7.05.2011

Mevsimsel Sorunlar: Saç Uçlarının Kurulaşması

Bir haftalık aradan sonra kocaman bir MERHABA! Beni arayıp sorup merak ettiniz biliyorum ama bu ayrılığı ben istemedim! Sizlerin yoğun ilgisine dayanamayan hosting şirketim beni atmaya karar verdi, ben de blogu yeniden toparlamaya uğraştım. Tabii ki yoluna koyamadım ama Makyaj Çantam'a sponsor olan adını vermek istemediğim bir dost {gizem modu :p} sitemi yeniden toparladı ve yayına aldı. Kızlar, gizemli sponsorumuza teşekkür edelim, sayesinde yeniden kavuştuk!


Dedikoduyu bir kenara bırakacak olursam, bu aralar saçma mevsim geçişleri beni, cildimi ve saçlarımı mahvetti! Bir gün güneş, bir gün deli gibi rüzgar, ertesi gün yağmur derken ilk fireyi saçlarım verdi.


yeni sac rengim

{Foto: Arşiv}


Normalde saçlarım aşırı yağlı, yağlanmaya meyilli ve yumuşacıktır benim, ama son iki haftadır saçlarım inanılmaz kurumaya başladı. Ben de dolabımın derinliklerindeki saç bakım ürünlerine yeniden yöneldim, bu ara saçlarım bunlara emanet, nispeten nem dengeleri bunlarla yerine geliyor:



1 - Pantene Doğal Sentez Yoğun Onarıcı Saç Maskesi




 

2 - L'Oreal Elseve Colour Vive Durulanmayan Saç Spreyi




 

3 - John Frieda Glossing Mist



Üç üründen de inanılmaz memnunum, onlar olmasa bugünleri nasıl geçirirdim bilmiyorum. Pantene maskeyi banyoda uyguluyorum, Elseve'i saçlarımı taramadan önce, JF serumu ise saçlarımı şekillendirdikten sonra!!



Peki sizin saçlarınızda da bu dönemlerde benzer sorunlar oluyor mu? Neler kullanıyorsunuz, önerilerinizi bekliyorum!


Love,

MC

12 yorum:

aphraell dedi ki...

diyorum saçlarım neden taranmıyor, senin gibi yağlanmaya meyilli saçlarım olduğundan aklıma bile gelmedi kurumuş olabileceği. ben de direk evdeki badem yağı+zeytin yağı kürüne vereyim bari kendimi :)

Tuçe dedi ki...

Benim de buara acayip kurudu saçlarım. Normalde saç bakım kermlerini sürüp üzerini streç film ile sarıp bir saat tutyorum kafamda. Sonra yummmuşacık oluyor. Mutlaka deneyin..:)

http://www.maviojelikiz.com/

luku dedi ki...

değisiklik bu havalardaki tutarsızlık saçın ve cildin düşmanı.
kaloriferlerin bütün kış kuruttugu cildim birden yağlanmaya başladı burunda parlamalar falan.. farkettim ki ev neme kavuştu. eskisi kadar nemlendiriciye ihtiyac yok güneskoruyucu sür cık derken bi rüzgar bi güneş cildim bi kuru bir yaglı bu aralar.. ya sıcak olsun ya soguk önlemimizi ona göre alalım :)

saç da her yıkamadan sonra değişiyor havaya gore bazen yaglanıyor bazen kuruyor o gunkü modu neyse sacımın cildimin ona gore ürün kullanmaya çalısıyorum..

Alisverisdellysi@hotmail.com dedi ki...

Ben L'oreal Expert Series Absolute Repair Saç serumu ve L'oreal Expert Series liss ultimate saç maskesi kullanıyorum , oldukça başarılılar ama biraz tuzlular:(

İlke dedi ki...

İyi ki pes etmemişsin ya sensiz ne yaparız biz :( :(

briss dedi ki...

Benim saç uçları için en sevdiğim ürün bonacure sealed ends krem. durulanmıyor ve saç uçlarını koruyup yumuşatıyor. Bir de marlies möller nem spreyi..

çikolata dedi ki...

benim saçlarım normalde de kuru, bu dönemlerde iyice kuruyor. elseve nutri gloss şampuanı ve saç kreminden oldukça memnunum. duştan sonra ya patene doğal sentez serisinin durulanmayan kremini ya da gliss liquid silk gloss durulanmayan saç kremini uyguluyorum. kendi haline bırakacaksam saçlarımı bir de pantene 7/24 kullanıyorum. haftada 1 saç kremini yarım saat 1 saat saçımda bekletip öyle yıkıyorum. Ayrıca haftada 1-2 kez hint yağı ve badem yapıyla maske yapıp 3 saat kadar bekletiyorum. saçlarımda boya da olmadığından bunlar saçlarımı yumuşacık yapmaya ve parlamasına yetiyor:)

mercan dedi ki...

ben glıss in saç maskesini kullanıyorum tavsiye ederim:) lorealin kokusunun kötü olduğunu duymuştum ama glıss gayet hoş

Ebru dedi ki...

BEnim rofleli ve ince telli saclarım cok kolay yıpranıp kırılıyor, hele bu aralar cok kotuydu. Normalde sekillendirme icin sebastian potion 9 u kullanıyorum. Nem icin yeni kesfim body shop rainforst maske ve sac kremi. Maskesi ozellikle cok guzel, maska sonrası sac uclarının kurulugu tamamen kalktı, o yüzden ben memnunum. Glisin kırılma karsıtı bir spreyini de almıstım, cok guzel bir kokusu var ama hic bir etkisi yok malesef. Gliss maskeyi de denedim ama olumlu bir etkisini goremedim.

IS dedi ki...

carita'nin caritrix isimli bir tonigi var tavsiye ederim. biraz pahali ama uzun sure gidiyor.. saci agirlastirmadan onariyor. cok da guzel kokuo..

cfusun dedi ki...

benim saçlarım sürekli elektrikleniyor ve kuru...j.frieda serum,wella saç spreyi kullnyrm.
maske de elidor saç maskesi kullnıyorum.Bütün bu ürünler çok işimize yarıyorda,bunları üretirken bi sürü tavşan ölüyor:(bu yüzden bu ürünleri kullnırken
hayvanlar üzerinde test yapmayan ürünleri seçmeliyiz.

luzumsuzisleruzmani dedi ki...

benim önerim loreal absolut repair saç maskesi;kuru ve yıpranmış saç uçları için birebir ,bir de çok önceden kuru saçlara iyi gelebilecek ürünleri bir yazıda toplamıştım;http://luzumsuzisleruzmani.blogspot.com/2011/01/sacnza-ihtiyac-olan-nemi-vermek-icin.html
bunlar da işe yarayabilir:)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.