26.04.2011

2011 Yurtdışından Kozmetik Yasağı ve Alışveriş Kısıtlaması

Kızlar, birkaç gündür sosyal medyanın çeşitli platformlarında ortalığı inletiyoruz, sonunda ben de sizleri bilgilendirmek açısından bu konuya kısaca değinmek istiyorum.


Öncelikle şunu söyleyeyim, yıllardan 2011’de, insanların giderek Dünya Vatandaşı haline geldiği, hayatın  ve bilgi akışının globelleştiği, sosyal medya ve internet altın çağı yaşanırken, böylesine kısıtlayıcı bir anlayışı sizlerle paylaşmaktan son derece üzgünüm.


Bu karar kime rant sağlayacak, aldığı fiyata %50 fazla koyarak perakende mağazıcılık yapan hangi şirketlerin yüzünü güldürecek, bebeğine/çocuğuna/kendine burada bulamadığı ithal özel ürünleri almayı isteyen kaç kişiyi üzecek bilemiyorum. Bildiğim tek şey, bu devirde böyle bir kararın alınması çok üzücü.


Bizim açımızdan bakacak olursanız, artık bir ürünün Türkiye’ye gelmesi için aylarca bekleyecek, kozmetik mağazalarının uç fiyatlarına razı olacak ve daha da kötüsü Türkiye’deki maalesef sektörde bulunan çoğu kozmetik satıcılarının bilgisiz muamelesine maruz kalacağız.


19 Nisan itibariyle uygulamadaki gümrük kanunu değişmiş ve, benim anladığım, bu bizi şu şekilde etkiliyor:




  • kozmetikleri hızlı kargo veya posta yoluyla ülkeye sokmak YASAKLANDI.

  • Senelik yurtdışından hızlı kargo/posta ile alışveriş sayısı 5 ile limitlendi ve 2 ayda bir max 150€ olarak belirlendi.


Yani bu ne demek?



  • İster posta, ister DHL, ister amerikadaniste, ingilteredenal vs tarzı sitelerle ülkeye hiçbir kozmetik sokamayacağız.  Bunun önü yasa ile kapatıldı. Bununla beraber strawberrynet.com, cosme-de.com tarzı aklınıza gelebilen her türlü siteden TR’ye gönderim yapamayacaksınız, yapsanız da muhtemelen paketiniz ülkeye alınmayacak. Bu dediklerim makyaj malzemesi, kozmetik, oje vb’yi direk etkiliyor. Fırçalarda durum ne olacak bilemiyorum, ama sanırım onlar “kozmetik” tanımına girmiyor -yine de %100 emin değilim-.

  • Yurtdışından kozmetik harici de doğru düzgün alışveriş yapamayacağız. Şuradaki kriterlere uymak koşuluyla senede sadece beş (5) paket hakkımız var.


Ne yapılacak?


Açıkçası şu durumda yapacak fazla bir şey yok. Sakin kalmanızı,  mağdur olmamanız açısından daha doğru bir bilgi edinene dek yurtdışından kozmetik alışverişi yapmamanızı, hızlı kargo şirketleriyle ülkeye kozmetik göndermemenizi tavsiye edebilirim.


Elbette bu kısıtlama yüzünden, bu kısıtlamadan rant sağlayacak büyük kozmetik şirketlerinden de kişisel olarak alışveriş yapmayı düşünmediğimi söyleyeceğim size.


Bu süre zarfında, fiyatları zaten yurtdışı fiyatlarıyla çok yakın olan MAC, NARS, INGLOT,  CLINIQUE STORE (sadece kendi mağazası), The Body Shop ve Yves Rocher haricinde hiçbir kozmetik zincirinden alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Bu markaların zaten Türkiye fiyatları, yurtdışı satış fiyatlarından, makul bir oranla farklı, e bu da Türkiye’ye gerçek gelme farkı ve beni rahatsız etmiyor.


Bunun dışında Istanbul’da oturan okurlarıma da uygun fiyatlı ürünler için ELCA CCO’yu öneriyorum.


