12.05.2011

Nivea 100. Yaş Kutlamaları Hazırlık ve Birinci Gün :)

nivea100

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba! Beni Twitter ve Foursquare’den takip edenler haberdardır, Nivea’nın 100.yaş kutlamaları için tüm dünyadan NIVEA kullanıcıları Hamburg’da buluşacaktı, ben de Türkiye’den giden grubun içerisindeki tek kozmetik blogger’dım. Bu olayın benim için ne kadar çifte-heyecan verici olduğunu beni artık tanıyan herkes tahmin edebiliyordur..



Çok heyecanlandım çünkü..


1) Nivea bu kadar büyük bir kutlamayı 100. Yılı şerefine yaptı, bir daha bu kadar büyük bir olay bir yüz yıl sonra olacak yani ve ben bu kutlamalara katılan şanslı bir insandım. Küçük mavi teneke kutunun arkasında yaşanan dev bir tarih olduğunu düşünürsek çok heyecan verici bir durumdu bu. Düşünsenize, hangimizin evine mavi teneke kutulu krem girmedi? Anneannemde bile vardır yani bu krem!!


2) Türkiye’den katılan tek kozmetik blogger olmak gerçekten çok gurur verici idi, bu en çok sizlerin Makyaj Çantam’a olan bitmek tükenmeyen ilgisi sayesinde oldu elbette.


3) Hayatımda hiç yurtdışına çıkmamıştım ki ben!


Şimdi size bu heyecan verici 3 günlük maceramı parça parça yazmak istiyorum. Tek bir yazıya sığdırılamayacak kadar çok dolu dolu geçti çünkü.



SEYAHAT ÖNCESİ


Telaşım, bu daveti almamla başladı. Önce, NIVEA Türkiye’den beni arayan yetkilileri şaka yapan arkadaşlarım sanmadım değil, itiraf ediyorum! Düşünsenize, bir telefon çalıyor ve sizi Hamburg’a çağırıyorlar!!! Bu davetin gerçek olduğuna ikna olunca :) beni pasaport ve vize telaşı sardı!!


Ne pasaportum ne vizem vardı tam bir dünya vatandaşlığından uzak olma durumu. Düşünsenize MC ne yapsın evinden işine işinden evine gider daha Istanbul’dan öteyi görmemiş :) Bütün arkadaşlarımı seferber ettim, hepsi bana yardımcı oldular sağolsunlar. Patates gibi çıktığım biyometrik katil fotoğrafımı çektirdim, Emniyet’ten randevu aldım, parmak izi verdim, pasaport görevlisi ingilizce öğretmeni olduğumu duyunca “yaa ben will ile going to arasındaki farkı anlamıyorum” diye sordu, orada ona ayaküstü ders verdim falan :).. Neyse sonunda 26 nisan günü pasaportum, başvurduktan 4 gün sonra elime ulaştı!


Düşünün gitmeme bir hafta var ve daha vizem yok.. Hemen vize almak için Alman Konsolosluğu’nu aramaya başladım, Paskalya tatiliymiş kapalıymış allahım kafamı taşlara vurmaya başladım. Neyse sonra tatilin son günü çağrı merkezi açıldı ve randevumu 3 mayıs’a alabildim. Bu arada yaşadığım telaş ve endişeleri size ne kadar anlatsam az. Düşünsenize, bu kadar heyecan verici bir kutlamaya davet ediliyorsunuz ama tüm işleriniz sıkışmış ve belki yetişmeyecek pozisyonda. 6 Mayıs Cuma mesai bitimine kadar bütün herşeyin tamamlanmış olması gerekiyor ben daha nüfus müdürlüğünde ikâmetgah peşinde koşuyorum!! Derken tüm evrakları hazırladım ve 3 Mayıs’ta konsolosluğa gittim, vize bir gün geç kalsa Pazartesi gelecek ve ben gidemeyeceğim. Sürekli kendimi yiyip bitirdim diyebilirim!


