5.08.2011

Evde Manikür Yapma Yöntemim

Bu yazı sevgili arkadaşım Ruhan için, tırnaklarıma nasıl baktığımı soruyordu, ben de dün akşam bakım yaparken sizin için fotoğrafladım. Video çekemedim çünkü tripodumu bulamadım.

Ben hayatımda hiçbir zaman kuaföre gidip manikür yaptırmadım, bunun sebebi, elimi alıştırmamış olmam. Annemin bir lafı vardı, “bir kez gidersen hep gitmek zorunda kalırsın, çünkü el alışır” diye, haklıymış. Hayatım boyunca sadece bir kez maniküre gittim, o da evlenirkendi. Onda da gitmeseydim keşke çünkü ellerim çok kanadı alışık olmadığından.

İşte bu sebeple işim çok kolay ve ekonomik. İhtiyaç duyduklarım şu aşağıdakiler:

manikur1

- Törpü çeşitleri: Tırnağımı makassız kısaltmak istiyorsam metal törpüyle törpüleyip, cam törpü ile inceltiyorum. Eğer tırnağımı makasla kesersem mutlaka kağıt törpü ile pürüzsüzleştiriyorum. Cam törpü Dore’nin, yeşil törpü biryerlerden eşantiyon, metal olan ise rastgele bir yerden alınmış bir şey.

- Çıt çıt makas: Elimin en çok alışık olduğu makas bu. Beşbin yıl evvel Oriflame’den almıştım, halen işimi görüyor.

- İnce makas – et makası: Bunları nereden aldığımı hatırlamıyorum, Solingen olabilir ama emin değilim. Eğer tırnak etlerim çok çok uzarsa, onları almak için kullanıyorum.

- Herhangi bir krem: Elimin altında Dr.Hauschka’nın bu kremi vardı, bunu kullandım.

Ben manikürümü her zaman duştan sonra yaparım, böylece ellerim ve tırnaklarım yumuşacık olur, duşa girmeden evvel de ojelerimi çıkartırım. Ancak duştan sonra yine tırnaklarımın içinde veya kenarlarında bazen oje kalıntıları olabiliyor, benim için ilk adım törpünün sivri ucu ile bunları temizlemek:

manikur2

Bundan sonra, tırnak etlerimi hafifçe kremleyip, herhangi bir şeyle ittiriyorum. Burada cam törpünün ucunu kullandım ama bu iş için satılan tahta çubuklar var, onlar yoksa kulak pamuğu veya törpünün ucuna dolanmış bir pamuk da iş görür. Ben bugün bunu kullandım:

manikur3

Eğer ittirmeme rağmen aşırı uzayan tırnak etleri varsa -bazen olabiliyor- çok dibe girmeden uzayan kısımlarını kesiyorum. Ama siz eliniz alışık değilse bu işe sakın girişmeyin, kanatabilirsiniz:

manikur4

Tırnaklarımın boyunu kontrol ediyorum. Genelde ne çok kısa, ne çok uzun kullanıyorum. Kırılmadıkça, tırnaklarımı yan taraflarından kesmiyorum, sadece çıtçıt makasla üstten küt olarak kesiyorum. Ama insan hali, bazen yan tarafları ikiye ayrılıyor, o zaman mecburen kurtarmak için yandan da kesiyorum. Bu kez sadece üstten çıt-çıt makas ile kesip kısalttım biraz. Çok uzayınca klavye kullanması zor oluyor ve mutfakta iş yaparken her yere takılıyor!

manikur5

En son törpülerimle gördüğüm pürüzleri yok ediyorum. Bu sefer bu iş için sadece yeşil kağıt törpüyü kullandım.

manikur6

Bitince tekrar kremleyip, oje sürmeden evvel kremin iyice yok olmasını bekliyorum, biraz uzun sürüyor. Eğer kremi iyice bekletmezseniz oje yamruyumru oluyor. Ojesiz bitmiş hali bu:

manikur7

Sonra zevkime göre bir oje sürüyorum. Bugün Essie Bone Chilling sürdüm. Biraz fazla yol yol olan bir ojeymiş, çok fırça izi bırakıyor ama rengi güzel yine de.

manikur8

İşte bitti. Sizin manikür ipuçlarınız neler?

Kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa kuaföre gitmeyi mi tercih ediyorsunuz? Kuaföre gidenler, hijyen olayını nasıl sağlıyorsunuz? Temiz tırnaklı günler dilerim, keyifli Cuma’lar!!

15 yorum:

Ruhan dedi ki...

unutmamışsınnnn canımsınnnn :)) ben hep tırnak etlerimi kesiyordum bunu artık yapmak istemiyordum bu yazı benim için önemliydi yazdın ve ben çok mutlu oldummm :)) seni seviyorumm MC :D

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

merhaba hayırlı cumalar,
yazılarınızı her zmaan cok severek takıp edıyorum..

ben de oncelerı sık sık kuafore manıkur yaptırırkenn, bıkac yıldır kendım yapmaya calısıyorum,

hem daha zevklı oluyor hem de hıjyen acısından ıcım daha rahat edıyor..

sevgıler..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Miss Beril dedi ki...

bende kuaforu tercih ediyorum, sürekli devam ettiğin yer olunca hijyen olayından zaten emin oluyorsun şükür şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım.

tırnaklarının beyazlığına hayran kaldım . benim asıl sorunum tırnaklarımın sarılığı :(
MC bana yardım et : bu sorunum için tavsiye edebileceğin bi ürün var mı?

sevgilerr..

