12.07.2010

Ezgi'nin Ürün Yorumları - 2 {Shiseido - TBS}

Ezgi'nin daha önce Makyaj Çantam'a gönderdiği ürün yorumları için buraya TIK! Ezgi tekrar bizimle ürünleri hakkında değerlendirmeleri ve fotoğrafları paylaştı, çok teşekkür ederim Ezgi ilgine, yine beklerim. Allığı çok beğendim, alabilirim ben de ;)


Shiseido Krem Far (H8)

Ezgi'nin Ürün Yorumları

Ben cilt bakımı ve ten makyajında (özellikle fondöten, pudra) Shiseido’yu tercih ediyorum. Cildim bu ürünlere herhangi bir reaksiyon göstermiyor ve sivilcelenebilecek ciltler için üretilen cilt bakım serisinin (Pureness) bir de pudrası olması bana ilaç gibi geliyor açıkçası. Bu farı ben fondöten vb. alırken görevli bayan yanımdaki arkadaşımda denedi ve duruşuna dayanamayıp ben de aldım. Açıkçası alırken bu kadar beğeneceğimi tahmin etmemiştim.

Öncelikle göze sürülünce rengi resimdekinden biraz daha açık oluyor. Doğal ışıltılı bir sütlü kahve oluyor. Hatta çok az kreme dönük bir sütlü kahve oluyor, çok hafifçe de şeffaflaşıyor. Alırken sadece rengine vuruldum, hatta kendi gözümde denemeden aldım ve göz kapağımda toplanma yapacağından adım gibi emindim ama ne zaman sürdüysem sabahtan akşama kadar bir kat bile olmadı gözkapağımda. Ayrıca bence bu farı kullanışlı yapan, alırken hiç düşünmediğim bir özelliği de şu: Gece makyajında göz altınıza yaydığınızda çok hoş bir ışıltı veriyor. Yani az bir miktarı hafifçe dağıttığınızda bir nevi aydınlatıcı olarak da kullanabilirsiniz. Hatta çok az bir miktar gündüz bile tatlı tatlı parlatabilir göz çevrenizi. Alalı epeyce olduğu için tam olarak fiyatını hatırlayamıyorum. Çok ucuz değildi ama kalitesi bence gerçekten üst düzeyde.


The Body Shop Allık

Ezgi'nin Ürün Yorumları

Ne zamandır pembe tonlarda bir allık almayı düşünüyordum. Hazır indirim varken ihtiyacımı karşılayacak bir allık bulabilirim düşüncesiyle The Body Shop’a bakayım dedim. Maalesef allıklarda bir indirim yoktu ama sezonluk çıkarılan bu allığı görünce ve deneyince almadan edemedim.

Benim tenim beyaz ve yanak üstlerimde kendiliğinden bir miktar pembelik var (kabul ediyorum biraz şanslıyım :) ). Cilt tonumda düzeltme yapma ve ışıltı verme ihtiyacım olduğunda doğallığı bozmadan kullanabileceğim bir allık oldu bu.
Allıktaki renkler karıştırıldığında pembeliği kırarak buğday tenlere de yakışacak bir ton elde ediliyor. Her iki renk de yaz için çok hoş ve taze bir görünüm verecek türden. Allığın ışıltısı da rahatsız etmiyor, günlük kullanıma uygun. Fiyatı 35TL idi, ihtiyacım olduğu için indirimde olmamasına rağmen aldım ancak indirime girdiğinde kaçırmazsam tekrar alacağım.

The Body Shop Yüz Fırçası

Ezgi'nin Ürün Yorumları

Benim cildim sivilcelenmeye yatkın olduğu için temizliğine dikkat etmek zorundayım ancak ne yazık ki fazla temizlik de kuruyup yer yer soyulmasına sebep oluyor. Bu nedenle yumuşak lif, sünger vb. ürünlerle haftada bir veya iki kez ölü derileri atmam gerekiyor. Bu ürünün fırça olması kolay temizlenebileceği için hijyenik olması açısından bir artı kazandırıyor. Yapısı bebek saç fırçalarınınkine benzer cinsten, çok yumuşak. Ayrıca boyu oldukça küçük, seyahatlerde de rahatlıkla sizinle gelebilir (Önceki yazımda belirttiğim gibi sık seyahat ettiğim için taşınabilirlik benim için önemli bir kriter). Fiyatı 6,5-7TL civarındaydı. Kullanım süresinin uzun olacağını düşündüğüm için fiyatı normal karşıladım. Fırça uçları çabuk yıpranmazsa fiyatına değecek gibi, bunu zamanla göreceğim.


Siz de dilerseniz yazılanızı ve fotoğraflarınızı email adresimden ulaştırabilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

selam farı çok beğendim. sorum ise cilt tonun. ben nc15'im bu far bana koyu kaçar mı ki?

ezgikoc dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle farın gözde resimdekinden daha açık durduğunu söylemeliyim. Sanırım cilt tonlarımız birbirine yakın. Ancak bu far cilt tonlarımız farklı bile olsa herhangi bir ciltte koyu durabilecek bir far değil. Hafifçe şeffaflaştığı için cildine uyacağını tahmin ediyorum. Hydro-Powder Eye Shadow serisinin H8 kodlu farı bu. İsmi Bare Pink olarak geçiyor ama pembeyle pek bir ilgisi yok açıkçası. Bir kozmetik standında denemek faydalı olabilir.

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim :) güle güle kullan..

ikimiz dedi ki...

sanırım makyaj malzemelerini seviyorsun benim hediyemi görmedinide isterim sevgilerle
http://ikimiz-2.blogspot.com/
http://modadunya.blogspot.com/

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.