Konsoloslukta BEIERSDORF davetiyesini gören görevli bana hemen vizemi verdi ve NIVEA’ya nice yaşlara dileklerini iletmemi istedi! Vizeyi Cuma öğleden sonra alabildim! Cumartesi günü kendime küçük bir çanta hazırladım ve Pazar günü yola çıkmak için hazırdım!


Şu an’a kadar heyecandan atladığım en büyük nokta ise ASLINDA BENİM UÇAK FOBİM OLDUĞUYDU! Beni tanıyanlar bilir, her uçuşum bir macera, her seferinde bir vukuatım olur yani. Allah dedim ayvayı yedik, hadi bakalım MC bakalım 1+3 saat nasıl uçacaksın!! Kafamdan planlar yapıyorum, uçağa binmeden tekila içip kafayı bulsam, “ay ya uçakta acil birşey olur da kafam güzel olduğu için kendimi kurtaramazsam” diye paranoya yapıyorum filan.. Tam bir ZİYAN durumundayım yani. Bu arada etrafımdaki herkes benimle dalga geçiyor, sen bu korkuyla o uçağa binemezsin diye!!



BİRİNCİ GÜN – KAPTAN, İSTİKAMET HAMBURG!


8 Mayıs Pazar günü 10 uçağıyla İzmir-İst arası uçuşumuz planlanmıştı. Izmir’den benim dışımda Facebook üzerinden yarışarak bu seyaheti kazanmış iki arkadaş vardı, onlarla emailleşmiş ama tanışmamıştık. Ben gayet rahat İzmirli tripleriyle uçuşa bir saat kala havalaanına geldim. Allahım o nasıl bir bagaj verme/CHECKIN kuyruğu, “yok”, dedim, “yetişemeyeceğim!”. Derken bizim 10 uçağı iptal oldu 10.30’a aldılar. Bir şekilde bu kuyruğu da aştıktan sonra elimde gıcır pasaportumla 105 numaralı kapıda beklemeye başladım Adnan Menderes Havalimanı’nda :)


Serra ve Pelin’le kuyrukta tanıştık ve hemen muhabbete başladık, o kadar şeker iki hatun ki anlatamam, NIVEA’nın 100.yaşı nelere vesile oldu bana şahane arkadaşlar kazandırdı!


Artık Hamburg’a ilk adım Istanbul için hazırdım! Uçaktan korkarken karşımda kocaman bir AIRBUS A340 görünce gökkuşağının 12 renk olduğunu saydım sanırım heyecandan, tabiri caizse dev gibi bir uçak!! Ne kalktığı anlaşılıyor ne indiği, hemen yerime bindim ve yanımdaki ruhsuz ve rujsuz İngilizlerin konuşmalarını dinlemeye başladım.


Istanbul’a indiğimizde kuyrukta oturan Serra ve Pelin’le beraber bizi bekleyen NIVEA Türkiye ekibinin yanına gittik! Organizasyonumuz kusursuzdu. Aslı hanım bizi karşıladı, Şahika Hanım biletlerimizi verdi ve diğer katılımcılarla tanıştık. Bu kadar kusursuz bir tüketici grubu olamazdı gerçekten, hemen kaynaştık. Didem, Gözde, Melda, Türkün hepsi birbirinden şeker NIVEA tüketicileri zaten seviyeli başlayan arkadaşlığımız yolculuk sonunda sarmaş dolaş moda girecek şimdiden söyleyeyim size :)


Her şey şaka gibiyken, son güvenlik kontrolünden de geçtik, ceplerinde NIVEA deodorantlarını unutanlar elbette onlara Atatürk Havalimanı’nda elveda demek zorunda kaldı çünkü Avrupa havacılık yasaları gereği artık uçaklara belli bir miktarın üstünde sıvı maddeler kabul edilmiyor. Allahtan ben çantamdaki ruju kurtardım :)


Uçağımıza bindik ve Serra’nın muhteşem sohbeti sayesinde üç saat nasıl geçti anlamadım. Avrupa bizi bekliyormuş meğerse, hava da o kadar güzeldi ki! Uçak hiç sallanmadı, yol boyunca kozmetik, makyaj ve cilt bakımından konuştuk. Sohbet sırasında akılalmaz bir NIVEA lipstick kullanıcısı olan Serra defalarca lip balmını yeniledi, ben de habire çay içtim!


