24.05.2010

Makeup Show 2010 {via Deniz Hancıoğlu}


Her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu sene 16-17 Mayıs'ta New York'ta 5.si düzenlenen Makeup Show'a katıldım. Daha önceki senelerde çalışma fırsatım olmuştu show'da, ancak bu sene gezmekle yükümlüydüm. Yaklaşık 5000 kişinin katıldığı Makeup Show'da MAC, INGLOT, Makeup Forever, Smashbox, L'Oreal, Alcone, Kett, Temptu, Krayolan gibi ünlü markaların yanı sıra çok sayıda küçük firmaların, makyaj okullarının ve makyaj stüdyolarının da standlarına rastlamak mümkündü.

Show'un en büyük özelliği markaların yeni çıkarmış olduğu ürünlerini tanıtmaları ve tüm ürünlerini yarı fıyatına satışa sunmalarıdır. Ancak birtek MAC Pro ürünlerinde indirim yoktu ve zaten bütün ürünlerinide satmıyordu. Sürekli bulamayacağınız ürünlerede bu show'da rastlayabiliyorsunuz. Birçok markanın kendi satış mağazası olmadığı için online alınıyor ürünler ancak bu show'da ürünleri deneyerek alabiliyoruz. Aynı zamanda markaların sahipleriyle de tanışma fırsatı oluyor. O yüzden bu show benim gibi profesyonel olarak bu işi yapan insanların da iletişim içinde olmalarını sağlayan tek yer.

Her saat başı ünlü bir makeup artistin yarım saatlik workshopı oldukça ilgi gördü. Uygulamalı anlatımla beraber sorularıda cevapladılar. En çok kalabalığa sahip olanlar genelde MAC makeup artistleriydi. Onun dışında gelin makyajı, kamera önü makyajı, airbrush makyajı ve saç stilleri gibi konularda oldukça ilgi gördü. Profesyonellerin yakından çalışmalarını izlemek çok çok güzel oluyor gerçekten...

Airbrush makyajı standlarda en çok uygulanan yöntemdi. Toplamda yaklaşık 10 adet airbrush firması vardı ve stand başında uygulamayı en çok onlar yapıyordu. Normal makyaj uygulamasına standlarda pek fazla yer verilmiyor sadece workshoplarda onun dışında SFX makyaj yani plastik makyaj uygulamalrınıda görebiliyorsunuz.

Her sene olduğu gibi bu senede en çok satışı yapan ve kalabalığı toplayan stand CROWN Brush oldu. Crown Brush sadece telefonla satış yapan bir firma ve sadece fırça satıyolar. Fırça fiyatları gerçekten çok uygun. Ben kendime 12 adet fırça birde apron dedikleri fırça kemerinden aldım toplamda 35 dolar tuttu hepsi. Fırçalarıda bana sorarsanız oldukça kaliteli ve zaten bircok markaya CROWN Brush özel üretim yapıyor. Mesela kendi isminizi veya firma ismini yazdırarak fırça siparişi verebiliyorsunuz. Makeup Forever çok fazla ilgi gören başka bir marka. Fiyatlarını oldukça düşürdükleri için önünde inanılmaz bir kalabalık ve satış için uzun bir kuyruk vardı. MAC Pro fazla ürün satmadığı halde göz dolduran ve insanları kendisine çeken markalardan birisi oldu.

Bol bol fotoğraf çektiğim makeup show'da gördüklerimi sizlerle olabildiğince paylaşmaya çalıştım. Umuyorum az da olsa yararlı, bilgilendirici ve keyifli yazabilmişimdir.

HERKESE BOL MAKYAJLI GÜNLER DİLİYORUM!!!

Deniz Hancıoğlu

3 yorum:

Mel dedi ki...

Irazcım çok teşekkürler Deniz Hanım'ı bizlerle tanıştırdığın için..

Deniz Hanım'a benim bir sorum olacaktı.. Crown Brush'ın sitesini girip baktım yeni başlayanlar için hangi seti önerirsiniz acaba? Bir de setlerin hangisi daha kalitelidir diye nasıl anlayabiliriz? Düz mantık yürütüp pahalı o zaman zaten kalitelidir şeklinde mi hareket etmeliyiz? Şimdiden teşekkürler.. Sevgiler..

aysse dedi ki...

harika fotolar keşke orada olabilseydik uygun fiyatl mufe almak harika olurdu..

Deniz Hancioglu dedi ki...

Merhabalarr. begendiginiz icin ve ilginiz icin cok cok tesekkurler...

Crown sitesinden tavsiye edebilecegim Luna Series, Studio Series ve Italian Badger Series. en kaliteli olanlar bunlar. Ozellikle Italian Series saniyorum gercek hayvan kilindan (porsuk) yapiliyor. Bu tur bir firca gordugunuzda fiyati nolursa olsun kacirmayin cunku temiz kullandiginiz surece omru cok cok uzun olacaktir.
Onun disinda asla ve asla kullanilmamasi gereken fircalar bu sari-turuncu gibi olan naylondan yapilan fircalar. Makyaji en kotu sekilde yapmaniza neden olacaktir. Kil gibi olmadigi icin makyaji iyi sekilde tutmuyor ve dagitirken makyaji pek ise yaramiyor.

Tesekkurlerr
DENIZ

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.