5.03.2012

Pazartesi Kedisi.. #22

Nee, bugün günlerden Pazartesi miiiii? Hayır hayır, kalkmak istemiyoruz uykudan :)


Pazartesi kedilerinin de pek kalkası yok zaten. Tek gözlü korsan her zamanki yerinde, tortop olmuş derin uykuda.

İki numaralı hırsız tipli ise uyku mahmurluğunda..


Anneleri mi? Anneleri zaten haftasonunun bittiğine inanmak istemiyor! :)

Sizin haftanız güzel başlasın ama olur mu?


5 yorum:

Adsız dedi ki...

kedi olmak istiyoruuummmm :P :D

kittylover dedi ki...

2 numarayı istiyorum çooook şatır :D

selin dedi ki...

Merhaba,
Gördüğüm kadarıyla siz de bir hayvan seversiniz. Acaba hayvanlar üstünde(kediler, tavşanlar) korkunç testler yapan kozmetik firmalarından (örneğin Loreal) ürün kullanıyor musunuz bunu merak ettim. Yani bu konuya bakış açınız nedir? Ben mümkün olduğunca bazı markalardan kaçınmaya çalışıyorum. Siz de böyle misiniz yoksa bu konuyla açıkçası bir çok insan gibi ilgilenmiyor musunuz?

admin dedi ki...

@selin, ben bu konuda çok araştırma yaptım. piyasada MAC, UD.. benzeri markalar hayvanlar üzerinde test yapmadığını söylüyor.

Başka bazı markalarda da bu durum var. Ancak araştırdığımızda, dolaylı olarak mutlaka bir hammaddenin bile hayvan testi üzerinden geçip geçmediği konusunda emin olamıyoruz. Bazı markalar kendileri hayvanlar üzerinde test yapmazken, aldıkları hammaddeler outsource olarak test edilmiş oluyor..

Mesela Body Shop marka olarak hayvanlar üzerinde test yapmayan bir marka iken, bir Loreal şirketi. vsvs

İçtiğimiz en ufak bir ilacın, ağrı kesicinin, vitaminin... Belki aklımıza gelen onlarca ürünün hangi noktada nasıl test edildiğini kesin olarak bilemiyoruz maalesef. Bu konuda keskin sınırlara sahip olabilmek maalesef çok zor. Bu şartlar altında hiçbir markadan kesinlikle alışveriş yapmam gibi sert bir çizgim yok. Ancak hem AIDS fonu politakası, hem hayvanlar üzerinde test yapmaması ve benzer sosyal sorumluluk konuları sebebiyle, sahip olduğum ürünlerin %80'ini MAC'in oluşturduğunu söyleyebilirim.

Evet, ben bir hayvanseverim. Kendi çapımda sokaktaki hayvanlara bakarım, yaralı görürsem tedavi ettiririm, kendimce birşeyler yapmaya çalışırım. Söyleyecek çok şey var ama bu konu öyle uçsuz bucaksız ki..

Ayşen Özkaran dedi ki...

Sevgili M.C. sana olan hayranlığım bir kat daha arttı. Kedim ve benden Kucak dolusu sevgiler...

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.