıcaklarda concealer, fondöten ve ruj dayanmasıyla ilgili problemi olanlara çok yakında MAC'ten bir müjde var. 15 saate kadar renginden hiç birşey kaybetmeden sürdüğünüz yerde kalacak, suya dayanıklı ruj, concealer ve fondöten koleksiyonu (Pro LongWear) gelicek. Bana kalırsa piyasaya çıkma tarihi çok yanlış, hele ki bizim ülkemize geliş tarihi Amerika'da ki çıkış tarihinden ((16 Eylül 2010), bir ay kadar sonrayken. Ama en azından bir sonraki yaza hazırlıklı olmak açısından bir kaç tane alıp stok yapılabilinir.

Letscheckoutepisodes dedi ki...

Tesekkurler guzrl bir aciklama
Olmus hatta boyle bir seyi bndeni yapsam. Son zamanlarda oriflame urunleri ozelikleri rujlari harika golden rose kapatici goz kalemi flormar rimel oriflame bi harika

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.