21.10.2010

Cilt Bakımı Rutinim

Benim cilt bakım rutinim çok sık değişir ve öyle aman aman hassas ürünlerden oluşmaz. Sebebi şu, benim cildim çok hassas değil, haliyle denediğim birçok şeyden memnun kalabiliyorum. Bana iyi gelen bir ürün size iyi gelmeyebilir, bu sebeple bu yazımı bir tavsiye olarak almayın lütfen, sadece merak edenlere yönelik yazıyorum.

Cilt bakımında genelde dönüşümlü olarak bazı markaları kullanıyorum. Clinique, Lancome, Dermalogica ve Body Shop cilt bakımında en sık kullandığım markalar.

Öncelikle şunu belirtmem gerekir, aşırı yağlı bir cildim var. Burun çevrem siyah noktaya müsait, geniş gözenekli. Çene bölgemde minik kahverengi lekeler var noktasal olarak. Yüzümde bazı bölgeler nadiren mevsimsel durumlara göre kurur. Böyle durumlarda matlaştırıcı nemlendirici kullanmayı bırakıp, normal bir krem sürerim yüzüme.

Şu sıralar genelde takip ettiğim rutin cilt bakımı şu:

1. Sabahları yüzümü Body Shop Seaweed Clarifying Gel ile yıkıyorum.

Body Shop Seaweed Clarifying Gel
2. Jel ile yıkadıktan sonra Body Shop Seaweed Toner ile tonikliyorum.

Body Shop Seaweed Toner
3. Burun bölgeme Body Shop Pore Perfector sürüyorum [Bunu bazı günler acelem olduğunda atlıyorum].

Body Shop Pore Perfector4. Pore Perfector’dan sonra yüzüme Shiseido Pureness Matifying nemlendirici sürüyorum. [Genellikle bu aşamadan sonra Clinique Super City Block güneş koruyucu sürüyorum.]


5. Sabahları makyaj yapmıyorum, evden çıkarken zamanım olmuyor. Öğle tatilinde iş yerimde makyaj yapmadan önce yüzümü Clinique Facial Soap Oil Skin Formula ile yıkıyorum. Sonrasında elime hangisi gelirse, Body Shop Seaweed Matlaştırıcı Nemlendirici veya Normaderm TriActiv sürüyorum. {İş yerimde bıraktığım bir torbada, Clinique sabun, TBS ve Normaderm nemlendirici bulunuyor}. Sonra makyajımı yapıyorum.

vichy normaderm triactiv
body shop seaweed matifying day cream
clinique facial soap6. Eve geldiğimde makyajımı bir cleansing oil yardımıyla çıkarıyorum. Genelde kullandığım temizleme yağı Lancome Huile Eclat oluyor.

7. Sonra tekrar Body Shop Seaweed temizleme jeli ile yüzümü yıkayıp, aynı serinin toniği ile tonikliyorum. Eğer hâla yüzümde makyaj kalıntısı hissediyorsam [bazen çok ağır makyaj yaptığımda oluyor] Body Shop Seaweed Cleasing Milk ile bir kez daha yüzümü siliyorum.

8. Yüzümdeki lekelere Clinique Even Better Dark Spot Corrector sürüyorum.

Clinique Even Better Dark Spot Corrector

9. Yatmadan önce yüzüme Body Shop Seaweed Night Treatment nemlendirici, göz altlarıma da Body Shop Vit E Eye Cream veya Dermalogica Total Eye Care sürüyorum.

Body Shop Seaweed Night Treatment nemlendirici

Body Shop Vit E Eye Cream
10. En son dudaklarıma Body Shop lip balm’lardan sürüyorum.

Haftada 1-2 gün, bazen sadece 1 gün, akşam eve geldiğimde makyajımı çıkarıp, yüzüme Body Shop Seaweed Peeling veya Yves Rocher peeling ile uygulama yapıp, sonrasında Body Shop Kil Maskesi sürüyorum. 15-20 dakika bekleyip maskeyi ılık su ile yıkayarak çıkarıp, yüzümü ve göz altlarımı nemlendiriyorum.


yves rocher peeling

body shop seaweed peeling
kil maskesiYazınca farkettim, ne çok şey sürüyormuşum yahu! Ben alıştığımdan bu saydığım rutin sabah veya akşam 5 dakikadan fazlasını almıyor benim için.

Sorusu olan? :)

22 yorum:

Adsız dedi ki...

valla çokmuşş:)
even betterdan memnun musun cnm?ben even better almayı düşünmeye başladım,çok deneyesim var.bana da bakım rutinini yazsana diyorlar,seni okuyunca gaza geldim,üşenmezsem yazacağım.=)

Adsız dedi ki...

anaammmm !!!!! okurken yoruldum valla..... ben bunları yapsam , gündüz işte çalışmaktan değil, sabah akşam bunları yapmaktan yorulurum anca :)) ama hoş bi yazı olmuş.paylaşımın için teşekkürler

Unknown dedi ki...

süper bir yazı olmuşşş canım :)
clinıque sabun ve vıchy nemlendiricide benim favorilerim arasında..

nazo dedi ki...

benim de cildim çok yağlı, akneye de meyilli. gerçi çok iyi durumda eskiye göre. kullandığın ürünleri not aldım. body shop hiç denemedim, denemek istiyorum. benim için süper bir yazı olmuş. bu arada başladım even better'a, bakalım işe yarayacak mı?

