12.08.2011

Parfüm Tarihçesi :)

Parfümlerimle ilgili çok fazla soru alıyorum, bu yüzden toplu bir yazı yazayım istedim. Hayatımda kullandığım ve beğendiğim tüm parfümleri öğrenmek ister misiniz? Buyrun, o zaman bu yazı size göre!

1- Piu Piu

Bu parfümün adını aylardır hatırlamaya çalışıyordum ama şu blog sağolsun okur okumaz işte bu dedim ve sayesinde eski günlere geri döndüm. Daha ergenliğe yeni adım attığım yıllarda bizimkiler bana bu parfümü hediye almıştı ve allahım ne havalı birşeydi o zaman bu. Artık üretilmeyen, çocuk-ilkgençlik parfümü gibi birşeydi ve rüya gibi kokuyordu.

2- Dalin Dreams Kolonya

Ortaokul yıllarında marketlerden alıp alıp sürdüğümüz bu kolonya harika kokardı. Kalıcı falan değildi ama kokusu çok güzeldi. O yıllarda marketlerden, elimizdeki para itibariyle alabileceğimiz yegâne koku buydu, alır alır sürerdim, hey gidi hey. Sanırım artık üretilmiyor. Mor yıldızlar vardı şişesinde.



3- Dior Hypnotic Poison

Insan 16 yaşındayken bu parfümü kullanmaya kalkışır mı? Güzel ama çok ağır bir koku ve ben bunu lise birinci sınıfta, güya kendimin çok güzel ve cool olduğuna inandığım yıllarda kullanırdım. Kesinlikle bu yaşlarda kullanılacak bir parfüm değildi oysa.



4- Lancome Tresor

Tresor’un nefis kokusunu o zamanlarda da çok severdim ama şimdi düşünüyorum da, yaşım için gerçekten çok ağır bir kokuymuş. Aslında şu anda yeniden kullanılası. Kullandığım yaş, hala 16.



5- Versace Red Jeans

Yaşı bana yakın olanlar teneke kutularda satılan bu parfümleri kesinlikle hatırlar. BLUE JEANS versiyonu da vardı bunun. Böyle şeftalili, şekerli bir kokuydu. Bunu kullanmaktan hiç pişman değilim, bence tam bir genç kız kokusuydu. Kutusunu yakın zamana kadar saklıyordum düşünün, ama artık attım :P Yaş 17’de bununla geçti.



6- Oriflame Moon-Sun

Daha lise yıllarımda kozmetik manyağı olup, Oriflame distribitörlüğü yapmaya kalkıştığıma gerek yok sanırım! Bunların kokularını çok seviyordum, ki hâlâ da severim, ucuz ucuz alıp kullanırdım, kalıcı değiller ama güzel kokarlar.




7- Issey Miyake


Üniversiteye başladığımda artık parfüm konusunu kafamda oturtmaya karar verdim ve tenime yakışan en iyi parfümün bu olduğuna karar verdim. Uzun yıllar boyunca ana parfümüm hep Issey Miyake oldu. Bazen sıkıldıkça alternatifler denedim ama halen dönüp dolaşıp Issey Miyake alırım. Klasikleri dışında arada sezonluk çıkardığı benzer kokulardan da alıyorum.



8- Lancome Magnifique

Magnifique, strawberrynet’in ilk hayatımıza girdiği dönemlerde ucuz bulup kullandığım kokulardan. Gerçekten müthiş derecede güzel ve kadınsı bir koku. Tek problemi, EDT versiyonunun fazla kalıcı olmaması ve EDP’sinin pahalı olması. Seviyorum, kampanyada bulursam yine alırım. 3-4 şişe kullandım bundan sanırım.



9- Angel

Çok şekerlidir ama o da bir klasiktir. Kışları dönem dönem kullandığım bir kokudur ama aslında benim tenime çok gitmez.



10-Ralph Lauren Romance

Hafif parfüm arıyorsanız Romance gerçekten adı üzerinde bir kokudur. Ben öyle nota falan anlatmaktan anlamam ama bahar çiçekleri gibi kokarsınız bunu sürünce. Özel olarak temiz ve hafif kokmak istediğim günlerde sürdüğüm bir kokudur. Ara sıra alırdım, son 1-2 senedir hiç almadım.



11- Clinique Happy Heart

Bunu da bu kış ELCA CCO’dan indirimli yakaladığımdan denemek için almıştım ama iyi ki almışım. Nasıl hafif ve hoş bir koku, ağır parfümlerden kaçınanlar çok sevecektir.

Bunlar dışında parfüm kullandım mı? Çok, ama bu yazdıklarım en az 2-3 şişe kullandığım ve dönüp dolaşıp tekrar aldığım kokular genelde.

Sizde iz bırakan, vazgeçemediğiniz, kürkçü dükkanı kokularınız neler, Makyaj Çantam’la paylaşın!

26 yorum:

Tuçe Köngül dedi ki...

Yves saint laurent / Rive gauche benim kürkçü dükkanımdır..:)

Unknown dedi ki...

