29.02.2012

Koyu Leke ve Renk Eşitsizliği Hakkında Sormak İstedikleriniz??


Bugün, hepimizin mutlaka hayatının belirli bir döneminde olsa bile, uğraşmak zorunda kaldığı lekeler ve renk eşitsizliklerinden biraz bahsedelim mi?

Kimimizin cildinde kalıcı olarak yerleşen lekeler, kimimizde de bazen sonradan gelişebiliyor. Öyle ya da böyle, lekelerle savaşımız bitmiyor.

Mesela sizin bu konudaki en büyük şikayetiniz nedir? 

Lekelerinizle bugüne kadar nasıl başa çıktınız? Bir uzmana neler sormak isterdiniz? 
Renk dengesizliklerinden muzdarip misiniz? 

Hadi, leke ve renk eşitsizliklerine dair sorunlarınızı paylaşın ve beraber biraz beyin fırtınası yapalım, ne dersiniz? Burada bana bu konudaki sorularınızı da yorum formu aracılığıyla iletebilirsiniz. Kimbilir, belki bu konuda uzman bir grup, sizin sorularınızı cevaplayacaktır? :) 

Denemeye değer derseniz, hemen yorumlarınızı bekliyorum!

Benim kişisel olarak leke maceramdan başlamam gerekirse, aslında yüzümde büyük bir leke veya renk eşitsizliği yok. Ancak dönem dönem artan minik sivilce izleri oluyor ve koyu oldukları için beni rahatsız ediyorlar. Sanırım onlardan kalıcı olarak kurtulmak en büyük isteklerimden birisi. Acaba bununla savaşacak bir ürün var mıdır dersiniz?

33 yorum:

ErisFamily dedi ki...

Tam da benim konum :) Son 2 senedir leke tedavisi görüyorum. Süreç o kadar uzun ki yaptıklarımı da blogumda paylaşmıştım. http://www.nilidileris.com/?cat=275 Ben 4,5 ay Obagi NuDerm serisini kullandım dermatologumun tavsiyesi ile. Ciddi şekilde iyleşme gösterdi cildim. Leke üzerine çıkmış (en azından Türkiye'de) en etkili ürün Obagi. Tedavi süreci 4,5 sonra da koruma tedavisine tedam ediyorsunuz vs. Benim soracağım pek birşey yok üstelik senede 4 kere dermatologa gidiyorum, sormak istedikleriniz olursa seve seve cevap veririm. Bu arada sivilce lekeleri için Obagi nu derm serisini kullanabilirsiniz, biraz pahalı ürünler ama özellike sivilce tarzı sorun ve lekeler için çok işe yaradığını okudum.Benim lekelerim sivilce kaynaklı değil, daha çok güneş-hormon-ilaç kullanımı kaynaklı ve o yuzden de çok derinler ve tamamen geçmiyorlar. Sevgiler

bakimblog dedi ki...

benim vardı. belki cogu kişiye gore farkedılmeyecek kadar az ama dert etmiştim kendime.

ünt'nin aydınlatıcı serısını kullandım tam tekmıl, ex-white diye geciyor :)

sonra neostrata'nın brightening kremini kullandım 2-3 ay kadar

şimdi pürüzsüze yakın cildim var ama ekimden beri neostrata aha20 temızleyıcı ve yıne neostrata lotion plus kullanıyorum. memnunum.

tabii gunes kremini de gunluk rutinimin bir parcası haline getırdım,bunu da unutmamak lazım :)

bunun dışında clinique in even better serumunu kullanan arkadaslarım da oldu, açıkcası memnun kalmadılar, bu yuzden birara almayı dusunduysem de vazgectım.

The.Lethe dedi ki...

kesinlikle neostrata'nın ürünlerini tavsiye ederim. glikolik asit içerikli kremleri bu konuda başarılı. Ayrıca dönem dönem yüzeysel bir medical peeling yapılabilir (akabinde cildi güneşten iyi korumak gerekir)- ki retinoik asit bahsettiğim. Çok uygun fiyata eczanelerde satılıyor. Ancak öncelikle iyi bir dermatoloğa görünmek gerekir derim. Cilt yapısından tutunda, o lekelerin kaynağı, oluşumu,yaşam tarzı, beslenme stili,yaş ve genetik faktörler de derken, kişiden kişiye sonuç çok değişebilir. Tavsiyem Amerikan hastanesi cilt rahatsızlıkları bölümündeki doktorlar olabilir. Ben çok memnunum. Sevgiler.