Uçak Hamburg’a sağ salim indiğinde bütün ekip heyecandan ölüyorduk. RÜYA GERÇEK OLUYORDU VE ARTIK ALMANYADAYDIK! Yakışıklı bir alman polis pasaportlarımızı kontrol ederken neden geldiğimizi sordu, biz de NIVEA Türkiye kızları olarak sebebi açıkladık, gülümsedi ve bize ALMANYAYA HOŞGELDİNİZ veya bunun almancasını dedi. Veya başka birşey, artık sizin hayal gücünüze bırakıyorum :P



2-hamburga

Bagajlarımızı aldıktan sonra bizi NIVEA’nin 100. Yaş günü için özel olarak kurulan NIVEA kontuarlarına aldılar. Sonradan öğrendik ki o gün dünyanın dört bir tarafından -50 farklı ülkeden- NIVEA tüketicileri Hamburg’a geliyormuş. Ve Beiersdorf {Nivea markasının sahibi olan şirket} bu organizasyonda hiçbir eksik bırakmamış, her şey özenle hazırlanmıştı. Bizi karşılayan NIVEA görevlileri adımıza düzenlenmiş yaka kartları ve dosyaları dağıttı. Dosyalarımızda BLUE BOAT’a giriş bileti, dönüşte freeshop’tan yapacağımız alışverişlerde kullanılmak üzere bir adet %25 indirim kuponu ve seyehat planı vardı.



1-otobuste

Yaka kartlarımızı da takıp bizim için hazırlanan servislerle otelimize transfer edildik. Ayarlanan otelin ismi GEORGE idi ve Hamburg şehir merkezine yakın çoook şık bir butik oteldi.



5-otellobi

Odalarımıza yerleştiğimizde saat 5’i geçiyordu, akşam yemeği için 3 saat serbest vaktimiz vardı. Biz İZMİR grubu olarak hemen hızlı bir duş alıp kendimizi Hamburg’a keşfe sokaklara attık.



4-hamburga

Hepimiz alışveriş yapmak için şartlanmış bir halde sokaklarda şok olduk! Niye mi? E her yeri Türkiye sanarsan olacağı bu, PAZAR GÜNÜ HER YER KAPALIYDI! Kös kös gezindik sokaklarda tabi heves kursakta! Pazar günü bütün Almanlar ya sokakta spor yapıyor, ya aileleri ile parklarda geziniyor ve kafelerde sessizce biralarını yudumluyorlardı. Şehir o kadar temiz, sessiz ve yeşildi ki anlatamam, bizim yaşadığımız hayat değilmiş valla! Gittiğimiz her yerde gürültü patırtıyı biz çıkarttık o derece sessizdi her şey.



tatli

Otelin etrafını keşfettikten sonra akşam yemeği için otele geri döndük. Biz yemeğimizi otelde yiyeceğimizi zannederken NIVEA Türkiye bizim için unutulmaz bir şey yaptı ve bizi Hamburg’un en şık roof’larından birinde yemeğe götürdü!! Gittiğimiz restorandaki manzara unutulmazdı!



7-restoran

8-restoran

Karşımızda NIVEA Türkiye’nin genel müdürü, pazarlama müdürü, halkla ilişkiler müdürü, üç ünlü gazeteci ve biz!



12-tart

Valla beni heyecan basmıştı ki, ne olduğunu anlayamadığım asortik yemeklerin masaya gelmesiyle heyecanım iyice arttı. Neyse o garip şeyleyi kesip biçmeye çalışırken birinin kafasına uçurmadım çok şükür!



9-restoran

10-restoran

Masadaki sohbet sırasında NIVEA’ya aklımızda kalan her şeyi sorduk ve NIVEA PR müdürü Aslı Hanım bıkmadan cevapladı.


Nivea’nın en çok satan ürününü merak ettik. Tahmin edebilen var mı?


