3.11.2010

MAC Pro LongWear Workshop

ekip

MAC Pro LongWear Workshop Etkinliğine Katıldım!

İzninizle kocaman bir YAAAY hareketi yapmak istiyordum. Uzun zamandır biz blogger'ların en çok istediği şey, M.A.C. ile bir araya gelebilmekti, sonunda bu isteğimiz MAC'in düzenlediği enfes bir fondöten etkinliği ile gerçekleşti!

Bu etkinliğin düzenlenmesi için uğraşan MAC Communication Manager Çağla Hanım'a en başta olmak üzere; bıkmadan, sıkılmadan sorularımızı cevaplayım, bizle tek tek ilgilenen MAC ailesi MUA'larına ve bu etkinliğe katılmamı sağlayanlara tek tek teşekkür ediyorum.

MAC Akmerkez mağazasına kocaman bir kız grubu olarak girdiğimizde bizi MAC ekibi karşıladı ve bizim için hazırlanan kurabiyeleri lüpletip herşeyi dinlemek için yerimizi aldık. Tabi bu sırada MC'nin gözleri fırçalarda kaldı! : )


macikramlar

macikramlar

Dinlemek için hazır olduğumuzda, M.A.C events team üyesi Berk Bey sunumunda, Zeynep MUA modelliğinde ve dünya şekeri diğer MUA'ların yardımları ve inanılmaz sempatik Rıfat MUA'nın yer yer gösterimleriyle:) eğlenceli bir mini eğitime başladık. Mert MUA'ya da, ismini şu an hatırlayamadığım ama fıstık gibi olan uzun saçlı diğer MUA'ya da ayrıca teşekkür ediyorum :)

Eğitimimize öncelikle cildimizi nasıl makyaja hazırlamamız gerektiği, primer kullanımı, nemlendirme, göz çevresi nemlendirmesi, dudak nemlendirmesi ile ilgili konularla başladık.

Daha sonra, fondöten nasıl sürülür, fondöten fırçası, yüz kontürleme ve gölgeleme nasıl yapılır, allık nasıl sürülür gibi sorularımıza cevap bulduk. MC üşenmedi, bu anlatımların büyük bir kısmını sizin için görüntüledi. Süre çok uzun olduğundan görüntü kalitesi pek iyi değil, aramızda ben dahil anonim kalmak isteyenler olduğu için de videolar biraz MC sansüründen geçti ama önemli olan dinlemek değil mi :)

MAC Workshop Videoları

Her iki videoda da aralarda benim cirlak sesimi, sagla solla konusmami duyabilirsiniz ama profesyonel olmayan ekipmanla ancak bu kadar oluyor valla :)

Ilk videoda Berk Bey sunumuyla yüzü makyaja hazırlama kısmı var. Bu video altı dakika, buyrunuz efenim:



Bu ikinci videoda da cilt hazirliklari devamı, fondoten rengi nasil secilir, yuz golgeleme nasil yapilir gibi sorulariniza cevap bulacaksiniz. Bu videonun suresi de yirmi alti dakika.



Video izlerken net göremeyenler için biraz da fotoğraf ekleyeceğim. Berk, enfes tişörtü (bunlardan bir tane de ben istiyorum valla!) ile iş başında:

berkisbasinda

Rıfat gölgeleme alanını gösterirken:) Bu arada Rıfat'ın enfes bir blogu var, bir bakın derim.

rifat

Benim uygulamamda, yağlı cildimde kalıcılık istediğimden MAC Pro LongWear fondoten kullanıldı. Kullanılan diğer ürünler de şunlar oldu:

benimuygulamam

Skin Refined Zone gerçekten favorim oldu, siyah noktalar ve gözeneklerde çok iyi sonuç veriyor ancak Akmerkez ve Taksim mağazalarında kalmadığı için alamadım ühühü

Ama, eve muhteşem bir MAC hediyesi ile döndüm:

hediye

Ben de boş durmadım, şunları da yanıma kattım:

haul

Bir kez daha öğrendim ki saçma bir cildim var. Göz çevrem NW25 iken yüzüm NC25. Burada bir kez daha iyi ki MAC var diyoruz çünkü renk seçenekler çok fazla!

MAC WorkShop etkinliğinde çektiğim tüm fotoğrafları görmek için Facebook albümüme bakabilirsiniz.

Keyifli haftalar!

