27.03.2012

Kiehls ile Leke üzerine + Hediye Serum

Geçtiğimiz haftalarla cildimizdeki lekeler ve koyuluklarla ilgili bir beyin fırtınası yapmıştık hatırlarsanız. Bana ulaştırdığınız soruları derledim ve Kiehl's uzmanları sizler için cevapladı.

Lekelerden kurtulmak için kimyasal peeling işlemi mutlaka gerekli midir? 

Leke tedavisinde sadece yüzeydeki lekeleri arındırmak çözüm değildir. Hem olan lekelerin görünümünü azaltmak, hem yeni oluşacak lekeleri engellemek hem de oluşmuş ve cilt yüzeyine doğru ilerleyen renk hücrelerinin gruplaşmasını engelemek önemlidir. Dolayısıyla hem yüzeyde hem de derinde lekelerin oluşumuna engel olabilmek başarıyı getirir. Kimyasal peeling yapmak, koyu lekelerin görünümünü azaltmak için yeterli değildir. 

Güneş lekelerinden kurtulmak için neler yapmamız/hangi ürünleri kullanmamız gerekir? 

Öncelikle güneşin cilt üzerindeki etkilerinden korunmak için UVA/UVB koruma sağlayan bir ürünü de yaz, kış gündüzleri kullanmanızı öneririz. Bu leke oluşunu kontrol altına alacaktır. Olan lekelerin azalması için ise Kiehl’sin son bilimsel buluşu olan aktive edilmiş C vitaminini içeren Clearly Corrective Dark Spot Solution’ı yıl boyunca kullanmanızı öneririz. Bu hem olan lekelerin yoğunluğunu ve boyutunu azaltacaktır. Hem de oluşmakta olan lekelere engel olacaktır. 

Sivilceler iyileşip geçtikten sonra geride kalan lekelerden kurtulmak için neler önerirsiniz? Sivilce ile oynamaktan kaynaklanan beyaz izler için hangi ürünleri kullanmak fayda eder? 

Yapılan araştırmalarda, Clearly Corrective Dark Spot Solution’ı 8 hafta düzenli olarak kullanmış kadınların %79’unun sivilce sonrasında izlerinin azaldığı gözlenmiştir. Bu nedenle, sivilce sonrası izlerinizden kurtulmak için de düzenli olarak Clearly Corrective Dark Spot Solution kullanılmasını öneririz. 

Hassas cildi olanlarda, beyazlatıcı etki gösteren cilt bakım ürünlerini kullanmak doğru olur mu? 

Hassas ciltlerde peeling ve arındırma işlemi daha fazla hassasiyet oluşumuna sebep olabilir. Var olan leke açıcılar da genellikle cilt yüzeyine güçlü bir arındırma yaparak lekelerin yoğunluğunu azaltır. Clearly Corrective Dark Spot Solution ise Aktive Edilmiş C Vitamini sayesinde lekeler üzerinde farklı bir şekilde çalışır. Kümeleşme karşıtı teknolojisi ile bilinen bu değerli içerik, melanin kümeleşmesini parçalar, oluşacak olan melanin kümelenmesinin de önüne geçer. Yüzeyde, hassas ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği şekilde, nazikçe bir arındırma gerçekleştirir. Bu nedenle, hassas cilde sahip kişiler de ciltlerindeki lekelerin sayısını ve yoğunluğunu azaltmak için güvenle Clearly Corrective Dark Spot Solution kullanabilirler. Fakat C Vitaminine karşı özellikle bir hassasiyeti ya da alerjisi olan kişilere bu ürünü kullanmayı önermiyoruz. Tüm bu nedenlerden Kiehl’s olarak, ürünü satın almadan önce denemenizi tavsiye ediyoruz. 

Her gün SPF50 güneş koruyucusu kullanan ama yüzündeki lekeler sürekli olarak oluşmaya devam eden birine neleri tavsiye edersiniz? 