Siyah nokta bantlarıymış! Türkiye piyasasına ilk giren NIVEA siyah nokta bantları çok popülermiş! Ve tabii ki mavi kutulu klasik kremler.


NIVEA’nın makyaj koleksiyonunun kalkacağı ile ilgili dönüp dolaşan dedikoduların aslı astarı var mı diye sorduk.


Evet varmış! NIVEA 100.yılı sebebiyle, cilt bakımı ile başlayan geçmişini daha da zenginleştirmek amacıyla makyaj ürünleri yerine tamamen cilt bakımına yönelecekmiş. Elbette makyaj ürünleri uzun bir süre daha raflarda bulunacakmış ancak sevdiğiniz ürünler varsa bol bol stoklayın derim! Ben şahsen oje stoklayacağım!


NIVEA’nın Türkiye’de satılmayan SAÇ ve İNTİM şampuanları hakkında da bilgi aldım. Bu ürünler için Türkiye pazarı’nda pek yer yokmuş sanırım, maalesef deodorant kullanımımız bile ülkecek Avrupa’daki ortalamanın onda biriymiş. Kızlar, siz siz olun deodorantsız çıkmayın valla.


NIVEA Türkiye 100.yaş kutlamaları sebebiyle daha bir sürü etkinliğe ve süprize imza atacakmış bu yüzden onları takip etmeye devam edeceğiz!



15-soyut

Derken yemeklerimizi yiyip kendimizi enfes tatlıya kaptırırken, diyeti bozuyor olmanın derin acısı yüreğime çökmüştü ama neyse ki vicdan azabım çabuk geçti! Yemekten sonra yine bir sohbet eşliğinde otelimize döndük ve odalarımıza çekildik. Benim ilk yurtdışı deneyimim olduğu için tüm detayları inceledim odadaki, bunlara daha sonra yer veririm.



14-otelgece

Sabah gemiye çıkmadan önce dört boş saatimiz vardı bu zamanda Hamburg merkezdeki NIVEA HAUS’a gitmek istiyorduk. Bir an evvel dinlenmek istedik. ertesi günkü macera için güzellik uykumuza yattık.



16-otelodasi

Yatmadan NIVEA cam şişe deodorantımı sürdüm ve dudaklarımı nemlendirdim tabii ki! Pofidik yatağımda, Hamburg’da olduğuma inanamayarak uykuya daldım.


NIVEA Türkiye ekibinden Aslı & Duygu & Şahika Hanım’ı bu organizasyonun TÜRKİYE ayağı için tebrik etmek istiyorum.



ARKASI YARIN.

26 yorum:

fulya dedi ki...

ay cok güzel yazmissin ya, cok eglendim okurken :)

ama alman polisin pasaportuna bakarken nazikce "almanya'ya hos geldiniz" demesi beni sasirtti, genelde "niye geldin" dercesine bakarlar :D

Ruhan dedi ki...

hiiiiiiiiii :D heyecan heyecan heyecan :) ordaymışım gibi hissettim okurken :)

buket yılmaz dedi ki...

neden bilmiyorum da ben bu yazıyı okurken ağladım seni bu kadar mutlu görmek beni de çok mutlu etti o nedenle sanırım :) bizi hiç bırakma olur mu MC :)

Marjo dedi ki...

:D Süpersin canım, yazının gerisini heyecanla bekliyorum :) Seni bu kadar iyi ağırladıkları için Nivea Türkiye ekibine ben de teşekkür etmek istedim, işini ciddiye alan insanlara ve markalara bayılıyorum :) Nivea gezinin kusursuz olduğunu tahmin ediyorum ne de olsa Alman ciddiyeti :)

ilknur dedi ki...

çok heyecanlı gerçekten.gurur duyduk seninle :)

Zuzu dedi ki...