Ancak, yurtdışında 40 liraya satılan bir göz altı kapatıcısını 88 liraya satan X mağazasından,  60 liraya alınabilen Chanel ruju 120 liraya satan Y mağazasından vs uzak durmayı düşünüyorum. Bu da benim ve okurlarımın onlardan alacağı rövanş olsun! Yeri gelmişken, Pazar akşamı ÇGHB'da kozmetik mağazası parfüm standı ile enfes bir skeç vardı, çok güldüm, 50. saniyeye dikkat :)





Son olarak, eğer bu konu hakkında tekrar sağlıklı bilgi elde edersem, buradan veya twitter hesabımdan tekrar duyururum. Sizin de eğer doğruluğundan emin olduğunuz haberler/bilgiler vs olursa,  bu yazı altında paylaşabilirsiniz.

65 yorum:

pelininstyle dedi ki...

artik bu isin suyu cikti! hergun yeni birsey yasaklaniyor. kozmetik inanilmaz pahali ulkemizde insanlari niye bu sekilde kisitliyorlar anlamiyorum:( imza toplaniyordu onu imzaladim umarim bir faydasi olur:(

gül_se dedi ki...

ya skeçe bayıldım hala gülüyorum..paylaşım için sağol..:))

Alis dedi ki...

Ben de özellikle fırça meselesini meak ediyorum. Daha önce sırf fırça siparişi verip de paketin üzerinde ne yazdığına dikkat eden var mı? "Cosmetics" kelimesi geçiyorsa mutlaka takılır bence, yanında brush mrush yazılmasına bakılmadan.

mente mente dedi ki...

Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Strawberry sitesine "Geçici olarak Türkiye'ye gelen siparişler kabul edilmez." şeklinde bir not koymuş. Açar açar ağlarız artık. :/

Böyle saçma bir yasak olamaz. Özgürlükten bahsedemeyeceğiz bile neredeyse. O kadar sinirliyim ki resmen kafamdan atamıyorum bu durumu. Gerçekten çok üzgünüm.
Ben de senin gibi asla bu yasaktan dolayı gözlerinde dolar işareti beliren kozmetik şirketlerinde alışveriş yapmayı düşünmüyorum.

Sevgiler MÇ'cim.

Meyye~ dedi ki...

Neden X firması yazmaya gerek duyuyoruz ki?Açıkça yazıyorum,Sevil'i ve Tekin Acar'ı protesto ediyorum.Ve biliyorum ki ben gibi birçok bayan da aynı şeyi yapıyor.

ilknur dedi ki...

yasak hakkında kesinlikle aynı fikirdeyim seninle.40tl lik bir ürüne 80tl verip almayacağım yapabileceğimiz tek şey de bu sanırım yakın vadede.
ayrıca da bu videoya bayıldım hele o kızı görünce koptum resmen.:)

zeynep dedi ki...

sevgili ıraz, bu haber yurtdışından alışveriş yapan herkesi çok üzdü ve sinirlendirdi. bakalım daha neler göreceğiz. ben de o büyük X mağazalardan alışveriş yapmamaya karar verdim. keşke ankarada da elca tarzı yerler olsa :( bişey sormak istiyorum, clinique store sadece kendi mağazasından demişsin. ben clinique markalı ürünleri bazı o büyük mağazalar dışında bi yerde görmedim, acaba kendi mağazası mı var?
sevgiler

Birsen dedi ki...

Herşey yasaklanmaya başlandı artık :( benim geç haberim oldu bu olaydan malum blogspot yasaktı bu arada bir sipariş vermiştim tamda yasaklanan tarihte.bakalım nolucak daha paket gelmedi gelirse ücret alınacakmı hiç bilmiyorum :(

Nihan dedi ki...

Çok açıklayıcı olmuş...Bilgi için teşekkürler...
Ben de kesinlikle ne sevil'den ne de tekin acar'dan alışveriş ederim...

towanda dedi ki...

Fırçalar kozmetikten sayılmıyor olup alabiliyor olsak bile hangi firma artık gönderirki türkiyeye :( gümrükten geçebilcek seyler satan firmalar da niye risk alsınlar ki geri dönme ihtimali varken? Eskiden kargoya türkiyeyi eklemeyen sitelere çok sinir olurdum nasıl bir muamele yapılıyor ülkeme yunanistan var türkiye yok derdim ama şimdi hepsi kaldırsa yeridir.. Bilmiyorum bizim gibi yurt dışından alışveriş yapan kişi çokmudur bir sonuç alabilrmiyiz hiç ümidim yok ama yasaklarla nasıl bir çözüm bulmayı planlıyorum çok merak ediyorum.

towanda dedi ki...

keşke seche vite stoklasaymışım yaa birgünde alınır mı böle bir karar :(

Flame dedi ki...

