26.10.2010

Hassas Gözlüler İçin Kozmetikler

Hassas Gozluler Icin Kozmetikler
Hassas gözlerden muzdarip okurlarım bu yazıyı bir referans noktası olarak bloga koymamı rica etti. Kızlar ben öyle hassas gözlü bir insan değilim ama bu konudan muzdarip arkadaşlar için burayı bir rehber yapmak istiyorum.

Hassas gözlere sahipseniz, aradığınız, alerji yapmayan ürünleri deneme yanılmayla buluyorsanız deneyimlerinizi paylaşın! Alerji yapmayan göz makyaj temizleyici, sulandırmayan göz kalemi, kaşındırmayan rimel, artık gözlerle ilgili hangi kozmetiği deneyip memnun kaldıysanız bizle paylaşır mısınız yorum formundan?

Teşekkür ederim!

35 yorum:

Kalem-i Fâni dedi ki...

hassas göz mü dedi biri:))evet burdaaa malsef:))özellikle göz kenarlarım aşırı kuru ve hassas,hemen sulanıyor,hemen kızarıyor,pul pul dökülüyor...ben de tahmin edileceği üzere çok şey denedim,makyaj malzemelrinde de çok denedim çok yanıldım henüz mükemmele ulaşmış değilim ama şöyle bir yol buldum,hassasiyeti alması için sabahları tüm yüzümü gül suyuyla siliyorum,gözlerime de hafifçe dokunduruyorum pamukla ardından da buğday tohumu yağı (body shop'tan almıştım)damlatıyorum makyajdan yarım saat kadar önce şimdilik iyi gidiyor daha 1 ay oldu deneyeli 3 ay kadar sabredeceğim bakalım:)

ÇiğdeM dedi ki...

Ben de alerjik ve hassas bir cilde sahibim. Yağsız ve alkolsüz ürünler kullanmaya çalışıyorum. Özellikle Yves Rocher ve Body Shop'un ürünleri genellikle bu tanıma uyar. dipnotun dediği gibi gül suyu da işe yarıyor (ben zaten başka tonik kullanamıyorum maalesef). Ama özellikle alerji için şunu söyleyebilirim ki hangi ürünün alerji yapacağını önceden kestirmek çok zor. Çok güvenerek aldığınız bir ürün de alerji ve hassasiyet yapabilir. O nedenle önce deneme boyu ürünler almaya dikkat ediyorum ben. Bu uygulamamda bugüne kadar şişe şişe parfüm, tüpler dolusu kremin de çöpe gitmesinin de büyük etkisi var tabii :))

Oya Yoga dedi ki...

Bu tam aradığım şey :) Gözlerimin hemen hemen her şeye alerjisi var kendimi bildim bileli ve aldığım göz makyaj ürünleri direk başkasına veriliyor kullanılmıyor tarafımdan. ciddi göz sorunları ve hatta kirpik kökü alerjileri yaşıyorum. Örneğin bazı markaların mascara'larını falan kullanamıyorum. Kullanabildiklerimi yazayım:

Clarins(hassas gözler için en severek kullandığım mascara)
Maxfactor
Loreal

Göz makyaj temizleyicisi için neutrogena çok iyi bir ürün, yves rocher temizleyici de hassas gözlere iyi geliyor, lancome bi facil de gayet iyi idare ediyor ama waterproof makyaj konusunda randıman alamadım, onun için de cleansing oil beni kurtardı. sephora'nın cleansing oil'i de alerji yapmadı.

kalemler konusunda, max factor, yves rocher, inglot gayet aleji yapmıyor.

Açıkçası elim kolum bağlı hep aynı ürünleri alıp duruyorum ama değişik ürünler denemek istiyorum. Çok fazla farım da yok, aldığım farlar genelde alerji kaşıntı ve gözde buğulanma yapıyor.Ama flormar terracota ürünleri(3'lü olanlar) seve seve kullandığım ürünler. Birkaç rengini aldım ve hiç alerji yaşamadım.

Özellikle far konusunda hassas gözlülerin tavsiyelerine mutlu olurum.

Bu arada ablam evlenirken MAC ürünleri ile yüzüme makyaj yapılmıştı ve tüm gece makyajın kalmasının yanında, zerre alerji yaşamadım. Ama takma kirpik mahvetti beni. Daha doğrusu onu yapıştırdıkları madde iyi gelmedi, bir daha asla kullanmam sanırım :)

Göz altı kapatıcısı konusunda ucuz markalar da kötü geliyor, lancome kapatıcı gayet iyi benim için.