Lekelerin oluşumunu engellemek için yalnızca güneş koruyucu kullanmak bazı ciltlerde yeterli olmayabilir. Bu tip ciltlerde melanosit içerisinde fazla melanin oluşumu gerçekleşiyor ve bunlar da hiperpigmentasyona sebep oluyor olabilir. Clearly Corrective Dark Spot Solution, güçlü içeriği ile melanin üretimini sınırlar, melaninin cilt yüzeyine transferini yavaşlatır ve kümeleşmesini engeller. Bu sayede yeni leke oluşumuna karşı cildi korur. Ayrıca kümeleşme karşıtı teknolojisi ile de varolan kümelenmeleri de parçalayarak, cilt yüzeyindeki koyu lekelerin görünümünü azaltır. Siyah nokta temizleme işlemi sonrasında kalıcı olarak oluşan çatlamış kılcal damarlara ne yapmak lazım? Bu durum için bir dermatolog yardımı almakta fayda vardır. 

Gözaltında renk eşitsizlikleri sorununa karşı hangi ürünleri kullanmak gerekir? 

Bu sorunun çözümü için Kiehl’s Dermatologist Solutions serisinden, Line Reducing- Eye Brightening Concentrate kullanmanızı tavsiye ederiz. 

• %10.5 stabilize edilmiş konsantre C Vitaminiyle (L-Ascorbic Acid) formüle edilmiştir. C Vitamini cildin dokusunu iyileştirir, ışıltısını arttırır ve ciltle çok uyumludur. 
• Düzenli kullanım sonucunda göz çevresindeki çizgileri ve kaz ayağı olarak bilinen derin çizgileri tedavi eder. 
• Göz çevresini aydınlatır ve taze bir görünüm kazandırır. 

Koyu değil de, beyaz renkteki cilt lekeleri için neler önerirsiniz? 

Bu konuda cilt doktorlarına danışılmasını tavsiye ediyoruz. 

Ciltte en ufak bir siyah nokta izi bile koyulaşarak kalıyor, rengi mora dönüyor ve uzun yıllarda geçiyorsa, buna önlem olmak için nasıl bir tamamlayıcı bakım yolu izlenmeli? 

Cillte siyah nokta sonrası iz kalmamasını sağlamanın en iyi yolu cildi düzenli olarak temizlemektir. Günlük cilt temizleme rutinine iyi bir temizleyici ve tonikle başlamak gerekir. Peeling ve maske gibi haftalık bakımları da aksatmadan yapmak, gözeneklerin içini her zaman temiz tutarak siyah nokta oluşumunun önüne geçer. 

Kiehl’s Pineapple Papaya Facial Scrub ile haftada iki kez peeling yapılmasını, Rare-Earth Deep Pore Cleansıng Masque ile de haftada 3 kez, banyodan sonra cilde maske yapılmasını tavsiye ediyoruz. 

Pineapple Papaya Facial Scrub 
• Tüm cilt tipleri için uygundur. 
• Cildi yumuşatır, dokusunu düzeltir. Doğal arındırıcı tanecikler cildi yumuşakça arındırırken gerçek meyve ekstreleri de cildi tazeler ve yumuşatır. 
• İçeriğindeki Ananas ve Papaya özleri ölü hücreleri kırarak ciltten arındırırlar. Mısır koçanı tozu cildi ölü hücrelerden arındıran fiziksel arındırıcıdır. Allantoin ise sakinleştirir. 

Rare-Earth Deep Pore Cleansıng Masque 
• Cilt yüzeyindeki pürüzleri ve toksinleri arındırır. 
• Kullanımdan sonra cilt gözenekler gözle görülür oranda küçülür ve cilt dokusu iyileşir. 
• İçeriğindeki Amazon beyaz kili (kaolin) yağı emer, toksinlerden arındırır, saflaştırır. Yulaf çekirdeği tozu, cilt yüzeyindeki fazla yağı emer. Aloe vera suyu, nemlendirir ve yumuşatır. Bentonit, derinlemesine temizler ve fazla yağı emer. 

