20.06.2012

Konu dışı: Yeni Ekipman :)

Bir süredir ortalıklarda pek görünemedim, malum hayat yoğunluğu, yaz sıcakları, vesaire vesaire diyoruz ya hep.. Benim sebeplerimden biri de, yanlışlıkla fotoğraf makinemi kırmış olmamdı. Aslında uzun süredir emektar fotoğraf makinemi yenilemek istiyordum ama bir türlü paraya kıyamamıştım. 

Malumunuz, elektronik Türkiye'de çok pahalı ve insan almadan evvel defalarca düşünüyor. Ben de sakar bir insan olduğumdan, "aman ne para vercem allasen" modunda takılıyordum.. Taa ki makinesiz kalıncaya kadar! E fotoğraf makinesine alışınca, cep telefonu da bir yere kadar oluyor. Uzun lafın kısası, oldukça amatör bir fotoğraf-sever olarak ben, kendime uygun, lens değiştirilebilir ve çantada taşıması hafif bir makine olarak, Olympus PEN ailesini seçtim. Bu aile, AYNASIZLAR denilen ve piyasada DSLR-Like olarak bilinen bir geçiş makinesi. Bana sorarsanız beni fazlasıyla aşar bile. Olympus PEN serisi fotoğraf makinelerinde birçok farklı model var. Ben bütçeme uygun olarak Olympus PEN E PL-1 modelini almayı tercih ettim. Benim ihtiyaçlarımı görecek bir sürü özelliği var, merak edenler buradan okuyabilir. 

Tam makineyi Türkiye'den alacakken, bir de yurtdışında araştırayım dedim ve fiyat farkını görünce küçük çaplı bir şok geçirdim. TR'de 1000+ üzerine satılan makinenin USA fiyatı 180$'larda geziyordu. Elbette ben de riske ederek makinemi garantisiz olarak USA'dan almayı tercih ettim, neyseki hiçbir bozukluğu çıkmadı ve sağ salim elime ulaştı. Tanıştırayım, Olympus E-PL1..

 

Daha çok verimli kullanamıyorum kendisini ama zamanla birbirimizin dilinden anlayacağız sanıyorum. Makyaj Çantam Blog'da en çok şikayet aldığım konulardan birisi, fotoğraf kalitesiydi, umarım artık bu konuda biraz iyileştirme yapabileceğim.


Yenilikler bitmedi, artık bir de Lightbox'ım var! Bu nane, içerisinde ışıklar yanan, küçük objeleri detaylı çekebilmenizi sağlayan bir beyaz kutucuk. Ailemizin handyman'i Diyprax'a, bir lightbox istediğimden bahsetmiştim, o da sağolsun bana nefis bir lightbox yaptı. Yapımını merak edenler, blogundan okuyabilir.


Hemen hızla bir de karşılaştırma fotosu gelsin. Eski makinem Fuji Finepix S5600 ile sehpada çektiğim Benefit Cha Cha Tint:

benefit_chacha_2

Bu da yeni Olympus E-PL1'imle Lightbox'da çektiğim resim.. Makineyi çözüp yeni lensler alınca daha da iyi sonuçlar çıkarabilirim diye düşünüyorum.


İşte böyle sevgili okurlarım, bir dertleşme seansının daha sonuna geldik. Şimdi, sizden istek konularınız varsa alabilirim :)

Sevgiler,
MC

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun öncelikle makinan. Benim söylemek istediğim aslında daha basite indirgenmiş bir makina alabilecekken,bize daha güzel fotoğraflar ulaştırmak için riske girip böyle bir makina almışssın .Teşekkür ederim kendi adıma :) Birde maybeline gibi öğrencilerin kolay ulaşabileceği markalar dan yazı yazarsan çok mutlu olurum...

nily21 dedi ki...

güle güle kullan...ben de yeni bir makina istiyorum ama fiyatları dediğin gibi korkutuyordu..böyle bir fark varsa hemen alabilirim...www.trendyandfriendly.blogspot.com

Defne dedi ki...

hangi siteden aldın canım makinayı? <3 söyle lütfen

admin dedi ki...

ebay'den aldim.

admin dedi ki...

cok tesekkurler.

admin dedi ki...

cok tesekkur ederim, elbette yer veririm, sevgiler.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.