Oya Yoga dedi ki...

Gül suyu bana da iyi geliyor, ama tonik için yves rocher'in hassas ciltliler için alkolsüz tonikleri var. Yves rocher hassas cilt ürünleri kremleri gayet başarılı.

Göz kremlerinden de çok çekmişimdir. Clinique göz kremi kullanamıyorum mesela. 100lerce ürün denedim hiçbirini kullanamadım krem olarak gözüme, direk çöp. C vitaminli kremler direk alerji yapıyor, çöp. Dermologica iyi geliyor.

Oya Yoga dedi ki...

mavala kirpik çoğaltıcı ürün de göze çok kötü alerji yaptı, kirpik diplerimde bezeler oluştu doktor temizledi falan, aman diyim.

monika dedi ki...

gözlerim baya alerjik benim, hatta dönem dönem şişer, o şişkinliğin iltihaptan dolayı olduğunu söylemişti doktor. bu durumda kozmetik kullanımını (doğal, mineral, hypoalerjik ne olursa olsun) kesmeniz gerekiyor, yoksa bu kozmetik ürünlerinize de iltihabınızdan bulaştırmış oluyorsunuz, iltihaplıyken kullanmış olduğunuz kozmetiğiniz varsa da mutlaka çöpe gitmeli. rimellerinize de acımayın, 4-6 ayda bir çöpün dibini boylamalılar bitmedilerse bile. fırçalar sürekli yıkanmalı. kozmetiklerinizi seçerken de talk içermeyenlerinden seçmeli, özellikle farlarda. bazen mika da alerji yapabiliyor, mineral makyajların bile %99'unda kullanılan bir madde bu. mikasız bazı farlar bulmanız mümkün yine de ama uzun bir araştırma gerektiriyor onları bulabilmek. ben mika içeren mineral makyaj kullanıyorum, çok bir sorunum yok ama gözlerim hala çok hassas ve dönem dönem ilthaplanmalar devam ediyor, yine de elimden geleni yapıyorum.

xo dedi ki...

garnier'in hassas gözler için suya dayanıklı makyajı da temizleyen göz makyaj temizleyicisini tek geçiyorum. gözlerimde hiç bir rahatsızlık yaratmadığı gibi inglotun gel eyelinerlarını dahi çıkarabiliyor çok zorlanmadan. kaç tane temizleyici denedim, böylesini görmedim. :)

Adsız dedi ki...

Benim bahar alerjim oluyor. Bahar gelince normal zamanda kullanabildiğim ürünlerin hiçbirini kullanamıyoum. Gözüme de bahar aylarında makyaj yapamıyorum. Sadece Givenchy'nin kajal göz kalemini sürebiliyorum. Neutrogena'nın göz makyajı temizleyicisini kullanabiliyorum. Tek tavsiyem, bir ürünün büyük boyunu almadan önce mutlaka deneme boyunu edinin ve alerji yapmazsa tam boyunu alın. Yoksa paranızı ömür billah kullanamayacağınız şeylere harcamış olursunuz.

kuzunun annesi dedi ki...

Lancome bi-facil göz temizleyici

Mete dedi ki...

Aslında ürün kadar içeriği de önemli. O yüzden satın aldığınız ürünlerin Dermatolojik olarak içeriğini kontrol ederek almanız faydalı olabilir.Ayrıca her insanın göstereceği alerjik reaksiyon üründen ürüne değişebilir.
Yapılan makyaj kadar temizleme işlemide göz için sıkıntılı olabilir.
Eye make-up cleaner içeriği ile ilgili güzel bir yazı, okumak için aşağıya tıklayın.
http://www.essortment.com/lifestyle/cosmeticsreview_sjel.htm
İsterseniz hypoallergenic ALMAY ürünlerini tercih edebilirsiniz.
http://www.twenga.co.uk/dir-Health-Beauty,Makeup,Eyeshadow-8351

Adsız dedi ki...

