16.09.2011

Kışa Yaklaşırken Güzellik


Bugün kendime kozmetik ile ilgili bir yapılacaklar listesi hazırladım, sonra düşündüm, bunu bizim kızlarla da paylaşmalıyım diye. Buyrun anacım, MC’nin çok özel sonbahara giriş 101 kozmetik sırları :D 

1. Yaz boyunca kullandığınız tüm güneş koruyucuları kontrol edin. 

Eğer sprey tarzında steril şeyler değillerse muhtemelen önümüzdeki yaza kadar bozulacaklar. Etiketlerine bakıp açıldıktan sonra ne kadar kullanılabileceğini 3M, 6M gibi ifadelerden kontrol edin. Önümüzdeki yaza kadar süresi geçenleri atın gitsin. Sprey ambalajlı olanlara daha insaflı davranabilirsiniz, onlara bakteri vb kaçma olasılığı az olduğundan nispeten uzun ömürlü olabiliyorlar bazen, yine de etiketlere bakın, süresi gelenleri sallayın. 

2. Nem’e Hücuuum! 

Yaz boyu güneşten etkilenen cildiniz bu mevsim geçişlerinde neme daha da ihtiyaç duyacak. Şu sıralar yeni nemlendiriciler edinmenin, hafif gece kremleri kullanmaya başlamanın tam zamanı. Eğer cildiniz karma/yağlı ise oil-free ürünlerle onu serinletebilirsiniz! Yazın nemlendirici kullanmayanlar kulübü, size de birer kutu krem reçete ediyorum! Mevsim geçişlerinde vücut kremlerinizi de ihmal etmeyin. Artan rüzgarlarla beraber bacaklarda, kollarda kuruluk vb yaşamamak için banyodan sonra kremlenmeyi unutmayın! 

3. Dudakları Unutmayalım! 

Mevsim geçişlerinden önce dudaklar etkileniyor aslında, şu sıralar çantanızdan lip balm’ları eksik etmeyin bence. Ben Blistex’imle huzurlu bir ilişki yaşıyorum valla bu ara. 

4. Cilt Bakımınızı Gözden Geçirin! 

Yazın kullandığınız rutin cilt bakım ürünlerini gözden geçirin. Bazılarımız yazın daha hafif ürünler tercih ederken, bazılarımız daha da disiplinli ürünlere geçiyor. Sizin tercihiniz kışın hangisi? Rafa kalkan peeling’leri indirebiliriz artık. Eğer yazın yağ karşıtı sert temizleyici ürünler kullanıyorsanız, kışa geçerken bunları biraz hafifletmeyi deneyebilirsiniz! 

5. Sahneye Hazırlık! 

Yazın çoğumuz makyajımızı hafiflettik. Kimimiz far’ları bıraktı, kimimiz fondötenimizi. Aslında makyaj rafımızı yeniden düzenlemenin vakti geldi çattı! O fondötenleri kontrol edelim, bozulan var mı? Bozulan ürünlerimizi atalım! Çekmecenin arkasına atılan renkli farlar şöyle bir öne çıksın, arkaya giden primerler, fondötenler geri gelsin. Önümüzde kısa bir sonbahar var ve şu su götürmez bir gerçek ki, havanın makyaja en uygun olduğu zaman sonbahar! Ne makyajınızı akıtan gereksiz nem, ne de aşırı sıcak veya soğuklar var, ne sürsek duracak yani suratımızda. Saldırın makyaj meraklıları, sahneye çıkıyoruz! 

6. Cesur Rujlar Geri Gelsin! 

Yazın çoğumuz nude renklere, şeftali dudaklara kaydık, geri toplanın kızlar, koyu renklerin mevsimi yaklaştı. Kışa girişte, modası geçmeyen bir klasik olarak kırmızı ve vişne rujları tekrar süreceğiz! 

7. Bronzer Stoklayalım! 

Yazın ne bronzer’ı allasen, gittik güneşin alnında yattık dediğinizi duyar gibiyim. Evet yazın kadim dostumuz bronzer’lara çok ihtiyaç duymadık ama bu ten sonsuza kadar böyle bronz kalmayacak. Rengimiz açılmadan, makyaj çantamızdaki bronzerları kontrol edelim. Hangimiz yazın ışıltısını kışa taşımak istemez ki? (Bir tüyo, favori bronzer’ım Estee Lauder Bronze Goddess). 

8. Gelsin Parfümler 

Yazın kullandığımız pastel ve romantik parfümleri artık biraz olsun değiştirebiliriz. Malum, yazın sürülen ağır kokular tenin sıcaklığı ile de birleşince hacı yağı kıvamına gelebiliyor. Eğer ağır parfüm insanıysanız sabredin, bu ayın sonundan itibaren eski kokularınıza geri dönebilirsiniz. 

9. Bacaklarda Yaz Bronzluğu Kalsın 

Yazın parlak bacaklarla giyilen o elbiseler, peynir bacakları görmesin değil mi? Sally Hansen Airbrush Legs’i ben masaya çıkarttım tekrar, bu bacaklar bir aya peynir rengi olur yine neme lazım. 

10. Saçlara Ayrıca Özen 

Saçlarımızı bütün yaz hırpaladık. Boyadık, güneşe çıktık, deniz suyu/havuza maruz bıraktık... Aslında şu an en çok ilgiyi onlar hakediyor. Saç maskeleri ve serumlar kullanmanın tam zamanı. Yazın kırılan saçlarıma ben Pantene Doğal Sentez saç maskesi ile destek çıkıyorum, bir de John Frieda Night Repair ile. 

 Şimdilik bu kadar, ekleyecekleriniz var mı listeme? :)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

bilgi eklemek istiyorum.yabancı bir doktor+cilt bakım uzmanından ögrenmiştim; güneş kremleri içerisinde çok fazla miktarda koruyucu barındırdıgı için çabuk bozulmaz.açılan bir güneş kremini diğer yıl da kullanabilirsiniz. tabii tüm yıl boyunca güneşin altında bekletmediyseniz :)) bilginize.

Unknown dedi ki...

borda-koyu kırmızı ruj sürmeyi o kadar özledimki... kalın kalın giyinip böyle topuklular falan harika bir yazı olmus :)
http://pinarkozmetikshop.blogspot.com/

Pamuk dedi ki...

bu yazının devamı olmalı canım MC :)) bekliyorum kendi adıma :)))

nily21 dedi ki...

süper liste olmuş...benim hiç beklemediğim şekilde bu yaz en çok ellerim ve ayaklarım kötü etkilendi..aslında genelde kendim yaparım ama şöyle profesyonelce yapılan, peelingli hatta maskeli manikür-pedikürü bir süre aksatmamayı düşünüyorum..LCN ürünleriyle yapılan bakımlar favorim...
www.trendyandfriendly.blogspot.com

gönül dedi ki...

ojeler ? koyu renk ojelere dönebiliriz artık :))

Hayat Devam Ediyor dedi ki...

Blistex'ten hangisini önerirsin? Dudaklarım çok çabuk çatlıyor ve bir tane almak istiyorum.

admin dedi ki...

begenmenize sevindim kizlar, oneriler icin de cok tesekkur ederim.

@hayatdevamediyor: benim gecenlerde yazdigim cok guzeldi bogurtlenlimonlu olan.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.