I ♥ MAC

27 yorum:

kara kitap dedi ki...

ayy ben bunu görünce dün akşamki rüyam aklıma geldi,unutmuştum.rüyamda mac'den koca bir paket gelmiş bir açıyorum bir sürü fırça ve büyük bir far paleti çıkıyor içinden.fırçalar çok çok güzeldi.bak aklıma geldi. :))

Unknown dedi ki...

ne diyim canım benim, Allah senden razı olsun şu mac yüzü görmemiş izmirli garibanların ayağına bu videoyu getirmekle büyük sevaba girdin.tüm aldıklarını da güle güle kullan

Unknown dedi ki...

Paylaşımın için çok teşekkürler bu aralar ten makyajı öncesi ne yapmam gerektiği konusunda kafam karışmış durumda :)
senden ricam ilk videoda, makyaj altına uygulanan ürünlerin isimlerini tek tek yazabilir misin ben uğultudan anlayamadım :S

mughetto dedi ki...

Dün Taksim Mac te Mert Mua ya ruj sürdürdüm,hastasıyız :))

Adsız dedi ki...

izmir e açılacak mac le ilgili bilginiz var mı..herhangi bi duyum aldınız mı.. diğer bloglarda 15 kasım diyolar..alsancak ta gloria jean's in karşısına..o gün de bi etkinlik falan olur mu acaba..sabırsızlıkla beklioruz artık ya..

Unknown dedi ki...

Seni direk geçiyorum ıraz cezalısınnn :)
Post süper olmuş ellerine sağlık .. Berk gene kendini konuşturmuş haşin MUA :)

chunlibeauty dedi ki...

:) bende çok sevdim keyifle izledim arada bir bıcır bıcır seslerinizi de duydum çok hoşuma gitti :) Hem eğlenmişsiniz hem teknik bilgiler almışsınız kıskandım şimdi :P

aysse dedi ki...

çok eğlenceli ve eğitici olmuş föndeteni denemek şart oldu :)

#longing# dedi ki...

süper yaaa çok eğlenceli gözüküyor burdan insanın blogger olası ve mac'i katıp katıştırası gelior en azından bnm içimden öle gelio ;) paylaşımın için çok teşekkürler MC..sevgiler..

Tannesi dedi ki...

Hayatımın bundan sonraki kısmında, "nemlendirici kullanmayan var mı?" sorusunu duymak istemiyorum!!! İlk videoyu izlerken bile tüylerim diken diken oldu. Ders çok zevkliydi de; uzun bir zamandır böyle azarlanmadıydım toplum içerisinde. Cık cık cık! :/

Videolar çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık. Hem görünüyoruz, hem görünmüyoruz. :)) Süper olmuş. :) Hem hatıra gibi de aynı zamanda. :)

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

Daha once Mac ten 90 dakikalik bir egitim almistim. Cok keyifliydi. Ama kurabiyeler falan, sizin katiliminiz daha bi guzel gecmis:))

Adsız dedi ki...

ne güzel eğlenmişsiniz öğrenmişsiniz canım ya :) paylaştığın için teşekkürler

Adsız dedi ki...

Video olayı çok yararlı olmuş. :)
Ellerinize sağlık. :)

admin dedi ki...

karakitap, hayırdır inşallah daha güzel paketlerin gelecek demek ki :)

ilknur, çok teşekkür ederim canım, gelince hep beraber gezeriz :)

missionbeauty, cilt temizlendikten sonra mac fix sıkıldı. ardından mac prepprime brighetening serum, sonra studio moisture fix, ardından fast response göz kremi, en üste de spf li prepprime face sürüldü. ondan sonra da fondöten ve kapatıcı pudra vs :)

mughetto, kesinlikle, çok tatlı!

adsız, istanbulda bu konuyu konuştuk. o dükkan olacak evet ancak 15 kasıma hazırlıklar yetişmemiş, aralık'a sarkmış bilgine.

shewolf, geçme canım yahu ayrıca bir blogger meetup yapar güzelce toplaşırız. ben bu workshoptan sonra kızlarla bile oturamadım zaten :/ 2 gunlugune gelince tepetaklak oldum :S

chunli, heheh cırlak sesimi de duydun mu :P

aysse, fondötene önyargıyla yaklaşmıştım ama gerçekten muhteşem.

longing, rica ederim, çok teşekkürler yorumun için.

tannesi'cim, hihi tarzları biraz öyle bana da 1e 1 uygulamada bazı uyarılar geldi :))) evet sansürledim hepimizi :)

hint kumaşı, mac eğitimlerinin hepsi güzel! kurabiyeli olunca daha güzel! :)))))

ruhan'cım çok teşekkür ederim canım yorumun için.

mor kelebek, rica ederim beğenmene sevindim canım.

