13.04.2011

M.A.C Prep+Prime Skin {Primer}

mac primer

MAC'in Prep+Prime Skin Base Visage isimli primer'ini aslında iki ayı aşkın bir süredir kullanıyorum ancak yazmaya ancak fırsatım oldu.  Bu primer'i, sivilce yapmaması, gözenek tıkamaması ve hatta GERÇEKTEN makyajla ten arasında bir bariyer olduğu için tercih ediyorum.


mac primer

Beyaz gibi gözüken bu ürün hafif bir fırça darbesiyle anında yediriliyor, ben bu primer'i uygulamak için de MAC'in efsanevi fırçası 187'yi kullanıyorum.


Yağlı cildi olanlar bilir, primer seçmek çok zordur, çoğu iyi gelmez ve parlama yapar yağlı ciltlerde. MAC Base aksine, mat kalmaya inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Çok, çok beğendim, şu an tek kullandığım primer bu.


Aşağıdaki fotoda MAC Prep+Prime üzerinde Dior Pure Light fondöteni görüyorsunuz.


mac primer

Siz primer kullanıyor musunuz? Sizce gerekli mi yoksa gereksiz mi bu tarz baz ürünler?

17 yorum:

Tannesi dedi ki...

Bence gerekliler. Gittiğimiz Mac WorkShop'unda verilen numune baz hala duruyor. İş çıkışı, iş görüşmesine gideceğim günler, sabahtan yaptığım makyajın altına bu bazı kullanıyorum. Cildim çok hafifi bir parlamayla ve yeni yapılmış gibi duran bir makyajla dayanıyor. Akşam saati gittiğim görüşmelerde bile oldukça taze görünüyorum. :) Bende %100 bir matlık sağlamıyor ama diğer ürünlere göre en iyisi diyebilirim. Görüşmeye giderken, üstten geçilecek tek kat pudra iş görüyor. Bunun için de Boyaküpü'nün paketiyle gelen Laura Mercier şeffaf toz pudrayı kullanıyorum, katman katman olmadan, matlaşabiliyorum. Yavaştan kaptım ben de bu işi... ;)
Dilim mi şişmiş nedir, amma çok yazdım. :D Sözün özü, iyidir bu bazlar falan, güzeldir yani. :D

Selcen dedi ki...

Ben de bu ürünün aynısını aldım. Spfsiz. Ama içinden bariz simler çıkınca şok oldum.
Yapısı hoş ama tüm yüzüme yedirmekte zorlanıyorum. Ve simler yüzünden de kullanmaktan çekinir oldum. :/

Primer çok önemli, primersız bir fondoten cildi olduğundan daha kötü gösterebiliyor. Özellikle yüzünüzün bi yeri yağlıyken bi yeri kuruysa en iyi çözüm primer. Kalıcılık konusunun ise tamamen fondotenle alakalı olduğuna inanıyorum.

Şu ana kadar da en çok memnun kaldığım primer Tbs vitamin C skin boost oldu. (cildim yağlı olmasına rağmen

Bir kere daha "primer" dersem sanırım yazımı tamamlamış olucam. :D

Öptüm. :)

sedem dedi ki...

Kesinlikle gerekliler.Bir İzmirli olarak Mac mağazası açıldığına direk koşup aldığım ilk birkaç üründen bir tanesi Mac Matte Gel oldu.Yağlı cilt sahibi olduğum için doğal olarak parlama ve makyajın kalıcılıyla ilgili sıkıntılarım oluyordu.Matte Gel'in bende parlama sıkıntısını mucizevi bir şekilde çözdüğünü söyleyemem (belki de benim imkan dışı bir performans bekliyor olmamdan kaynaklanıyordur bu durum, bilemiyorum :D), fakat makyajın kalıcılığını sağlama konusunda gerçekten başarılı bir ürün.

Judy dedi ki...

Nars'ın makyaj bazını kullanıyorum ama her gün değil, görüşmem varsa ya da toplantı vs vs o zaman sürüyorum. Allığım hiç bozulmadan yüzümde kalıyor, çok sevmekteyim o yüzden kendisini.

NuNu dedi ki...

Karma bir cilde sahibim ve her makyaj yapışımda yüzümün belli bölgeleri çok parlıyor.Bazı bölgelerde özellikle burun kenarlarım pul pul oluyor bu tip bir ürün dengelermi acaba makyaj öncesi cildimi.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Makyaj Cantam dedi ki...

evet nars ın makyaj bazı da süper:)

Makyaj Cantam dedi ki...

dengeler muhtemelen, istersen mağazada bir dene öyle karar ver derim.

Makyaj Cantam dedi ki...

güle güle kullan canım, ben de zaten almaya o gün karar vermiştim:)

Makyaj Cantam dedi ki...

güle güle kullan, simler mi, açıkçası hoşuma gidiyor ama belli belirsiz gibi geldiler bana.

Makyaj Cantam dedi ki...

matte gel kullanmadım bak şimdi aklıma soktun:)

Moda Haftası dedi ki...

Bu ürünü çok merak ediyordum. alıp almamamk konusunda kararsızım ama sanırım demekde fayda...

Makyaj Cantam dedi ki...

ben de mağazada bir uygulamada denedikten sonra karar verip aldım :)

merqure dedi ki...

bugün karma cilde sahibim ve nemli günlerde uzun süre dayanmasını istiyorum diye biçok kez belitrmeme rağmen bana studio sculpt fondoten vermişler,ben de pek anlamadığım için güvenip aldım,eve geldiğimde ise internette karma ciltliler yağlı ciltliler uzak dursun yazıyordu,macten öyle bi soğudum ki... studio sculpt hakkında yorumlarını alabilir miyim?sence bu bazı alsam yanına nasıl olur?kurtarır mı?

Adsız dedi ki...

slmlar Ağrı'da öğretmenim mac den prep + prime ürününü almak istiyorum ama nasıl ulaşabilirim strawbwrry nette Türkiye'ye gönderim durmuştur diyor .Açıkcası ne yapıcam birine para havale edip aldırmak istiyorum:(

admin dedi ki...

MAC'in herhangi bir şubesine telefon ederek havale ile ürün isteyebilirsiniz, kargo ile gönderirler.

Tugce dedi ki...

Merhaba Irazcim, primer ayni zamanda makyajin kalici olmasini sagliyor mu? Eger oyleyse fixeri mi primeri mi tercih etmeliyiz sence?

admin dedi ki...

Selam Tuğçe, evet kesinlikle kaliciligini arttırır çünkü makyaja tutunacagi bir zemin sunuyorsun. Ama fix+ ile ayrı kategoride ürünler bence. Ben yine de makyajın doğal görünmesini sağladığı için primer kullansam da bitiste fix kullanmayı tercih ederim.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.