24.12.2010

2010 Favorileri {Saç Bakımı}

Saç bakım ürünlerinde kullandığım çok fazla ürün yok aslında. Genel olarak saçlarıyla çok meşgul olmayan biriyim, maşallah doğuştan şanslıyım saç konusunda ama yine de tüm sene boyunca kullandığım favori saç ürünlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Sizlerden de 2010 saç favorilerinizi bekliyorum. Özellikle dalgalı saçı olanlar, hangi ürünleri kullanıyorsunuz, hangilerinden memnunsunuz, tavsiyelerinizi bekliyorum!

Taft Styling Sert Jöle

2010 Favorileri

Benim saçımı genelde kullandığım iki metod vardır. Ya kendi dalgalarıyla açık olarak hiç toka takmadan kullanırım veya ön tepe kısmını geriye doğru firketeler (kabartmadan) arkasını açık bırakırım veya arkadan da toplarım. İşte bu ön kısmı geriye doğru tokaladığımda antenlerim çıkmasın diye jöle kullanırım mutlaka. Yıllardır kullandığım jöle de bu, benim için bir klasik.

The Body Shop Poppy Seed Oil Reviving Mask

2010 Favorileri
Bu saç maskesi sanırım discontinued oldu ama emin değilim. Saçlara çok güzel bakım yapıyor çok sevdim ama benimki bitmek üzere. Body Shop yeni seriler çıkarmış, artık ondan alacağım olmazsa yerine.

John Frieda Luxurious Volume Thickening Shampoo

Bu şampuanla 2010 başında tanıştım. İlk kullandığım zamanlarda o kadar hoşuma gitmemişti ama giderek alıştım ve çok sevdim. Düzenli kullanınca, hele hele aşağıda yazdığım spreyiyle beraber kullanınca iyi sonuç veriyor.

John Frieda Luxurious Volume Blow Dry Lotion

İşte bu benim için 2010’un olmazsa olmaz saç ürünü. Arkadaş böyle güzel bir sprey görmedim ben. Saç nemliyken sık, doğal kurumaya bırak, adeta Fahriye Evcen saçları. Saç nemliyken sık, saçı tersten kurut, rock star saçları. Saç topluyken sık, doğal haline bırak, topuzun bozulmasın. Böyle mucize bir ürün yok. Bayılıyorum bu spreye. Dalgalı saçları doğal kullanmayı sevenle için enfes bir çözüm.


2010 Favorileri

Kerastase MASQUE UV DÉFENSE ACTIVE

2010 Favorileri

Kerastase saç ürünleri gerçekten muhteşem ancak inanılmaz pahalılar. Açıkçası paraya kıyıp alamıyorum çoğu ürününü. Bu bakım ürününü bir arkadaşım hediye etti, sonra hatırladım yıllar evvel bir kez daha kullanmıştım bunu. Olayı, güneşe maruz kalmış saçları toparlayıp, çeki düzen verip yumuşatmasında. Temiz ve nemli saça uygulanıyor. Düzenli kullanımda yazın denizden çatal çatal olmuş saçlara çok iyi geliyor.

John Friede Frizz Ease Daily Conditioner

2010 Favorileri

Bu da bu yıl çoğunlukla kullandığım saç kremim. Özel bir numarası yok ama memnunum.

Elseve Color Vive Sıvı Saç Bakım Kremi

2010 Favorileri

Bu krem bana hediye gelen bir üründü ancak sonradan arayıp bulup aldım tekrar. Özellikle saçın sık yıkandığı dönemlerde uçları çok kurur çatallaşır ya, işte bunu sadece zaman zaman saç uçlarıma sürüyorum, bütün o çatallığı alıyor, nemlendiriyor.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Tigi S Factor serum'u banyodan sonra havluyla islakligi alınmış nemli saçlarıma sürüyorum.
Kokusu süper! Ama saçıma verdiği nem inanılmaz, pamuk gibi oluyor. Sürdükten sonra kalın Telli bir fircayla tarıyorum. Fön mak. kurutuyorum.
Bu arada belirteyim saclarım röfleli dolayısıyla bu üründen çook memnunum.

Ayrıca, Toni&Guy ürünlerinden hiç memnun kalmadım.

admin dedi ki...

Kitapçı, teşekkürler yorum için. Toni & Guy'ı merak ediyordum ben de, şu yorumundan sonra vazgeçtim direk.

hevesli bardak dedi ki...

seyrek, hacimsiz, elektriklenen, ince telli saçlarım var. işte bu elektriklenmeyi, en azından tepemdeki saçların doğal, kabarmadan şöyle dökümlü durmasını sağlamak için tresan saç toniği adlı möhteşem ürünü kullanıyorum. ambalajı pek pratik değil, o yüzden fısfıslı bi şişeye doldurup nemli saçlarımın diplerine uyguluyorum. çok da işime yarıyor, şekillendiriciler gibi de dökmüyor (aynı zamanda çok da dökülürler). onun dışında saçlarım dalgalı ama az olduğu için ne yapsam olmuyor.

admin dedi ki...

hevesli, bahsettigin tresan ürünü merak ettim valla. doğal olması çok büyük bir +. ben de bazen sapıtıyorum onu kullan bunu kullan, az'dan şaşmamak gerek aslında.

Unknown dedi ki...

Benim saçlarımda dalgalı ve hacimli.Verdiğim şekle göre kıvır kıvır bile yapabiliyorum. Tabi uygun ürünü kullanırsam. Bir arkadaşımın hediyesiyle L'oreal Studio Mineral FX Invisi'Jöle kullanmaya başladım. Çok memnun kaldım.Tavsiye ederim. Bende John Frieda'nın spreyini deneyeceğim en kısa zamanda :)

Esra

admin dedi ki...

teşekkür ederim tavsiyeler için esra, sevgiler..

caramel macchiato dedi ki...

senden gorup john frieda volume sampuanini aldim ama daha deneyemedim.. bak en kisa surede dry lotion da almali :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.