Esra E. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esra E. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esra E. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
buket dedi ki...

mc senn bizim biricik kozmetik gurumuzsun videolar bomba olmuş:))

admin dedi ki...

Esra, yorumunu okudum ve şok oldum. İkinci kısmında açıklama yapmışsın ama ben çok kırıldım, yazdığın ilk kısım daha gurur kırıcı olamazdı gerçekten.

Başka birisi bu yorumu yapsa zerre kadar umrumda olmazdı, cevap bile vermezdim, ancak sen bu bloga ilk başladığım zamanlardan diyaloğum olan, gıyabında tanıdığım ve saydığım bir kızsın ve gerçekten şaşkınım. Kendimi kilolu olmaktan dolayı suçlanmış hissettim bu yorumunla. Sanki ilk yorumunu başka birisi yazmış gibi, gözlerime inanamadım.

Birincisi benim bu blogda saklanma sebebim fazla kilolarım değil, öyle olsaydı blogger toplantılarına gitmezdim. Yaptığım iş ve özel hayatım itibariyle internet kimliğimi gizli tutmam gerekiyor maalesef, her blogu açanın benim MC olduğumu bilmesini istemiyorum, vakt-i zamanında kişisel blogumda özel bilgiler paylaşmamdan dolayı böyle bir tercihim var.

Şişmanlık meselesine gelince, ben fazla kilolu bir kadınım evet, zamanında ben de inceciktim ama ne diyeyim Allah insanın sağlığını bozmasın. Bugün vücudumdaki kilolar maalesef zamanında sayesinde kanser yendiğim ilaçlar yüzünden. Şu an yeniden sağlıklı, mutlu ve fazla kilolu olmayı hasta olmaya tercih ediyorum. Verebilmek için de elimden geleni yapıyorum yine de ama kendimi bu halimle seviyor ve güzel buluyorum, mutlu bir hayatım var, bir iddiam da yok.

Çok kırıldım, ne diyeyim allah sizlere benim yaşadıklarımı yaşatmasın, allah sağlığınızı bozmasın.

Esra E. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
LensMakyaj Blog dedi ki...

Video için çok teşekkürler.

Benim bu tür etkinliklerden haberim olmuyor. Olsa bile işimden dolayı gidemem zaten. O bakımdan çok yararlı oldu benim için. :)

Adsız dedi ki...

cnm aldığın fondöten fiyatı kaç para ayıptır sorması:) bu günlerde fondöten alcam karşılaştırma yapıyorum teş.

Hacer Sayıner dedi ki...

Aaa Iraz ve Esra kızlar yapmayın lütfen. Iraz'cım Esra'nın ilk mesajını okuyamadığım için sağlıklı yorum yapamayabilirim ama anladığım kadarı ile açıklama gereği duyuyorum.

Ben, Fulya ve Esra, bunun yanında benim arkadaşlarım arasında bir konuşma geçti. Ayrıntıları yüzyüze görüştüğümüzde aktarırım. Esra sanki sen de bu konuşmayı biliyorsun gibi sana aktarınca birbirinizi yanlış anlamışsınız. Aslında ortada bir şey yokken kırmışsınız birbirinizi. Çok üzüldüm inanın. En kısa sürede bu kırgınlığı gidermek ümidiyle. İkinizi de seviyorum <3

Adsız dedi ki...

cok eglenceli olmustur eminim :) ilk videonun en basinda kizin yüzüne sIktigi sey ne?

admin dedi ki...

@fulya, mac fix+'ı diyorsun sanirim :)

Unknown dedi ki...

Antalya'daki m.a.c birdaha aslagitmem okadar ilgisiz ve gerginlerki canımı sıktılar resmen alacaklarımı almadan biran once çıkmak istedim oradan bence onları birileri uyarmalı sevgiler

garip garip işler dedi ki...

cildimizin nc bilmem kaç olduğunu nasıl öğreniyoruz?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.