4.08.2011

Dr. Hauschka Limon Özlü Vücut Sütü

Bu krem bana firmadan hediye olarak gelmişti, çekmecemde duran on tane vücut kreminin yanına kaldırmıştım ben de. Geçenlerde kokusuna bir bakayım dedim, aman tanrım o nasıl güzel bir ekşi limon kokusu, bayıldım! Bilenler bilir, hani bazı kokteyllerin içerisine yeşil daha olmamış limonlardan koyarlar, işte bu krem de aynen öyle kokuyor.

dr hauschka bodymilk

Ben normalde limon aromasını kozmetikte pek sevmem, bunun sebebi bazı markaların ürünlerinin bana bildiğin bulaşık detarjanını anımsatması ama Dr. Hauschka Limon Özlü Vücut Kremi o kadar doğal ve ekşi bir limon kokusuna sahip ki, çok sevdim!

Son zamanlarda kullandığım vücut kremlerindeki aşırı PARABEN dikkatimi çekiyor, birçok markada mevcutlar. Paraben konusunu daha önce uzun uzun tartışmıştık zaten, açıkçası iyi veya kötü uzun vadede etkileri tartışılan ve sonuçlandırılamamış bir madde biliyorsunuz.

Benim bu konuda mottom şu, bir ürününün, aynı kalitede ve fonksiyonda dengini, paraben’siz bulursam alıyorum, bulamazsam da fazla düşünmeden kullanıyorum ne yapalım diyip. Dediğim gibi bu benim fikrim.

Dr. Hauschka Limon Özlü Vücut Kremi PARABEN içermiyor, hatta tam içindekiler de şunlar

Su, Pyrus Cydonia (Ayva) tohum ekstresi, Etil Alkol, Prunus Spinosa (Çakaleriği) çiçek ekstresi, Prunus Spinosa (Çakaleriği) meyve ekstresi, Arachis Hypogaea (Yerfıstığı) yağı, Salvia officinalis (Adaçayı) ekstresi, Gliserin, Olea Europaea (Zeytin) yağı, Lizolesitin, Daucus Carota Sativa (Havuç) ekstresi, Citrus Medica Limonum (Limon) kabuğu yağı, Esans, Limonene*, Citronellol*, Linalool*, Geraniol*, Eugenol*, Citral*, Coumarin*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) tohum yağı, Aljin, Lizolesitin, Ksantan gam, Silika. Doğal esansiyel yağların bileşiminden gelir.

Gönül rahatlığıyla kullandığım bir ürün oldu, kokusunu da çok sevdim. Belirtmeden geçmeyeyim oldukça sıvı bir yapısı var, sürer sürmez emiliyor ve limon ekstresi sayesinde çok ferah bir his bırakıyor.

Elbette her güzelin bir kusuru vardır, bu güzel kremin kusuru da 68 TL’lik fiyatı. Parabensiz bir hayat ve organik bir içerik için verilebilir bir rakam ama yine de ortalamaya göre pahalı bir ürün.

Şuradan inceleyebilir ve online satın alabilirsiniz.

1 yorum:

Ruhan dedi ki...

meyveleri çok sevdiğimden sanırım meyve kokularına bayılıyorum limon,mandalina,elma,kavun,karpuz hiç fark etmez bende meyve kokulu sprey losyon çok kullanırım annemim deyimiyle 'manav gibi kokuyosun':) desede zevk işte herkesin zevki farklı oluyor :) güle güle kullan canım misss gibi dimi :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.