Son Çilek paketim dün geldi elime.. Kozmetik alışverişlerinden büyük haz alan biri olarak depresyona girdim diyebilirim.. Çok anlamsız ve manasız buluyorum. Burada "izmit" Yves Rocher'dan başka direk mağaza yok Ykm, Sevil falan var :(( Kazıklanmamak mümkün olmayacak sanırım :(((

Umay dedi ki...

Dün Myus'e fırçaların durumunu sordum. Onlar fırçaların bu kapsama girmediğini sorun olmayacağını söylediler. Kutumda bir dolu fırçam var. Allah'tan herşeyi geçen hafta getirtmiştim. Fırçalarımı 1 hafta daha bekleyip öyle getirtmeyi düşünüyorum. Belki sular durulur.

Judy dedi ki...

çok kızdım ben bu duruma, resmen benim özgürlüğüm kısıtlanıyor. resmen pahalıya almak zorunda bırakılıyorum ve sömürülüyorum.
onu da geçtim, ben yurtdışından sıklıkla kitap alan biriyim, resmen buda engelleniyor. her zamanki gibi cahilce hazırlanmış bir yasa.

tuturella dedi ki...

Merhaba;
Uzun süredir blogunu izliyorum ne yazık ki yorum yazma vesilesi şimdi oldu...

Ben gereken her yere mail attım.

Senin gibi Tekin Acar, Sevil, Boyner, YKM ve türevi HİÇBİR kozmetikçiden 1 TL'lik bile olsun hiçbir mal almayacağım.

Hatta belirteyim; Erkul Kozmetik'de (Golden Rose) bu yasağın mimarlarından. Kendileri premium malzeme ürettikleri için olsa gerek, bizim premium malları ucuza alıyor olmamız per rahatsız etmiş zat-ı şahanelerini... Kusura bakmasın, suratımızı çürütemeyeceğiz çer-çöpleriyle.

İmza kampanyası var biliyorsundur; o kampanyanın linkini de her yerde, herkesle paylaşıyorum.

Kazandığımız 3-5 kuruşa göz diken, sanki tüm malları satıyormuş gibi, bir de üzerine yüzde 500 karla satan ve bizim nereden ne şekilde alışveriş yapacağımıza burunlarını sokma cüretini gösteren hiçbir yere verecek tek bir kuruşumuz yok.

Bunu iyi anlasınlar. Satışları nasıl düşüyor şimdi görsünler bakalım.

Sevgiler

bitte dedi ki...

Erdoğan ya da oğlu bir kozmetik şiketine ortak oldu diye okumuştum. bu yasağın nedeni belli oldu!

sihirlitorba dedi ki...

merhabalar,
pek ses vermesemde sitenizi zevkle takip ediyorum...
yasak için söylenebilecek herşeyi arkadaşlar zaten söylemişler...
ben de zırvalık dan başka bişey değil diyorum...
sevil, tekin acar vs. markalardan hiç alışveriş yapmadım...
bundan sonra ise hiç yapmam...
ayın 16 sında benefitten bir ürün sipariş vermiştim...
bakalım ne olacak...sephorada 59 lira olan ürünün bana toplam maliyeti 40 lira oldu...her halükarda daha uygun...Allah bunlara akıl fikir versin.
onu bunu yasaklayacaklarına adam gibi vergi reformu ve fiyat denetimi yapsınlar...uzun bir yorum oldu...inşaallah sabrını zorlamamışımdır ;)sevgiler...

sdm dedi ki...

utanç verici bir durum..

burcu dedi ki...

http://www.facebook.com/pages/Al%C4%B1%C5%9Fveri%C5%9F-%C3%96zg%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BCm%C3%BC-Geri-verG%C3%BCmr%C3%BCk-Yasas%C4%B1n%C4%B1-K%C4%B1n%C4%B1yoruz/219477401399464

ÇiğdeM dedi ki...

Arkadaşlar,
Perşembenin geleceği Çarşambadan belliydi. http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/10/31/strawberry_kbusu
Habere bakarsanız tarihi 31.10.2010. Bu durum gazetelere kadar düştüyse büyük kozmetik firmalarının hükümete yaptıkları baskıyı da tahmin edebiliriz sanırım. Ülkemizde rantçılık ne yazık ki sektör ayırt etmiyor. Bu yasaktan önce 1'e aldıklarını 10'a satıyorlardı artık 20'ye 30'a falan satacaklar. MÇ'ye örnek verdiği markalar anlamında katılıyorum. Ben de Yves Rocher ürünlerini sıklıkla kullanan biriyim. Bundan sonra da alışkanlıklarımı değiştirmeyeceğim.
Sevgiler

Esra dedi ki...

