6.10.2010

Ekim Ayı Favorileri

Bu favori işlerini Just Makeup başlatmıştı, soruyorum sana, nerede bu ayın favorileri JM? E hadi ama bekliyoruz?

favorilergenel

Bunlar da benim bu ayki sık kullanılanlarım. Şimdi bende durum şöyle, işe giderken evde makyaj yapmaya vaktim olmuyor, genelde her hafta/ay evdeki ürünlerden bir makyaj çantası yapıp çantama atıyorum, haliyle o ürünler kullanılıyor değiştirmeye vakit bulamadığımdan. Bu ay en çok kullandıklarımsa bunlar oldu.

favoriler1

1. Hard Candy Rock N Roll Eyeshadow Duo: Bu farı daha önceki yazılarımdan hatırlayacaksınız. Benim giyim tarzıma bu kadar joker bir far olamaz diyorum. Ben işte lacivert/eflatun/gri/beyaz kombinasyonundan şaşmayan bir insanım. Haliyle bu far bütün kıyafetlerime gidiyor. Mor giydiğimde gri ile vurguluyorum, gri giydiğimde mor ile. Gramajı da çok fazla, sanırım bir beş yıl gider bu bana, hayatta bitiremem.

2. Revlon Corrective Powder - Even Out: Bu ay {maşallah!} cildim problemsiz gidiyor. Sivilceler kayboldu gitti, ben de pek fondöten sürme ihtiyacı hissetmedim. Sadece az uyumaktan morluklarım oluyor, onların ilacı da işte bu pudra! Yüzümde uykusuzluktan kaynaklanan solgunluk/morluk/cansızlık halini şak diye alıveriyor, acaip memnunum.

3. Lancome Effacernes Concealer: Gözaltıma artık bundan başka birşey sürmez oldum. Bu kaçıncı tüp bilmiyorum. Bence en iyi gözaltı kapatıcısı Effacernes.

4. MAC Funtabulous Dazzleglass: Dedim ya mor tonlarından gidiyorum diye, bu dazzleglass’ı da iş çıkışı ışıldamak istediğimde sürüyorum. Dudak rengim de koyu olduğundan çok hoş görünüyor.

5. Calvin Klein Delipcious Lipstick - Clear Rose: Şurada yazmıştım, çok memnun kaldım, rengi de tam benim sevdiğim pembe tonlarında. Günlük kullanıyorum bu aralar, elimden pek düşmüyor.

6. Bobbi Brown Long Wear Eyeliner Gel: Çok kalıcı olmamasına rağmen bu aralar bunu kullanmaya taktım, biraz bitirmek istiyorum bakalım başarabilecek miyim ?

7. INGLOT AMC Black Eyeliner: Bir süredir joker siyah göz kalemim budur. Kalıcı, sürümü güzel, memnunum.


8. MAC Springsheen Blush: Tatil dönüşü bronzluğu açılmasıyla beraber daha açık renk allıklarıma geri dönüş yaptım. Springsheen makyaj çantasında yerini aldı, her makyajla giden joker bir allık daha.


favoriler2

9. L’Oreal Glam Shine Bronzer Duo: Eh bronzluk geri giderken yüzü biraz daha renklendirmek lazım değil mi? Glam Shine Bronzer da bu yüzden çantaya girmeye hak kazandı. Sağlıklı, hafif bir bronzluk katabiliyorum bununla, zaten ben bronzer’da öyle çok kahve/turuncu olmayı sevmiyorum.

10. MAC Float on By Eyeliner: To the Beach koleksiyonundan bu kalem, gecikmeli olsa da makyaj çantasına girdi. Mor/gri göz makyajından sıkıldığım günlerde şöyle bir çekiyorum kirpik diplerine, hiç far filan da sürmüyorum.

11. Clinique Instant Lift for Brows: Yazısını bir türlü yazamadığım kaş kalemi bu, artık fotoğraflayıp yazmak istiyorum. Kaşlarımı boyayıp kaş altını bununla aydınlatıyorum, çok pratik.

12. Clinique High Lengths Mascara: Bu mascara sanırım şu an benim için en iyi mascara. Elimdeki bitmek üzere, son nefesini vermeden yenilesem iyi olacak.


Sizin bu ay makyaj çantanızın jokerleri neler! Makyaj Çantam’la paylaşın ;)

11 yorum:

PiNaR dedi ki...

slm cnm ben sana birşey soracaktım:) şimdi ben eskiden dior kaş kalemi kullanıordum(brow fixing gel) onla kaşlarımı kaldırıyordum ve sabit olarak duruyorlardı neyse bu senin tanıttığın clinique instant lift de aynı işlemi görüyor mu...görüyorsa alıcam çünkü dior artık o ürünü üretmiyormuş:(

Adsız dedi ki...

bayılıyorum şu bu ayki favorilerim yazılarına bayılıyorummmmm !!!!!!

admin dedi ki...

