6.05.2010

Makyaj Hataları Vol II – Takma Kirpikler

Daha önce plansız başladığım yılbaşı makyajı istediğim gibi gitmemişti, sonra başka yapmıştım. Geçen gün de taktığım gerizekalı takma kirpikler günün sonunda işte böyle havaya kalktı.

 Takma Kirpikler

Allahtan akşamın sonuna doğru bu hale geldiler yoksa millete rezilim çıkacaktı. Habire lavaboya gidip birşeylerle kirpiği yerine ittirerek son yarım saati idare ettim. Eve geldiğimde de gerizekalı şeyleri fırlatıp attım.

Aslında hatayı ben kendim yaptım. Self-Adhesive takma kirpik kullandım, ki bu ürünler dayanıklılık istediğinizde kullanmanız gereken en son ürün çeşidi. Elimde INGLOT’un güzel kirpikleri varken neden bu gerizekalı self-adhesive’leri kullandım?

Eh onun da bir sebebi var aslında, son günlerde takma kirpik yapıştırıcılarının kokusuna karşı geliştirdiğim alerji! Beni tanıyanlar zaten biliyorsunuz, asthma hastasıyım, eh yapıştırıcı kokularıyla aram kötü tabi. Geçenlerde de hem kirpiklerim çok cılız görünüp hem de canım çekince, çekmecemde duran self-adhesive kirpiklere bir şans vereyim dedim, vermez olaydım.

Siz siz olun 1-2 saatlik gereklilikler dışında asla self-adhesive (kendinden yapışkanlı, çıkartma gibi) takma kirpik kullanmayın, hele göz kapaklarınız benimki gibi yağlıysa. İşte böyle lash-fail olursunuz sonra :P


Not: Makyajım da güzeldi aslında, onu anlatacak heves bırakmadı bende bu sinir. Bu makyajı NARS Modern Love paletinden Tokyo, India Song, Jezebel ve Habanera kullanarak yapmıştım, iiyice blend ederek tabi.

8 yorum:

YETENEK-SİZİN dedi ki...

ben ne zmn takma kirpik taksam hep bu sorunu yaşıyorum hatta taktıktan yarım saaat sonra atmaya başlıyor:)

nily21 dedi ki...

ya işte bu yüzden cesaret edemiyorum takma kirpik olayına..elf'ten getirttiklerim var ama hiç deneyemedim öylece duruyorlar..yapıştırıcı konusunda ne öneriyorsun benim de allerjim var..

incir dedi ki...

Sevgili MÇ
1-makyaj blogu yazmakla "devamlı yeni ürün almak zorunda kalmak zorunda" hissettiğin olmuyor mu?

2-Hem bir ürün epey bi süre gidiyor.O bitmeden başka markanın aynı ürününü alıyorsun.Torunlarına yetecek malzemen var.
Kullanım süreleri geçince gerçekten onları çöpe atıyormusun?

3-Daha deneyeceğin ne kaldı:)?
Arzu nesnesi olan ve ilk iş olarak almak istediğin ne var?

4-Hangi ürüne "hiç kavuşamam ,bu gidişle bunu alamam heralde" dedin?

admin dedi ki...

Posion :)

1) Olmuyor, çünkü ben makyaj bloguna hırslı başlamadım, hırslı değilim ama öyle olan insanlar var..

Başından beri bu blogu kurma sebebim, makyajda gelişimimi görmek, görürken de kendime ve yeni başlayanlara faydalı olmaktı. Yani hiç alışveriş yapmadım eyvah blogda konu bitti stresi yaşamıyorum çünkü daha yazacak o kadar çok şey, konuşacak konu var ki onları hazırlamaya bile zaman bulamıyorum :)

2) Bu konuda şöyle bir politikam var. Mesela fondöten, renkli nemlendirici, concealer, primer gibi devamlı kullandığım ve cilde işleyen şeyleri stoklamıyorum. Mesela şu an gelip dolaplarımı karıştırsan bunlardan eski tarihli hiç yoktur. Yani esas kullandığım bir fondötenim ve bir renkli nemlendiricim oluyor, çok meraktan kudurursam 1-2 şey daha alıyorum ama bunlardan saldırıp stoklamıyorum. Çünkü iyi bakamazsam bozulabilirler.

Bir de şey, size inanılmaz geliyor ama hergün gördüğüm arkadaşlarım bazen makyaj yaparken "aa bitirmişsin nası bitirdin o allığı" filan diyolar. Her gün tekrar tekrar sürdüğüm için allık, ruj, gloss, mascara gibi ürünleri bitirme hızım normalden fazla.

Bozulan mascara, jel eyeliner ve ucuz gloss'ları atıyorum.

Son kullanma tarihine uymadığım şeyler farlar, bronzer gibi evladiyelik ürünler. Bunları zaten kullanmak için değil toplamak için alıyorum. Yani ya şu renk makyaj yapsam dediğimde elimin altınde her rengin olması lazım.

MAC ruj ve dazzle'ları da bitiriyorum. Her gün 5-6 kere sürsem zaten 2 ayda bitiyorlar. Ama bunlar kokmadığı vs olmadığı sürece umursamıyorum kullanım ömürlerini.

Torunlar kısmını ben de düşünmedim değil. Geçenlerde dedim ulen alıyorum böyle sarıydı yeşildi far, yaşlanınca kim kullanıcak bunları :) bilmiyorum bakıp bakıp iç geçiririm herhalde :)

3) Çok şey kaldı. MAC'te, NARS'ta denemek istediğim onlarca ürün var. Gördüğüm ama kendimi tuttuğum, daha hiçbir ürününü denemediğim başka başka markalar var.

Yani evli olmasam maaşımın hepsini yatırabilirdim merak ettiğim ürünlere. Merak kediyi öldürür hesabı, öyle bir duygu ki anlatmam mümkün değil, merak ettiğin birşeyi düşünmek, araştırmak, sonrasında kavuşup sürmek, kurcalamak.. Ay ne biliym :)

4) Armani ve Chanel'in birçok ürünü. Armani ürünlerini çok merak ediyorum ama fiyatları benim vereceğim fiyatların çok üzerinde.

Yani makyaj meraklısı olabilirim ama aynı zamanda ev kredisi de ödeyen biriyim :) bir fondötene en fazla 70-90 lira verebilirim ama daha fazlasını vermek istemiyorum.


Keyifli sorulardı :) Sevgiler

admin dedi ki...

yetenek sizin, iyi bir yapıştırıcı al ve bu etiket gibi olanlardan kullanma :)

nilgün, elfin kendi yapıştırıcısını kullanma bence pek kalıcı değil. ay ne bileyim bana da kokuları dokunuyor inglotun'ki güzel ama çokkötü kokuyor.. ben duo deneyeceğim, memnun kalırsam sonuçları sana yazarım canım.

incir dedi ki...

Cevaplar için ben teşekkür ederim.Kasmadan olduğun gibi yazmıştın.Seni sevmemdeki haklı neden:Çok samimi ve tatlısın;)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

canım ben çinden aldım düşün artık kaliteyi:)) aslında ypışkanı ii olsa süper görünüyorda. yapıştırıcıda önereceğin marka var ise onu deneyim.

admin dedi ki...

Posion teşekkür ederim mahcup ettin yahu.

YetenekSizin, DUO ve ARDELL çok iyi diyolar ama trde yok.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.