30.11.2011

Yves Rocher Yağlanma Önleyici Şampuan

Yazın bitmesiyle beraber her gün yıkanmaya alışan saçlarım yeniden aşırı yağlanma moduna geri döndü. Zaten her sene aynı şey oluyor, tam kışın saçımı seyrek yıkayıp yağlanmamaya alıştırıyorum, yaz geliyor. E yaz gelince sıcaktan ister istemez her gün duş alıyoruz, haliyle saçlar yeniden yağlanmaya alışıyor.


Yaz bittiğinden beri bu sorunla mücadele ediyorum. Akşam yıkayıp yattığım saçlarım sabaha yağlanıp ağırlaşıyor. Benim gibi uzun saçlı bir bireyde bu problem saçın görüntüsünü direk etkilediği için çok rahatsız olmaya başladım. Bugünlerde şampuanlarımı da tekrar değiştirmeye karar verdim ve Yves Rocher’in arındırıcı şampuanını aldım, kendisi Soin Vegetal Capillaires isimli bir mucize.


Öncelikle şunu belirteyim, bugünlerde saçımı haftada iki-üç kezden fazla yıkamamaya gayret ediyorum ve bunun için resmen mücadele ediyorum. Saçlarımla oynaşmıyorum, serum/sprey sıkmıyorum. İlk gün saçımı açık, ikinci gün at kuyruğu, öbür gün de topuz olarak kullanıp, o günün akşamı tekrar yıkıyorum, tam bir eziyet saçı yağlanan birisi için.


Bu şampuandan önce GLISS kullanıyordum, GLISS’in saçıma verdiği yumuşaklıktan çok memnun olmakla beraber, bu yağlanma döneminde saçlarım zeytinyağlı makarna kıvamına geldiği için bir süre Yves Rocher’in yağlanma karşıtı şampuanına geçtim. Bu şampuanla bir hafta geçirdikten sonra bariz farketti diyebilirim. Artık ikinci gün saçlarım öncesine göre daha az dipten yağlanıyor, hatta alt kısımları hiç yağlanmıyor. Üçüncü günse, saçlarım elbet biraz daha yağlanmakla beraber, GLISS kullandığım döneme kıyasla daha az ağırlaşıyor. Kesinlikle fark gördüm diyebilirim.


Şampuan bitkisel içerikli ve paraben içermiyor. Bana sorarsanız kokusu lahana yemeği gibi, ama insanı rahatsız etmiyor, tatlı bir lahana diyebiliriz :)


Bu şampuanla iki kez saçımı köpürtüp, ILIK SU ile duruluyorum çünkü sıcak su da yağlanmayı arttırıyormuş kuaförümün yalancısıyım. Sonrasında saçım uzun olduğu için SADECE saç uçlarıma hacim veren saç kremlerinden sürüyorum. Saçımın havlu ile ıslaklığını alıp, eğer vaktim varsa fön sürmeden oda sıcaklığı ile kurumaya bırakıyorum. Başka bir sprey veya serum sıkmıyorum. Tamamen kuruduktan sonra sadece ön perçemlerimi ve saçımın en alt uç kısımlarına Toni&Guy Isı Koruyucu Sprey sıkıp düzleştiriyorum. Bu işlemle ve yukarıda saydığım saç modelleriyle üç günü geçiriyorum.


Kadın olmak zor zanaat mir’im. Saçıma gösterdiğim şu ilgiyi matematiğe göstersem bugün her şey çok farklı olabilirdi :P


Herkese bol yağırsız haftalar, saçlar temiz kalsın! Esen kalın sevgili okurlarım.

19 yorum:

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

Almam lazım yani :p Alışveriş listem kabardı :_( Ben de sevineceğime üzülüyorum :p :D

lâl dedi ki...

vayyy eğer böyleyse bende deneyeyim. çünkü benimkiler de çok yağlı.gün aşırı yıkadığım halde rezil gibi dolaşıyorum. dipleri o kadar feci yağlanıyor ki uçlarının yağlandığını göremiyorum :) ama kokusu biraz aklımı karıştırdı :D

Join dedi ki...

Merhaba;

Yazın hergün saçınızı yıkarken hafif içerikli örneğin dalin, sebamed tarzı bebek şampuanları ile bir kez şampuanlamak şartı ile yıkarsanız, saç derinizi çok zorlamamış olursunuz. Gün aşırı yıkamaya geçtiğinizde sık yağlanma sorunu yaşamazsınız.

Birde sık yıkamak yağlanma sorunu yaratabilir. Saçlarınız sık yıkamadan yağlanıyorsa anlamanın en iyi yolu saçları 2-3 günde bir yıkamaktır. İlk başlarda yağlanma sıkıntı yaratsa bile ilerleyen dönemde saçlarınızın eskisi kadar yağlanmadığını fark edersiniz.

Sevgiler

alice dedi ki...

arkadaşıma da kuaförü sıcak suyun saç diplerini kurutucağını söylemiş.. en iyisi ılık su sanırım hiç riske girmeden =)

buket dedi ki...

kesinlikle deneyeceğim sabah kalkıp yağlı saçlarla uyanmaktan bıktım =(

Bakım Günlüğü dedi ki...