Pınar'cım bu fixing gel değil, kaş kalemi gibi. Sen bence MAC'in Brow Set'ine bak aradığın ürün o olabilir.

Adsız, beğenmene sevindim :)

Adsız dedi ki...

selam blogun senin cilt tipine benzer cilde sahip olanlar icin ne guzel bir blog :( evet hemen aray kendimi sokmak istiyorum. benim cildim hassas ve alerjenik. kullandigim cilt bakim urunleri de hep dermatologumun elinden gecme. fakat makyaj urunlerine gelince bu konuda cok yardimci olamiyor. ben de senin fikrini almak istedim.
simdi benim cildim hassas ve alerjenik ama ayni zamanda karma cilt yani alnim, burnum ve yanaklarim daha kuru. sana makyaj malzemeleriyle ilgili bazi sorular sorsam deneyimlerinden yola cikarak benim icin tahmin yurutebilir misin?

Adsız dedi ki...

şu mac dazzleglassı bir de dudağında görsek :) artık resim koymuyorsun öyle neden ?

Judy Abbott dedi ki...

ben de springsheen'e abandım son günlerde, ayrıca bu aralar Urban Decay farlara takmış durumdayım, favorim oldular.

ŞIKELLA dedi ki...

evet tatlım bencede loreal çok turuncu yapmıyor sağlıklı parlak gösteriyo
aklıma düşürdün yine alayım ben tatlım

admin dedi ki...

Adsız, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Normalde dermatolog tavsiyelerine uyuyorsan makyaj malzemelerinde mutlaka alerjik olmayan ve dermatolojik test edilmiş ürünleri tercih et derim.

Ruhancım koyarım onu da canım :) O fotoğrafları sabahları çekiyordum şu ara hava karanlık oluyor çekecek fırsat bulamıyorum :)))

Judy, Springsheen gerçekten çok başarılı bir allık bence. UD farlar takılmayacak gibi değil valla :)))

Şıkella, evet haklısın canım.

nesrin dedi ki...

senden imrendim makyajlı kız bende yapdım ...bütün yarım öylece banyo dolabındaki duran ürünlerimi başucuma taşıdım görüp görüp sürüyorum bitincede deymeyin keyfime çevremede tavsiye ediyorum herkes sürsün sürüşdürsün mis gibi olsun.

Adsız dedi ki...

şöyle başlıyım o zaman. ilk olarak göz altı kapatıcısı problemimden bahsediyim. cildim hassas ve alerjenik ve aynı zamanda çok saydam. sanki içerisini gösteriyor. alaerjik reaksiyon gösterdiğinde kılcal damarlarım aynen gözküyor. bu en çok gözaltımda belli oluyor. nerdeyse hiç deri yokmuş gibi trasnparan. gözaltımdan geçen damar öyle mor bir çizgi şeklinde öylece duruyor. gözaltıma ilk önce koyu renkli bioderm güneş kremi kullanıyorum. onun üzerine de chanel eclat lumiere sürüyorum. sonuç eh işte. çok yoğun krem ya da kapatıcılar kalın da oluyor. bu yüzden sürdükten sonra kendisni belli ediyor. bir ara mac kullanmıştım. daha başarılıydı kapatmada ama yağlanma yapabiliyordu. zaten tüp bittiğinde yolumun üzerindeki mac'te tonu bulamayınca bir kozmetik dükkanına girdim ve chanel'de karar kıldım. fakat bu bitince daha iyi bir önerin varsa onu kullanmak isterim. bu konuda iki şey önemli birincisi çok kalın bir kapatıcı olmamalı çünkü pütür pütür oluyor cildim yemiyor ikincisi de yağlandırıcı bir formu varsa da göz altımda yağ hücreleri oluşuyr. tabi en önemlisi de iyi kapatmalı.
deneyimlerinden yola çıkarak ne önerirsin
bu arada clinique instant lift for brows'u kesinlikle deneyeceğim. oldukça cazip gzküyor
şimdiden teşekkirler

admin dedi ki...

@adsız, lancome effacernes ve helena rubinstein magic concealer kremsi yapıda ve morlukları güzel kapatıyor. pudra ile de üstünden geçince çok iyi kapatıcılık sağlıyorlar. ama alerjiklik kısmında birşey diyemiyorum benim pek hassas değildir göz çevrem. istersen mağazada testerdan bir dene öyle karar ver.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.