17.05.2012

Konu Dışı: Aerosoles Flats

Bugün biraz konu dışı takılmaya var mısınız? :)

Benim ayaklarım çok sorunludur. Ayağımı acıtan bir ayakkabı oldu mu fırlatır atarım, asla giyemem. Parmak uçlarım ayakkabıya değdi mi huylanırım, giyemem. Vuran ayakkabıyı hiç giyemem. İçi terleten ayakkabıyı giyemem. Dümdüz olan ayakkabıyı giyemem, yüksek ayakkabıyı giyemem.. Daha gider bu.. Bu yüzden ayakkabı seçerken maalesef tipine değil rahatlığına bakıyorum. Günün neredeyse 15-16 saatini dışarıda geçiren bir insan olarak konfor benim için çok önemli.

Türkiye'de babet almadığım marka çok az kalmıştır diyebilirim. Aman ben şöyle rahatım, böyle süper babetim diyenlerde bile mağazada daha denerken daraldığımı bilirim. Maalesef Türkiye'de çoğu firma, gerçek anlamda babet yapmayı bilemiyor. Eyvallah, hepsi çok şık görünüyor ama çoğu temel ortapedik/sağlıklı kullanım kurallarından yoksun!

Bence ideal babetin burnu mutlaka yuvarlak olmalı, eğer yuvarlak değilse bile öne doğru ani daralmamalı. Babetlerin arka tarafı yumuşak olmalı, ama ayağı laplap boşta bırakmamalı. Babet kumaşları/malzemeleri bence mutlaka nefes alacak bir kumaş olmalı ki ayaklar ferah olsun... Yere sıfır olan babetler maalesef ayak sağlığı için pek iyi değil. Çok az da olsa birazcık ayak ortapedisine uygun olmalılar.. İşte gördüğünüz gibi bende kriter çok!

Hotiç'in babetlerini fazla sert buluyorum. İnci'ninkiler şık olmakla beraber konfor için değil, görüntü için tasarlanmışlar. Casa Rossi, iyiye yakın ama onun da tarif edemediğim bir eksikliği var.. Spor markalardaki lastik/plastik malzemeleri beğenmiyorum.. Nine West babetler fazla düz.. Zaten geriye piyasada satışta olan adam akıllı bir ekonomik marka kalmıyor.

Babet konusunu ben, AEROSOLES markasıyla çözdüm ve rafa kaldırdım diyebilirim. Ilk Aerosoles babetimi birkaç yıl evvel DESA'dan almıştım. Bu arada AEROSOLES, Amerika menşeili bir marka ve DESA Türkiye distribütörlerinden.. Ancak DESA AEROSOLES ürünlerini genellikle fazla fiyata satıyor ve çok fazla çeşidini getirmiyor. Oysa kendi sitesinde onlarca, yüzlerce model var diyebilirim.


DESA'dan uygun fiyata AEROSOLES almanın tek yolu, markafoni & trendyol gibi siteleri takip etmek, bazen güzel modelleri indirimli yakalayabiliyorsunuz. Ancak maalesef AEROSOLES Türkiye'de "yaşlı ayakkabısı" muamelesi görüyor. Oysa çok keyifli modelleri mevcut. Mesela aşağıdaki bu aralar favorim. Dantel desenli tırnakla müthiş uyabilir!


Bu aşağıdakiyse 2 senelik emektarım. Bu fotoğrafı koymamın sebebi, tozlu olmasına rağmen kolay kolay eskimediğini göstermek istememdi. 


Bu altın sarısı olan da yine eskilerden. Hâlâ severek kullanıyorum.


Aşağıdakiler de yine AEROSOLES serisinden terlikler.. Bunları da markafoni'den çok uyguna yakalayıp almıştım. O kadar rahatlar ki anlatamam, sanki balonların üzerine basarak yürüyorum. Hilafsız hayatımda giydiğim en rahat terlik. Öyle aman çok şık bir terlik değil ama konforunu bir şeye değişmem.


DESA'daki Aerosoles serisinde yeni sezon modellerinde de bu aşağıdakini beğendim ama bu fiyata alacağımı düşünmüyorum. Biraz inmesi lazım, aslında çok daha ucuzlar çünkü.



İşte benim babet maceralarım böyle, sizin de var mı böyle takıntılarınız? :)


21 yorum:

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Aynı ben valla, zaten ayak başparmağım yanındakinden 3 metre önde olduğu için bırak burnu vurmayanı, burun ucu delik olmayan çorabım bile yok:)) aeresoles gerçekten bu konuda iyidir. Tavsiyem amerikaya giden birilerini yakaladığından amazondan alman.

Adsız dedi ki...

Peki kalıpları nasıl? Mesela ben normal markalarda 41 giyiyorum -hotiç, inci vb. de yok bu numara- nine westte 10m e tekabül ediyor. Bu marka numaralarını diğer markalarla karsılastırır mısınız?

Adsız dedi ki...

hiç yurtdışındaki sitesinden aldın mı ayakkabı?

g.m. dedi ki...

babetle aram hiç iyi olmadı :/ düz tabanlı ayakkabıları kesinlikle giyemiyorum, illa ki biraz topuğu olması gerekiyor. dolayısıyla kendime uygun yapıda bi babet bulamadım şu ana kadar.