Bayildim! Her kelimesini zevkle okudugum bir yazi olmus, ellerine saglik kuzum.. Devamini heyecanla bekliyorum =)

hersheyler dedi ki...

harikasın valla böyle uzun yazılarını özlemişim sadece kozmetik yazısı yazma sen bu şeker dilinle
devamını özellikle de nivea botu 4gözle bekliyorum
gururumuzsun sen MC şaka maka şu anda sadece makyaj blogları arasında değil bütün bloggerlar arasında ilk officially international olupta seyahat eden blogger sensin bilmem farkında mısın ^_^

bitte dedi ki...

çok güzel bir gezi olmuş MC:) heyecanın yazılarından anlaşılıyo valla:) heyecanla devamını bekliyoruzz

mugene dedi ki...

Canım çok sevindim! Süper bir gezi olmuş belli, devamını heyecanla bekliyorum :) Bir de "ay ya uçakta acil birşey olur da kafam güzel olduğu için kendimi kurtaramazsam" demişsin ya, işte ben de her uçuş öncesi aynı gerilimi yaşıyorum :D Bir de benim de hayatımda ilk yurt dışına çıkışım Hamburg'a olmuştu, çok güzel bir yer :)

Flame dedi ki...

Irazcım süper bir yazı dizisi bekliyor bizi sayende!! Gitmiş kadar sevindim inan senin adına.. Devamını merakla ve heyecanla bekliyorum. Nivea Türkiye'ye bizdende kocaman teşekkürler...

Ebr1983 dedi ki...

ya ben en çok uçak fobinle dalga geçip ballandıra ballandıra anlatırsın diye bekleyiş içindeyim ne yani AIRBUS kabusunu yendin mi? O güzel odada keşke eşinde seninle olabilseydi:) Küçük bi çanta hazırladım demişsin çok güldüm hadi yaaa küçükmüş :))) Bu motifasyon sana bayaa yeter sende bizi motive edersin.Daha güzel günler yaşamanı diliyorum.

İlke dedi ki...

Ben de büyük bi heyecanla okudum :) Senin adına inan çok çok mutlu oldum. Kendi adıma konuşuyorum benim kozmetik dünyama katkın çok büyük.. Her şeyin en iyisini hakediyosun zaten. Sevgiler.. :)

shewolf dedi ki...

süper :) Bloggerlara verdiği değer için Nıvea'yı kutluyorum :) Ve bu şanslı kişi sen olduğun için senide ayriyeten kutluyorum ... Muhteşem bir gezi olmuş gitmiş kadar oldum

Makyaj Cantam dedi ki...

canım çok teşekkür ederim va sana inanmıycağın bişi anlatıcam gece yatmadan bu yorumunu okudum ve gece seni rüyamda gördüm starbucksta kahve içiyoduk eheh :))

Makyaj Cantam dedi ki...

ilkecim çok güzel yorumların için teşekkür ederim :) daha güzelleri senin olsun canım

Makyaj Cantam dedi ki...

yaa dimi insanın aklına neler getiriyor ucak korkusu :)

Makyaj Cantam dedi ki...

çok teşekkür ederim alevcim sevgiler:)

Makyaj Cantam dedi ki...

kuşum ne yenmesi yaa ama anlatıp sizi baymak istemedim. evet eşim yoktu bekar tatili yaptım. kız valla çantam küçüktü sadece 2 pantolonla gittim çünkü alışerişi oradan yaptım :)

Makyaj Cantam dedi ki...

cok tesekkur ederim ilknurcum :)

Makyaj Cantam dedi ki...

saol zuzukuzum mucuks :)

Makyaj Cantam dedi ki...

kuşum ya mahcup ettin beni daha iyilerini siz yasarsınız umarım mucuks

Makyaj Cantam dedi ki...

teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun insallah

Makyaj Cantam dedi ki...

sanirim buyuk bir kiz kafilesi oldugumuz ve kendisi genc ve yakisikli oldugu icin hosgeldiniz dedi :p :)

Makyaj Cantam dedi ki...

ben sana ayrintili anlaticam zaten:)

Makyaj Cantam dedi ki...

cok tesekkur ederim buketcim sen ne seker bir insansın yahu mucuuks

Makyaj Cantam dedi ki...

evet marjocum alman karizmasi direk farkediliyor gercekten adamlar herseyde sistematik :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.