10.01.2012

MC ile 2012 Kış Trendleri #Top10

Bu kışa dair sevdiğim trendleri okumak ister misiniz? O zaman doğru yerdesiniz. Hadi, başlayalım! 

#10: Koyu Oje Trendi 

Bu kış siyaha dönük çok koyu kahve/siyah oje trendi yine can buldu. Ben seviyorum açıkçası böyle tırnakları, özellikle küt kesilirlerse karşıdan bakılınca oldukça şık görünüyorlar. Kişisel tercihim, metaliğe dönük opak siyahlardan yana. 



#9: Kalın Kaş Trendi 

2012 kışında da podyumlarda ve ünlülerin yüzlerinde kalın kaş trendini görmeye devam ediyorsunuz. Ölçülü bir kalınlık takip edildiğinde, bence kalın kaşlar ifademizi ve makyajımızı doğallaştırıyor. Kişisel fikrim, bu trendden yanaysanız çok dikkatli bir kaş tasarımı izlemeniz yönünde. Doğal olayım, trendy olayım derken bakımsız görünebilirsiniz, aman dikkat. 

Bu trendi takip etmek için evde kendi kaşlarınızı kendiniz almaya alışabilir, kaş gördü mü deliler gibi incelten kuaförlerden kaçınabilirsiniz. 



 #8: Kedi Göz Makyajı Trendi 

Bu trendin modasının geçtiğini zaten ben henüz görmedim diyebilirim. Bir sene daha az moda oluyor, bir sene daha fazla ama MUTLAKA bu trendi görmeye devam ediyoruz. Bana sorarsanız, bazen şuh bir imajın anahtarı olabiliyor kedi göz makyajı! 

Kedi göz makyajında yapmamız gereken, eyeliner çekerken, gözü bir bütün olarak düşünüp, alt kirpik dibi ve üst kirpik dibinden çizmeye başladığımız çizgileri, göz dış V’sinde tekleştirerek uzun bir kuyruk oluşturmak ve/veya bu kuyruğu resimdeki gibi bölmek! Başta zor gibi görünse de, dikkatli ve ince başlarsanız istediğiniz görüntüyü elde etmeniz çok da zor değil. 



MC Tavsiyesi: Önce üst kirpik dibinize, göz ortasından göz dışına doğru, kuyruğu istediğiniz uzunluğa gelene dek bir çizgi çekin. Bu çizginin ucunun yukarıya dönük olmasına gayret edin. Eğer çizgiyi aşağı doğru yaparsanız bu, gözlerinizi düşük gösterir. Daha sonra, göz alt kirpik dibi ortalarından başlayacağınız çizgiyi, yukarıda bitirdiğiniz çizgi ile birleştirin. Bu görünümü daha dramatik hale getirmek için, altın rengi bir far ile crease bölgesini hafif gölgeleyebilir ve bol mascara uygulayabilirsiniz! 

#7: Doğal Makyaj Trendi 

Ben bu trendi bu noktaya Urban Decay’in NAKED paletinin getirdiği düşüncesindeyim açıkçası. Makyaj dünyası için ilham verici bir noktaya ulaşan NAKED palet sayesinde, doğal makyaj modası giderek arttı. Elbette podyumlarda ünlü modacıların defilelerinde doğal makyajı tercih etmesi asıl sebep! Doğal makyaj, kimilerimiz için uyulacak en kolay trend! Burada işin sırrı, yüzümüzdeki kusurları kapatıp, makyaj yokmuşçasına makyaj yapmak! 




MC Tavsiyesi: Yüzünüzde fondöten yerine renkli nemlendirici kullanıp, günlük makyajda incecik bir kalem çekebilirsiniz! Ten renginize yakın renklerde seçeceğiniz bir allıkla yüzünüzü canlandırıp, hafif bir lip balm ile dudaklarınızı kuru gözükmekten kurtarabilirsiniz. Mutlaka aydınlatıcı kullanmak istiyorsanız, MAC Lightscapade gibi doğal görünen bir ürün seçmenizi öneririm. 

#6: Holografik Tırnaklar Trendi 

Holografik tırnak trendini çok beğenmekle beraber, tırnaktan çıkarma eziyeti yüzünden bu trende biraz mesafeli duruyorum! Elbette folyo yöntemi ile çıkarma sürecini biraz hızlandırabiliyoruz. Yine de, ışıkta renk değiştiren yanar döner tırnaklarına bakmayı hangi kadın sevmez ki? Bu trendi takip etmek istiyorsanız, ORLY ve ZOYA gibi oje markalarından bolca alışveriş yapabilirsiniz! 



#5: Çipil Gözler Trendi 

Bu trendi podyumlarda gördük, buradaki sırrımız, kapatıcı dışında hiç göz makyajı yapmamak ve soluk gözlerle gezmek. Bakkala giderken bile kalem çekmeye alışık, göz-takıntılı biz Türk kadınlarına biraz ters bir trend olsa da, dramatik bir ruj ve aydınlık yanaklarla bütünleştiğinde tarz bir kış imajı elde etmek mümkün. Elbette kalın yünden boğazlı bir kazak ve kar botlarıyla düşündüğümde, kafamda çok daha iyi beliriyor bu imaj. 

MC Tavsiyesi: Bu trende uymak istiyorsanız bronzer kullanmaktan uzak durun! 



#4: Kahve Tonlarında Göz Makyajı Trendi 

Bu trend bu sene patladı diyebilirim. Crease bölgesine süreceğiniz ahşaptan turuncuya dönük farlar ve kahverengi rimel ile elde edebileceğiniz bu imaj, yumuşak kış bakışlarını seven kadınlara yönelik! İş yaşamında da kolayca yapabileceğiniz bir göz makyajı ile, siz de kahve gözler trenine binebilirsiniz! 