Ecz.imis dedi ki...

Kesinlikle çok rahat. Ben de bu kış düz siyah bot ararken aerosolesde buldum aradığımı. Hem topuklu hem rahat. Hem klasik hem spor. Öncesinde de bu markanın hakkında övgü duyuyordum ama bu botla favorilerim arasına girdi. :):)

Z. dedi ki...

crocs'un babetleri de gayet güzeller, ve terlikleri gibi korkunç gözükmüyorlar =)

Elidaa dedi ki...

Dönem dönem babetlere inanılmaz takıntım oluyor son zamanlarda dümdüz siyah babetlere taktim mesela ..bakınca her yerde var evet ama ne yazık ki ayak parçalayan cinsten hepsi ya da bir müddet sonra kendilerini o kadar salıyorlar ki biz mi onları onlar mı bizi taşıyor belli olmuyor ...bu markanın ayakkabılarına annem bayılır ve dediğiniz gibi desa da en düz modelleri bile çok yüksek fiyatlara satılıyor amaa bende tavsiye ederim yapısı rahatlık üzerine kurulmuş ayakkabılardır.

sevgiler :)

vanilyayagmuru dedi ki...

ben o kadar çok yüksek topuk giyiyorum ki bileğimin arkasında ki kaslar kısaldı.Benim de topuklu ayakkabılarım nerdeyse hep nine west başka markalarda o kadar rahat edemiyorum topuklu konusunda.Babetlerin görüntüsünü seviyorum ama dümdüz yapıyolar benim belim dümdüz ayakkabı da daha çok ağrıyo :( bisürü taban düzleşmesi olan arkadaşım var

admin dedi ki...

Turkiyede standart kaliplar satiliyor ama orijinal sitesinde genis ayaklar icin wide kaliplar da var. Ben tr olcusuyle 40 giyiyorum markadansa 9.5 aliyorum tam oluyor. Nette US SIZE CONVERSION olarak aratirsaniz tam denk numaralari tanlo olarak bulabilirsiniz. 41'in yine 10 olmasi lazim.

admin dedi ki...

Evet guzel oneri, tesekkurler!

admin dedi ki...

Aldim, ingilteredenal.com ile benim icin al yaptirttim en son.

admin dedi ki...

O durumda zor, haklisin.

admin dedi ki...

Yaa bot hic almamistim, simdi aklima dustu ama sen bunu yazinca :-)

admin dedi ki...

Aynen oyle gercekten, butun gun kullaniyor ve yorulmuyorsunuz.

admin dedi ki...

Katiliyorum, her duz ayakkabi giyilmez gercekten. Surekli topuklu giyenlere hayranim ama.ben giyemiyorum :-)

Adsız dedi ki...

bende ayakları konusunda sıkıntılı biriyim,ayakklarım düz taban,ne çok yüksek giyebiliyorum ne de dümdüz.gelin ayakkabısı için onca yer gezdim.süslü püslü ve birbirinden rahatsız bir sürü ayakkabı giydim.çok şık ama yüksek topuklu ve ayağımı denerken bile yoran ayakkabılarla nasıl bütün gün koşturacağımı düşünüyordum.ta ki desa da bu markaya
ı deneyene kadar.gelinliğim gibi krem rengi,süet 3 parmak kadar topuklu ve acayip rahat ayakkabıları satın aldık.çoğu arkadaşım düğün için çift ayakkabı aldılar,topuku ve topuksuz olmak üzere.buna hiç ihtiyacım kalmadı.şimdiye kadar kullandığım en rahat ayakkabı.benim gibi düz tabanlara özellikle öneririm.
ece

beggummy dedi ki...

Ben senin kadar olmasam da şık,güzel görünücem diye rahatsız ayakkabılar giyemiyorum.Genelde spor ayakkabı giyiyorum.Babetler bana da rahatsız geliyor.Hepsinin illa bie falsosu var.Bu markayı öğrendiğim iyi oldu.İndirimde yakalarsam alıcam.

Hanna Deniz dedi ki...

Sefaköy'de outlet mağazı var aerosole markasının.

Adsız dedi ki...

Keske hep konu disi olsa diyesim geldi. Asil buna ihtiyac var. Binlerce makyaj blogu var hepsi ayni. Makyaj degil ki kadinin tek derdi bunun topuklu ayakkabisi halluks valgusu catlaklari selulitleri fazlaliklari siskinlikleri sac kiriklari kepegi sivilcesi scari ergenligi hamileligi kadinligi anneligi bi suru derdi var. Boyle cok yonlu olmak arayislara cevap olmak en degerlisi. Yoksa ayni farin yesili...

admin dedi ki...

adsiz, begenmene cok sevindim. ara sira belki konu disi yazilar yaparim.

ancak soyle bir durum var, ben bu blogu kurdugumda 4-5 yil kadar once, hickimse makyaj blogu yazmiyordu neredeyse, yani "ayni farin yesili" durumu pek yoktu...

Adsız dedi ki...

aerosoles desa avantajdan az önce bi babet aldım. herkese çok ama çok tavsiye ederim. hatta altın sarısı eskiden aldım ama hala giyiyorum diye yazdığınız babetlerin gümüş rengide bende var ve benim diyen spor ayakkabıya bile taş çıkarır.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.