3.08.2011

Sağ El Yüzük Modelleri {Konu Dışı}

Geçenlerde yabancı bloglarda dolaşırken "sağ el yüzükleri" hakkında birkaç yazı okudum. Hani biz kadınlar genelde sol elimize yüzük takarız ya, zaten alyans da sol eldedir, sağa pek birşey takmayız.

Ben de genellikle sağ elime pek yüzük takmam. Bununla ilgili bir yazı vardı, sağ ele yüzük takmanın kadınlarda gücü ve bağımsızlığı simgelediği ve sağa ele takılan yüzüklerin oldukça sıradışı modeller olduğundan bahsediliyordu.

Bu yazıyı okuyunca aklımda bir ışık yandı. Elimde aile yadigarı birkaç ufak taş vardı ve hepsi birbirinden farklı olduğu için nasıl değerlendireceğimi bilmiyordum. Bu tip ufak taşlara genelde "kırıntı" deniyor ve maddi olarak pek bir değeri yok. Zaten satsanız da para etmiyor. Tek taş/beş taş/tamtur filan yapılamıyorlar çünkü hiçbiri eş boyutta değil.

Fakat benim "kırıntı"larımın manevi değeri çok büyüktü, tam da "sağ el yüzükleri"ni okuyunca elimdekileri değerlendirmeye karar verdim ve internetten model araştırmaya başladım.

Google'da "right hand rings" olarak arattığınızda yüzlerce görsel bulabiliyorsunuz. Ben tarzım itibariyle aşağıdaki üç modeli çook beğendim!

Bu yılanlı yüzüğü çok beğendim, piyasadakilerden çok farklı bir tasarımı var, ancak işçilik maliyeti çok yüksek oldu. Haliyle vazgeçmek zorunda kaldım *sniff*!

Sag El Yuzuk Modelleri
Yılanlı yüzükten sonra en çok bunu beğendim. Ancak yapmaya elimizdeki taş sayısı yetmedi. Bir sürü minik taş daha gerekiyordu, maliyeti benim için çok yüksek olacaktı, modeli çok sevsem de vazgeçmek zorunda kaldım, sniff!

Sag El Yuzuk Modelleri
Üçüncü ve son beğendiğimse aşağıdakiydi. Buna da yine eşimizdeki taşlar yetmedi, sağ ve sol kanatlarda bir sürü daha taş vardı çünkü:
Sag El Yuzuk ModelleriBen de ön tarafı dal dal olan bir yüzük yaptırdım. Arka tarafı normal yüzük şeklinde, ön tarafı ince dallardan oluşuyor, taşlar rastgele serpiştiriliyor. Istediğiniz azlıkta veya çoklukta taşla yapılabiliyor. Şu alttaki boş modeli:


Ben elimdeki taş sayısına göre yerleri biraz değiştirttim. Böyle oldu:

sag el yuzukleri

Yüzüğe "sağ el yüzükleri" dedim ama fotoğraf sol elde çekildi, eh ne yapayım sol elimle fotoğraf çekemiyorum :)


Takı meraklıları için birkaç not:

- Bu tip yüzükler gerçek pırlanta olmak zorunda değil, zaten bana sorarsanız gerçek pırlanta gerçekten çok pahalı. CZ PIRLANTA denilen, pırlanta ile neredeyse aynı görünüme sahip yapay taşlar var ve işi çok iyi bilen birisi hariç kimse aradaki farkı anlamıyor.

- Bendeki taşlar aileden kalma olduğu için değerlendirmek istedim, bu yüzden yaptırdım.

- Yüzük yaptırırken, elinizdeki hurda altınları verip değerlendirtebiliyorsunuz, ben öyle yaptım. Ne kadar kopuk kolye, tek küpe, takmadığım kolye ucu vs varsa toplayıp götürdüm. Böylece cebimden para çıkmamış oldu.

- Kuyumcular bu tip yüzükleri yaparken çalıştırdıkları ustaya gün başına ödeme yapıyorlarmış. Yüzük ustası sizin yüzüğünüzü kaç gün/saatte yaparsa o kadar işçilik bedeli ödüyorsunuz. Gün başına işçilik bedeli, ustasına göre 80-150TL arasında değişiyor. Basit yüzükler bir günde, alengirli modeller 2-3 günde yapılabiliyormuş.