MC Tavsiyesi: Bence bu trendin olmazsa olmazı kahverengi göz kalemi ve rimel. Kahverengi Benefit BADGAL ve MAC Brownborder göz kalemiyle kolayca bu trende uyulabilir. 



 #3: Vampir Makyajı Trendi 

Son zamanlarında hayatımızda kapladığı yerleri oldukça artan vampirler, vampir dizileri ve filmleriyle hayatımıza girmiş bu trendin ipucu, aslında çok iyi bildiğimiz dumanlı göz makyajı ve iddialı bordo rujlardan geçiyor. Her ikisini beraber kullanmayı çok abartı bulmakla beraber, özel geceler için ikisini birden deneyebilir veya günlük olarak sadece birini tercih edebilirsiniz. 

MAC’in Glitter&Ice koleksiyonunda çıkan What Joy! renginde dramatik vişne dudaklar elde edebilir, göz kaleminizi bolca dağıtarak da buğulu gözler kervanına katılabilirsiniz! 

MC Tavsiyesi: Göz kaleminizi dağıtırken MAC 219 tarzı bir fırça kullanabilir, eğer fırçanız yoksa bir kulak çubuğundan yardım alabilirsiniz. Dikkatli olmanız gereken nokta, kalemi dağıtırken kuyruk kısmında yukarı çıkmaya gayret etmeniz! 



#2: Cesur Eyeliner Trendi 

2012 Eyeliner yılı olacak gibi görünüyor şimdiden. Hangi ünlüye, hangi podyuma bakarsanız bakın, farklı stillerde onlarca dramatik eyeliner sürülüşü görmeniz mümkün! İster incecik kuyruklu gözler olsun, ister ortada kalınlaşan Japon eyelinerı, ister kapkalın sürülen Türkan Şoray gözleri... 

Bu trendden uzak kalmamak için ihtiyacınız olan şey, bir likit eyeliner! MAC Penultimate eyeliner, Maybelline Define a Line, NARS-Oriflame Stylo ve Rival de Loop likit eyeliner kalemleri aradığınız ürünler olabilir!



#1: Kırmızı Ruj Trendi 

Ta-daaa! Geldik bir numaraya! Üzgünüm kızlar, burada eski dostunuz sizi bekliyor: kırmızı ruj! 2012’de geçen yıla kıyasla çok daha fazla kırmızı ruj görüyoruz ve görmeye devam ediyoruz! Kırmızı ruj diyip geçmeyin, belki en zor alışveriştir teninize uygun kırmızı ruj seçmek! Başkasında beğendiğiniz bir kırmızı rujun sizi felaket gösterebileceğini unutmayın ve sakın ezbere kırmızı ruj almayın! 



Benim tavsiyem, mutlaka MAC, Chanel veya INGLOT gibi, kırmızının zibilyon tane tonunun olduğu markalardan, deneyerek almak istediğiniz kırmızı ruja karar verin! Uygun fiyatlı kırmızı ruj arayan okurlarım, sizi AVON ve MAX FACTOR’e yönlendireceğim. Avon’da aslında çok güzel kırmızılar var ama tek sorun katalogdaki renkleri denemeden almak zorunda olmak! Avon satan bir tanıdığınız var ve tester rujları var ise, istediğiniz rengi ucuza bulabilirsiniz. 

Benim evladiyelik kırmızı rujum ise INGLOT 408. 



~

 Bir trend yazısının daha sonuna geldik. 
Sabredip okuyabildiyseniz ne güzel, biraz uzattım galiba. :-)

9 yorum:

Tuçe Köngül dedi ki...

Yanlış olmasın Holografik oje simli oje gibi zor çıkan bir oje değildir. Folyoya falan gerek olmaz. Normal aseton ile çıkıyor kendileri...;)

admin dedi ki...

yanlis anlamadan degil, standart ojeye kiyasla cikartmasi zor geliyor bana, daha cok ugrasmak gerekiyor, useniyorum.

isabel dedi ki...

harika bir yazı olmuş, isabetli tespitler :)

hevesli bardak dedi ki...

Uzun yazdığın zaman güzel oluyor, uzun yazmaktan çekinme bence (:

Tuçe Köngül dedi ki...

Yok folyo demişsin ya. O tarz şeylere gerek olmadan asetonla çıkıyor diye dedim. :)

iy dedi ki...

Sabredip okumak mı? Hiç bitmesin istedim halbuki ben:)Bu postu kaydedicem MC önerileri çok güzel ve anlaşılır,resimlerle muhteşem bir anlatım olmuş.Ben bu liner,kalem işinde tam bir özürlü olduğum için onu ayrıca çok beğendim,deneyeceğim.Emeğine sağlık.
Sevgiler

admin dedi ki...

@isabel,@iy çok teşekkürler!

@hevesli, nasılsın, seni görmeyeli çok oldu, tamamdır ;)

makeupfile dedi ki...

canım, doğal makyaj trendinde blair'ın pudrası nasıl birşeydir yaa çok hoşuma gitti.ne güzel parlamış yanağında.ben de o görüntüyü nasıl elde edebilirim acaba :)

makeupfile dedi ki...

canım, doğal makyaj trendinde blair'ın pudrası nasıl birşeydir yaa? ne güzel parlamış yanağında.ben de o görüntüyü nasıl elde edebilirim acaba?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.