Bu haber beni çok üzdü, çünkü tam bir parfüm delisiyim. Artık çilek'den sipariş veremeyeceğim :( Ancak fiyatlarını indirmedikleri sürece Sevil ve Tekin Acar'dan bir çöp bile almam. Sonuna kadar protesto ediyorum. Artık yurt dışına giden birilerini bulmaya çalışıp onlara sipariş vereceğim :(

gulce dedi ki...

ileri demokraside yurtdışından alışveriş yasak ne mükemmel bi durum. daha neler yasaklancak çok merak ediyorum. sevil t.acar gibi mağazalardan zaten alışveriş yapmıyordum bundan sonra hayatta yapmam. 50 tl lik mala 100 tl veremem. bekleyeceğiz tepkimizi göstereceğiz. umarım birileri sesimizi duyar. chınlinin bloğunda imza kampanyasının adresi var. herkesi bir imza atmaya bekliyoruz. tepkisiz kalmayalım özgürlüklerimizi kısıtlatmayalım.

grainne dedi ki...

Selam kızlar, resmen aşırı sinirli ve üzgün bir suratla bakıyorum ekrana.
Malum o büyük mağazalardan alışveriş yapmamak sanırım en akıllıca protestolardan birisi olacaktır çünkü öğrendiğim "kesin" bilgiye göre bu yasağın getirilmesinde tekin acar, sephora ve sevil in şikayetleri büyük rol oynamış.
Zaten tekin acar zamanında strawberry'i usulsüz satış yapmaktan dava etmişti, sonuç alamayınca böyle bir yola başvurdukları açıkça belli.
Yani adamlar halkı sömürmemize izin verin, ucuza alışveriş yapamasınlar diye şikayette bulunuyorlar ve KABUL ediliyor.
Her türlü protestoya ve itiraza katılmaya çalışalım, facebook, tweet vb.. Belki sesimizi duyurabiliriz.

Sevim dedi ki...

2 gün Önce Strawbery den aldığım ürünüm geldi.. şimdi nedir durum tam olarak anlayamadım Ne yapmamız lazım nasıl hareket etmemiz lazım :/

snm dedi ki...

ruju,farı falan geçtim şampuanlarını bile yurtdışından alan biri olarak ciddi bir darbe oldu bu benim için.cilt bakımı da cabası.birkaç gün önce kullandığım dermalogica temizleyicinin fiyatını sordum eczanede.105-110 tl gibi birşeydi.ben strawberryden aynısını 60 tl'ye(indirimler hariç)alıyordum.mümkün değil kalkıpta o parayı vermem.oturur aspirin maskesi,yoğurt,elma sirkesi vs vs kullanırım yine vermem! birde türkiyede satılmayan,istesekte alamayacağımız şeyler var ki onlar ayrı bir komedi.parfümlerimide artık açık parfümeriden alırız bu durumda.
bu konuyla ilgili güzel bir örnek: orly ojelerin fiyatı 8-10$ arası.tr de 19 liraya satılıyor,ki gayet normal bir fiyat.ama 3$ lık china glaze de 19 lira.opi desek 30 civarlarındaydı ki onlarda 5-7$.demek isteyince adam gibi fiyata satılabiliyor.kimsede böyle bir durumda illa yurtdışından alacağım demez.ben ara sıra tekin acardan,sevilden birşeyler alırdım,artık içeri adımımı bile atmam.dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak kendileri için söylenmiş olsa gerek.
birde kozmetik haricinde ben yılda 5 kereden çok daha fazla kitap,dvd,dergi,çizgi roman gibi şeylerde alıyorum.bu saatten sonra korsanada evet!

karamela dedi ki...

ELCA CCO nun nerede olduğunu ve adresini paylaşabilirmisiniz? yakın süre içinde İstanbula gelicem ve bişiler almayı düşünüyorum,her hangi bi üyelik falan gerektiriyor mu? Yoksa girebilirmiyiz istediğimiz gibi? Kredi kartı ,nakit iki türlüde ödeme yapabiliyormuyuz? Beni bu konularda aydınlatırsanız çok memnun olucağım:)

esma dedi ki...