Unknown dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş.ellerine sağlık canım.

zoitsa dedi ki...

okurken bile yoruldum:)

tuguna dedi ki...

guzel bir yazi olmus mc'cim.keske ben de boyle guzel baksam cildime. yikayip nemlendirmeyi bile usene usene yapiyorum:P

Adsız dedi ki...

ay nasıl zaman buluyorsun tüm bunları sürmeye yıkamaya gerçi 5 dk mı alıyor demişsin ama bravo valla güzel yazı teşekkürler...

yıldız dedi ki...

ondan bu kadar duru ve temiz gözüküyor cildin ;)
öpüldün
yıldız

Adsız dedi ki...

yves rocher peelingi bende kullanıyorum çok memnunum cilt temizliği önemli ileride faydası görücez bunların bence çok güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık canım :)

Sel dedi ki...

Ben öğlene kadar makyajsız kalıp sonra yüzünü yıkayıp makyaj yapmana kilitlendim.
Günün yarısını makyajsız geçirdikten sonra ne anlamı var diye düşündüm, sonra da güneşin asıl etki göstereceği saatlerde güneş koruyucusunun silinmesine takıldım. :)

Kıl mıyım neyim...

Ama enerjine hayran kaldım. Keşke ben de özenip para verdiğim ona ürünü düzenli kullanabilsem.

mrvdnmz dedi ki...

harika bi yazı olmuş özellikle benim için :) cilt bakımını çok önemsiyorum. ufak bir ricam olucak fiyatları hakkındada biraz verebilirmisin bu ürünler için?

Nane Şekeri dedi ki...

Selamlar
Ben Clinique 'in su leke ile ilgili surdugunuz kremdeyim hala.
Daha onceki yazilarinizdan birinde basladiginizi yazmistiniz. Memnun kaldiniz mi?
Tesekkur ederim
Pinar

admin dedi ki...

Gizemel, yaz ayol kız, ben de merak ediyorum seninkini. Even Better'dan memnunum, gözle görür azalma oldu bende, şişe bitince fotoğraflı yazı yazacağım ama uzun süre gidiyor daha bitmedi.

Adsız, eheh, valla haklısın ama benim elim çok hızlandı artık seri hareket ediyorum :)

Shewolf, saol canım sen de yazsana :)

Nazocum işine yaramasına sevindim, umarım memnun kalırsın even betterdan.

İlknur sağol canım.

Zoitsa :)

tugunacım ben mecburen böyle yapıyorum, öyle yağlı ki ancak kontrol edilebiliyor.

jolie, rica ederim, elim çok alıştı artık, banyoda hepsi yan yana duruyor hızlı hızlı yapıyorum.

yıldızcım sağol fıstığım :)

Ruhancım sağol canım, evet güzel yves rocher peelingler :)

Sel'cim, herşeyi açıklayabilirim :))) Şimdi ben evden sabah çıkıyorum, sabah ışıkları yüzüme vurmasın diye sürüyorum koruyucuyu. Sonra kapalı ofise giriyorum ve hava kararana kadar çıkmıyorum, dolayısıyla tekrar güneş koruyucu boşu boşuna sürmüyorum sebebi bu yani :))

Günün yarısı dediğin sabah kısmı benim kaşımın gözümün yerine gelmediği saatler olduğundan pek makyaj yapmam. Zaten sonra 8'e kadar mesai saatlerim devam ettiğinden esas makyaj saati oluyor eheh

mervecim hangi ürün? Body Shop ürünleri genelde 25 civarında, ben 2 al 1 öde kampanyaları olduğunda alıyorum.

Adsız dedi ki...

Don't Go to the Cosmetics Counter without Me [Paperback]
Paula Begoun

bu kitabi tavsiye ederim, bende senin gibi seaweed urunlerini kullaniyordum sonra bu kitabi okuyunca fikrim degisti ve cildime daha faydali olabilecek urunler secmeye basladim.Kitapta kullandigimiz pek cok urun hakkinda kritik yapiliyor(clinique,body shop,estee lauder... vs)amazon hesabin varsa kitabi sanirim bedava inceleyebiliyorsun. Ben satin almadan bana yararli olabilecek kisimlarini okudum sadece.
Neyse google hesabim olmadigindan blogunu watch yapamiyorum ama surekli okuyorum:)
Laden

mrvdnmz dedi ki...

tam da o ürünleri sormuştum :) çok teşekkür ederim hemen değerlendiriyorum :)

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık...