ne muhteşem bi yazı dizisi böyle.....harikasınız gercekten...benim de yüzüm ve gözlerim hem kuruya yakın, hem hassas hem de cildim ve gözlerim çok alerjik....şöylekii; yüzüme sürdüğüm nemlendiricinin buharından bile gözlerim kızarıyo ,sulanıyo,yanıyo.....ne yapıcagımı bilemez durumdayım.gözümün içine hiç bi kalem bulamıyorum...şöyle sürünce yakmıyan bi kalem varmı bildiğiniz?yüzüme organik ürünler kullanıyorum....logona hassas ciltler için temizleyiciden memnun kaldım....clinique göz kremi almıştım öylece durup duruyo, sürünce öyle yakıyoki kullanamıyorum...avondan aldıgım solutüons max mousturize göz kremi şaşırtıcı şekilde yakmıyo ve vadettiği gibi iyi nemlendiriyo.tüm rimellerle sorunum var....hepsi de sürer sürmez yanma yapıyo....allık ve fondöten de de mineral makyaj malzemeleri kullanıyorum....nisbeten rahatım.birde cliniğin even better fondöteni var.....ben hayatımda böyle fondöten görmedim arkadaşlar....mutlaka denemelisiniz.... o kadar fondöten denedim....marka marka çeşit çeşit.... ama böylesini görmedim....bu arada lekelere ve cilt sorunlarına da iyi geliyor...renk bozukluklarını zamanlar tedavi ediyor ki tecrübeyle sabittir..... buldugum yegane ürünlerden biri de bu...2 tane stogum var şimdiden...çok ince yapılı olmasına ragmen çok da kapatıcı,hem çok doğal duruyor, hem acayip aydınlatıyor, hem cilt lekelerini tedavi edici özelliği var, hem kokusuz,gercekten mükemmel bi fondöten arkadaşlar....yabancı forumlarda da cok övülüyor şu sıralarda....ünlülerin de yeni ve son keşiflerinden.... gercekten dokusu cok farklı...deneyin göreceksiniz...ne cok yazmışım... bikaç şey daha yazıcam,gülsuyu bana iyi gelmedi onun buharı da gözümü yakıyo.....aslında buhar demek istemedim ama tarif edebilecek kelimeyi bulamadım..siz anlamışsınızdır onu....rimelde santenin organiğini aldım fakat dökülme yaptı,living natureninkini denicem güzel oldugunu söylemişti başka bi alerjik yapılı arkdaşım....ve birde bepanthol losyon f de alerjik vücuduma iyi gelen ürünler arasında.ben bazen yüzüme de kullanıyorum zira zaten kullanılabilir f yazdıgı için(face).işte böyle sevgili arkadaşlarım... birazcık faydam dokunabilirse ne mutlu bana....yalnız bana gözü yakmayan açık mavi tonlarda bi göz kalemi önerebilirseniz cok mutlu olucam.sevgilerimle...(G.)

Oya Yoga dedi ki...

Bahar dönemi zaten normalde var olan alerjilerim onbin kat artar, hele o lanet polenler. Geçen bahar marttan itibaren gözlerimi ölümüne kaşıyarak uyanıyordum, resmen yerinden çıkaracakmış gibi kaşıyordum uykumda. Doğru doktora gidip alerji ilaçlarına başladım, her yıl tekrarlayan bir durum bu, o ilaçları kullanırken zaten kozmetik kullanmak çok anlamsız. Alerji ilacı bitip göz şişliği inince(davul gibi şişer kızarır kısılır morarır) makyaja ufaktan başlayabilirim ama hassasiyet had safhada oluyor.

Ürünlerin deneme boyutunu istiyorum ama çok bulamıyorum, nerden temin ediyorsunuz?

hersheyler dedi ki...

ıraz harikasın:)
ben hamilelikle özellikle kabus yaşamaya başladım göz çevremde aşırı kuruluk oldu zaten oldukça hassas sıvı formda hiç bir göz temizleyicisi kullanamıyorum özellikle sephoranın göz temizleyicisi asit sürmüşüm etkisi yapmıştı bir kere yüzümde de kullandığım lancome galateis clarte iyi geliyor bobbi brown workshopunda bb ürünlerine de tepki vermedi bir de göz çevrem için bb eye balmdan aşırı memnun kaldım hem kuruluğu önledi hem morluklarımı azalttı hem de alerji yapmadı gündüzde h2o+ Eye Oasis Moisture Replenishing Treatment kullanıyorum alerji yapmadı ancak tek başına kullanımla benim gözlerimi yeteri kadar nemlendirmedi gece ve gündüz bu 2ürünü kullanmam gerekli
nars, mac, urban decay ve stila farlar alerji yapmıyor ayrıca bende mac'in powerpoint kalemlerini ve ud'nin glide on kalemlerini sulanma yapmadan uygulayabiliyorum

iset dedi ki...