çiçek dedi ki...

Ani hava değişimi dolayısıyla yoğun bir sivilcelenme yaşadım ben de. Sivilcelerin ardından da koyu renk lekeler kadı cildimde. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Bioderma White Objective serisini alıp kullandım. Lekelerim yok olmasa da gözle görülür biçimde azaldı diyebilirim. Hala white objective H2o temizleyiciye devam ediyorum. Ürünleri kullanırken çok disiplinli davranmadığımı da itiraf etmem gerekir sanırım.

Ayrıca yazın yoğun güneşe maruz kalmaktan ötürü omuzlarımda bir takım güneş lekelenmeleri oluşmuş durumda. Bu lekelerden ve sivilce lekelerinden temelli kurtulmanın yolunu öğrenmek isterim.

Teşekkürler.

Merve dedi ki...

Sivilcelerin birkac gun icerisinde iyileşmesinden sonra geride kalan ve izi bazen 4-5 ay boynca silinmeyen sivilce lekeleri en büyük sorunum. Cilt yenileyici kremler de bir işe yaramıyor, leke açıcı kremlerse 20'li yaşlar için uygun mu bilmiyorum. Bunun çözümünü ise heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorum :))

defev dedi ki...

sivilceyle çok oynamaktan kaynaklanan beyaz sivilce (yara)izlerine karşı bir tedavi bilen arkadaş var mı?

Unknown dedi ki...

Bende güneş ve hormonal nedenlerle oluşan lekeler var. Bir dönem birkaç krem kullandım azaldılar. Ama hamilelikte tekrar arttılar. Sıvı nitrojenle yaktırdım. Oldukça hafiflediler ama tam olarak geçmiyorlar. Cildim normalde çok açık renkteydi artık birkaç ton koyulaştı gibi geliyor.

Unknown dedi ki...

ben de sivilce izlerinden muzdaribim aslında bu konuda bize birileri yol gösterebilse çok iyi olur. Cildim hassas olduğundan beyazlatıcı ürünleri kullanmaktan korkuyorum

kitana dedi ki...

Tam olarak leke sorunum olmasa da ağız çevresi-dudak üstü - duak altı kısımlarında koyuluk var. Göze batmadığı söylense de ben arada kafama takıyorum. bunun için güneş koruyucumu oralara daha dikkatli ve bol sürmeye başladım. Bi çaresi var mıdır? İlerde doğum lekesi falan olmasından çok korkuyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba ben yaklaşık 4 yıldır yüzümdeki lekelerle savaşıyorum yaşım26 ve son 2 yıldır hergün 50spf kullanmadan dışarı cıkmıyorum buna rağmen her yenigün yeni bir yerde lekelenme baş gösteriyor.bir çok ürün kullandım hiçbiri hafifletmedi bile.üstelik şimdide hamileyim ve birde doğumlekeleri eklenecek bunlar yetmezmiş gibi.bana kesin bir tedavi önerebilirmisiniz?

snm dedi ki...

Benim lekelerim de en çok siyah nokta sıkma hobimden kaynaklanıyor:) ama beni asıl rahatsız eden,bu sıkma işlemleri sonucu ortaya çıkan çatlamış kılcal damarlar.

Milena dedi ki...

bende de kortizon kaynaklı sivilceler oluşmuştu 2 yıl önce izleri hala rahatsız ediyor dermatologum önemsemedi bile..ama ben önemsiyorum cidden iyi gelen bir şeyi kullanmak isterim elbette.

LisabeLLa dedi ki...

bnm de leke sorunum var.suanda bi kac marka arasında kaldım. ünt, bioderma ve neostrata... umarım hemen post yazarsın bununla ilgili. merakla bekliyorum

itsbea dedi ki...

