2.08.2011

Benefit ChaCha Tint

benefit_chacha_1

Benefit ChaCha Tint’i denemek benim için tam bir süpriz oldu, daha önce hiç araştırmadığım bir üründü çünkü ne yalan söyleyeyim rengi biraz beni ürkütmüştü.

benefit_chacha_2

Benefit ChaCha Tint, aynı oje şişesi gibi bir şişede duruyor ve fırçayı içinden çıkardığınızda koyu bir mercan rengi görüyorsunuz. Bunu görür görmez “aman tanrım” dedim, “ben bunu kullanamam, kullanırsam da boya küpüne dönerim!”. Ama kazın ayağı Benefit’in ayağı pek öyle değilmiş! :)

NEDİR?

Öncelikle kısa bir ön bilgi, bu tarz fırçalı “cheek & lip stain” olarak lanse edilen ürünler, dudak ve yanaklarda kullanılıyor. Benefit’in bu kategorideki meşhur ürünü BENETINT’i biliyorsunuzdur zaten., bu da o aileden bir ürün.

Bu tip “stain” ürünlerin ortak özelliği, doğal ve kalıcı olmaları. Yani allık olarak kullandığınızda sanki birisi yanaklarınızı cimcirmişte ondan kızarmışmış gibi duruyor, bariz allık olarak durmuyorlar.

NASIL?

Yanaklarınıza birkaç fırça darbesi ile uyguluyor ve ELİNİZLE hızlıca dağıtıyorsunuz. Eğer yeterince hızlı olmazsanız çok çabuk sabitlenebiliyor, bu yüzden sürer sürmez hemen dağıtmalısınız.

Eğer hemen dağıtamazsanız ince bir hat olarak kuruyor ve savaş boyası sürmüş gibi çizgiyle kalabilirsiniz aman dikkat :)

Aynı şekilde dudaklara da fırça ile birkaç tık uygulayıp ELİNİZLE dağıtıyorsunuz.

benefit_chacha_3

İÇİNDEKİLER?

Ürün daha önce bahsettiğim diğer Benefit ürünleri gibi paraben içermiyor.

benefit_chacha_4

MC NE DİYOR?

Yaz mevsimi için gerçekten çok güzel, özellikle bu sezon mercan renginin ne kadar popüler olduğunu düşünürsek, Benefit ChaCha Tint allık&dudak kombinasyonu için pratik bir kahraman olabilir! Özellikle mercan rengi şöyle bir ojeyle tamamlayabilir veya beyaz tırnaklarla kullanabilirsiniz!

Sürdükten sonra çabuk sabitlenmesi ve toz ürünlere göre çok kalıcı olması (benim cildimde 9 saat dayandığını bizzat gördüm, ki bende bu sıcaklarda toz allık durma süresi 4 saate kadar indi öyle diyeyim, ChaCha tint bu sınavı geçti!), şu sıcak yaz günleri için çok iyi bir özellik.

Şeftali/mercan tonlarında ve başarılı bir ürün, ben beğendim.

Not: Ben makyaj-tırnak uyumunu çok severim. Mesela mercan rengi allık sürdüğümde ona giden oje renklerini tercih ediyorum. Belki biraz gereksiz bir huy ama renklerde bütünlük sağlamak hoşuma gidiyor.

Temptalia ablamız üşenmemiş fotoğraflamış, buradan yüz ve dudaklarda duruşunu da görebilirsiniz.

Benefit ChaCha Tint Amerika satış fiyatı 29$, Türkiye fiyatını net olarak bilmiyorum.

Benefit ürünlerini Türkiye’de sadece Sephora mağazalarından temin edebiliyoruz.


Bu ürün sadece değerlendirmem için gönderilmiştir, yorumlarım kişisel görüşlerimdir. Iletisim için info@makyajcantam.org email adresini kullanabilirsiniz.

6 yorum:

LensMakyaj Blog dedi ki...

Merak ettiğim bir üründü bu. Rengi çok hoş görünüyor. Türkiye fiyatı bayağı yüksek sanıyorum. Son Sephora'ya gittiğimde Posie Tint'e bakıp fiyatını duyunca bırakmıştım. 80 küsürdü sanıyorum. Tahminen bunun fiyatı da aynı civardadır.

yıldız dedi ki...

ayyy bayıldım resmen çok tatlı yanaklarındada bi görsek;)

Ruhan dedi ki...

sıcak havalarda terden makyaj kalmıyor yüzümde bu tür ürünler daha dayanıklı olur değil mi tatlım :)acaba fiyatları nasıl ola ki :/

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

Rengi çok hoşmuş gerçekten de...Güle güle kullan:)

admin dedi ki...

zewzeq, hmm öyleyse yüksekmiş. aslında bunları da nars'ın multiple setleri gibi küçük boy tek bir set ve daha ucuza satsalar ne güzel olur :)

yıldız, bugün sürdüm, style'a benzer bir renk bırakıyor ancak daha doğal ve ışıltısız.

ruhancım daha dayanıklı evet fıstığım 80 imiş.

hande çok teşekkürler

justuntitled dedi ki...

Rengine hayran kaldım!!!

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.