15.05.2010

Doğal Göz Makyajı

doğal göz makyajı örnekleri

Bugün Küçükpark'a çıktım kısa bir süre, hızlıca doğal göz makyajı yapayım dedim, e benim yapacağım doğal göz makyajı anca böyle oldu tabi :)

Kapatıcı olarak Lancome Effacernes sürdüm, Laura Mercier setting powder ile set ettim, baz olarak tüm göz kapağıma MAC Painterly sürdüm.

Göz pınarıma MAC 219 fırçayla, fırçayı MAC Fix+ ile ıslatarak NARS Alhambra I sürdüm, sonra tüm göz kapağıma MAC 239 far fırçası ile NARS India Song sürdüm.

Kaş kemiği hizasına MAC Mythology sürdüm INGLOT 6SS blending fırçası ile. Kaş altına NARS Tokyo sürdüm, INGLOT siyah göz kalemini şöyle hızlıca kirpik dibine ve belli belirsiz alt göz içine sürdüm.

Rimel olarak L'Oreal Voluminous sürdüm, göz altıma da belli belirsiz MAC Tempting farı MAC 219 fırçayla sürdüm. Tüm göz makyajının üzerine gözüm kapalıyken uzaktan tekrar MAC Fix+ sıktım.

Kaşlarım kötü gözüküyordu, MAC Smoke & Mirrors far ile doldurdum ama şimdi fotoğrafı görünce anladım, başlangıcını güzel yapamamışım. Flaş gelince parladı gerçi, gün ışığında düzgün görmüştüm oysa.

Yaa sevgili okurlar, 2 saat dışarı çıkıcam diye bu saydıklarımı sürmeye üşenmeyen bir manyağım ben, ne yapalım!

Herkese keyifli haftasonları!

Love,
MC.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Bütün bunları sürmene rağmen götüme benzemişsin.

admin dedi ki...

Ahahah..

Ne diyim g..ne bolca rimel sür sen de...

Adsız dedi ki...

Gayet güzel bir göz makyajı olmuş,seni zevkle takip ediyorum,ilk yorum yazan arkadaş da,adsız ismiyle yorumlar yazacağına cesareti varsa gizlenmesin ve böyle terbiye sınırlarını aşan yorumlarda bulunmasın

merve dedi ki...

tövbe tövbe terbiyesizliğe bak şu yorumu yazandaki. sokakta mı yetişmiş nedir merak ettim. hadsiz insanlar ya.

ddilara dedi ki...

terbiyesiz senin o beğenmediğin g.t bile senden 1000 kat iyidir sana mı kldı...bu arada göz makyajın güzel omuş cnm bnm gibi üşengeç bi insan için anca düğün makyajı olur o eline sağlık...:))

tubiss dedi ki...

ilk yorumu yazan "arkadaş" :P öncelikle kendisini kınamak istiyorum beğenmiyorsa ne işi var anlamıyorum canım çok güzel olmuş ya sen 2 saatlik için bu kadar şey yaptım diyosun bende kendimi geliştirdikçe evde saatlerce sürüp sadece yandaki markete gidiyorum bence benimkisi daha manyakça :)))

Dee Makeup dedi ki...

keşke böyle g..üm olsa MC :) super otesi olmuş, zaten bir Araştıran bir de senin göz çevrenizin hastasıyım. çok güzel, aydınlık bir cilt, maşallah :)

gül dedi ki...

selam mc kahve tonları makyaj hastası olarak makyajını beğendim ama bence doğallık havasını bozan keskinliği.. ben daha doğal istediğim zaman kesinlikle böyle keskin yapmıyorum:) bir de bu laura mercier setting powder dediğin bildiğimiz şeffaf pudralardan mı?

Adsız dedi ki...

bence de biraz keskin olmuş kuyruk kısmı.
ilk yoruma çok güldüm. insan internette nasıl da kral sanıyo kendini.

admin dedi ki...

Kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için, beğenmenize sevindim :)

@dilaracakir, yok kiz basit aslinda bu böyle anlatınca zormuş gibi oluyor :)

@tubiss, ben de yapabilirim senin dediğin gibi varya, aynı potansiyeli taşıyoruz :)

@deemakeup, teşekkürler canım beğenmene sevindim :)

@gül, evet canım bildiğin şeffaf pudra ama toz değil kompakt olanını kullanıyorum ben daha az saçıyorum etrafa :)

@gül, @adsız
aslında benim daha önceki makyajlarımda böyle keskin pek yoktur, hep kuyruğu iyice yumuşatırım, bugün dedim aman böyle olsun:)

Aslı "TILSIM" Palabıyık dedi ki...

Bu malzemelerden kaçı %100 gerekli?

Mesela bende Loreal voluminous var, rimel şart evet.

Kapatıcı ve fondötenim var, göz çevresini makyaja hazır hale getiriyorum diyelim.

Far Bazı kullanmıyorum, ne kadar gereklidir, ne almalıyım?

Far bazının amacı makyajın kalıcılığını sağlamaksa Mac Fix+ ne için?

admin dedi ki...

Aslı, açıkçası bu senin makyajdan ne beklediğin, nasıl bir performans istediğin, makyaj yapacağın süre ile alakalı bir durum.

Bu bana çok soruluyor hep aynısını söylüyorum, yani sen benim makyaj yapmaya vaktim yok, dayansa da olur dayanmasa da, elimde ne varsa sürer çıkarım, pudra rimel allık insanıyım diyorsan bu tarz detaylar sana para ve zaman kaybettirir.

Kendimden örnek vereyim, benim bu makyaj işine girerken kafamdakiler şunlardı:

1) Cildim yağlı, öyle bir makyaj yapmalıyım ki en az 12 saat dayanmalı (çünkü 12 saat boyunca işteyim)!

2) Bu dayanıklılık uğruna makyaj yapmaya fazla zaman ayırabilirim.

3) Daha iyi makyaj yapmak için gereksiz detaylara para harcayabilirim.

Şimdi birinci maddeye dönecek olursak, ben öyle bir göz makyajı istiyorum ki ben onu çıkarana kadar o beni bırakmasın, çünkü çok yağlı bir cildim var makyajım iyi yapılmazsa disko topu gibi parlıyorum akıp gidiyor.

Kapatıcı ve farın yerinde durmasını sağlamam lazım.. Göz altı kapatıcısı sürüp üzerine sabitleme pudrası sürüyorum, bu aşama kapatıcımı yerinde tutuyor..

Far bazı sürüyorum, bu farı yapıştırmak için kullanacağım ilk yöntem.. Sonra fırçalarımı fix+ ile ıslatarak farımı sürüyorum, bu da farlarımın birbirine girip iyice sağlamlaşmasını sağlıyor..

Makyaj bittikten sonra Fix+ sıkma sebebim de sigortam..

Yani ancak bu aşamalarla 12 saat kalıcı bir göz makyajı elde edebiliyorum, tamamen benim cildimden kaynaklanan bir durum..

Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiler :)

Dilek Keseroğlu dedi ki...

Bayıldım canım valla gözlerinin şekli de çok hoş çok yakışmış Mc'cim:)

admin dedi ki...

Cok tesekkur ederim Dilek.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.