ben shiseido white lucency serisini ve clinique even better clinical serumu kullandım.genel olarakk memnun kaldım ikisindende.shiseidodan biraz daha fazla memnun kaldım diyebilirim, cilt rengini düzenliyor.su an bioderma white objective serisini kullanıyorum.sırayla denemeyi düsünüyorum piyasadaki bu tip ürünleri:)))çillerin çaresi yok mlsf:(sivilce lekelerinin çözümüde zaman.ancak renk tonu esitlensin diye kullanma ihtiyacı duyuyorum bu ürünleri.Q swich lazer yaptırılabilir ama yine tekrar çıkma olasılığı var lekelerin.Onun dısında fazıl çil kremi öneriyorlar, içinde hidrokinon var.renk açıcı bi madde.ve de ideal krem var=)lekelerinin geçtigini gözümle gördügüm insalar var gerçekten.su an bende yeni kullanmaya basladım biodermaya ek olarak.bu arada tıp ögrencisiyim, dermatolog hocalarımdan ögrendiklerimi ve kendi deneyimlerimi aktarmaya calıstım.

http://kraliceleoparus.blogspot.com/

itsbea dedi ki...

ben shiseido white lucency serisini ve clinique even better clinical serumu kullandım.genel olarakk memnun kaldım ikisindende.shiseidodan biraz daha fazla memnun kaldım diyebilirim, cilt rengini düzenliyor.su an bioderma white objective serisini kullanıyorum.sırayla denemeyi düsünüyorum piyasadaki bu tip ürünleri:)))çillerin çaresi yok mlsf:(sivilce lekelerinin çözümüde zaman.ancak renk tonu esitlensin diye kullanma ihtiyacı duyuyorum bu ürünleri.Q swich lazer yaptırılabilir ama yine tekrar çıkma olasılığı var lekelerin.Onun dısında fazıl çil kremi öneriyorlar, içinde hidrokinon var.renk açıcı bi madde.ve de ideal krem var=)lekelerinin geçtigini gözümle gördügüm insalar var gerçekten.su an bende yeni kullanmaya basladım biodermaya ek olarak.bu arada tıp ögrencisiyim, dermatolog hocalarımdan ögrendiklerimi ve kendi deneyimlerimi aktarmaya calıstım.

http://kraliceleoparus.blogspot.com/

Moda Masalları dedi ki...

Hemen hemen herkes gibi bende sivilce izlerinden nefret ediyorum. benim bi türlü geçmek bilmeyen sivilce problemim var. Çok fazla değil ama her zaman 1-2 tane olur. doktora gitmeyi ısrarla reddediyorum. En son DDF aldım baya pahalı ama fena değil. Yalnız çabuk göstermiyo etkisini DCL de güzeldi. Tabi gene leke kalıyo bence leke oluşmasını azaltmanın en önemli maddesi güneş kremi kullanmak.

modamasallari.blogspot.com

yakamoz dedi ki...

Goz alti morluklari da koyu halka ve renk esitlizlikleri sinifinda. Yorum yapan arkadaslar bunla ilgili tebrubelerini de akatarirlarsa sevinirim.

uftade dedi ki...

uzun süre sivilcelerimden kurtulmaya çalıştım,artık sakinleştiler bu seferde izler baya sinirimi bozuyor ne yazık ki :(((
sol ve sağ yanağım iz dolu.
ne yazıkki iyi bir dermatologta bulamıyorum..
yani ne yapacağım pek bilmiyorum,kabullendim diyorum bu durumu sonra bir an aynaya bakıyorum ve yok gene kremdir şudur budur çareler arıyorum henüz iyi gelmiş pek birşey olmadı takipteyim konunun belki bir çözüm bulurum sizlerin deneyimlerinizden ^^
sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben henüz bir haftadir kullaniyorum ama inanilmaz bir mucize yasiyor su an cildim ve kesinlikle ilk bastaki yorumlardada arkadaslar gibi Neostrata ürünü tavsiye ediyorum, ben Ultra Smoothing Lotion AHA10 kullaniyorum su an ve bukadar kisa zamanda bile aylardir her türlü ürün denedigim lekeler gitti ve sivilcelerden kalma izleri kücültü gitti, gözenekler bile kücüldü, daha önce bu ürüne raslamadigima üzülüyorum sadece!

Unknown dedi ki...

İnş burada güzel bir çözüm bulabiliriz. bende yıllardır lekelerle uğraşıyorum. çok pahalı ürünler kullanmadım ama zaten herşey alerji yapıyor bende. ben de zevkle takip ediyorum sizi.

Adsız dedi ki...