Bu yasaklar kalkana kadar lütfen biraz İRADENİZE SAHİP OLUP Tekin Acar, Sevil vb den alışveriş yapmayın!!! Bu mağazalardan birkaç ay alışveriş yapmayınca ölmezsiniz merak etmeyin..
Çünkü bizler böyle HERŞEYE BOYUN EĞEN KOYUN OLDUKÇA BU ADAMLAR BİZİ GÜTMEYE DEVAM EDECEK!!!!!

esma dedi ki...

Ayrıca imza kampanyası dışında gümrük.gov.tr'ye protesto maillerine davet ediyorum herkesi.. Tepkimizi ortaya koyalım lütfen..

haiku dedi ki...

Ben yaşadığım yerdeki PTT'nin kargo bölümüne sordum bu değişikliği fakat bunun bireysel tüketicileri etkilemeyeceğini, elektronik eşyalar getirtirken sorun yaşanabileceğini ve bu uygulamanın daha çok toplu ticari alımları etkileyeceğini söylediler, senede yapacağın 3-5 kozmetik alışverişini etkilemez dediler ama göreceğiz.

Zeynep dedi ki...

Belli mağazaları ve markaları protesto uzun soluklu, bol katılımlı olsa. Şimdi Tekin Acar ve Sevil iyice tekelleşme yoluna gidecekler. Fiyatları yurtdışı alışverişleri yüzünden eskisi gibi uçuk değildi. Şimdi istedikleri atı koştururlar.

Tuçe dedi ki...

Kafayı sıyırtacak bana bu bu durum.... :/ Bir de fırçalar kozmetikten sayılmasa bile gene de 2 ayda bir yılda 5 sınırlaması var zaten her şey için. Sonrası ise gene vergilendirilecek... Şaka gibi....

http://www.maviojelikiz.com/

pıtırcık dedi ki...

Bu işin de bir şifresi var mı bilmiyorum?varsa kimlere verildi merak ediyorum...onların şifreye ihtiyacı var mı?bu da merak konusu....BUNALIMA GİRENLERDENİM.....

hersheyler dedi ki...

canım biliyorsun delirenlerin başında geliyorum ^_^ ama 5 paket kısıtlaması tam bir kısıtlama değil 5 paket üstü ya da 2ayda 1 paketten fazlası vergilendirilecekmiş
ama bu kozmetik yasağı çok pis acıttı kim geliyor kim gidiyor ne stoklamam lazım şimdi onları inceliyorum allah sabır versin bize

dilara dedi ki...

bir bana mı geldi bu mail kafam karıştı bana gökhan seçkinden bir mail geldi yasak kararı kesin deil kesinleşse bile 2012 den itibaren olcak diye

Yurt Dışından Alışveriş Zorlaştı | MarjoOnTheBlog { Moda Makyaj Kozmetik Oje } dedi ki...

[...] de daha net belli olacaktır. Yeni gelişmeleri ben de sizin gibi yakından izleyeceğim. Ayrıca Makyaj Çantam, VespaGirl, Zeto, ZewZeq, Hande, Hedonist, Drama Queen (başka gözden kaçırdığım var mı?) [...]

Aslı dedi ki...

Sephora da yasağa destek veriyormuş. http://www.trendus.com/internetten-alisveris-engelleniyor/11018

grainne dedi ki...

19undan sonra sipariş verenlerin siparişlerinin ulaştığını duyuyorum baya bi. Deneme amaçlı az miktarlı bir sipariş vereceğim, ne olacağını cidden merak ediyorum.

malpozkan dedi ki...

Elinize sağlık konuyu harika birşekilde özetlemişsiniz...

marsy dedi ki...

selam,

dün gece tam da strwbrry siparişimi tamamladım, türkiye'ye geçici olarak gönderim yapamıyoruz yazısı çıktı. ben tabi şokşokşok. tekrar dene tekrar dene sayfada hata vardır diye, nasıl kızdım. bunu da aldılar ya elimizden. zaten kozmetik bakım ürünleri zayıf burada, ya çok ucuzu var yada çok pahalısı. ve kızlar kim RANT sağlıyor?? devletin taa kendisi, neden bu ürünler burada yüzde 50 daha pahalı çünkü üzerine "lüks" vergisi konuyor!!! vallahi kaçıp gideceğim buralardan, yeter be, 3 kuruşluk zevkimiz vardı onun da iç...! artık pes, burası komünist ülke mi be. vallahi kadınlar ve çikolata ve kozmetikleri arasına girilmez, paralicağım ben bunları yahu!!
strwbrry den gelen cevap da aynen yukarıda yazıldığı gibi, türkiyeye kozmetik yasağı var falan gibisinden, araştırıyorlarmış.