Adsız dedi ki...

merhaba ben yeni bir ürün keşfettim sally hansen in hızlı tırnak çıkarma jeli yeşil olan.harika bir ürün daha önceden kendim yapmaya çalışıyodum keserek facia oluyordu.sertleşen tırnak etlerimi yumuşattı ve manikürlü görünüme ulaştırdı

Shelby dedi ki...

Aa ben de liseden beri böyle yaparım. O zaman Hey Girl diye bir dergi vardı orada anlatmışlardı. Pedikürümü de kendim yaparım zaten.Daha hiç dışarıda yaptırmadım. Böyle daha hijyenik bence.

ttku dedi ki...

merhabaa,
ben de manikurumu, pedikurumu kendim yapiyorum. daha yeni kesfettigim bir sey isimi daha da kolaylastirdi: rival de loop marka-rossman'da satiliyor, 2.5 tl- kutikul giderici bakim jeli. hem ekonomik hem de kalite acisindan mavala ile yarisir. onu surup kutukil itici ile geri itiyorum, 5 dakikada bitiyor.

buket dedi ki...

Bir kere kuaförde manikür yaptırıp istediğim sonucu elde edemeyince evde kendim yapmaya başladım. Senin gibi bir et makası, bir çıtçıt makas, bir kağıt törpü ve bir de metal törpü kullanıyorum. Herhangi bir şekilde kanamaya yol açmamak için et makasını dikkatli kullanıyorum. Ama itiraf etmek gerekirse eskisi kadar etleri almıyorum. Kremle ve biraz ittirmeyle o etler yok oluyor ve kesme yoluna gitmiyorum. Migros'da sanırım orange sticklerden bulmuştum ben 100lü pakette onları kullanıyorum. Hoş bir sonraki gittiğimde bulamadım zaten. Ben bir de 4'lü törpülerden kullanıyorum buffing işlemi için =)

AY-AK dedi ki...

Ben de hemen aynı yöndemi uyguluyorum ama tırnak etlerini ittirmeden önce kremlemek yerine Flormar Cuticle Remover ile yumuşatıyorum. Daha iyi bir sonuç veriyor... :)

Adsız dedi ki...

faydali bi post olmus :)

ben de manikürümü evde yapiyorum, hem buralarda pahali ve kendim yapmak dururken dünyanin parasini ödemeyi sacma buluyorum.
tirnak etleri kesinlikle kesilmemeli, sadec cok uzayinca senin dedigin gibi ben de kesiyorum.

hem: evde manikür terapi gibi oluyor :D

Adsız dedi ki...

Ben de aynı senin gibi duştan sonra manikürümü yapıyorum. Ve annen çok haklıymış, benimki de hep der dışarıda yaptırma diye. Ben çook uzun zamandır tırnak makası kullanmıyorum, direk kağıt törpü ile tırnaklarımı şekillendiriyorum. Ancak tırnağım çok dipten kırılırsa tırnak makası kullanıyorum. Bi de Burt&Bees limonlu kütikül kremini kullanıyorum ve çok memnunum. Tırnaklarımı inanılmaz sertleştirdi.

Adsız dedi ki...

tırnak eti için bence tırnak eti kesici bir alet var, ondan kullanmalısın hem dipten kesmiyor hem de çook rahat, googledan görseli:http://www.furkansaglik.com/images_buyuk/tirnak_eti_kesici.jpg

hughandsinem dedi ki...

Ben kuaförde yaptırıyordum.manikür ve pedikür malzemelerimi yanımda götürüyordum.kuaförüm tırnak etlerini kestirme gittikçe çoğalır dedikten sonra kendim yapmaya başladım.kuaförün haklı olduğunu düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

hayatim boyunca 1 kere manikur ve pedikur icin kuafore gittim o da evlenirken ayni senin gibi:) bu ortak tecrubeye bayildim cunku herkes bana kuaforumu sorarken evde yapiyorum demekten her zaman biraz imtina etmisimdir halbuki nedenlerim cok fazla, hijyen, zaman ve bir de ben daha iyisinin yaptigimi dusunuyorum ondan o yuzden bu paylasimina bayildim kendimi eksik hissediyordum, normalmis:)

Adsız dedi ki...

en güzel yöntem bende sağlık için evde yapıyorum...ayaklarımı banyoda nemliyken sadece ayak için ayrıdığım kalın uçlu törpüm var onla derileri ittiriyorum ıslakken kesmeden atılıyor fazlalıklar bide ponza nemi alındıktan sonra:) tekrar yıka çık kremle pamuk gibi:) bepanthen plus muhtesem! ellerimide tırnak makası ile pratik buluyorum törpüyle ittirip kesiyorum oldu bitti işte sonrasında nemlendirici...en güzeli kuaförler kızmasın ama herkesin kullandığını kullanmak zor...

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.