29.10.2010

Hassas Cildi Olanlar

Hassas Cildi Olanlar
Kızlar, bu serinin bir evvelki yazısında hassas gözleri olanlar için paylaşımlarınızı istemiştim ve gelen cevaplar muhteşem oldu, hepinize emeğiniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde ihtiyacı olanlar için çok güzel bir post oluşturduk.

Bu başlığı açmamı da Shewolf istemişti. Hassas ciltten muzdarip tüm okurları bekliyorum, önerileriniz neler? Hassas cildinize iyi gelen, deneyimlerinizden memnun kaldığınız cilt bakım ürünleri, markalar, makyaj malzemeleri neler? Iyi gelmeyen, “çok kötü” dediğiniz, iritasyona sebep olanlar hangileri, bekliyorum yorumlarınızı!

15 yorum:

Adsız dedi ki...

süpersin yaa..... neası da güzel bi başlıktır bu...deneyimlerimi diğer postta yazmıştım....umarım herkese faydalı olur.sevgiler. (G)

Lokum Hanim dedi ki...

Bu baslik benim icin olmali hassas cilde sahibim imdat!!! Hassas derken cilt sorunum yok karma bir cilt tipine sahibim.. urunler cildime alerji yapiyor. Nefes alamiyor cildim.


clinique urunleri kullaniyorum baska da kullanamiyorum. kiehls ve body shop urunleri cok kasini yapiyor. Birde c vitaminli urunler dokunmuyorum bile! anti aging kullanmak istiyorum bulamadim bir turlu uygun urun!

MAkyaj malzemesi olarak inanilmaz hassasim had candy, lancome asla kullanamiyorum. Dior, ud, mufe, mac disindakileri kullanamiyorum!

Isimiz zor!

Tesekurler Makyaj Cantam bu guzel konu icin =)

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim ırazımm Ummah :)

Benim cildim ota b.ka arıza çıkardığı için :)

Ben sıralim şimdi :)

İyi olan ürünler ;

Cilt bakımında ...
*Benev nemlendiriciler
*Murad detox serum night
*Vichy trı actıv bu ara baya iyi geldi bana
*YSL köpük temizleyici
*Lancaster temizleme jeli
*Benev saliyclic asit ve acne treatment
*Murad clarifying tonik baya iyi rahatsız etmiyor cildi nefes aldırıyor sanki

Makyaj ürünlerinde ;

*DIOR skın nude fondöten ve pudra başarılı
*YSL majeur fondöten
*La prairie pudra hem kapatıcılığı çok yüksek hemde cildimde arıza çıkarmadı



devamlı cildimi tahriş eden minik minik sivilcelere sebebiyet veren ürünler ise ;

*Darphının cilt bakımı ürünleri
*Loreal'in temizleyicileri kaskatı yapıp cildimi geriyor..
*Maybelline göz temizleyicisi
*Mac studıo fix çok iyi bir pudra olmasına rağmen sivilce yapıyor
*Bobbı brown cilt ürünleri sivilce ve kızarıklık yapıyor..
*Benev göz kremi gözümün içine etti desem yeridir.. feci şekilde tahriş etti

*Becca renkli nemlendirici istediğiniz verimi vermediği gibi cildi yağlandırıyor....

şimdilik aklımda olanlar bunlar geldikçe yazarım :)

Özgüş dedi ki...

Herhalde ultra hassas desem cildim için yeridir....
Her hassas cildin de kendine uygun bakım ürünlerinin farklı olduğunu düşünüyorum...Benim o kadar hassas ki bir başkasının herhangi makyaj temizleyicisini bile kullanamam...

Öncelikle cildiniz hassassa kozmetik ürünlerden uzak durmalısınız bence...
Dermatolojik ürünler..ve bunların da hassas ciltler için olanı..iyi bir cilt analizi gerekli...cildinizi iyi bilmek önemlii..
Ben DDF ürünlerini kullanıyorum...Maaşallah çok memnunum...

Oya Yoga dedi ki...

