17.03.2011

Pantene Doğal Sentez

pantene_dogal_sentez

Bu yazıyı iyice emin olmadan yazmak istemedim, o yüzden de biraz erteledim. Yaklaşık 2 ay kadar önce DenedimBiliyorum.Com’dan Pantene’in yeni çıkardığı Doğal Sentez şampuanı ve diğer bakım ürünleri elime ulaşmıştı. Saç bakımı yapıp orada paylaşacaktık ancak ürünler benim elime o kadar geç ulaştı ki oraya yetiştiremedim, ben de bu ürünlerden blogumda bahsetmeye karar verdim.


Bildiğiniz gibi piyasadaki market şampuanlarının neredeyse hepsi PARABEN içeriyor. Pantene Doğal Sentez serisinde PARABEN yok. Gerçekten ilk başta inanamadım ama etiketlerin hepsini okudum. Kimyacı arkadaşlar daha iyi bilecektir ancak koruyucu olarak sanırım daha zararsız maddeler kullanılmış.


Pantene Doğal Sentez serisinden önce ben çoğunuzun bildiği gibi John Frieda Luxurious Volume kullanıyordum ki kendisi bildiğiniz gibi hacim etkili bir özel bakım şampuanı. Pantene Doğal Sentez’e geçtiğimde John Frieda’dan sonra ilk başta saçlarımda bir sönüklük oldu. Ancak kullanmaya devam ettikçe bu sorun düzeldi.


Pantene Doğal Sentez serisini şu şekilde kullanıyorum:




  • Gün aşırı Pantene Doğal Sentez ile iki kez köpürterek saçlarımı yıkıyorum.

  • Pantene Doğal Sentez Durulanan Saç kremi ile saçlarımın SADECE UÇLARINI kremleyip duruluyorum.

  • Pantene Doğal Sentez Saç Maskesini haftada bir kez duşa girerken saçıma uygulayıp, üç-dört dakika sonra duruluyorum.

  • Pantene Doğal Sentez Durulanmayan Saç Bakım kremini ise sadece fön çekmeden önce veya uçlarda kuruluk olduğunda YİNE SADECE UÇLARINA uyguluyorum.


İki ayda elimdeki ürünlerin yarısını bitirdim. Memnunum, bir şikayetim yok. Çoğu market şampuanında olan KİMYASAL KOKU doğal sentez serisinde yok bu arada, belirtmeden geçmeyeyim.



Tekrar alır mıyım?


Evet, seriyi tekrar alırım, ancak elimdekiler bittikten sonra tekrar JF’e dönüp, ondan sonra Pantene’e geri dönerim. Çok uzun süre aynı şampuanı kullanmak saçı sıkıyor bence, bu yüzden her seferinde dönüşümlü olarak kullanmak tarafındayım ürünleri.


Not: Saç demişken, dün saçlarımı iyice kısa katlattırıp, en önü iki parmak uzunluğunda, en arkası ise belimde! Sonra da patlıcan moru gölge attırdım. Mutluyum, huzurluyum! :D


Not 2: Hediye kampanyamın talihlisi sevgili HELEN lütfen emailini kontrol et. Telefon numarana ihtiyacım var ürünlerini gönderebilmek için!


Not 3: İzmirlilere özel fırsat35 hediye kampanyama katılmayı unutmayın! :D

15 yorum:

sultan dedi ki...

ben patlıcan moru gölgeleri çok merak ettim fotograf rica etsem :)

ilknur dedi ki...

güle güle kullan yeni saçlarını canım

Makyaj Cantam dedi ki...

cok sagol sekerim

Makyaj Cantam dedi ki...

Çok teşekkür ederim, tamam yakında foto koyarım twittera :)

Kesiklibiber dedi ki...

Ben bu doğal sentezi kullandım fena değildi,ama o kadar yağlı bir saçım var ki...bugün yıkıyorum yarın yağ içinde saçım...Şimdi loreal elseve citrus cr yağlı saçlar için kullanıyorum o bile zar zor bi gün arttırdı yağlanma süresini,bu arada loreal elseve citrus cr'de de paraben yok ama ben kimya mühendisi olmama rağmen çok takılmıyorum bu paraben olayına zira içmekte olduğumuz birsürü ilacın içinde de paraben türevleri var ama içmek zorundayız hasta olunca:))
tabi olmasa daha iyi ama...

Portakal Çiçeği dedi ki...

bize de annem almış bunu ve kokusunu sevdim :) ama uzun süreli kullanamıyorum çünkü normal şampuanlar saçımda dökülme yapıyor :(

Makyaj Cantam dedi ki...

haklısın tabi :) loreal citrus da aklımda olsun aynı yağ durumu bende de var cunku

Makyaj Cantam dedi ki...

anladım çok geçmiş olsunn

ayse dedi ki...

neden saç kremini sadece saç uçlarna uyguluyoruz? tüm saça uygulasak fazla krem kullanmanın dışında bir zararı oluyor mu?

Makyaj Cantam dedi ki...

benim saçım yağlı olduğu için dibe sürmüyorum çünkü daha çabuk yağlandırıyor.

sngl dedi ki...

pantene doğal sentez saç maskesini sadece saç uçlarına mı uygulamalıyız yoksa saç diplarine de uygulayabilir miyiz ?ben sadece saç uçlarına uyguluyorumda

goldie dedi ki...

ben de kullanıyorum,şampuanisaç kremi ve saç bakım maskesi ile birlikte...
memnunum ,uzun süredir memnun kaldığım tek şampuan diyebilirim..saçlarım hafif yağlı ve boyalı,ince telli..her gün kullanıyorum..buna rağmen kuruluk yapmadı .güzel bir şampuan..

melis dedi ki...

Bende kullanıyorum çok memnunum kuru şaçlarım yumuşacık oldu ve bu arada 3 ayda saçımı 12 cm uzadı herkese tavsiye ediyorum

melis dedi ki...

Çok memnun kaldım kupkuru olan saçlarımı yumuşacık yapti ve bu arada uzamayan saçlarım 2 ayda 12 cm uzadı herkese tavsiye ederim

melis dedi ki...

Bende kullanıyorum çok memnunum kuru şaçlarım yumuşacık oldu ve bu arada 3 ayda saçımı 12 cm uzadı herkese tavsiye ediyorum

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.