18.01.2012

Bioderma Node G Şampuan

Benim gibi yağlı saç kurbanıysanız şampuan arayışınız bir türlü geçmek bilmiyor. Öyle saçlara sahibim ki saçlarım sabahtan akşama yağlanıyor ve ben onları eğitmeye çalışıyorum, daha önce de mutlaka bahsetmişimdir, takip edenler bilir. Saçlarımın eğitim sürecinde yıkama sayısını haftada 2-3’e çektiğim bile oldu. Ancak ne yaparsam yapayım, yıkadığım günün ertesi günü akşamı saçlarım yine yağlanıyor. 

Bu noktada da artık şampuanlardan destek almaya başladım. Standart şampuanlar genelde benim saçlarımın yağlanma iyileşmesine faydasız olduğu gibi, aksine bazen yağlanmayı hızlandırabiliyor. 

Şu ana kadar bu kategoride en çok Yves Rocher’in Arındırıcı Şampuan’ından memnun kaldım, zaten size de bahsetmiştim. Bu şampuanla saçlarıma üçüncü günü gördürebiliyordum. Ancak elimdekiler bitti, Yves Rocher’in internet sitesinde de bu şampuan stokta kalmamış. Mağaza gidip gezmeye vaktim yok açıkçası. 

Fırsat bu fırsat diyerekten, uzun süredir merak ettiğim Bioderma Node G Şampuan’ı biraz araştırdım. Aslında bu şampuanı bir süredir denemek istiyordum ama 400ML’sinin 43TL’ye satılıyor olmasından ötürü bugüne kadar almamıştım. Derken bu şampuanlar yılbaşı kampanyasına girdi ve iki tane 400ML’lik ürün 43TL’ye satışa çıktı. Ben de hemen aldım, tanesi 21lira civarına geldi, 400ML ve kaliteli bir şampuan için iyi bir rakam olmuş oldu. Neyse yani şu anda iki adet bidon şampuanım var :)



Ürün bilgileri Bioderma web sitesinde şu şekilde verilmiş: 


• İçeriğindeki adaçayı ile sebum üretimini düzenlemeye, saç ve saçlı deriyi arındırmaya yardımcı olur.  
• Yağlanmaya eğilimli saçları arındırmaya destektir. 
• Saçı hafifletir ve yumuşatır. 

Bioderma Node G Şampuan’ı kullanmaya başlayalı yaklaşık üç hafta oldu. İlk şaşkınlığımı, şampuanı açıp ilk kez saçıma döktüğümde yaşadım, bu şampuanın kendisi alıştığınız ürünlerden çok farklı. Sanki şişeden kafanıza su döküyorsunuz. Herhangi bir renk veya yoğunluk yok, incecik bir su sadece. 

Kafanızdan böyle bir ürün işe yaramaz ön yargısı geçtiğini biliyorum ama öyle değil. Şu an belime kadar saçlarım var ve bu üründen avucuma yaklaşık 1-1.5 tatlı kaşığı kadar döküyorum ve saçlarımı köpürterek yıkayabiliyorum. Bu işlemi iki kez yapıyorum toplamda, ikinci yıkamada saçım çok daha fazla köpürüyor.

Bioderma Node G şampuanda belirlir ağır bir koku yok ama sanki derinlerden bir yerden hafif bir adaçayı kokusu geliyor. Kullanmaya başladığımdan beri saçlarımda belirgin bir arınmışlık oldu. Sanki daha hafiflediler, daha uysallaştılar diyebilirim. 

Yağlanma süresinde de iyileşme elde ettim. Elbette saçım 3.günde hala diplerinden hafif yağlanıyor ama en azından zeytinyağlı salataya dönmüyor! 

Ürün içindekiler: 


WATER (AQUA), CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYSERIDES, SODIUM LAUROYL OAT AMINO ACIDS, PEG/PPG-14/4 DIMETHICONE, ALVIA OFFICINALIS (SAGE) OIL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, CITRIC ACID, POLYQUATERNIUM-16, QUATERNIUM-80, DISODIUM EDTA, VP/DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM METHYLPARABEN, SODIUM PROPYLPARABEN. 

Yves Rocher’in Arındırıcı Şampuan’ımı yoksa Bioderma Node G mi yağlanma konusunda daha etkili henüz karar veremedim. 

Ancak Bioderma Node G Şampuan ile Yves Rocher’inkinden farklı olarak daha bir hafiflik hissediyorum saçlarımda. Önümüzdeki haftalarda daha net bir karar verebilirim sanıyorum.

Yağlı saç kurbanları, takipte kalın anacım! 

 Not: Yağlı saçlarla ilgili her tür tavsiyeye açığım, yorum kutucuğundan bana uygulayıp memnun kaldığınız her türlü kozmetik/koca karı tarifi iletebilirsiniz!

Yağsız günler!
;)

16 yorum:

Mugene dedi ki...

MÇ'cim şu yazıya bir göz at bu ürün Türkiye'de yok ama bir şekilde tedarik edilir veya benzer bir method deneyebilirsin.

http://arsaromatica.blogspot.com/2011/12/beauty-notes-rene-furterer-complexe-5.html

Gamze dedi ki...

