8.07.2010

Body Shop Warm Glow MSF

Şimdi baştan söyleyeyim bu başlığı ben uydurdum. Body Shop bu ürünü “Body Shop Pudra Bronz Tonlu başlığı ile Türkiye’de, “Baked-to-last Bronzer” ünvanı ile de kendi memleketinde satıyor ancak bu ürün pudra filan değil, bildiğimiz MSF yani Mineralize Skin Finish, yani aydınlatıcı olarak kullanabileceğimiz ışıltılı bir son kat ürünü. Ben onlardan daha çok biliyorum, hıh! :P

 Body Shop Warm Glow MSF

Neyse işte, Body Shop yaz 2010 makyaj koleksiyonunda bu üründen iki adet çıkarttı. Benim elimdeki açık tonlu olan, renginin adı ise “02 – Warm Glow”. Almadığım diğer ürünse bunun daha koyusu, MAC’teki Gold Deposit’e benziyordu, onun adı da “01 – Golden Bronze”. Benzer ürünlerim olduğu için ben Warm Glow’u tercih ettim.

 Body Shop Warm Glow MSF

Uygulama

Body Shop’takilerin “tüm yüze sürülmesi uygun” ibaresini es geçerek, ben bu ürünü allığımın üzerine ince bir hat olarak aydınlatıcı niyetine, göz dışındaki alana C şeklinde ve kaş altlarına sürüp yüzüme hafif bir aydınlık katıyorum, güzel duruyor. Sürerken açılı bir bronzer fırçası veya sivri uçlu aydınlatıcı fırçalarından yararlanabilirsiniz.

 Body Shop Warm Glow MSF

Net fiyatını hatırlamıyorum ama ürün MAC MSF’lerden çok daha uygun fiyatlı ve içeriği mineral, paraben içermiyor. İşte içindekiler:

Mica (Opacifier), Talc (Absorbent/Bulking Agent), Octyldodecyl Stearoyl Stearate (Skin Conditioning Agent), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Olea Europaea Fruit Oil (Emollient), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Polysorbate 20 (Emulsifier), Phenoxyethanol (Preservative), Magnesium Aluminum Silicate (Viscosity Modifier), Theobroma Grandiflorum Seed Butter (Emollient), Sodium Dehydroacetate (Preservative), Cetearyl Ethylhexanoate (Emollient), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer (Skin-Conditioning Agent - Emollient), Aqua (Solvent/Diluent), Tin Oxide (Opacifier), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Sunscreen), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Hair & Skin Conditioning Agent), Sorbitan Stearate (Emulsifier), Zea Mays Starch (Absorbent/Chelating Agent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Tocopherol (Antioxidant), Polysorbate 80 (Surfactant), Sorbitan Oleate (Emulsifier). [+/- CI 77891 (Colour), CI 77492 (Colour), CI 77491 (Colour), CI 77499 (Colour)].

 Body Shop Warm Glow MSF

Bu ürünün tek bir kötü yanı var, ambalajı çok kötü yapılmış, hiç sağlam değil. Satınaldığımda torbaya değil, kırılmasın diye çantama koydum. Eve getirip açtığımda içindeki pudra kısım kaptan ayrılmıştı, yani ters çevirsem ürünün durduğu pan (kap) aşağıya düşecek. Bu tarz uzun süre bitmeyecek bir ürünü azıcık daha sağlam yapıştırsalar ne olurdu sanki.

Son Not: Bu bahsettiğim 2 MSF de LE. Yaz makyaj ürünleri kalktıktan sonra tekrar bulamayabilirsiniz. Demedi demeyin. 1-1.5 ay sonra da kesin %50 indirime girerler, daha önceki TBS koleksiyon alışverişlerime dayanarak bunu da söylüyorum.

Son Not 2: Body Shop bütün dünyada ürünlerini online satarken Türkiye'de satmıyor. Böyle de süpersonik bir yaklaşımları var.

19 yorum:

didem dedi ki...

evet gerçekten de msflere benziyomuş bu ürün. Benim aydınlatıcılarla ilgili sormak istediğim bir şey var. Ben hard candy honeymoonu kullanıyorum aydınlatıcı olarak, albatross ve msfleri de hiç denemedim ancak merakımı cezbediyolar:) Bu üçü arasında bi kıyaslama yapabilirmisin, ışıltıları, yapıları falan?

admin dedi ki...

Starfish, bende bahsettiğin 3 ürün de var, fotoğraf çekip ayrıntılı bir yazı hazırlarım sana yarın :D

nily21 dedi ki...

bunun için indirimi bekleyebilirim sanırım..Albatros konusunda ben de sıkıntı yaşıyorum..Aldım ama bir türlü uygun şekilde kullanamadım..Bekliyorum ayrıntılı yazılarını...

Drama Queen dedi ki...

Ben indirimi bekleyeceğim sanırım.Hatta indirimde iki rengini de almak lazım, ah bu tüketim tutkusu:) Albatross benim en sevdiğim aydınlatıcı, içindeki altın ışıltıları çok güzel bir yansıma veriyor aslında..