- İşçilik haricinde bir de "mıhlama bedeli" varmış. Taşların yerine oturtulmasına deniyor. Genellikle 50TL civarı alınıyormuş.

- Aracı olan kuyumcuya dikkat etmek lazım. Mutlaka tanıdık ve dürüst birisini bulmak gerekli. Kötü niyetli insanlar her sektörde var, götürdüğünüz taşları değiştirebilirler. Kuyumcu da bu iş için sembolik bir ücret alıyor aracı olduğundan (25-50TL).

- Ben yüzüğümü çok beğendim, özellikle o taşların benim için manevi değeri çok büyüktü, şimdi sürekli yanımda taşıma imkanım var. Eşim biraz fazla iddialı olduğunu düşünüyor ama bence uzaktan bakıldığında şık duruyor.

- Pırlanta satın alırken çok pahalı birşey ancak bozmaya kalktığınızda hiç değeri yok. Bana bu iş biraz anlamsız geldiğinden param olsa pırlanta yerine altın alıp biriktiririm.

- O değil de altın tavan yapmış, düğün sezonu da yoğun geçiyor valla. Benim altın alıp düğünlere gitmekten imanım gevredi, hani o düğününüzde size takılan altınlar var ya.. Onlar sizin olmuyor, hepsi borçmuş anacım, insanlar evlendikçe aynısından alıp götürüyormuşsunuz! Ben hibe zannediyordum hehe.


Daha güzelleri sizlerin olsun, esenlikler dilerim efenim.

17 yorum:

Aslı dedi ki...

Pırlanta hakikaten çok güzel ama dediğin gibi yatırım amaçlı kullanmaya hiç uygun değil... Diğer modeller de hoşmuş ama senin yaptırdığın günlük kullanma daha uygun görünüyor. Güle güle kullan :)

Ruhan dedi ki...

harika olmuş güle güle güzel günlerde kullan canım çok beğendimmmmm :D

Flame dedi ki...

Güle güle kullan bence de zarif bir yüzük olmuşşş...

Ben pırlantayı seviyorum ve ileride senin yaptığın gibi sevecek aileden birileri çıkar diye umut ediyorum. Öyle koleksiyonum yok ama sevdiğim bir, iki parça var eşimin hediyesi.. Geçenlerde çok güzel çiçekli pırlanta bir yüzük beğendim ve eşime 100. evlilik yıldönümümüzde alırmısın diye sordum! O kadar hayaldi anla :)))

Unknown dedi ki...

MC'cim ben de sağ ele yüzük takmayı severim özellikle alyans takmaya başladğımdan beri yüzükler alyansa uymuyor diye sağ elime takıyorum hep :))

Bu arada pırlantaya çok düşkünüm ben dediğin gibi satarken pek para etmiyor fakat sertifikalı ürün alırsan sorun olmuyor. Mesela Assos sattığı sertifikalı ürünleri max. %20 daha düşük fiyata geri alıyor

Ben fiyatını boşuna ağırlaştırıyor diye zirkon kullanmayı pek sevmiyorum. Zirkon alacaksam altın değil de gümüş almayı tercih ediyorum

Ama tabi pırlanta çok pahalı olduğu için ben de senin dediğin gibi taşlara yöneliyorum en nihayetinde :D

j.d. dedi ki...

Gerçekten de çok güzelmiş canım yüzüğün, ben diğer modellere kıyasla en çok bunu beğendim ;)

Nora dedi ki...

çok ilginç ben hep sağ elime takarım ilk defa duydum böyle bir şey

kaderkismet dedi ki...

harika bir fikir, ne akdar da detaylı araştırma yapmışşsın!! ellerien saglik, biz de bu vesileyle ogrenmiş olduk

Öykü dedi ki...

Bir solak olarak ben yuzukleri zaten saga takiyorum ama :/

chunlibeauty dedi ki...

harika olmuşşş :D güzel günlerde kullan canım :) son yazdıgın yazıya cok güldüm keşke dedigin gibi hibe olaydı valahi altında aldı başını gitti ooff ki ne off :S

Lokum Hanim dedi ki...