ben de hassas gözlere sahibim, ayrıca da lens kullanıyorum. birçok markanın göz kalemleri gözlerimi kaşındırıyor ve kızarmasına sebep oluyor. elimle sürekli gözümü ovuşturduğum için de kısa sürede göz kaleminden eser kalmıyor.
bir süre önce Deborah isimli bir markayı keşfettim. Watsons'da standı bulunmakta. Göz kalemleri gözümü kaşındırmadığı gibi kalıcılık olarak da çok iyi. Bendeki kalemin adı: 24 ore matita occhi tenuta estrema olarak geçiyor. http://www.dooyoo.it/make-up/deborah-matita-occhi-tenuta-estrema-24-ore/

Bu markanın rimelini de aldım.(Deborah Volume Sprint Mascara) Rimelin en güzel özelliği kirpikleri sertleştirmeden biraz dolgun ve uzun göstermesi.Aşırı bir fark yaratmıyor ancak benim gibi abartıdan kaçanların ihtiyacını oldukça iyi karşılıyor. http://www.deborahmilano.com/web/product.php?id=21

göz makyaj temizleyicisi olarak da Lancome Bi facil oldukça iyi. ancak fiyat olarak daha ucuz bi alternatif de Diadermine hassas göz makyaj temizleyicisi olabilir. üzerlerinde de lens kullananlar için uygundur yazıyor. çok yağlı olmadığı için göz çevresinde sivilcelenme de yapmıyor. Bunun tester şeklinde küçük boyları da var. Onlardan alınıp denenebilir.

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

Sayfamda sana ait bir blog ödülü var yayınlar mısın :)

Oya Yoga dedi ki...

Yalnız değilmişim, normalde millet her şeyi kullanıyor 5-10 tl'lik kalemlerle güzel makyaj yapıyor, ama benim gözüm en pahalı ürünü istiyor hep. onda bile sakatlık çıkarabiliyor.

cfusun dedi ki...

Bioderma sensibio göz ve yüz temizleyici harika bi ürün alkol yok,paraben yok!

Eczacımın tavs. almıştım.Verdiğim paraya değdi yani:))
Far konusunda aradığımı bulamadım daha en iyi markalarıda alsam kızarıyor,buğulanıyor.Renkli gözlerin sorunlu oluyor sanırım:)Far konusunda tavs. bekliyorum.

Oya Yoga dedi ki...

Ben de renkli gözlüyüm. Ama tabii bazen keşke gözlerim renksiz olsa da bu kadar sorunlu olmasa diye dilemiyorum değil. Göz altlarım da azıcık uykusuz kalsam şişer kızarır morarır.

MAC farlar iyiydi onlara bak istersen cfusun. Biraz tuzlu ürünler genelde iyi gelebiliyor. Ucuz ürünler de mahvediyor.

cliniczede dedi ki...

dior;un iki fazli olani guzel

MeraklıSincap dedi ki...

Benim de gözlerim ve cildim çok hassas herşeye tepki veriyor, göz makyajını unutalı çok oldu maalesef, arada eyeliner ve rimel sadece onu da la roche posey in toleransı düşük ciltler için göz ve yüz makyaj temizleyicisi ile temizliyorum, yanmada kurutma da yaşamadım, doktor tavsiyesi ile almıştım kaç şişe bitirdim bilmiyorum...

Oya Yoga dedi ki...

bugün gözüme sadece krem, göz altı kapatıcısı sürdüm.

bir de göz altıma kalem ve göz kapağıma her zaman kullandığım farı sürdüm. kalemi yves rocher'den almıştım, farı flormar'dan. şu an gözlerim neden puslandı ve neye alerji yaptı bilmiyorum ama sinir bozucu. her zaman kullanılan ürün birden nasıl puslandırma yapabilir anlamıyorum ya :(

MeraklıSincap La Roche Posey'i nerden temin ediyorsun, eczaneden mi?

admin dedi ki...

Kızlar süpersiniz harika bir referans noktası oldu burası, emeğinize sağlık.

Oya Yoga dedi ki...

Senin süperliğin o asıl :) Bana çok iyi geldi burası alerjik gözlü biri olarak.

ezgikoc dedi ki...

Benim gözlerim de far ve kalemden çok etkileniyor. Flormar eyeliner lar dayanılmaz bir şekilde gözümü yakmıştı, kapatıcı, far vb üzerine ancak uygulayabiliyorum. Far olarak Inglot ve Body Shop'tan memnunum ancak body shop farların biraz şeffaf olduğunu söylemeliyim.