Herkese Merhaba,
Öncelikle güzel siteniz için çok çok teşekkürler. Herzaman zevkle ve heyecanla takip ediyorum.
Ben çok uzun yıllardır Vitiligo hastasıyım. Yani tüüüüm yazılan yazılarda bahsi geçen koyu renk lekelerin tam tersi "beyaz" lekeler. Renk hücrelerinin ölmesinden kaynaklanıyor ve maalesef çok zor iyileşiyor. Bugüne kadar birçok ilaç ve dermatolog denedim ama çok da çaresi olmadı kullandıklarımın.
Yüzümde sadece göz çevremde var Allahtan..
Konu "lekeler" olunca ben de katkıda bulunmak istedim. Sadece şunu söyleyebilirim ki, benim gibi vitiligosu olanların renk açıcı ürünler kullanmaması ve mutlaka da güneş koruyucu kullanması gerekiyor. Paraben içermemesi gerektiğinden bahsetmiyorum bile!!! Ben çoğunlukla organik ürünler seçiyorum, makyajda da..Son zamanlardaki keşfim de "Physicians Formula"!!(MAC ve Nars favorim, o ayrı!! :))
Kesinlikle günlük makyaj için öneririm..

İşte böööle..
Herkese bol makyajlı, rengarenk günler dilerim...
Sevgiyle kalın..

Adsız dedi ki...

sivilce lekelerinden muzdaripim mc kurtar beni :(

Tannesi dedi ki...

Ben soru sormak istiyorum :)
Benim cildimde en ufak bir sivilce (hiç ellemeden iyileşse bile), tırnağımı hafifçe koluma çarpmam sonrası gibi durumlarda en az 6 ay süren bir iz kalıyor. Anladığım kadarıyla cildim, söz konusu bölgeyi iyileştirmeye çalışırken renk hücreleri ile hücum ediyor o bölgeye. En ufacık bir sivilce, çizik; mordan siyaha dönük bir kahverengine dönüşüyor. Yüzümde 1,5 yıldır duran bir siyah nokta izi daha yeni yeni geçti ki; onun için de yüzüme sürmediğim soyucu, renk açıcı, leke giderici merhem kalmadı.
Neden benim cildim en ufak bir kusuru koyu renk ve uzun süre tonu bile açılmayan bir lekeye dönüştürüyor? Bunu gidermek için ne yapmalıyım? Oluşmasını önlemenin bir yolu var mı?
Biraz uzun oldu ama sorunumu iyice tarif etmek istedim.
MC bana da bir yardım eli uzatıver. Cildimin kırışmasına ramak kaldı. Ancak ben şu yüzümü sivilcesiz ve izsiz göremeyecek miyim? (Bu arada yakın tarihte Zoretanin - Roaccutane muadili ilaç başladı doktorum sivilcelerim için.)
Teşekkürler ve sevgiler,

ozlemtuana dedi ki...

Selam şekerim ne güzel bir konu bulmuşsun yine tşklerr benimde birkaç güneş lekem ve sivilce lekelerim var regl dönemlerinde çıkan birkaç sivilce bile hiç ellemediğim halde leke yapıyor ve uzun süre kalıyor maalesef!! bende merakla tavsiyelerini bekliyorum...

ozge dedi ki...

Merhaba, bir İzmirli olarak bende güneş lekelerinden muzdaribim alnımda ve yanaklarımda fazlasıyla var kışın saklanıyorlar yazın güneşin etkisiyle gün gibi meydandalar geçen seneye kadar çok umursamamıyordum ama artık sinirimi bozmya başladılar.Bu lekeler çocukluk yıllarımda oluştu ve şimdi ne kadar azalır ne yapmam lazım diye düşünmeye başladım :(

Adsız dedi ki...

Eğer ciddi ve tekrarlayan bir lekelenme varsa dermatologa gidilmesi, sebebinin araştırılması gerekir. Mesela yukarda biri dokunsam bile leke kalıyo demiş. Bu durumda tahlil gerekir, bu konu doktorların işi.

Eğer 2-3 tane sivilceden güneşten kalan ufak lekeler izler varsa, bunlar sadece makyajla kapatmak yüzünden erteleniyorsa aydınlatıcı dermokozmetik kullanmak gerekir. Piyasadaki en pahalı ürünler bile aslında işe yaramaz. Neostrata gibi alfa hidroksi asit içeren ciddi dermokozmetik ürünler kullanılmalı. Ve bu sürede güneşten uzak durmalı.

