25.10.2011

Sessizlik Sonrasında..


Yaklaşık bir haftadır bloglamaya ara vermiştim, farkındasınızdır, bunun sebebi ülkemden ardı ardına gelen dayanılmaz üzücü haberlerdi, açıkçası içimden hiçbirşey yazmak gelmedi.

Ülkece kaybettiğimiz Mehmetçik'lere mi üzüleyim yoksa Van'da depremin acısını sarmaya çalışanlara mı gerçekten bilemedim. Bildiğim tek birşey var, o insanların başına gelenler bizim başımıza gelebilir, şehitlerin arasında bizlerin yakınları olabilirdi. Gencecik fidanları solduranların gerçekten tanrıya havale ediyorum.

Üniversitedeyken bir hocam, drama dersleri ile ilgili olarak hep derdi, acı/şiddet içeren oyunları izlerken, insanoğlu olarak içten içe "Çok şükür başımıza gelmedi" diye seviniriz farkında olmadan, diye. Öyle haklı ki aslında. Ateş gerçekten düştüğü yeri yakıyor maalesef, tanrı geride kalanlara sabır ve sağlık versin.

Deprem'le ilgili olarak yapabileceğimiz, elimizden gelen en iyi şey, bu ay alışverişlerimizden biraz bütçeyi kısıp, Van'daki ihtiyaç sahiplerine kendi çapımızda birşeyler gönderebilmek ve/veya Kızılay ve Akut'a SMS göndererek bağışta bulunmak.

Yaklaşan soğuklarla beraber Van'da en çok ihtiyaç duyulan şeyler sanırım battaniye, bebek malzemeleri, hijyenik ürünler, giyim ürünleri ve çadırlar.

VAN'daki depremzede kardeşlerimize yardım etmek için sizi şu yazıya yönlendiriyorum, burada oldukça detaylı bilgiler mevcut. Lütfen kayıtsız kalmayalım.

İZMİR'de ikamet eden okurlarıma ufak bir not: Bornova Belediyesi yardım paketlemelerinde gönüllü olarak çalışan bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre, Van'a gidecek tır için giyim yardımı çok fazla gelmiş, ancak battaniye, çadır, bebek ürünleri ve hijyen ürünlerine çok ihtiyaç varmış. Eğer evinizde fazla duran onlarca battaniyeden birileri faydalansın isterseniz lütfen Bornova Belediyesi veya ilgili birimler ile iletişime geçin.

Kısa bir aradan sonra blog yazılarıma devam edeceğim ancak hissettiklerimi bilin istedim. Van Depremi sonrasında artan yardım ürünlerinin dağıtılmasında ve markalara farkındalık sağlanmasında sosyal medyanın artan gücü büyük rol oynadı. Umarım benim de küçük de olsa bir katkım olur.

Hepimize geçmiş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.