15.04.2012

Rifat Yüzüak ile Gelin Makyajı 2012

2012'nin bahar aylarinda hafif hafif ilerlemeye başlamışken, düğün mevsiminin de başladığını ve gelinlerin hummalı çalışmalarının arttığını düşünüyorum.

Aşk zaten güzel, evlenmek ve düğün telaşı ayrı bir heyecan! Bu süreçte biz kadınların derdiyse çok. Gelinlik modelleri, gelin saçı modelleri, ay hangi gelin ayakkabısı derken zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bir de apayrı bir konu olan gelin makyajı konusu var tabi ve doğru kişiyle bir araya gelemezseniz oldukça da sancılı!

Ebru Gündeş makyajlarından, makyajı sanata çevirdiği yüzlerce profesyonel çekimlerinden ve blog dünyasından tanıdığımız profesyonel makyöz Rıfat Yüzüak'a, gelin makyajı denince aklıma gelenleri sizler için sordum! 

O da Makyaj Çantam Blog okurlarını kırmadı ve sorularımı cevapladı. Ben keyifle okudum, özellikle bir düğünde başına gelen gelinlik macerasını okuyunca hem güldüm hem şaşırdım! Sizin de severek okuyacağınızı tahmin ediyorum. 



Sevgili Rıfat'a da vakit ayırıp cevapladığı için çok teşekkür ediyorum. Keşke ben evlenirken onu tanısaydım da makyajımı o yapsaydı diye iç geçirdim okurken. Belki ileride nikah tazelerken yapar makyajımı :)

Hadi başlayalım!!



MC: Sence gelin makyajında hangi renkler tercih edilmeli?

Rıfat: Makyajda kullanacağımız renkleri seçerken ten/göz rengimize uygun mu seçmeliyiz? Gelin makyajı çok önemli bir konudur öyleki o günün tek starı gelindir herkesin gözü gelinin üzerinde olur en çokta konuşulan konu gelinin güzelliğidir dolayısı ile makyaj çok çok önemli bir konudur bence. Makyajı gelinlerin isteğine ve tarzına göre tasarlarken mutlaka dönem makyajlarından esinlenilmeli ki yıllar sonra bakıldığnda fotoğraflarda komik ve demode değil karizmatik görünebilsin ;)




MC: Gelin makyajında ne renk ruj kullanılmalı? Nötr renkler mi tercih etmeliyiz yoksa iddialı mı olmak gerekir?

Rıfat: Genelde tercihim doğal renklerdir ama kişinin tarzına göre kırmızı ve başka renklerde kullanılabilinir..


MC: Senin hayalindeki ideal Gelin Makyajı tarzın nedir? Başka bir deyişle nasıl bir gelin makyajı Rıfat Yüzüak’tan 10 üzerinden 10 alır?

Rıfat: Bence gelinler prenses gibi gözükmelidir kusursuz bir ten makyajı gölgelerle belirginleştirilmiş hatlar ışıltılı ve eyeliner ile belirginleştirilmiş gözler le rüyada görülmüş bir masal prensesi gibi olabilir ;)



MC: Bir gelin adayı “Ben makyaj yaptırmak istiyorum!” Dediğinde tam olarak sürece nasıl başlıyorsun? Bu süreçte deneme makyajları yapıyor musun?

Rıfat: Ben öncelikle kişiyi tanımaktan yanayım o sebepten edinebildiğim kadar bilgi ediniyorum arada sık telefon görüşmeleri oluyor bir prova çalışması oluyor içimize sinecek makyaj belirlenip o gün uygulanıyor.


MC: Gelin makyajında ısrarla aşırı uç renkleri simli farlarla kullanmak isteyenler hakkında ne düşünüyorsun? Sence simli bir gelin makyajı da güzel olabilir mi, nasıl?

Rıfat: Bence çok güzel simli gelin makyajlarıda olur sonuçta evlenen kişi ne istiyorsa hayalinde ne varsa ona en yakını en yakışacağı bulunup tasarlanabiliyor =)


MC: Gelin makyajında takma kirpik kullanımı hakkında ne düşünüyorsun? Ne tür kirpikleri kullanmak daha iyi olur?