1- dior jadore
2- dior pure poison

Abuk Kraker dedi ki...

Escada - Into the Blue

Bvlgari - Rose Essential

Marc Jacobs - Blush

Burberry - Beat

Bunlar da benim vazgeçilmezlerim. :) Ama senin şu temiz, fresh dediklerini de denemek istiyorum gümrük yasası bir şekilde delinirse!!!

Adsız dedi ki...

hypnotic poison benim vazgesilmezim yillar oldu ben lise sonda baslamistim :) hala devamm aynen benimde oriflame hayarnaligim vardi bu parfümler bana eskiyi hatirlatiyor kokulari beni gecmise sürüklüyor cok güzel bir yazi olmus

senem dedi ki...

Issey Miyake TESTERDAN Denemiştim almayı çok istiyorum kokusu harika ve hafif

sdm dedi ki...

Narciso Rodriguez :) Onu kullanmaya kıyamadığım zamanlarda da GAP Close. Bir de Prada Infusion d'iris' de gözüm var uzun zamandır :)

tuguna dedi ki...

Benim senelerdir vazgeçemediğim kokum miss dior cherie, hala bikmadim. Arada chanel coco mademosielle, victor&rolf flowerbomb da kullanıyorum onlar da çok güzel bence.Benim senelerdir vazgeçemediğim kokum miss dior cherie, hala bikmadim. Arada chanel coco mademosielle, victor&rolf flowerbomb da kullanıyorum onlar da çok güzel bence.

The.Lethe dedi ki...

salvador dali / little kiss

The.Lethe dedi ki...

salvador dali -little kiss ile armani code female.

Colorful dedi ki...

davidoff-cool water, yillardir degistirmeyi bile denemedigim kokum :)

Mugene dedi ki...

Ben de senin Oriflame kullandığın zamanlarda Moon parfümünden kullanıyordum, deniz gibi bir kokusu vardı çok hoştu. Sonra yine senin gibi üniversitede Issey Miyake kullandım. :)

tubiss dedi ki...

piu piu okuyunca hatırladım bende ortaokuldayken teyzem bana bir parfüm getirmişti büyük boy şişesi ve minik kalp şişesi vardı içine parfümü kendin dolduruyordun kokusuda çok tatlıydı iyi ki hatırlattın unutmuşum o parfümü ama onu çocuk parfümü olarak gördüğüm için hiç sürememiştim ve bozulmuştu :(

nezo dedi ki...

colors white women ve : ınnova nuance..vazgecilmezlerimm

Adsız dedi ki...

Gucci-Envy Me.

Ruhan dedi ki...

chanel change-cerutti 1881 bende dönüp dolaşıp bunları alıyorum :) bu aralar da paco rabbane xs black kullanıyorum sanırım zincirin bir halkası da bu olacak :)

Adsız dedi ki...

Lancóme- miracle
lancóme- hypnose
cacharel-amor
joop- all about eve (müthis elma kokusu)

Müge dedi ki...

chanel-chance

Adsız dedi ki...

givenchy absolutely irresistible kullanıyorum.

gamze dedi ki...

naomi campbell
narciso rodriguez

Adsız dedi ki...

Thierry muglee alien ve kenzo amor en sevdiklerimden. Bu ralar ise ralph lauren , flowerbomb ve sheisedo zen kullaniyorum

bakimblog dedi ki...

merhaba ;

yazını okuyunca geçmişe döndüm :p

issey miyake ile tanıştığımda orta son daydım :) tüm sınıfın kızları da aynı parfumu kullanıyordu, o zamanlar aynı kokmayı dert etmezmişiz demek ki :)

angel ise bana üniversite yıllarını ve ankaranın soğuk kışlarını ve yine ankaradaki çaylak günlerimi hatırlatıyor :)

hypnotic poison son 5 yıldır vazgeçemediğim kışlık parfümüm. yazları gucci rush 2 :) bunun dışında bu aralar calvin klein euphoria kullanıyorum. bir ara kenzo flower kullandım, sevemedim bir turlu :)

http://bakimliyimbakimlisinbakimli.blogspot.com/

hughandsinem dedi ki...

bende amor amor,nina ricci ricci, ck in 2 you her kullandım sık sık.en son amor amor summer çıkmış muhteşem.en son chanel chance aldım.biraz ağır geldi ama kış için ideal olduğunu düşnüyorum...

Adsız dedi ki...

dior miss sherie l eau miss miss missss

Adsız dedi ki...

Noa ve Innova Nuance.. Bu ikisi en beğendiğim parfümlerimdendir tavsiye ederim bayanlar ikiside hafif soft kokular ve çok hoşlar :)

Adsız dedi ki...

salvador dali-lovely kiss, salvador dali-light, salvador dali- it is love intense, salvador dali-laguna ve salvador dali-style bu 5 parfüm arasında kaldım 1 tanesini alacağım ama kokuları için hiçbir fikrim olmadığı için karar veremiyorum yardımcı olur musunuz? :)

Adsız dedi ki...

Kesinlikle innovia nuance cok güzel bı koku

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.