Aha tam aradığım şey :) Hemen atlamam lazım. Yves Rocher'in hassas ciltler için çıkardığı ürünleri kullanıyorum, birkaç gün önce de ROC'un çok kuru olan cildimi sakinleştirmesi için gece gündüz kullanım için kremini aldım, cildi pamuk gibi yaptı ve cildim irritasyon göstermedi, şimdilik çok memnunum.

Cildimi her akşam gül suyu ile silerim, gerçekten iyi bir etkisi var. Onun dışında asla alkollü tonik kullanamıyorum. Cildim bir ürünü beğenmezse mutlaka kabarır kaşınır sivilcelenir, o yüzden makyajı bile korkarak yapıyorum. Makyaj çıkarmak için de yine Yves rocher'in hassas ciltler için olan ürününden faydalanıyorum. Deneye yanıla doğru ürünleri buldum gibi. Kremsiz asla dışarı çıkmıyorum. Yüzüm kuruluktan inanılmaz geriliyor. Benim sorunum söylediklerine göre kılcal damarların deriye çok yakın olması mı neymiş. Bir ürün almadan önce mutlaka test edip öyle karar veriyorum.

Ama benim bir sorum var, dönem dönem vücudumun belli yerlerinde isiliğimsi sorunum oluyor bebeklerdeki gibi, yediğim içtiğime çok dikkat etmeme rağmen, bunun için ne kullanılır dersiniz? Doğru şeyi bulamadı gittiğim sağlıkçılar illa ki tekrarlıyor :(

Adsız dedi ki...

merhaba makyaj çantam. seni uzun süreden beridir takip ediyorum ve çok beğeniyorum. bende tam cildim için uygun ürün arayışındaydım. bu yazı benim için çok iyi oldu. benimde malesef cildim aşırı hassas. hem kuru kırışıklığa müsait kızarıklıklar var hemde yağlı ve sivilceli. özellikle sivilcelerden çok çekiyorum. bana bi önerin varmı?? çok bilinmeyenli denklem gibi anlayacağın.. ben öncelikle neutrogena yıkama jeli ile yıkıyorum ( bu aşamada cildim aşırı kuru ve gergin oluyor) sonrasında olay yaşlanma karşıtı tonik kullanıyorum( rahatlatıyor ama sanki yağlandırıyorda malesef) sonrada dermokilin karma cilt kremini sürüyorum( orta halli bi krem) gözler için nivea aqua sensatıon krem sürüyorum( bundan çok memnunum)onun haricinde haftada bir banyoda peeling yapıorum ve sonrasında evde hazırladığım cilt maskemi (bal,yumurta akı,zeytin yağı, yaş maya'dan oluşan) yapıyorum. bu kadarrr :)) bitti. kendine çokk ii bak öpüldünn

xo dedi ki...

nivea'nin makyaj temizleme mendillerinden nefret ediyorum! cildimi resmen tahriş ediyor, cildim kızarıyor, hafiften yanıyor filan.. göz makyajı temizlemek için kullandığımda olanları düşünmek bile istemiyorum. yanan, acıyan, kızarmış gözler... cildiniz hassassa uzak durun derim.

ezgikoc dedi ki...

Aslında son 2 senedir çok problemli bir cildim yok, önceleri yüzüm bölge bölge hem kurur hem sivilcelenirdi, bu durumu shiseido pureness serisi ile kontrol altına aldım. Kışın biraz daha fazla nem ihtiyacım olursa Body shop vitamin e nemlendirici sürüyorum ama hergün değil.
En çok rahatsız olduğum ürünler ise Avon göz makyajı temizleyicisi ve Body Shop c vitamini serisi. C vitamini sürdükten 5 dakika sonra kaşıntı yaptı ve akşama kadar çenem tahriş olup kabuk bağladı, dudak üstümde sivilce çıktı. Bir daha elimi sürmem :)

Cigdem dedi ki...

gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsin.
benim cildim 3 günde bir yastık kılıfımı değiştirmezsem ona bile tepki verir. takılara, antibakteriyel sabunlara alerjim var. kısacası çok sorunlu bir cildim var:(
cilt bakımında doğru ürünleri kullanmadığımda cildim ya çok kuruyup pul pul oluyor ya da yağlanıp sivilceleniyor. 24 yaşımdayım ve şimdiye kadar hatırı sayılır ürün tecrübem oldu. yaklaşık bir yıldır lush kullanıyorum ve cildim ilk defa bir nemlendiriciye tepki göstermiyor. düzenli olarak hafta 3 kere yine lush mask of magnaminty yi kullanıyorum. sivilcelerim nerdeyse yok oldu.
makyaj fırçalarımı hemen her gün yıkıyorum. bence bu da çok önemli. asla makyaj süngeri kullanmıyorum. makyaj ürünlerinde ise mac ve nars'tan son derece memnunum.

Adsız dedi ki...

Arkadaslar soguk iklimde yasiyorum, yanaklarımda olusan kirmizilik, giderek kotulesmisti ve kupkuru olup pul pul dokulmeye basladi. dermatologa gittim, "kis egzemasi" teshisi kondu. ve basis krem verdi. epey kullandim ama hicbir degisiklik olmadi. gecmezse la roche posay da kullanabilirsin demisti. ama sonra dermalogica nin "environmentally sensitized skin" setini aldim. inanir misiniz 1 sene gecmeyen kis egzemami gecirdi.. dermalogica dan sasmiyorum. ama simdi iyilestigim icin, kendime mukayyet olamayip baska seyler denemek istiyorum. DERMALOGICA demek istiyorum hassas ciltli arkadaslara. ozellikle ultracalming cleanser. yumusacik bir temizleyici..ama cok agir makyaji cikarmaz. toner ve nemlendirici de ayni setten tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

bana da doktorum bir kaç sene önce yağlı egzama teşhisi koydu ve tedavim başarıyla sonuçlandı.

doktora gittiğimde yüzüm kuru, sivilceli, kızarık dökülen tabakalar halindeydi. özellikle soğuk havalarda daha da artıyordu bütün yüzüm, özellikle t bölgem kıpkırmızı oluyordu.

tedavim bittikten sonra artık cildime çok dikkat ediyorum.

yüz temizleyicim ev yapımı(içinde köpürtücü madde bulunmayan) kükürtlü zeytinyağı sabunu.

nemlendiriciler kesinlikle iyi gelmiyor ama bulabildiğim en hafif yapıda olan nemlendiricleri (shiseido pureness) kullanmaya çalışıyorum yoksa cildim çok kuruyor.

aslında benim cildime en iyi gelen nemlendirici jel yapıda su gibi olanlar (eskiden decubal hydro gel vardı artık üretilmiyor) ama bulamıyorum öyle bir ürün bilen varsa lütfen söylesin :(

Adsız dedi ki...

teşekkürler kızlar bu faydalı bilgiler için!

iyi ki varsın makyaj çantam :)

RaheL dedi ki...

cildim karma hassas en belalı cilt tipi! ben %100 pure markasının ürünleri diyorum .tek geçerim..cildimle cok uyumlular ve içerikleri süper..ayrıca green tea skin isimli markanın ödüllü kreminide hem hassas hemde yağlanmaya meyilli ciltlere öneririm hemde anti aging.içeriğide çok masum..bu kremi 380 kişi kullanmış ve hepsi memnun kalmış.

son olarak hassas cilt icin mutlaka rahatlatıcı tonikler kullanılmalı..

admin dedi ki...

kızlar paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. bu yazıya ben de yeni kullandığım bioderma sensibio h2o'yu ekleyeyim, hiç yakma yapmıyor.

Unknown dedi ki...

benim de cildim hassas ve alerjik bir cilt. her türlü bitkisel bazlı ürüne alerjim var. ben uzun denemeler sonucu sudocream de karar kıldım. hem yumuşacık yapıyor hem de pişik kremi olduğundan onarıyor. enteresandır cildim bu kremi sevdi:=)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.