Şimdiye kadar temizleyici olarak en çok Estee Lauder göz ve yüz temizleyicisinden memnun kaldım.

Göz çevresi için shiseido veya body shop e vitaminli göz kremi ihtiyacımı karşılıyor. Göz çevresinin nemli olması tahrişi önemli ölçüde azaltıyor.

a_y_s_e dedi ki...

temizleyici icin Lancome BiFacil uzerine tanimiyorum, rimel olarak da Dior Show gayet basarili.

iset dedi ki...

Hazır gözden bahsetmişken, gözlük kullananlar için de ufak bi önerim olacak. Biliyorsunuz gözlük burun kenarlarında iz yapabiliyor ve sürekli gözlük kullanıyorsanız bu iz belli bir süre sonra tamamen kalıcı hale geliyor. Bunu önlemek için Dr. Baumann'ın bir kremi/serumu var. Uyguladığınız anda cildi düzeltiyor, ayrıca burun kenarlarındaki kılcal damar çatlaklarının oluşturduğu kızarıklıkları da düzeltiyor. Tam hatırlamıyorum ama at kestanesi serumu olması lazım adının.

MeraklıSincap dedi ki...

Ben zaten bu blogda kayboluyorum, sadece bu başlık değil hepsi çok süper,

Beatlefan, ben eczaneden alıyorum ama strawberryde de satışı var, geçen gün baktım benim kullandığım ürünleri yok maalesef.

Oya Yoga dedi ki...

Ben lasik geçirmiştim, göz kusurum vardı, neyse lasik'ten sonra gözler düzeldi ama alerjiler arttı :) Gerçi hep alerjiktim ama ameliyat sonrası baya bir kaşıntı yanma batma arttı ve eski malzemeleri kullanamamaya başladım :(

Adsız dedi ki...

Merhaba
gözleri hassas olup siyah sürme kullanamayanlara tek önerim mac blac ebony khol pencil olacak
lancome dior clinique vs vs hepsi gözümü acıtırken bir tek mac in "BU " kalemini göz içine de uygulayabiliyorum
zaten aldıgınız bir kalemin göz ici icin uygun oldugunu üzerindeki khol ibaresi belli eder.
her kalem göz icine sürülmez,eyeliner yani dıstan kullanın için üretilmiş olabilir
givenchy nin magic kajalını da hafta ici alacagım bakalım o nasılmıs..

Adsız dedi ki...

cliniquede hiç kaşıntı sorunu yaşamadım sadece çok zor çıktıgı şşn tahriş yaptım oda akyaj temizleyicimdeç.ismit sürmesi var toz seklinde üstüne sürülmüyor aama kaşıntı yapmadı..şimdi yves rocher kullanıyorum denicem bakalım..cecile inin parmetlashes dı sanırım rimelide çok hisis kokusu ağırlıgı yok aleji yapmadı.

Adsız dedi ki...

Merhaba çok güzel bir başlık olmuş,maalesef benim de gözlerim ve cildim alerjik,özellikle de gözlerim,işe giderken göz makyajı yapamıyorum,doktor haftasonları açık havaya çıktığım zaman makyaj yapmamı tavsiye etti,çünkü göz alerjisini oksijensiz ortamlar çok tetikliyormuş.Benim de bazı tavsiyelerim olacak:Göz makyajı temizleyicisi olarak kesinlikle Maybelline Hassas Gözler için olan temizleyicisini tavsiye ederim,şu ana kadar ne kullandıysam tahriş etti ama bu süper bir ürün,gözlerimi yakmak bir yana oldukça rahatlatıyor.Far konusunda da en memnun kaldığım TBS'nin farları oldu,aslında pigmentasyonları çok kötü bence ve topaklanma da yapıyorlar ama alerji kesinlikle yapmıyor,göz kapağınızda olduğunu bile unutuyorsunuz.Göz kremi olarak da Durance Antik Güller'den çok memnun kaldım.