Aphraell dedi ki...

Pek güzelmiş bu, yaz sonunda artık gözümü karartıp kendimi bi Body Shop'a atıcam. Ayrıca MSF'nin açılımını tam sana sorucaktım ki açıkladın, öğrenmiş oldum teşekkürlerrr :)

admin dedi ki...

Nilgün, albatrossla ilgili şu yazıma bir bak istersen, karşılaştırmayı da yarın yapıcam.

http://www.makyajcantam.org/2009/12/nars-albatross-highlighting-blush.html

DQ, TBS yaz sonuna doğru tekrar satışa koymayacağı için makyaj ürünlerine direk %50 yapıyor. haber aldığım anda yayınlarım blogda, o zaman ben de diğer rengini alırım belkim :D

aphraell, rica ederim :))

Drama Queen dedi ki...

Gözüm, kulağım ve browserım buralarda senden gelecek indirim haberini bekliyorum:))

admin dedi ki...

Tamam canim haber vericem :D Geçen sene böyle yaptıkları yaz indiriminden geride bırakıp almadıgım şeylerin hepsini kaptıydım. Bakalım bu sene ne yapicaz :D Arada böyle indirimleri keşke INGLOT da yapsa ama onlardan Yılbaşı ve sevgililer gününe dek tık çıkmaz, o zamanlarda da anca %25 :)

didem dedi ki...

ay karşılaştırma yazısı süperr olurr çok sevindim:))

yıldız dedi ki...

güzelmiş renk ama dediğin gibi ambalaj hiç albenili değil hard candy daha cici duruyor mac zaten hayallerimi süslüyor msf leri

yaa ırazcım bende senin kadar olmadığı halde ne yapıcam bu kadar allıkdı pudraydı ya bozulursa diyorum sen ne düşünüyorsun? bu arada gg yi hepden bıraktın sanırım?

öpüldün canım

Drama Queen dedi ki...

Inglot zaten bir kapısından girmek nasip olmadı bana, indirim olmayınca da hiç çekmiyor:)

Yalnız TBS un ambalajları gerçekten çok kötü olmuş ya, golden rose un terracotaları var bende bacak makyajında kullandığım onunla aynı ambalaj resmen:)

Adsız dedi ki...

formspring'te bronzer ile ilgili bir soru sormuştum cevaplayabilirmisiniz teşekkürler

admin dedi ki...

starfish, fotoları çektim 1-2 saate blogda senin yazın en geç :)

yıldızcım bozulmaz onlar kolay kolay, serin bir yerde tut bişi olmaz ben kullanıyorum valla eski şeyleri de. GG'den çok sıkıldım ama yakında birkaç şey listelemeyi düşünüyorum 2.el.

DQ, görüntüsünü geçtim sağlam değil, pan ayrıldı yahu bendekinde!

Adsız, sorun ulaşmadı canım bana.

bitte dedi ki...

rengi çok güzelmiş gerçekten. birde bu yazıda dikkatimi parabenler çekti sayende araştırıp bilgi sahibi oldum.koştum baktım ürünlerime :) body shop'un bendeki e vitaminli yüz spreyi paraben içeriyor. sen bu konuda dikkatlisin sanırım içinde paraben olan bir ürünü asla almıyormusun? tedirgin oldum şimdi :)

admin dedi ki...

Bitte'cim parabenler neredeyse kullandığımız her kozmetikte var.. El kremleri, nemlendiriciler, allıklar ne istersen.. Sadece mineral ürünlerde paraben olmayabiliyor. Açıkçası ben bu konuda dikkatli değilim, sevdiğim bir ürünse paraben olsa da kullanıyorum yani, ama dikkatli olanlar var, o yüzden yazıyorum mutlaka.

Ama bir ürünü seversem, hem de parabensiz ise seviniyorum tabi, bunda olduğu gibi :)

bitte dedi ki...

cevabın için çok teşekkür ederim. çoğu kozmetik ürünlerinde olduğuna ve bizde bu ürünlerden vazgemediğimize göre kaçış yok demekki :)

admin dedi ki...

Bitte, öyle maalesef. Bir de bu konu çok da kesin değil galiba. Paraben zararlı olabilir diyorlar ama ortalık da inlemiyor, herşeyde var. Öyle çok korkunç birşey olsaydı bu kadar ülkede üretip satamazlardı gibi bir düz mantık yürütüyorum :P

Eva dedi ki...

:D Cok guzel bi yazi olmus, sayende aydinlaticinin ne oldugunu ogrendim, canim:D ahh, en azindan Turkiyede TBS var, Azerbaycanda hic magazasi bile yok, kalmis ki online sitesi olsun :( gidince n'apcam bilmiyorum :/

admin dedi ki...

Rica ederim sevgili guzellik salonu, buradan alip gidersin veya gondeririz sana uzulme opuyorum canim :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.