kimse bu işin peşini bırakmasın, sakın ha, imzalar, yazılar ne gerekiyorsa, yoksa öyle iki misli ödemeye veya flormara razı olmamız gerekecek.

layla dedi ki...

Gerçekten saçma ve üzücü bir durum. Kala kala bizim yaptığımız kozmetik alışverişi mi kaldı ülkede düzeltilecek,o kadar büyük ekonomik kazanç /kayıp sebebimiydik !! bu ünlü markaların (MAC INGLOT vs) ve tekin acar, Sevil gibi kuruluşların istediği bişey.. Ve yine güçlünün yanında olunmuş. Strawberry e mail attım uğraşıyoruz filan yazmışlar cevap olarak ama üzgünüm bende çok :((( Adını söylediğim yerlerden bende alışveriş yapmayacağım (bence hepimiz yapmamamlıyız) ve elimdekileri sonuna kadar kullanacağım umarım o zamana kadar çözülür... Saçma, çok saçma bir durum bu...

layla dedi ki...

Süpersin kesin şifrelidir :)))

eftelya dedi ki...

yaa bebşm gerçekten çok teşekkür ederim bizi aydınlattığın için. bu çağda bu zihniyet olur mu, inanamıyorum üfff :(( ninelerimiz bugünler için mi cepheye mermi taşıdılar yaaaa

duygu dedi ki...

ya ama ama :( ben bu yazıyı şu anda okuyorum ve 03.05.2011 tarihinden strawberry den sipariş verdim. şimdi nolcak??

Ayşe dedi ki...

benim 19'undan sonra vermeme rağmen çilek siparişlerim bygün geldi. benm gibi siparişleri yakın zamanda gelen var mı?

Ayca dedi ki...

Benim ebayden verdigim UKden siparislerim geldi. 5 mayista.. Bence bu yasak ya tam uygulanmaya baslamadi yada bilgi asilsiz???

lalinea dedi ki...

ben 20 nisanda strawberryden 4 adet ayrı ayrı siparis verdim 30 nisanda hepsi elime geçti sorunsuz aynı sekilde arkadasımda benle aynı tarihte verdi onunda siparisi benden önce geldi.. geçen hfta pazar günü arkadasım gene siparis verdi ve o üründe geldi ben anlamadım simdi yasak varmı yokmu

kova kadınıyım ben dedi ki...

merhaba
alcaya ansıl gidebilirim biliyomusun.
ben ankaradayım aslında ama yıldız teknığe gelcem haftaya.
gitmek istiyorum elcaya.

safiş35 dedi ki...

elca nın tüm büyük şehirlere şube açmasını diliyorum!!!!

stayra dedi ki...

bende yurtdışından sally hansen ürünleri sipariş etmiştim.3gün önce evime ihbarname bırakmşlar gittim yalvar yakar konuştum.kesinlikle paketimi bana veremicklerini söylediler.paketi çıkardılar evet postanız burda ama size veremicez şu kağıda postamın geri iadesini istiyorum yazıp imzalamak zorundasınız dediler.kapıdaki adamda cari açıktan haberin var mı senin bu yasakların bi nedeni var diyerek azarladı bide....

sema dedi ki...

bende 3 tane sipariş verdim 30 nisanda 2 siparis 5 mayıstada 1. fakat su an hepside istanbulda torbaya eklendi şeklinde bekletiliyor. ben ankaradayım. ankara pime dahi gelmedi. 3 kutuyuda sanırım geri göndermek için bekletiyorlar. strawberry yazdım bilgileri yok. ne yapacagım bilmiyorum

sema dedi ki...

gelmeyecek anlasılan

stayra dedi ki...

bende ankarada oturuyorum.kargo ankaraya kadar gelio ankaradan dönüyor.ben 3 mayısta vermiştim siparişi 15 gün geçmiş haberiniz olmalıydı dediler.umarım sizinkiler gelir.bence dilekçe felan verelim.neyi yasaklicaklarını şaşırdılar.

eda_k dedi ki...

strawberry den alışveriş yapacaktım. Burada bana 257 tl olarak fiyatı söylenen bir parfüm vücut losyonu ile set haline 129 tl olarak gördüm çünkü!!! fakat alacakken tesadüfen bu acıklı olayı öğrendim. Şimdi düşünüyorum ne yapsam diye...