Fikir guzel, yuzuk guzel =) Daha ne olsun mutlu gunlerinde kullan sekeirm =)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

şahane olmuş yüzüğün mc'cim güle güle kullan, ve hatta sakla, çocuklarına ve torunlarına anı olsun :) ben sağ elimde saat olduğu için yüzüğü sola takıyorum. dengeliyorum kendimce hehe ama güzel fikirmiş sağ ele yüzük :)

... dedi ki...

Uu bir sürü şey öğrendiim:DD En çok yılanlı yüzükle senin yaptırdığın modeli beğendim. Güzel bir tercih olmuş. Manevi değeri olması ise en güzeli. Güle güle kullan:))

nes dedi ki...

çok güzel ve zarif olmuş güle güle kullanın =)) Dalları biyerlere takılıp sorun çıkartmaz inşallah.

hersheyler dedi ki...

güle güle kullan kuzum çok yakışmış kıskandım hihi
ben bi minik pırlanta yatırımcısıyım valla altın takıdan daha iyi bence ya tabii altın para gibi değilde güvenilir bir atölye tanıyorsan pırlantada yatırım aracı oluyor dolar bazında alınıp satılıyor ve deli gibi ikinci eli var şu ev işleri araya girince bende es verdim ama modası geçmiyor bozulmuyor en azından
güle güle kullan eminim taşların senden önceki sahibi senin onun emanetine böyle değer verdiğin için mutlu olmuştur

larelith dedi ki...

çok beğendim ben çok şık olmuş. benim de elimde babanemden kalma tek bir küpe var manevi ve maddi değeri de çok yüksek ama tek olduğundan yüzük veya kolye yaptırmayı düşünüyorum. acaba nerede yaptırdın izmirde? izmir de değilim ama izmirliyim tanıdık akrabalar var bayramda da geleceğim belki yaptırabilirim veya elimnde bir referans olsun 2 senedir bekliyor yapılmayı...

admin dedi ki...

Aslı, çok teşekkürler :)

Ruhancım daha güzelleri senin olsun canım.

Flame çok teşekkür ederim, evet maalesef pırlanta çok pahalı birşey :)

missionbeauty, doğru sertifikalılar öyledir haklısın ama benim elimdekiler en az 30 senelik taşlar öyle diyeyim, haliyle bozdurunca değil takınca değeri var :)

jd, ay çok sevindim böyle düşünmene, ben çok kararsız kalmıştım.

Nora, ben de yeni okudum, hoşuma gitti konsept :)

kaderkismet, rica ederim.

öykücüm o zaman sen bunun aynısını sola yapıcan, mucuk :)

chunli, çok teşekkür ederim, sen beni anlarsın bitmemiştir daha borç altınların eheh :)

zuzucum teşekkür ederim..

marjocum çok sağol fıstığım, sen saati sağa mı takıyorsun? aslında saat/yüzük/oje uyumu da güzel oluyor :)))

particle, evet yılanlı çok güzeldi :) çok teşekkür ederim.

nes, teşekkür ederim, alıştım kullanmaya, pek takılmıyor şimdilik.

hersheyler, incicim çok teşekkür ederim kuzum, doğru haklısın aslında pırlantayı satarken kuyumcuya değil yeni bir sahibine satmak gerekiyor.. sağol canım benim zaten ben de o yüzden yaptım.

larelith, çok teşekkür ederim. bana email atarsan sana yaptırdığım yerin iletişim bilgilerini verebilirim, benim de direk tanıdığım değil ama bir tanıdık vesilesi ile ulaştım onlara, seni de o kadrodan görüştürtürüz :) info@makyajcantam.org

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

görüntülediğiniz yüzük modellerinin içinde gerçekten en zarif,en kullanışlı ve en şık modeli yaptırmışsınız, harika görünüyor, maşallah..
güle güle kullanın..
hem aile yadigarı, hem ekstra ücret ödenmemiş, hem hatırası olucak hem de çok şık bir model, eskimez,modası geçmez,gözü yormazz..
sevgiler..uğur getirsin:))

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.