1.04.2009

Goz Pınarına Makyaj İcin Makyaj Malzemeleri

Geçenlerde bu yazımda göz pınarını aydınlık gösteren makyajlardan örnekler vermiştim. Sevgili Eda'cım da bu resimler yetmez hangi ürünleri kullanacağız onu da yaz :) demişti.

Bugün yaptığım makyajda da göz pınarını ve çevresini pırıl pırıl aydınlattım ama blog yazılarının sürekli çalınması yüzünden kendi makyajlarımın resimlerini ekleyemiyorum maalesef. Bu yüzden, göz pınarını aydınlatarak yaptığım makyajlarda en çok kullandığım ürünleri size yazacağım.

Göz pınarı ve çevresini aydınlatıcı makyajda illa da bu makyaj malzemelerini kullanacaksınız diye bir şey yok, ben örnek olması açısından bunları ekliyorum. Benzer yapıda elinizde açık/simli renklerde ne varsa onları kullanabilirsiniz. Unutmayın, amacımız göz pınarını ve daire şeklinde çevresini, gözden aydınlık kılmak. Bu yöntem, özellikle dumanlı gözler dediğimiz makyajlarda gözü aydınlatmak için kullanılır ve bence çok hoş bir vurgu verir makyaja.

~İşte benim bu yöntemde kullandığım favori makyaj malzemelerim~


goz_pinari_aydinlatma_kalem

Göz pınarını aydınlatmak istediğim zaman mutlaka önce tam içine açık renk bir kalem çekiyorum. Üstte görüntülediğim Kajal'ın altın renkli göz kalemi ve Body Shop'ın beyaz göz kalemi bu iş için çok ideal geliyor bana!

goz_pinari_aydinlatma_krem_far

Bilen bilir, yukarıda gördüğünüz ürünün adı "Clinique Touch Base for Eyes". Ürünü ne kadar çok ve hoyrat kullandığımı resimden görebilirsiniz :) Bu ürüne gerçekten bayılıyorum, çok amaçlı çünkü.

Neyse, buradaki amacımız, göz pınarının içine açık renk kalem sürdükten sonra, küçük uçlu bir fırça yardımıyla, göz pınarımızın hemen çevresine krem ve açık renk, sert dokulu bir far sürerek onu çerçevelemek. Bu farla göz pınarımın etrafına pıt pıt yaparak çerçeveliyorum. :)

goz_pinari_aydinlatma_isiltili_far

Bu minik parlak küp farları bilmeyen yoktur sanırım. Body Shop'ın meşhur Shimmer Cubes farlarından bunlar. Geçmiş sezonlardan kalma, favori dörtlülerimden birisi bu.

Bu kombinasyonda sağ üstte gördüğünüz renk, inanılmaz parlak duran bir gümüş/beyaz renk. İşte bunu göz pınarıma, Clinique bazın üstüne ikinci kat olarak uyguluyorum. Sonuç, pırıl pırıl gözler :)

goz_pinari_aydinlatma_pigment

Yukarıda gördüğünüz MAC glitter ise son gözdelerimden biri. Kendisi Reflects Transparent Teal [Saol JustMakeup! ]

Alternatif olarak daha simli ve parlak bir aydınlatmak istersem, shimmer cubes yerine bunu kullanıyorum göz pınarı etrafına.

goz_pinari_aydinlatma_NARS

Bu da hepimizin yakından tanıdığı ve sevdiği :) NARS Alhambra. Bu da Just Makeup'ın bana hediyelerinden biri :)

Bu Duo'nun da sol tarafını, yine yaptığım kahverengi makyajlarda aydınlatıcı far olarak kullanıyorum gerçekten çok kullanışlı, her tonla uyan bir renk!

İşte benim göz pınarını aydınlatmak için kullandığım hileler bunlar!

9 yorum:

Unknown dedi ki...

hic makyaj yapmamıs olsam bile (goz makyajı yani :D ) kas altımı ve goz pınarımı aydınlatırım. bakısları gercekten cok degistiriyor..
yazı icin tesekkurler Irazcıgım :))

bir demet feslegen dedi ki...

Canım çok sağol :) harikasın :) senin önerilerin değerli benim için..Keşke o fotoları da görseydik :(
Yalnız linkimi yanlış adres vermişsin :)
Sevgiler

admin dedi ki...

@HK, kesinlikle! sen de benim gibi kahverengi gözlüler kervanındansın değil mi?

özellikle bizim göz rengimizde çok fark ediyor bence..

@eda'cım ayy çok özür dilerim tamamen dalgınlık.. siteni rss'den takip ediyorum yanlışlıkla bir üst sitenin linkini kopyalamışım, düzeltiyorum hemen, nolur kusura bakma canım dalgınlığımdan..

öpücükler :)

sinem dedi ki...

resim isteriz,resim isterizzzz.
cok guzel anlatmissiniz,bi de resim olsaymis tam süper olucakmis:))
ama haklisiniz caliyolarsa ,koymayin tabiiki!

Unknown dedi ki...

Irazcım senin alışveriş sistemine hayranım gerçekten. Bizim gibi açgözlü manyaklar gibi her bulduğunu almayıp aralardan favorileri yakalıyorsun;)) İyi de yapıyorsun.
Alhambra efsanesiyle mutluluklar dilerim hehe. RTT için bişey söylememe bile gerek yok, onun kapağını açmak bile insana mutluluk veriyor zaten;)

Unknown dedi ki...

Irazcıgım evet canım bende kahverengi gozluler kervanındayım senin gibi canım :**

admin dedi ki...

@sinem'cim, yazılar kopyalanmaya devam etmezse eklemeye başlarım foto da:)

@justmakeup, varya canim ben evli olmasam şuursuzca alırım her şeyden de, şimdi bütçe yaparken evde bir koca olunca, maaşın 3'te 2'sini makyaj malzemelerine yatırmama kızıyor.. ben de o yüzden "almazsam ölürüm" diye nitelendirdiğim parçaları alıp, diğerleri için iç çekiyorum.. zorunluluk yani :)

RTT inanılmaz bi şey! onu hangi fırçayla uygulamak daha doğru olur? bazen çok fena yayılıyor sağa sola, bende fırçayı ıslatıyorum hafifçe yayılmasın diye.

geçenlerde bi sitede eye patch gördüm, göz altlarına bant, far yayılması problemine son! ama tr'ye gönderim yapmıyorlardı, öyle birşey lazım sanıyorum bana :)

@HK, kardeşiz anacım o zaman :)

Unknown dedi ki...

Haklısın Iraz'cım evli olunca işler değişir tabii. Ben ailemle yaşıyorum ve aldığım maaş direk cebime iniyor;)) Haliyle kafama göre takılıyorum alışveriş yaparken.

RTTı yeni aldığın 219 ile kullanabilirsin ya da ona benzer fırçalarla, ya da eyeliner fırçalarıyla.
Aslında hangi fırça ile kullandığından ziyade mixing medium ile kullanman önemli. Fakat sende olmadığını tahmin ediyorum. O yüzden sen mutlaka hangi fırçayı kullanırsan kullan farketmez mutlaka fırçanı ıslatıp kullan ki düşmesin glitterlar. Mazallah gözüne falan girerse onlar alerji fln yapabilir.

cecilia dedi ki...

ya bu pınara kalem çekme işlemi benim cnımı çok sıkıyo :) çok yapmak ister yaparım da ama acıyo sanki böle gözü açıp sürmek ki beyaz kalem sürerim ben de büyük göstermek maksadıyla, teşekkürler bilgi için, bide resimli olsaydı güzel olurdu :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.