İşin kötüsü şu da bir gerçekki buradan tekin acarı protesto edenler yarın gidip gene tekin acardan alışveriş yapacaklar. Bu yüzden ben tekin acardan ve ya sevil den alışveriş yapmasam bile benden başka herkes yapacak alışveriş. Kaybeden gene biz olacağız.

Bunun örneğini kredi kartlarında görmedik mi.. 1 gün kredi kartı ile alışveriş yapılmasa bankaların uğrayacağı zarar ne kadar büyük olur dendi ama kimse dinlemedi. Gene aynı şey olacak tekin acarlar artık %100 karla satarlar ürünleri ne de olsa onlar tekel.

bu mesajı yazarken altta strawbeyy nin banneri çıkıyor... gülsem mi ağlasam mı...

sevgi dedi ki...

sema gibi benim de 1 mayısta verdiğim siparişim İstanbulda torbaya ekle
ndi şeklinde 6 Mayıstan beri bekliyor.ptt genel md.te biriyle ile görüştüm.muhtemelen geri gider diyor.ancak ne olacağını kimse net olarak açıklamıyor.eğer böyle bir problem varsa strawberry neden hala sipariş kabul ediyor anlayamadım.yetkili de yok ortada.mail attım cevap gelmedi.bir şey yapalım ama ne?? fikri olan varsa söylesin lütfen.

pınar dedi ki...

arkadaşlar son gelişmeri takip edebilirsiniz

dava açılacak bu konuda en doğrusuda bu zaten

http://www.onlinealisverisyasagi.info/2011/05/strawberry-sorunsal.html

zehra dedi ki...

kızlar,
benimde sipariş torbaya eklendi. hüsran hüsran.. o kadar kızgınım ki anlatamam.
cari açığı bizim kozmetiklerimizlemi kapatacaklar. nasıl bir uygulama nasıl bir kısıtlama aklım almıyor bu ülkenin yasalarını , yasaklarını..
strawberryden 58 tl ye alabileceğim bir fondotene ben tr de sevilde tekin acar da 140 lira vermek zorundamıyım.
keriz miyim ben yaaa. bu ne rezilliktir anlamıyorum .
çok kötü oldu bu durum. paketler ptt de bekliyor ne olacak bakalım.
strawberry de uğraşıyormuş çözüm için güya..

elif dedi ki...

şurada imza toplanıyor kızlar:
http://imza.la/alisveris-ozgurlugumu-geri-ver

pınar dedi ki...

mc, şu anda facebookta var olan grupta dava açmak için çalışmalar başladı. ve dava açılması için herkesten 10 tl isteniyor. izleyiciniz çok olduğu için size yazıyorum. arkadaşlar facebooktaki gruba destek olalım dava açılsın, genelgenin iptali için idari yargıda dava açılması tek çare ve dava açma süresi 60 gün.15 haziran dava açılması için son gün. destek olalım yoksa 80 öncesi döneme döneceğiz bu gidişle...gubun adresini veriyorum.gerekli tüm bilgiler orada da mevcut.

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_141038985968157&view=permalink&id=148349191903803#!/home.php?sk=group_141038985968157

gurhan dedi ki...