Aspirin de beta hidroksi asit içerdiği için çözündürülüp yoğurtla maske haline kullanılabilir. Ancak Neostrata'nın yüzde 5'i kadar etkili olur haliyle.

Adsız dedi ki...

canım nu derm ciltteki gözenekleri kapatıyormu..

Adsız dedi ki...

denemediğim şey kalmadı.. benim gibi çeken var mı acaba bu sivilce lekelerinden? tretin kullandım kimyasal yanık oluştu.. ve lekelerim daha da arttı. üstelik gittiğim eczane güneş lekeleri için kullanılan ürünleri sivilce lekelerim için vermeye çalışıyor. sizce bu doğru mu?
lekelerim kırmızı.

Adsız dedi ki...

Bu neostrata adlı ürünü doktor kontrolünde mi yazılıyor yoksa kozmetik ürün olduğuiçin kendimiz mi alıyoruz?

Adsız dedi ki...

BEN BURUN ESTETİĞİ OLDUM AMELLİYATTAN SONRA ALERJİK BİR DURUM GEÇİRDİM VE GÖZLERİMİN ALTI ÇÜRÜDÜ YOLDA ÇEVİRİP SORANLAR BİLE OLDU PARDON HANFENDİ ŞİDDETMİ GÖRÜYORSUNUZ DİE UZAMNLARA DANIŞTIM BİR DÜNYA TEST YAPTIRDIM AMA BİR SONUCA VARAMADIM:(PSİKOLOJİM BOZULDU ZAMANLA TAKINTI HALİNE GETİRDİM BU SÜRE İÇERİSİNDE DENEMEDİĞİM HİÇ BİR ÜRÜN KALMADI BENİM TAM OLMASADA GÖZALTLARIMA FAYDASI OLAN M.ASAM GECE GÜNDÜZ BAKIM KREMİ ÖNERİYORUM KULLANDIĞIM ÜRÜNLERİN ARASINDA EN ETKİLİ OLANIYDI BENİM MORLUK DIŞINDA ÇÜRÜKTÜ GÖZALTLARIM TAMAMEN GEÇİRMEDİ AMA ÇÜRÜK GÖRÜNEN O KÖTÜ GÖRÜNTÜYÜ İYİLEŞTİRDİ İLK ÜRÜN BİTTİ VE AKLIMDA CİLİNİQUE BETEER EYES BAKIM SERUMU AKLIMDA KALMIŞTI DENEMEK İSTEDİM GENETİK MORLUKLAR ÜZERİNDE ETKİSİ OLAN İLK DEFEA BİR ÜRÜN DUYDUM ÇÜNKÜ BEN BUGÜN ALDIM İLK DEFA SÜRDÜM GÖZALTLARIM KADİFE GİBİ ÇOK GÜZEL BİR NEMLENDİRİCİ ÖZELLİĞİNİNE SAHİP İLERLEYEN GÜNLERDE MORLUKLARIMIDA GEÇİRİRMİ BİLMİYORUM AMA ÇÖZÜM OLURSA SİZLERİDE BİLGİLENDİRECEĞİM HERKESE SAĞLIKLI VE GÜZEL GÜNLER DİLERİM:)))

Lulu dedi ki...

3 yıldır kış aylarında ortalama 2-3 ay nu-derm kullanıyorum.Muhteşem medikal kür Nu-derm'i kasım-mart arası gibi aylarda kullanıp uzerine birde fraksel lazer yaptırırsanız pembe beyaz bebek gibi yeni bir cilde sahip olursunuz,bu kesin...ancak nu derm'u uygulamak sabır isidir uzun solukludur bol bol soyulacaginiz icin gunluk yasaminizi etkileyen bir surectir,buna katlandıgınızda zaten cildinize buyuk bir iyilik yapmış olursunuz sonuclarını da gorursunuz ama lekeler derin ve bu küre ragmen halen gorunuyorsa birde fraksel lazer yatrırsanız ki bu tedavide acılı ve pahallıdır -belki lokal aneztezi ile yapılan yerler araştıralabilir-sonuc inanılmaz olur.......bu yeni cildinizi de korumanın tek yolu ise yaz-kış demeden hergün güneş koruyucu kullanmak ve olabildigince solaryum ve güneşten uzak durmak olacaktır...bol şans...

Unknown dedi ki...

sivilce lekesi için mi bu krem peki

Unknown dedi ki...

sivilce lekesi için mi peki bu krem

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.