Nurgül B. dedi ki...

merhaba.. ne zamandır aradığım bir başlık.. malesef sizler gibi aynıu sorunu bende yaşıyorum.. çok şey denedim.. anlık veya kalıcı çözümlerin bir çoğunu deneyip yanıldım.. makyaj ürünleri konusunda henüz doğru yolu bulmuş değilim.. aylık aldığım ürünler artık değişiyor..Dotorlar ise hep aynı şeyi söylüyor aynı ilacı veriyor.bahar alerjisi olarak başlayan hastalık yaklaşık 5 yıldır neredeyse hergün benimle.. bazen(en fazla 4 gün) sorunsuz yaşıyorum.. ağır makyaj yapan biri değilim.. kullandığım kalem ve rimel sadece.. far kullansam vayy artık halime.. bu 2 ürünü hiç kullanmamı istiyor doktorum.. artık ne yapmam gerek bilemedim.. her gece yatarken sabah gözlerim nasıl olacak diye düşünmekten sıkıldım.. özel günlerim bile mahvoluyor.. sadece şişse yine iyi peçeteyle dolaşıyorum sürekli gözlerim akıyor ve baş ağrısı yapıyor inanılmaz şekilde.. buda beni halsiz kılıyor.. özel hayatımı iş hayatımı olumsuz etkiliyor.. yorumlarınızı okudum kullanmadığım bi kaç ürün kalmış onlarıda deneyeceğim.. eğer çaresini bulursanız allah rızası için bizimlede paylaşın.. bu eziyetle daha fazla ne kadar uğraşacağım bilmiyorum..

Unknown dedi ki...

http://www.bilgiara.com/cilt-bakimi/rm-kozmetik-tahris-ve-alerjileri.html
bir de bu linkte bilgi var. ancak marka önerisi yok. bir de nemlendirici olarak 10 yıldan fazladır bephanten krem kullandım ancak artık adı ve kimyasal içerigi degişti. simdi bephantol krem var piyasada ve o da alerjimi azdırdı. beyaz sabun olarak kokusuz hacı şakir dışında piyasada sadece kırlangıç marka sabun var kullanabileceginiz. saçımı bununla yıkıyorum. çok şanssızız :)far hiç kullanamıyorum , arkadaşların önerilerini deneyecegim. biraz geç kalmışım bu konu için ama bilgi bilgidir. belki işe yarar. ha bir de ruj kalemi olarak esterel (ufak parfümerilerde bulunur) ve deodorant olarak rock keops..kokusu olan her ürün, tırnagınıza bile sürseniz alerjinizi azdırır.

Aynur Yusif dedi ki...

Arkadaşlar 2kaç yorumu okudum. ben göz makyaji yaparken gpzlerim sulaniyor. Sanki ağlamışım. Hep kenardan kötü tepki alıyorum. Şimdilik kalem yerine farı ince kalem gibi sürüyorum 1az az sulanıyor. Ve en buyuk sorunum makyaj yapib bir yere gidiyoum ama makyaj bende baş ağrisi yApıyor. Sebebini bilmiyorum. Ama bu yüzden pek fazla makyaj yapamıyorum. Şimdi bile dodağımda balm varken bile baş ağrısı oluyor. BU DURUMU YAŞAYAN VARMI?

immer Streß dedi ki...

Selam arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var benimde gözümde alerji var kasiniyo göz çevremde kizariklık ve pul pul dökülme oluyo çok canım sıkılıyor bende daha önce hiç noyle bişe olmadı .ilk defa yaşadım doktora gittim alerjik olabilir dedi alerjim olup olmadığıni sordu ama yok diye biliyorum .son zamanlarda makyaj ürünü değiştirdinmi dedi evet ama ondan olcaginı düşünmüyorum çünkü ondan önce olan bişe .fondotenim değiştirdim clinique den aldım kapaticiligi çok güzel önerebilirim. Nivea ürünlerini aldım peeling göz makyaj temizleme suyu ve nemlendirici kremi ile bb kremini aldım ama onlardan önce olmuştu bu sorun ...ama ben arada takma kirpik takan biriyim bu ara abarttım galiba ondan olduğunu düşünüyorum yapıştırıcısı iyi gelmedi galiba essenceden..bi ara gitti damla.kullandım ve bepanten krem.kullandım sonra tekrar oldu .anlamadım galiba bi alerji testi yaptırmam lazim..bide arkadaşlar çay da yardım ediyo böyle. Durumlarda poşet çayı 3 dakika bekletin suda ondan sonra suyunu sıkın günde 5 yada 6 kere yapın ama sıcak suda değil ılık yada soğuk yapın çünkü sıcak kaşıntıyi artırıyor ve göz çevremiz hassa olduğu için hasar yapıyo ...çay bakteri yada iltihaplanma ya iyi geliyo ;)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.