Merhaba, Öncelikle bu sınırlamanın geçici olduğunun ilk mesajlarını sizlerle paylaşmak istedim. Nedenini açıklamak gerekirse, düşünün size yapmak istediklerini. Kozmetik ürünlerini ucuza almanızı engelliyorlar. Neden haksız rekabet diyorlar. Nereye kadar? Başka sektörlerde aynı şekilde baş kaldırana kadar. Bu ne demek? Kozmetik sektöründe bu gelişmelerin olduğunu gören diğer sektördeki firmalarda aynı baş kaldırıyı yaptığında bakılacak ki bu konu sonu gelmez bir hal alacak. Öğrenci kitabını geitremeyecek vb. Ben olsam yaparım yani. Madem onlar yaptı yargı yolu açık bende yaparım. Yapmayana enayi derler. Neyse konumuza dönelim. Bunun dışında AB var. Hangi ülke sizin bu anlamsız rejiminize ülkenizde bulunan müşterilerine ürün satamadıktan sonra size oy veriri yada yanınızda olur. Hiç kimse. Şu anda havaalanında bekletilen paketler çok yakında dağıtılacak. Neden derseniz satıcılarda kurnaz. Baskının alasını uyguluyor. Paketleri koyacak yer kalmadı. Gönderilen paketlerin iade masrafları bizzat genel bütçeden karşılanır. Bu durumda da 3 beş çapulcunun açtığı davalar fasa fiso. Hükümet kendi çıkarını düşünür. Vergiyi alması gerekiyorsa vergiyi alır ama yasaklayamaz. Yasaklarsa eğer kullanınla parfüm ve kozmetik ürünlerininde ülkemizde reçete ile satılması satanında eczane olması gerekir. Önce devletin bu büyük şirketleri incelemesi gerekiyor bence. En lüks yerlerde kirsa 30 bin dolardan başlayan dükkanlarda 10 larca yıldır açık kalmış bir şubesini bile onca enflasyon ortamında kapatmamış sevil, tekin acar, ve bir çok şirket nasıl olurda ayakta durur. Bi incelesinler defterlerini. Koysunlar önümüze. İşte bakın bu kadar kar ediyor bunlar desinler bir görelim. Bakın o kadar ciddiyim ki bu adamlar isteseler internet ortamından bu ürünleri belirtilen sitelerden daha ucuza satarlar. Bana kalkıpta gümrük, kira elektirik falan demesinler. Kimseyide kandırmasınlar. Ben ne avukatım nede mali müşavir. Bu aptıllığı görmemek için kör bile olmaya gerek yok. Sen kalk kendi vatandaşını kazıkla onadan sonrada haksız rekabet ortamı de. Madem bu site 10 ayda tümünüzün yaptığı ciroyu ikiye katladı. 10 aydır siz nasıl hala ayaktasınız. Bunun hesabı neden sorulmuyor. Elbet soran çıkar, siz nasıl soruyorsanız onlarda sorarlar merak etmeyin. Çünkü ben merak etmiyorum. Hükümet değişecek. Bence seçim dolayısıyla pek bişe yapmak istemediler yeni atamalar yapılınca birden değişecektir. İnanın bana. Korkmayın sağ duyu kazanacaktır her zaman olduğu gibi.

Destina dedi ki...

Ben ebayden sürekli alışveriş yapıyorum, ufak paketler geliyor, en az 20 tane gelmiştir, hiçbiri için gümrük beni aramadı vergi vs. ayağına. Nasıl oluyor peki bunun vergi işi? Haberimiz olmadan borç mu yazıyorlar bize? Yoksa söylenenler safsata mı?

Adsız dedi ki...

ya strawbwrry açılsın artık tekın acara gıdemıycem cok pahalı bu ne bıcım ıs ya bıseyler yapalım arkadaşlar

divagler dedi ki...

merhaba ,

ebayde satılan bir çok ürünü herkes cargo yoluyla getiriyor. üzerine kozmetik değil de başka şeyler yazdırıyorlar ve geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz bunun hakkında ?

ashley90 dedi ki...

simdi hqhair.com dan siparis edemezmiym ?

admin dedi ki...

Son gümrük duzenlemelerine gore kozmetik içerikli yurtdışı alışverişler yasaklanmış bulunmaktadır maalesef. Detaylı bilgi için gümrük ile ilgili birimlerle gorusmeniz dogru olacaktır. sevgiler.

Mira dedi ki...

Keşke bu yazıyı 68 dolarlık ürün sipariş etmeden önce okusaydım. Ürünlerim gümrük tarafından geri gönderildi. Aradan seneler geçmiş ama durum hala aynı ne yazık ki. Bebeğim için krem istemiştim. Burada aynı ürün %380 zamla satılıyor! Bir de bu ürünü satan firmalardan birinin sloganı "organik bir yaşam biçimidir". Orijinal fiyatının 300, 400 katını vermek gibi bir yaşam biçimi olamaz. Bu mağduriyetin giderilmesi için ne yapılmalı? Tüktetici haklarını aradım çözüm yok. Gümrük ve Ticaret bakanlığını aradım. Çözüm yok.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.