Lekelerden korunmak için güneş koruyucu kullanmak şart mı? 

Leke oluşumunu önlemek için yaz kış, güneş koruyucu bir ürün kullanmayı tavsiye ediyoruz. 


Leke tedavisi ürünleri kullanırken beraberinde güneş koruyucu kullanmak gerekir mi? 

Kesinlikle leke tedavisi ürünleriyle birlikte güneş koruyucu kullanmak gerekir. 

Leke açıcı ürünleri araştırırken, hangi içerikleri tercih etmeli ve hangilerinden kaçınmalıyız? 

Etkin ama aynı zamanda güvenli içerikleri ve uygulamaları tercih etmelisiniz. Lekelerden arınmak isterken uzun dönemde ciltte hasarlar yaratacak içerik ve uygulamalar yapılmamalı. 

Leke tedavisinda hangi Kiehls ürünlerini nasıl bir sırayla önerirsiniz? 

Ciltteki koyu leke, renk eşitsizliği gibi sorunların çözümünde öncelikle cilde uygun bir temizleyici ve tonik ile cildin temizlenmesini, ardından Clearly Corrective Dark Spot Solution kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Arından da yine cildinize uygun bir nemlendirici bakım kremi, üzerine ise gündüzleri yüksek koruma faktörlü bir güneş koruması tavsiye ediyoruz.





Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution Serum'daki öne çıkan içerik maddeleri de aşağıdaki gibi:





Şimdi gelelim bu yazının sürpriz kısmına :)

 Kiehl's ailesi, şanslı iki adet Makyaj Çantam Blog okuruna, 109TL değerindeki Kiehl's Dark Spot Solution hediye ediyor

Kazanan şanslı okurlarımızdan, ürünü kullandıktan birkaç hafta sonra kısaca bizlerle deneyimlerini paylaşmalarını da isteyeceğiz tabii ki ;)





Bu giveaway'e 6 Nisan Cuma akşamına kadar aşağıdaki form aracılığıyla katılabilirsiniz. Kazananlar  9 Nisan'da duyrulacaktır. Giveaway, Türkiye adreslerinden katılıma açıktır. 

Siz de şansınızı denemek istiyorsanız aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.




KATILIM SONA ERMİŞTİR, SONUÇLAR 09.04.2012 TARİHİNE DUYRULACAKTIR. 
İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER :)

Makyaj Çantam Facebook sayfasını takip ediyor musunuz? O zaman size özel bir haberim daha var. 
Üç adet Kiehl's  Dark Spot Solution ürün de, facebook sayfam üzerinden şanslı sahiplerine ulaşacak :D

Şurada yüklediğim Kiehl's Dark Spot Solution ürün fotoğrafını beğenen ve yorum yaparak paylaşan üç kişi de, bu ürünü kazanma şansı yakalayacak!

Facebook kampanyasında da katılım Türkiye ile sınırlıdır, son katılım tarihi 6 Nisan'dır.

Herkese bol şans:)

5 yorum:

cgl dedi ki...

Daha 22 yaşındayım ve yüzümde kahverengi koyu koyu lekeler oluştu :( Ne denediysem geçmedi :(
Kiehls'ın online satışı varmı nerden alabilirim ve fiyatını öğrenebilirmiyim.Şimdiden Teşekkürler...

admin dedi ki...

merhaba, Kiehl's online satışı yok ancak mağazalara telefon ederek ürün sipariş verebiliyorsunuz. Ürün fiyatı 109TL'dir. Sevgiler.

Arzu Akdağ dedi ki...

Merhaba hediye çekilişi sonuçlandımı acaba?sevgiler

Adsız dedi ki...

Mrb hediye çekilişi sonucu ne zaman açıklanacak acaba

sezz dedi ki...

merhaba bende 22 yasındayım ve yüzümdeki lekelerden muzdaribim bu ürün yağlı cildime ve yasıma uygun olur mu ayrıca mersinde oldugumdan dolayı bu ürüne nasıl ulasabilirim?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.