16.12.2016

Ekonomik Kapatıcılar Dosyası {Rimmel, Maybelline, Clinique}

Hamilelik, lohusalik, lohusalik doneminde yasananlar falan derken uzunca bir sure -pek- makyaj yapmadim. Hal boyle olunca da elimde kalan suresi dolmus, acilmis ama kullanilmamis, cekmece beklemis ne var ne yok attim gecenlerde. Zaten fazla zamanım yok, bir de çekmece eşelerken "şu mu bu mu" diye bakarken zaman kaybetmeyi sevmiyorum. Kiyamadigim LE MAC ve NARS setlerim ve paletlerim disinda belki de her seyi attim diyebilirim. 

Sonra gecenlerde bir baktim, cok sevdigim kapaticim bitmis, MAC kapaticimi atmisim, Estee Lauder DoubleWear iyice agirlasmis, aa dogru duzgun surecek bir sey yok!

Taktim bebeyi kanguruya, hemen hizli bir alisverise ciktim. Uygun fiyatli urunler tercih ettim cunku fazla kullanamayacagimdan eminim, atarken uzulmek istemiyorum.

Turuncu kapakli, Rimmel Wake Me Up ~20tl civarindaydi sanirim fiyati. Clinique rimel&kapatici mini set tekin acar'da -yamulmuyorsam- 29TL idi. Maybelline Eye Eraser'da bu ayarlarda birseydi, ucunu de alivermisim.


Rimmel Wake Me Up, standart bir likit kapatacı. Soft Beige rengini alarak iyi mi yaptım diye sonradan hayırlandıysam da, sürünce güzel görünüyor. Çok bir numarası yok, likit formda olduğu için kolay yediriliyor, pek çizgilere dolma yapmıyor. Aman-aman kapatıcılığı olan bir ürün değil ama günlük iş görüyor. f/p ürünü diyebilirim. 


Maybelline Eraser Eye -bunu çok merak ederek almıştım- uygulaması gerçekten çok pratik. Anne çantasında yeri olan bir ürün diyebilirim. Fırçaydı falan vakit kaybetmeden çantadan çıkarırım, pıt-pıt hemen uygularım derseniz çok pratik. Kapatıcılığı ve kalıcılığı Rimmel Wake Me Up'a göre çok çok daha iyi. Tuttum kendisini.


Clinique'in bu ikili setini de sırf çantaya atması pratik olur, rimeli de var. Hani böyle çok hızlı olmam gereken zamanlarda kullanıveririm canım diye, çok pahalı da olmadığından öylesine aldım. Bu tarz ürünleri seviyorum. Daha önce de Estee Lauder'ın böyle bir setini kullanmışlığım vardı. Bu da oldukça likit bir kapatıcı, çok azı çok fazla geliyor diyorum bu tarz ürünlere. Hemen yayıldığı için az sürmek gerekiyor yoksa kapamak istediğimden fazla alana yayılıyor :) Kapatıcılığı fazla yüksek değil ama hiç çizgilere dolmuyor ve yumuşacık. 

Diğer tarafındaki rimel Clinique'in standart rimellerinden High Impact, çok şey beklememek lazım. İşini yapan bir rimel, "çok iyi" ya da "çok kötü" denilecek bir rimel değil ama iş görüyor, akma-kokma yapmadı. Dediğim gibi hızlı bir makyaj için yanındaki kapatıcıyla birlikte tatmin edici.


Üç kapatıcının renkleri de aşağıdaki şekilde. Kıvamlarını da anlayabilirsiniz. İçlerinde en likiti Clinique. Sonra Rimmel sonra da Maybelline diyebilirim. Fırçayla uğraşmak istemeyenlere maybelline eye eraser'i tavsiye ederim. 

Clinique kapatıcının tam boyu da ayrıca satılıyor, şurada.


Sevgiler,

MC

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Yine boyle uygun fiyatli gozalti kapaticisi gerekirse Loreal Lumi'yi de bir denemenizi oneririm. Ben cok memnun kalarak kullandim

Unknown dedi ki...

Kesinlikle note bb . ve maybiline color tattoo. Indirimde 12 15 indrimsiz 20 25 arasi:) ama bunlarda iyi yani :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.