Sevgili MC, ben de bir yağlı saç,yağlı cilt mağduruyum.Seni sıkı takibe almamın en büyük nedeni de bu ortak özelliğimiz diyebilirim :) Öncelikle Bioderma Node G Şampuanı nerden aldığını sorabilir miyim? Ben de denemek istiyorum. Fakat içeriğinde paraben olduğu yazıyor, bu kafamı karıştırdı. Tavsiye olarak da bir süredir Toni& Guy Detoks şampuanını kullanıyorum ve çok memnunum.Önceleri 2 günde bir saç yıkamaktan canım çıkıyordu.Şimdi saçlarımda 3.günü görmeye başladım.Millet 1 hafta yıkamıyor saçını ama ben 3 güne bile razıyım.Ne yazık ki kuru saçlar için milyonlarca seçenek varken biz yağlı saçlıları düşünen çok az marka var.Selamlar

larelith dedi ki...

saçlarını boya otomatik olarak kururlar :))) normal saçlarım varken boya yüzünden saçlarım artık kupkuru çalı süpürgesi gibiama boyamak zorundayım. çünkü neredeyse çok az siyah saçım var. 30 yaşında olmama rağmen. keşke saçlarım sadece yağlı olaydı:)

derya dedi ki...

Yalnız şampuanın içinde paraben var :(

Hande dedi ki...

Benim de aynı sorunum malesef, zeytinyağlı salata modunu iyi bilirim..Biodermayı ilk fırsatta denemeyi düşünüyorum..Ben de Lush'ın Big'inden memnunum..O da epey pahalı ama sonucu gayet iyi..bir de Watson'dan kuru şampuan aldım, o da acil durumlarda faydalı oluyor..Sprey şeklinde..Bazen de çok acil bir yere çıkmam gerekiyor ve hiç yıkamaya fırsatım yoksa talk pudrasını yağlı bölgelere döküp, kalın fırçayla iyice fırçalıyorum, görüntüyü kurtarıyor, aklınızda bulunsun..Yağlı saçı olan herkese kolaylıklar diliyorum..

dlr dedi ki...

sevgili MC yağlı saçlardan kurtulmanın yolu ne biliyo musun?saçları terbiye etmek yani yıkama süresini dayanabildiğin sürece minimuma indirmeye çalışıcaksın saçını ne kadar az yıkarsan o kadar az yağlanır.

Adsız dedi ki...

REKLAMLAR ...

iy dedi ki...

Canım sana bir tarif yazıcam ama kuzen yeni başladı onu kobay olarak seçtiler:-)sonuçlansın yazarım sana:-)sevgiler

Ecz.imis dedi ki...

Ben bildiğiniz elidor kullanıyordum, şu her markette satılanlardan. :) Ve saçlarımı 2 güne bir yıkamak zorunda kalıyordum. Bu yazılarını görünce heveslendim, olabilir mi acaba dedim, şampuanımı değiştirerek 1 gün daha kurtarabilir miyim. :) Ve gittim, yves rocher ın şampuanını aldım. :) Almaz olaydım. :( Artık saçlarım 2. günü bile göremiyor. :(( Tabii bunda kadının bana verdiği saç kreminin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Ben krem kullanmadan yapamıyorum(mümkün olduğunca da az kullanıyorum aslında) Ama satan kadın tek çeşit saç kremleri olduğunu söyledi. İyi dedim, aldım.[Ne kadar saçma di mi kuru saçlara sahip olanlarla benim aynı saç kremini kullanıyor oluşum:))] Tabii sonuç gecikmedi, ben de kremi bıraktım, yani eskisine döndüm. :/ Şampuan için inat ettim, elimdeki şişe bitene kadar kullanıcam. Eğer böyle giderse de tekrar almicam malesef. :/ Senin sayfanı hevesle takip etmeye devam ediyorum. Bütçeme uyanları denicem. ;)

mine dedi ki...

Benim yağlı saçlarıma yves rocher ın şampuanındansa Body shop 'un ısırganlı şampuanı daha iyi geliyor.Onu da bir denemeni öneririm.Birde Amway arındırıcı şampuan var arada birde onunla yıkıyorum.
Yıkamadan 2 gün gidiyor rahatça bazen 3. güne de kullanabiliyorum

neslihan dedi ki...

mç lütfen dökülmeyede iyi geldiğini söölee:( hem yağlı hem full dökülen saçlara ne yapmak gerek??

Adsız dedi ki...

Yaşım dolayısıyle içindekileri incelediğim yves rocher bana daha uygun, biodermanın içeriğini bile çözemedim :) ama masum değil bu kesin...

Ecz.imis dedi ki...

Bugün Hande nin bahsettiği kuru şampuandan aldım.. Eğer sonuç gerçekten iş görür bir sonuç olursa nerdeyse hayatım kurtulur diyebilirim.. :))

admin dedi ki...

tavsiyeler super herkese cok tesekkur ederim.

iy tarifini bekliyor olacagimmm

eczimis boyle olmasina cok ozuldum :( evet kremden olabilir belki :(

mine isirganli sampuan bana hic yaramadi sacim kaskati oldu neden bilmiyorum:(

neslihancim henuz ozel bir faydasini gormedim bilemiyorum belki vardir ama..

adsız, olabilir, ben iceriklerden pek anlamiyorum.

eczimis gule gule kullan canim

Adsız dedi ki...

Meraba M.Ç,Hala ürünü kullanıyor musun?
Ben de bu ürünü gecen hafta aldım. saclarımı hergün yıkamak zorundayım yoksa hemen sönüyor ve hiçbir sekil almıyorlar. dger ürünlerde sodyum sülfat oldugundan ve bu üründe olmaması beni ikna etti. cilt uzmanı icinde deterjan maddesi olmadıgından saca zarar vermedigini söyledi. daha ilk hafta cok anlamıs degilim acıkcası ama cok hacim verdigi söylenemez. zarar vermesin o yeter sanırım:) hala kullanıyor ve memnun musun merak ettim. tesekkurler ;) Işıl.

takipcisatinal dedi ki...

Bioderma ürünleriyle ilgili videolu incelemeleri http://www.dermotv.com/kanal/bioderma/ bu adresten inceleyebilirsiniz çok güzel olmuş :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.