Rıfat: Bence kesinlikle gerekli kişinin göz yapısına göre en doğal duracak kirpik tercih etmek çok önemlidir tabi=)


MC: Bu sezon gelin makyajlarında trend sence nasıl olacak? Çoğu gelini nasıl göreceğiz?

Rıfat: Çoğu gelini trend bir makyajla görmek konusunda içim pek rahat değil ama ben sade ışıltılı temiz bir ten makyajı ve eyeliner kullanılmış bir makyajı görmeyi umut ediyorum =)


MC: Birçok gelinin kabusu, düğün sırasında fondötenin iz bırakması veya göz kaleminin akması. Bunun önüne nasıl geçilir, sen nasıl geçiyorsun?

Rıfat: Ben bu güne kadar kendi yaptığım makyajlarda hiç öyle bir problem yaşamadım =) tene özel bazlar kullanıyorum ve ürünleri uygularken az ürünü yeterince yediriyorum gözde de ayrı özel bazlar kullanıyorum. Kalemi mutlaka iyice yedirip farlar ile sabitliyorum böylece yıkanmadığı sürece bozulması imkansızlaşıyor =) 


MC: Şu ana kadar yaptığın, çekim amaçlı olmayan, en çılgın gerçek gelin makyajı nasıldı? Biraz anlatsana, çok merak ediyoruz :)

Rıfat: Malesef o kadar çılgın bir geline henüz rastlamadım ama ilginizi daha çok çekecek bir anımı anlatayım =) Yazın en sıcak günlerinden birinde, çok büyük bir otelde, büyük bir organizasyona makyaj yapmaya gittik. Üç arkadaş gelini ve tüm akrabalarını hazırladık. 

İşimiz bitti ve tam giderken ismimi haykıran insanlar duydum, dönüp baktığımda gelinin teyzesi, “gelinliğimiz patladı ne yapacağız”, diye yanıma geliyor =/ 

Hemen gelin odasına gittik gördüğüm manzarayı anlatıyorum, straplez gelinlik ve tamamen tül sırtından aşağı kalçasına kadar uzanan fermuar patlamış ve yerinden çıkmış!!! Yani yapacak hiç birşey yok nikah başlamak üzere!!! Etraftan bir sürü saçma fikir geliyor ama hiçbiri işe yaramıyor en sonunda bu iş böyle olmaz dedim. 

Etrafa bakınmaya başladım ve gelinin teyzesinin elindeki gelin çiçeğinden sarkan kurdeleyi görünce herkes dışarı diye bağırdım! Aldım elime kirpik makasını ve arkadan dele dele bağcık yaptım!! Sonuç eskisindende güzel oldu =)) Çıktığımızda kapıda baya bir alkış vardı ama bana mı geline mi bilemedim =)



MC: Bugüne kadar gelin makyajında karşılaştığın, kabul etmediğin makyaj stilleri oldu mu? Ben gelsem sana, ısrarla yeşil jel simli göz makyajı istesem, ille de böyle yap desem yapar mıydın mesela? :)

Rıfat: Ben önce kişinin fikirlerini dinler ve nasıl gerçekleştirebileceğimi düşünür sonrasında bakın jel far olmaz çabuk bozulur böyle bişey daha güzel olur diye yönlendirmeler yaparım bana gelen insanlarda bana güveniği için ve daha güzel olanını bulduğum için genelde kabul ederler ;)


MC: Sana makyaj yaptırmak isteyen 2012 gelinleri sana nasıl ulaşır, randevu alır?

Rıfat:  www.rifatyuzuaksmakeup.com İletişim bilgilerim mevcut. 
Facebook sayfam için tık
Twitter hesabım, tık!



Cevapları okuyup, resimdeki gelinlerin yüzündeki mutluluğu görmek harika gerçekten!

Mutlu haftalar,

MC

3 yorum:

Ecz.imis dedi ki...

Yazı için teşekkürler. :)

Unknown dedi ki...

bence gelin makyajında beyaz ve siyah tercih edilmeli bşka renklere hele hele de renkli farlara katlanamıyorum :/

5n1kadın dedi ki...

ücret hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.