Her banyoya lazım, özellikle pis havalı kış günlerinde:)

Adsız dedi ki...

O yaz kış sorunu çok kötü ya :( Yağlı saçlar için kesinlikle Schwarzkopf BC deep cleansing şampuanını tavsiye ederim. Yağlı saçlı biri olarak söyleyebilirim ki 3. günde dipleri ancak yağlanıyor.

bakimblog dedi ki...

ben de bugün aynı serinin saç uçları için balsamını ve saç açıcı spreyini sipariş verdim. bir de bugüne özel bazı ürünlerde %40 indirim var :)

battaniyem kareli dedi ki...

şuna kesinlikle eminim ki saçı ne kadar az yıkarsan yıka saç rutinini bozmuyor yine eskisi gibi yağlanıyor.yani benim saçım kesinlikle rutinini bozmuyor.eskiden her gün yıkardım şimdi işsiz oldugum için bütün gün evdeyim 3-4 günde bir yıkıyorum inan hiç fark yok.bıktım gerçekten:/ keşke saçlarım kuru olsada yatıştırmak için uğraşsam.benim de saçım belime kadar sıkıldım uzun saçtan ama kısa kestirince de iyice kafaya yapışık duruyor.

şampuanın fiyatı ne kadar acaba?

Adsız dedi ki...

kesinlikle yaa herkes de aynı dert zaten bu aralar kimle konussam çabuk yağlanan saçlar bi de bunu deneyelim bakalım:)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

sıcak su sebum seviysını daha da artırıyo dogru cunlu kuruyo ve o da nem dengesi için sebum daha fazla uretıyo.
ayrıca 2-3 gunde bir yıkamk cozum değil benım kendımı bıldım bılelı boyle hep oyle yıkarım hafta en az bırgun yag ıcınde gidiyorum okula
sac tipimiz aynı.
sabah yıkasam aksama yaglanır bırde acık ıse dha cok.
su da var kırlı hava cok etkılıyo.
antalyaya tatıle gitik 3 hafat kullandım ya :)

denız kum gunes yarıyo :)
denıcem bu urunu
tsbden hıc memnun kalmamıstım kazık gibi yapmstı.

sıksam kızartmalık yag cıkacak bri olarak ah ne dua ederm
:)
durulama suyuna elma sirkesı bir gun uzatıyo yaglanmayı tavsiye ederim

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

10.90 fıyatı

Guzunkizi dedi ki...

aynı dertten muzdaribim bende.gün asırı yıkamaya alıştırmaya calısıyorum.ama zor da dayanıyorum.:( Her gün yıkamak sacın yağ dengesini de bozuyormuş ki zaten dengesi dogustan yaglı olan saclar olunca üstüne tuz biber:) bende deneyecegim memnun kaldıysan

Adsız dedi ki...

Ben de sıcak suyun yağlanmayı artırma nedenini diplerdeki yağı kayganlaştırdığı için uçlara daha çabuk akmasına sebep oluyo diye duymuştum.. ;) Elimdeki şampuanım biter bitmez denicem bunu ve ya Schwarzkopf BC deep cleansing i.. ;) Ben de günden güne saç modelini değiştirerek kullananlardanım.. ;) Ama benim bir de kendi saçlarımda şöyle bir gözlemim var, saç yıkama aralığımı artırdıkça saçım daha çabuk yağlanıyor. Yani normal rutinim 2-3 gün. Bazen evde olduğumda bunu 4 e falan çıkartıyorum ve saçlarım daha çabuk yağlanıyor.. Ben bunu saçın üzerindeki sebumu bir anda aldığımızdan hemen yerine koymak istemesine bağlıyorum ama kişisel görüşümdür tabii.. ;) Teşekkürler yazı için.. :)

friday dedi ki...

kesinlikle denemeliyim bunu. bir sure kullanip faydasini gordugum baska bir sampuan da tony & guy in yagli saclar icin olani, fiyati 25 liraydi en son bu daha uygun.

Adsız dedi ki...

kuru şampuan aldım oriflameden öneririm ıraz

filis dedi ki...

Benimde saçlar 2. günün akşamına berbat.İlk gün iyi ikinci gün idare eder.Ben de binbir çeşit şampuan denemiş olmakla beraber şöyle bir yöntem uyguluyorum ve de oldukça faydasını gördüm.Saçlarım temizken yani sabah yıkadıysam o akşam oriflame'ın deodorantlı pudralarından saçımın her yerine döküyorum.Tepe kısmına yanlara baya bir saçlar beyazlamış görünecek kadar.Ve öyle uyuyorum sabah pudra fazla yağı almış oluyor.2. gün de oldukça temiz görünüyor ve de mis gibi kokuyor.Tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

baya bı geç yorum oldu ama :) nerelerde bulabılırız acabaa :)))))

Ecz.imis dedi ki...

Bugün aldım. Eimdeki bitmek üzere, haftaya filan başlarım herhalde. :) Şişe de çok küçük, benim saçlarım da belimde. Nasıl yetiricem bilmiyorum ama başlayıp bakıcam artık. :) saç kremini de aldım, onun hoş bir kokusu var. Şampuanın kokusunu bastıracağını ümit ediyorum. :) Sonrasında geçicem Schwarzkopf BC deep cleansing e. :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.