Bnm cildim de karmadır dolayısıyla dikkat etmezsem burun bölgem hem yağlanıyor hem de siyah nokta oluşmaya müsait.

Sen de hatırlarsın sevgili JM Mario Badescu ürünlerini tanıtmıştı. Ben de zaten onun sayesinde tanıştım ve inanılmaz memnunum. Hayatımda kullandığım en başarılı ürün diyebilirim. Sen de şans vermelisin bence!

makyajblogum dedi ki...

Bodyshop'ın cilt bakım ürünlerini bende kullanıyorum ama seaweed serisini hiç kullanmadım.

Kullandığım ürünleri sıralasam benimde liste uzun sürer :)

Ancak dediğin gibi sürmesi 5 dakikadan fazla sürmüyor gerçekten :)

Leah dedi ki...

Body Shop Seawed ürünlerine dalış yapıcam galiba bu gidişe ben! :)

Dynera dedi ki...

Ben de sürekli okuyucularındanım. Eskiden benim de cilt bakım rutinim bu kadar uzun bir listeden oluşuyordu, çok da meraklıyımdır,açarım içeriği nedir,şudur budur okurum. Sonra Ankara'da ünlü bir dermatologa cildimdeki lekeler ve siyah noktalar için gittim. Benim de cildim yağlı,gözenekli ve siyah noktalanmaya meğilli.Ten rengim buğday, güneşe aşırı bir hassasiyetim yok. Ama bize öğretilen bu "her gün güneş koruyucu, her gün nemlendirici sürülmesi gerek" düsturundan mütevellit seninkine benzer bir rutini ve bakımları uyguluyordum. Bana Dermatologum kızdı biliyor musun? Güzelim cildini mahvediyorsun,gerek yok dedi. İyi bir temzileyici, haftada bir AHAlı bir peeling ve ihtiyacın oldukça bir nemlendirici,senin cildine yeter dedi. Her gün güneş koruyucu sürmek, göznekelerini tıkar ve siyah noktaları azdırır(içinde titantum dioksit ve zinc oxid bulunan her ürün gözenek tıkarmış), bu kozmetik üreticilerinin aşırı reklamlarına inanmayın,sadece aşırı güneşli günlerde ve güneşe çıkacağınız zaman kullanın SPF nolur dedi. Benim gibi güneşe hassasiyeti olmayan yağlı bir cilde her gün güneş koruyucu kullanmanın yararından çok zararı olurmuş. Ayrıca aşırı yağlı bir cildin sabah akşam nemlendirici ihtiyacı olmadığını da ekledi.Fondöten veya mineral fondöten olsun hiçbir cilt bazını "rutin" haline getirmemem gerektiği, günlük olarak cilt makyajı için bir allığın yeterli olması gerektiğini ekledi.
Dediklerini nisandan beri uyguluyorum,cildim "inanılmaz" değişti, herkes parladığını söylüyor inanır mısın?Siyah nokatalr azaldı,aylardan beri sivilce çıkmıyor. Bu kadar çok kozmetik kullanmak kozmetik allerjik reaksiyon yapabiliyormuş. Bunu da bilgilerinize sunayım dedim :)
Şurada da bir makale var bir Dermatoloji Prof.'undan:

http://www.turkforum.net/54765-yagli-cilde-nemlendirici-olmaz.html,

NuNu dedi ki...

Merhaba göz makyajı temizleyicisini yüzümü temizleme jeliyle yıkamadan önce tüm yüzümdeki makyajı temizlemek için kullanabilirmiyim.Bende Yves Rocher'ın iki fazlı göz makyaj temileyicisi var ve bunun dışında ayrıca bir temizleyici kullanmak istemiyorum olurmu peki?Sadece jelle yıkayıncada yeterince temizlenmiyor çünkü bilgi verirseniz sevinirim.

admin dedi ki...

Ladencim öneri için çok teşekkürler. Benim biraz rahat bir cilt tipim var o yüzden ürün çeşitliliğim biraz fazla. Dönem dönem dermalogica da kullanıyorum.

merve, rica ederim canım.

kitapçı kız, badescu da aklımda, ileride deneyebilirim.

makeupwithstyle, rutini oturtunca insan alışıyor.

Leah :)

Dynera, paylaşım için teşekkür ederim. Ben de güneş koruyucuyu her gün sürmüyorum. Aslında insan cildinin en iyi ihtiyaçlarını gene kendisi anlıyor. Ancak yağlı ciltli bir insan olarak matlaştırıcı nemlendiricilere ihtiyaç duyuyorum açıkçası, yağlanma süresini geciktiriyorlar bende, özellikle makyaj altında.

Nunu, göz makyaj temizleyici ile tüm yüzü yıkamak uygun olmayabilir, yağlanma yapabilir bence.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.